Προς το περιεχόμενο

ΝΕΟ PC-ashetos-HELP!

STELARAS_O

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε λιγες μερες θα παρω νεο pc μετα απο χρονια,και θελω μερικες συμβουλες για να μην παω

ασχετος τελειως

1)Ποσα λεφτα να υπολογιζω για τα εργατικα?(τα εξαρτηματα που θα επιλεξω ειναι γυρω στα 1.000

ευρω οποτε μην μου πουνε κανενα 1.500!

2)Επεξεργαστη να παρω 64bit?(μιας και απο οτι καταλαβα αυτο ειναι το μελλον)

3)Μητρικη ALBATRON H ASUS?

4)oθονη 17tft γνωστη μαρκα η 19tft αγνωστη?

5)oi Καρτες ηχου εχουν γιατι μεγαλες διαφορες μεταξυ τους στην τιμη?(δεν καταλαβαινω ο ηχος ιδιος δεν ειναι?)

Δημοσ.

1) Εργατικα??? Νομιζω πως οταν επιλεγεις PC, και κανεις νεα συνθεση στη τιμη που σου λενε ειναι μεσα και τα εργατικα.

2) Αμα παιζεις και games σιγουρα.

3) ASUS θα σου προτεινα αν και ειμαι φανατικος της MSI.

4) Μια 17αρα EIZO.

5) Aν σκοπευεις να παρεις καλα ηχεια 5.1 η 7.1 παιζει μεγαλο ρολο η καρτα ηχου αλλιως αν σκοπευεις να αγορασεις απλα 2 ηχεια ασε την ενσωματωμενη καρτα ηχου που εχει το mobo.

Δημοσ.

loipon akou tin gnomi mou alla akou kai tin gnomi kapoiou allou giati then eimai kai toso empeiros

1)den xsero giati to diko mou to eftiaxsa monos mou alla logika pano apao 70 den nomizo na sou paei

2)nai xoris na to skeuteis

3)kata tin gnomi mou asus giati tin theoro pio kali kataskeuastria kai pio empeiri ston xoro

4)oti tft kai na pareis koita stin eguisi se posa kamena pixel stin allazoun tora an se kaliptei i eguisi kalitera pigene gia 19ara

5)an to thes mono gia tragoudia kai dvd para mia apli i akriboteres einai gia pio psagmenous users pou psaxnoun kai to pramikro ston ixo

elpizo na boithisa

Δημοσ.

1)Αν τα παρεις όλα απο το ίδιο μαγαζί μπορει να μη σου χρεώσουν και τίποτα...

2)ΝΑΙ ειναι το μελλον....Αλλά τι επεξεργαστή?Intel ή AMD?

3)Αγνωστη απαντηση μιας και δε μας λες τι κοματια εχεις επιλέξει...

4)Καποια με zero pixel εγγυηση καλή φωτεινότητα και contrast καθως και χαμηλω RT...Αν θες καλή και φθηνη LG1915S

5)Γιατι διαφοροποιούνται στις εξόδους/εισόδους στη ποιότητα ήχου και σε πολλά άλλα πραγματα...Δεν ειναι το ίδιο μια onboard ac97 με την audigy platinum!!!Ας πουμε εγω που δεν εχω και εκπαιδευμένο αυτι καταλαβαινω διαφορα, αν εσενα σου φαινεται το ίδιο κρατα την onboard!

Βασικά κανε ενα κόπο και γραψε τι εχεις στο μυαλό σου να αγορασεις καθως και με τι ασχολείσαι[games/internet/video editing...]Ωστε να σου πουμε μια πιο ολοκληρωμενη γνωμη!!!

Δημοσ.

1. Δε ξέρω κάνενα μαγαζί που να χρεώνει "εργατικά". Αν πάρεις μια σύνθεση ΗΥ από ένα μαγαζί η συναρμολόγηση 99,999% είναι δωρεάν. Αν έχεις ακούσει για μαγαζί που χρεώνει την συναρμολόγηση κάνε ένα post ώστε να γελάσουμε λιγάκι.

