as223 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Γραφω λιγο ενα συντομο ιστορικο για να ξερετε ακριβως τι συνεβη: Το τελευταιο μου format εγινε τον Οκτωβριο του 2004 οπου εστησα XP Pro. Αρχικα χρησιμοποιουσα hotmail + outlook express, αλλα πολυ συντομα μεταπηδησα σε yahoo pop + thunderbird. Και στις δυο περιπτωσεις, ειχα ρυθμισει τους mail clients να στελνουν τα mails στους Local Folders για να τα διαχειριζομαι ολα μαζι απο 'κει. Μεσω του thunderbird διαχειριζομουν τους Local Folders, ταξινομωντας τα mails που ηθελα να κρατησω και φυσικα διαγραφοντας οσα δεν χρειαζομουν (εννοειται πως μετα τη διαγραφη τους, αδειαζα και τον φακελο Deleted για να εξαφανιστουν οριστικα) Καποια στιγμη, απογοητευμενος απο τον Thunderbird, τα κολληματα του και τις ελλειψεις του, αποφασισα να βρω κατι εναλλακτικο. Η αδυναμια του Eudora να κανει import τα παλια μου mails, με εστρεψε σε Opera. Και εδω αρχιζει το μυστηριο... Κανοντας import mails, ο Opera ανακαλυψε τοσο στους Local Folders οσο και στους φακελους των 3 mail accounts (2 hotmail και 1 yahoo pop) ολα τα μηνυματα που εστειλα, ελαβα, ταξινομησα ή διεγραψα απο τον Οκτωβριο του 2004!!!!!!!!!!!!!!! Ειμαι γραμμενος σε 2 mailing lists με αρκετα μεγαλη κινηση, με αποτελεσμα μεσα σε ενα χρονο να εχω συνολικα λαβει και στειλει..... 12.000 e-mails :grin: Ειδα λοιπον εντρομος τον Opera να κανει import 24.000 μηνυματα (ολα εις διπλουν, αφου τα επαιρνε καί απο τους Local Folders καί απο τον ξεχωριστο φακελο του καθε account) Το τι θα κανω ειναι μια αλλη ιστορια, ευτυχως ειχα κρατησει πολυ λιγα, και μπορω να τα εντοπισω ενα-ενα με βαση την ημερομηνια, εχοντας ανοιχτο ενα παραθυρο με Thunderbird για να τα βλεπω και ενα με Opera για να τα εντοπιζω... Το ερωτημα μου ομως ειναι: Καλα ρε γμτ, πώς διαχειριζομαστε τους Local Folders? Τοσο το outlook express οσο και ο thunderbird δεν διεγραφε μηνυματα!!! Τα κρατησε ολα!!! Ριξτε κι εσεις μια ματια γιατι ποτε δεν ξερετε...
random Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 τι κανει ο thunderbird δεν ξερω, αλλα πιθανο να ακολουθει την ιδια τακτική. θα σου πω για το outlook express. Τα mail αποθηκευονται σε μεγαλα text αρχεια, 1 για καθε φακελο (Inbox.dbx, Sent.Dbx, κλπ). μπορεις να τα δεις με τον explorer στον Store Folder (ποιος ειναι αυτο θα το δεις στα options/maintenance) Οταν πατας delete, ενα mail του Inbox, sto programma, 1. μαρκάρεται ως σβησμένο (οποτε οταν κοιτας το inbox view το προγραμμα τα ξεχωριζει και δεν στα δειχνει) 2. αντιγράφεται στο deleted items Δεν γινεται πραγματικο σβησιμο επειδη ακριβως τα αρχεια ειναι τεχτ, σειριακα, (δεν ειναι database). Σβησιμο σημαινει αντιγραφή ολων των μη σβησμενων σε νεο Inbox, διαγραφη του παλιου Ινμποξ, και μετονομασια του νεου σε Inbox (**1). και θα κοστιζε πολυ σε κινησεις cpu, σκληρου, και μνημης αν γινοταν καθε φορα που σβηνεις 1 μαιηλ. Οταν πατησεις Delete και στο deleted items, μαρκάρεται και το αντιγραφο ως "σβησμένο". Αρα εχεις τωρα 2 αντιγραφα του μηνυματος, μαρκαρισμενα ως σβησμενα. ενω στην πραγματικοτητα ειναι απλά "κρυφά". Οποιοσδηποτε με το καταλληλο software μπορει να παρει τα αρχεια inbox.dbx, deleted.dbx και να βρει ολα σου τα "σβησμενα" μηνυματα. Μπορεις να το παρατηρήσεις αυτό, κοιταζοντας τα μεγεθη των αρχειων. Δεν μεταβαλονται αν πατησεις delete. Και ποτε δεν μικραίνουν. Μονο μεγαλόνουν καθε φορα που κανεις Receive new mail. Το πραγματικό σβησιμο γινεται οταν πας στο μενου File / Folders / ==> Compact folder (το επιλεγμένο) ή compact all folders. Εκει γινεται η διαδικασια (**1) αυτο που επαθες με τον οπερα ειναι oti 1. δεν ειχες κανει compact folders πριν μετακομισεις στο νεο προγραμμα 2. ο opera δεν "καταλαβαινει" το μαρκάρισμα που εκανε ο outlook ή thunderbird για να σημειώνει τα "σβησμένα", κai ta ekane ola import.
as223 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Να 'σαι καλα ρε συ random!!! Χιλια ευχαριστω!!! Μιλαμε το συζητουσα με γνωστους και δεν με πιστευαν!!!!!!!!!!!! Ευχαριστω και παλι
kleidokratwr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2005 Random thx,κυριολεκτικά με έσωσες. [Παρόλα αυτά είχα κάνει και ένα πόστ στο mozilazine και αφού εφάρμοσα αυτό που είπες, μου απάντησαν και στα φόρουμ του μοζίλα το ίδιο. Εδώ http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?p=1752876#1752876 ]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.