Προς το περιεχόμενο

Έξω τα μαγαζιά από τον Γούγλη!

NeTeD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόσες φορές έχει τύχει να ψάχνω πληροφορίες στο Google για ένα προϊόν, π.χ. ένα review μιας οθόνης, και να μου εμφανίζονται εκατοντάδες σελίδες καταστημάτων όπου είμαι αναγκασμένος να ψάχνω ανάμεσα τους για κανένα σοβαρό link!

Βέβαια το Google έχει προνοήσει (και όχι μόνο αυτό): πετάς ένα -τάδε στο τέλος (ή οπουδήποτε) του search σου και κάνεις exclude το "τάδε".

Έτσι, σας καλώ να φτιάξουμε ένα μεγάλο string που θα κοτσάρουμε στο τέλος του search μας και θα απορρίπτει τα καταστήματα.

Μέχρι στιγμής, στο πολύ γρήγορο, έχω ανακαλύψει τα:

http://www.frontline.co.uk

shopping.zdnet.co.uk

http://www.pricerunner.co.uk

uk.bizrate.com

en.toppreise.ch

computing.kelkoo.co.uk

Current string:

>-www.frontline.co.uk -shopping.zdnet.co.uk -www.pricerunner.co.uk -uk.bizrate.com -en.toppreise.ch -computing.kelkoo.co.uk

Καλό είναι να δίνετε όλο το url, π.χ. shopping.zdnet.co.uk, και όχι zdnet.co.uk γιατί μπορεί να φάει και σελίδες που θέλουμε! (το zdnet κάνει και reviews για παράδειγμα)

Go on!

Δημοσ.

Μάλλον το πάς μέσω Ιαπωνίας.. Τα καταστήματα προφανώς είναι πάρα πολλά

και αυτή η λίστα που θέλεις να φτιαχτεί είναι πάρα πολυ μεγάλη.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να βάλεις κάποιο "Review" ή κάποιο "-buy" δίπλα στο search σου;

Αν και όπως έχει καταντήσει το google θέλει προσαρμοσμένο search για κάθε ένα ξεχωριστά.

Δημοσ.

Καταρχήν, το Google έχει όριο στα πόσα κομμάτια μπορεί να έχει ένα query.

Κατά δεύτερον, όπως είπε και ο kleidokratwr, το "-buy", είναι πολύ καλό.

Δημοσ.

Εννοείται πως βάζω και review από δίπλα αλλά υπάρχουν ΠΟΛΛΑ μαγαζιά που περιέχουν τη λέξη review. Όσο για το -buy, κάλλιστα ένα review μπορεί να αναφέρει "you can buy it at about 300$" και να απορριφθεί. Επίσης το buy τουλάχιστον δεν απορρίπτει αρκετά μαγαζιά. π.χ.: vp191b review -buy

και στην πρώτη σελίδα:

http://www.smarter.com/review/1477947-ViewSonic_ VP191b_Flat_panel_display/

http://www.pricerunner.co.uk/computing/peripherals/monitors/158294/reviews

http://www.viewscore.com/vsPP/54/1039

stores.tomshardware.com/ search_getprod.php/masterid=1037798

Πάντως δεν ήξερα για το όριο του search query, είναι 32 λέξεις :(

Δημοσ.
Πάντως δεν ήξερα για το όριο του search query, είναι 32 λέξεις :(

Ούτε εγώ ήξερα τον αριθμό 32 αλλα είναι λογικό να έχουν κάποιο όριο τα query. Αν του βάλεις για παράδειγμα μείον 300 μαγαζιά τότε θέλει πολλή ώρα να σου φιλτράρει τα αποτελέσματα κάτι που δεν συμφέρει το google. Πάντως υπάρχει ένα βιβλιαρράκι επι του θέματος. Google Hacks από Orielly. Το οποίο και καλά αναφέρει πως να κάνεις πιο αποτελεσματικό ψάξιμο στο γούγλη. Δεν το χω διαβάσει αλλα το έχω σίγουρα στα υπόψιν για μόλις βρώ χρόνο. :wink:

Αν και οι τεχνολογίες σε αυτά τα θέματα ξεπερνιούνται σχετικα΄γρήγορα.

Δημοσ.

Μάλλον θα φτιάξω ένα μικρο-σκριπτάκι σε php που θα στέλνει απλώς τα queries στο google ανά 32άδες, με βάση τα καταστήματα ως exclude. Μετά θα παράγει μια σελίδα με τα σωστά αποτελέσματα.

Πιστεύω είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος να τα χτυπήσεις στη ρίζα τους.

Δημοσ.

Ή ακόμα πιο απλά, θα στέλνει το search κανονικά και με τον νόμο και θα φιλτράρει από τη μεριά μου :)

Δημοσ.