2. Ναι

3. ΔΞ/ΔΑ, εξαρτάται από ποια κομμάτια μιλάμε και για το τι θες. Προσωπικά εφόσον παρείχαν τις ίδιες δυναντότητες (και δε μιλάω για "δυνατότητες overclock και τέτοια αλλά για ίδιες θύρες/ chipset κλπ) θα έπερνα την φθινότερη

4. Οθόνη θα έπερνα μια καλή. Το ότι μια οθόνη είναι επόνυμη δε σημαίνει αυτότματ ότι είναι καλή. Υπάρχουν πχ low end μοντέλα γωνστών εταιριών που δε είναι τόσο καλα, ενώ υπάρχουν και άλλες εταιρίες λιγότερο γνωστές στοε ευρύ κοινό που έχουν πολύ καλές οθόνες. Επίσης το "γνωστή" είναι σχετικό (ακραίο παράδειγμα αλλά η Eizo ως εταιρεία πχ στο κοινό που δεν έχει εμπειρία από ΗΥ είναι λιγότερο γνωστή από την Philips)

5. Υπάρχουν διάφορες "κλάσεις" καρτώ ήχου. Οι πολύ ακριβές απευθύνονται σε επαγγελματίες του ήχου και είναι υπερβολή για έναν απλό χρήστη ΗΥ. Μπορεί πχ να έχουν bays με ένα σωρό εξόδους/εισόδους και πράγματα εξωτικά εώς άχρηστα.

Δημοσ.

loipon to pc to eftiaxa monos mou me gnwseis apo periodika den eixa sunthesh xana allo alla anoixa to palio kai eida ta basika. an xerei kapoios filos sou perisotera parton mazi ama to suntheshs monos sou! ama pareis ta kommatia apo ena katasthma den xrewnoun th sunthesh

sto oikoniko: kostise 600 xwris othonh ebala th palia

1. den xrewnoun sunhthws alla prosexe

2.nai

3.asus

4.ephdh to psaxnw h diafora den einai megalh kai se epwnimh 19tft (p.x. 310 sony)

5.an thes surround 5.1 h 7.1 ta barane an thes dio hxeiakia na kaneis th douleia sou 5e

Δημοσ.

5.an thes surround 5.1 h 7.1 ta barane an thes dio hxeiakia na kaneis th douleia sou 5e

Αν θες απλά δύο ηχειάκια χρησιμοποιείς την on-board. Όχι για την οικονομία των 5e αλλά για να μην πάει τσάμπα η μία PCI. Νομίζω ότι οι μεγάλες διαφορές που αναφέρεται ο φίλος αφορούν πιο hi-tech κάρτες που μπορούν να ξεπεράσουν και τα 300 Euro και όχι απλές 5.1 ή 7.1 που τις βρίσκεις και με 30 Euro

Δημοσ.

exw thn entypwsh oti 8a sou bgei gyrw sta 1200 me tft k kana gb ram...xwris scanner,ektupwtes.+motherboard me pci express agp+k gia ram an den exoun pleon oles..kata 90% h m/b 8a xei k karta hxou akomh k 5.1

alliws bres kamia prosfora me kalo epexergasth+cpu pou sou dinoun dwro ta upoloipa..

Δημοσ.

Για τί δουλειές/διασκέδαση θα προορίζεται αυτό το pc;

Μέχρι πόσα χρήματα θες να διαθέσεις πάνω-κάτω;

Αν βρείς κατάστημα που να χρεώνει συναρμολόγηση/setup, αλλά κ να κάνει καλή δουλειά, προτίμησε το.

Το δωρεάν είναι μεν free αλλά είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις σωστή συναρμολόγηση/setup;

/sc

Δημοσ.

1)εργατικα: αν τα παρεις ολα ή σχεδον ολα (cpu,mobo,trofodotiko,kouti,ram) απο το ιδιο μαγαζι, ΜΗΔΕΝ. αν σου πει αυτα κανουν χ +Υ τα εργατικά, εγω θα εφευγα, και αλλού, εξαρταται τι αξια εχουν για σενα πχ 20-50 ευρω. Αλλιως παρτα ολα μονος σου και βαλε εδω μια ευγενική κλήση για βοήθεια.

