Προς το περιεχόμενο

υπαρχει τετοια συναρτηση?????

mix@lis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα σας........

θα ηθελα να ρωτησω αμα υπαρχει καποια συναρτηση στη c η οποια να μου δειχνει τον χρονο εκτελεσης ενος προγραματος.......και να μου τον εμφανιζει.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει έτοιμη συνάρτηση αλλά ένας τρόπος για να δείς τον χρόνο εκτέλεσης ενός προγράμματος είναι με την χρήση της συνάρτησης time().

Η συνάρτηση αυτή σου επιστρέφει σε δευτερόλεπτα την τρέχουσα ώρα του ημερολογίου, οπότε την καλείς μια στην αρχή και μια στο τέλος του προγράμματος και με μια αφαίρεση έχεις αυτό που ζητάς (σε δευτερόλεπτα πάντα).

Ένα παραδειγματάκι:

>
#include <stdio.h>
#include <time.h>

int main()	{
char c;
int start = time(0);
printf("Start, press 's' to stop\n");
while(c!='s')
	scanf("%c",&c);

int finish = time(0);
printf("Stop, run time: %d seconds\n",(finish-start));
}

ps: μη ξεχάσεις να κάνεις include την time.h.

Δημοσ.

ok φιλε..........καλη η σκεψη σου...βεβαια θα ηταν καλυτερο αν μου ελεγες μια ετοιμη συναρτηση αλλα.....στην αναβροχια καλο και το χαλαζι!!!!!!....παντως ευχαριστω πολυ....να'σαι καλα.....

Δημοσ.

αυτό που έχει φάση στην όλη υπόθεση είναι οτι η time επιστρέφει τον χρόνο σε δευτερόλεπτα απο την "αρχή του χρόνου" εν έτη 1970 - δημιουργία του Unix ;)

Δημοσ.

Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιήσεις profiler. Για όσους δεν ξέρουν profiler είναι ένα πρόγραμμα που κρατάει διάφορα στατιστικά για το πρόγραμμα που τρέχει. Χρόνους της κάθε συνάρτησης, memory allocations και deallocations κ.τ.λ..

Αν έχεις Visual Studio μπορώ να σου πω πως θα τον ενεργοποιήσεις.

Δημοσ.

Mπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την GetSystemTime() ή την GetLocalTime() για να γεμισεις μια SYSTEMTIME structure και μετά να αφαιρέσεις τις δύο τιμές για να βρείς τα δευτερόλεπτα ή ms που χρειάστηκε το application. Καλή η ιδέα του godlike αλλά δεν έχει νόημα να μπλέξεις με κάτι τέτοιο για κάτι τόσο απλό.

msdn:

http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/sysinfo/base/getlocaltime.asp

http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/sysinfo/base/getsystemtime.asp

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...