Μπορείς να μου δώσεις μια σελίδα που θεωρείς ως πρότυπο αυτού που ψάχνεις; Κοιτάζοντας τις σελίδες, ναι μεν είναι απο μαγαζιά, αλλά έχουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Δημοσ.
vp191b review -buy -order -order -buy -store +(test OR lab)

Χμ οκ μάλλον δεν το εβαλες καταλάθος 2 φορές. :? Αλλα για ποιό λόγο το έβαλες; Και καλά να φιλτράρει δύο φορες τα αποτελέσματα, δηλαδή να πετάξει την πρώτη φορά όσες έχουν το buy και μετά να ξαναπετάξει όσες γλίτωσαν απο το πρώτο buy; Αλλά τι νόημα έχει έτσι; Αν ήταν θα τισ είχε πετάξει απο το πρώτο φιλτράρισμα.

Δημοσ.

Δεν ήταν καταλάθος, όχι.

Έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα με 2, γνωρίζοντας ότι το site που θέλω να διώξω, σαν μαγαζί, θα έχει πάνω από μια φορά την λέξη. Δεν παίζουν όμως μεγάλες διαφορες αν αντί για 2 βάλεις παραπάνω.

Ο Γούγλης δεν δουλεύει και πολύ binary. Βάζοντας το πάνω από μια φορά, αυξάνω το βάρος στην συγκεκριμένη άρνηση.

Δημοσ.
How 'bout this?

Παράθεση:

vp191b review -buy -order -order -buy -store +(test OR lab)

Γιατί να προσπαθούμε να μαντέψουμε τι λέξεις πρέπει ή/και δεν πρέπει να περιέχονται όταν δεν είναι και τόσο δύσκολο να κάτσουμε να συγκεντρώσουμε τα καταστήματα; Δεν είναι δα και ατελείωτα.

Τα μαγαζιά που έδωσα πάνω συνήθως έχουν άχρηστες... παραπληροφορίες.

Στα χαρακτηρηστικά των προϊόντων τους αναφέρουν ό,τι προλαβαίνουν, όπως και κάθε e-shop δηλαδή. Θέλω απλά να μένουν οι σελίδες που κάτι έχουν κάτι παραπάνω να πουν, δηλαδή όλες οι άλλες πλην των eshop, και να μην τις ψάχνω με το μικροσκόπιο.

Δημοσ.
Γιατί να προσπαθούμε να μαντέψουμε τι λέξεις πρέπει ή/και δεν πρέπει να περιέχονται όταν δεν είναι και τόσο δύσκολο να κάτσουμε να συγκεντρώσουμε τα καταστήματα; Δεν είναι δα και ατελείωτα.

Προσωπικά' date=' γιατί μου αρέσει να βρίσκω strings στο Google. :D

Στα χαρακτηρηστικά των προϊόντων τους αναφέρουν ό,τι προλαβαίνουν, όπως και κάθε e-shop δηλαδή. Θέλω απλά να μένουν οι σελίδες που κάτι έχουν κάτι παραπάνω να πουν, δηλαδή όλες οι άλλες πλην των eshop, και να μην τις ψάχνω με το μικροσκόπιο.

Η λύση του filtering που προείπες, είναι μια πολύ καλή λύση και την χρησιμοποιούν πολλοί. Δεν είμαι καθόλου κατά. :)

Δημοσ.

Στα χαρακτηρηστικά των προϊόντων τους αναφέρουν ό' date='τι προλαβαίνουν, όπως και κάθε e-shop δηλαδή. Θέλω απλά να μένουν οι σελίδες που κάτι έχουν κάτι παραπάνω να πουν, δηλαδή όλες οι άλλες πλην των eshop, και να μην τις ψάχνω με το μικροσκόπιο.[/quote']

pio eukolo tha einai na sigentroseis 5-10 kala sites me reviews eidon pliroforikis i otidipote, para ta apeira e-magazia/magazakia me reviews agoraston tou stil "poli kalo, parte ki eseis!" !!

kali tixi!

Δημοσ.

αν αποκλεισεις ονοματα σαιτ, μπορει να χασεις review που στην ιδια σελιδα εχουν και διαφημιση. ή το buy περιεχεται σε πολλα review.

το θεμα "γνωμες για hardware" ειναι πραγματι δυσκολο. και διαφωνω neted: τα μαγαζιά ειναι οντως ατελείωτα.

εγώ προσπαθωντας να βρώ συγκριτικά, βαζω τα ονοματα 4-5 προιόντων, οποτε σιγουρα αποκλείω μια σελιδα του ιδιου του κατασκευαστή, ή μια σελιδα που παρουσιάζει μόνο ένα απ αυτά.

επισης, μπορεις να δοκιμασεις μερικες λέξεις που εσυ θα έβαζες αν εγραφες μια παρουσιαση/ συγκριση: opinion, better, review, decide

καποιες "αρνητικές" λέξεις που σχεδόν ποτε δεν θα τις βρεις σε διαφήμιση: expensive, worse, worst, bad, limited, slow, problems

και σιγουρα μην περιμενεις να βρεις ολα τα καλα με 1 search.

κανεις μια αναζήτηση (βαλε στο γουγλη να γυρισει 100 ανα σελιδα), ανοιγεις μερικα σε νεο tab.

και κανεις ενα γρηγορο browse σta results της 1ησ σελιδας. σιγουρα θα πιασει το ματι σου καποια λεξη πολυ συχνη. την προσθετεις στα minus, και ξανα search. η 2η αναζητηση θα εχει σιγουρα αλλη εικονα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...