Με αλλα 1500 παιρνεις κι ενα χρήστη να χειριζεται το pc και να κάθεσαι, όχι απλα συναρμολόγηση :grin: :-P

2)Επεξεργαστη 64bit: ναι

3)Μητρικη: δεν διαλεγω μαρκες. βλεπεις εξοπλισμό, τιμή, και μη τυχόν τα παράπονα πολλών χρηστών εστιάζονται σε συγκεκριμενο μοντελο.

αλλες προτιμουν οι γκαζιαρηδες, αλλες οι "σταθεροί".

4)oθονη 17tft γνωστη μαρκα η 19tft αγνωστη: για γενικη χρηση 17αρα ειναι οκ. Δουλευεις με καποιο συγκεκριμενο προγραμμα που ειναι πιο ανετο στην αναλυση της 19αρας?

αν το συνολο της αγοράς ειναι 1000, θα στριμωχτεις να χωρεσεις καλη οθονη στο ποσό. πολυ σημαντικο ειναι τα χρόνια εγγυησης.

5)Καρτες ηχου: για γενικη χρηση, και παιχνιδια οι μητρικες εχουν πολυ καλο ηχο. Οι ακριβες καρτες, θελουν και σοβαρά ηχεία για να ξεχωρίσουν. Μονο αν δουλευεις επαγγελματικα με ηχο, ή θες να το μετατρεψεις σε home cinema (σε 17/19 οθονη? προτιμω tv-σαλονι).

Δημοσ.

Exeis Dikio Drlo, Mporei Sta Katasthmata Kapoios Poliths Na Thelei Na Poulhsh Idikeumenh Karta Eixou An Den Xerei Kapoios Th Paizei 'h Den Exei Katalabei Th Zhtas Apla Proteinei To Kalytero Pou Exei, Apla Den To Diatypwsa Swsta Oti An Exeis Onboard Einai Poio Apla Ta Pragmata Na Baleis Ta Yxeiakia Kai Naxeis Yxw, Kai Oti Swneis To Pci Slot Sigouro!

Δημοσ.

Παιδια Ειλικρινα Σας ευχαριστω για τις απαντησεις

Σκεφτομαι Επεξεργαστη ΙNTEL 540(3,2)

Βασικα το θελω το νεο pc για μουσικη και λιγοτερο για παιχνιδια

μονο στα 5.1 η 7.1 καταλαβαινεις την διαφορα στη καρτα ηχου?

γιατι εγω ειμαι περισσοτερο των headphones!δεν πιστευω να βαλω καμια μαπα καρτα και να χανουν τα κομματια ποιοτητα

Δημοσ.

1)Λογικά δεν πρέπει να σου πάρουν λεφτά από την στιγμή που παίρνεις καινούριο μηχάνημα αλλά παίζει ρόλο και σε τι μαγαζί πέφτεις (φραγκοφονιάδες κ.α.).

2)Όσον αφορά τον επεξεργαστή προτίμησε έναν Athlon 64!Αν ψάξεις λίγο διάφορα topics σε αυτό το site αλλά και σε άλλα θα δεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία προτείνει τους συγκεκριμένους επεξεργαστές για ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!

3)Για Μ/Β.......παίζουν πολλά ρόλο όπως σταθερότητα,εξοπλισμός κ.α.!Αλλά αν είσαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο τότε κατά την γνώμη μου προτίμησε την ASUS!

4)Για τις οθόνες σου απάντησαν τα παιδιά.Πάντως αν αποφασίσεις να πάρεις 19'' να ξέρεις ότι ανεβαίνει αρκετά η τιμή!

5)Τα 5.1 και τα 7.1 θα τα πάρεις μόνο αν θες να βλέπεις ταινίες DVD στο δωμάτιο σου και γενικώς να ασχολείσαι με τέτοια πράγματα.Κατά την γνώμη μου πάρε ένα από αυτά τα 2.Υπάρχουν τέτοιο είδος ηχείων σε προσιτές τιμές και με καλή απόδοση.Με 80-100€ είσαι οκ δηλαδή!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...