bandito Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 για να χρησιμοποιήσεις Visual Studio θα πρέπει η σχολή να έχει licenses (άσχετα αν θα δουλέψεις με πειρατική στο σπίτι). Οχι απαραίτητα. http://www.go-mono.com //open source .net implementation http://www.sharpdevelop.com //open source .NET and mono ide To .Net fw δεν ειναι licensed. Me to sharpdevelοp κανεις μια χαρά δουλειά. (έχει και μερικά πράγματα που ΔΕΝ εχει το visual studio).
EKTELESTES Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 emena de mou fainetai ligo pantws gia thn ptyxiakh tou, giati boreis na kaneis trelo programma gia videoclub me parametrous pou de fantazeste! Katarxhn auta pou xrhsimopoioun ta videoclub sthn athina toulaxiston einai teleiws mapa! na fantasteis oti sta videoblue px. den exoun anazhthsh me kseno titlo tainias, oute me onoma skhnotheth-prwtagwnistwn-etos klp klp!!! Boreis na ftiakseis ena tromero programma loipon pou tha exei ena karo parametrous k mono ligo de tha einai!
Snolly Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 @Bandito: Δε μίλησα για .ΝΕΤ FW, μίλησα για το Visual Studio ως Visual Studio. @Ektelestes: Για μια ακαδημαϊκή εργασία δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσεις μια γνώση 1000 φορές (εύρεση ανα όνομα, ηθοποιό, ξένο όνομα, σκηνοθέτη, οπερατέρ, παραγωγό, studio, καμαριέρες, make up makers και χίλια δυο άλλα - όλα γίνονται με τον ίδιο τρόπο). Το θέμα είναι ή να χρησιμοποιήσεις πολλές γνώσεις στο συνδυασμό τους ή να χρησιμοποιήσεις τις προγραμματιστικές σου γνώσεις για να λύσεις ένα πρωτότυπο πρόβλημα. Αλλιώς εμένα δε θα μου έκανε εντύπωση αν έχεις 1000 κουτάκια και 1000 ευρέσεις για κάθε ταινία... Απαξ και φτιάξω 1 φτιάχνω άλλα 1000.
TAKE5 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 emena de mou fainetai ligo pantws gia thn ptyxiakh tou' date=' giati boreis na kaneis trelo programma gia videoclub me parametrous pou de fantazeste! Katarxhn auta pou xrhsimopoioun ta videoclub sthn athina toulaxiston einai teleiws mapa! na fantasteis oti sta videoblue px. den exoun anazhthsh me kseno titlo tainias, oute me onoma skhnotheth-prwtagwnistwn-etos klp klp!!! Boreis na ftiakseis ena tromero programma loipon pou tha exei ena karo parametrous k mono ligo de tha einai![/quote'] Ακριβώς. Το λίγο ή πολύ εξαρτάται από τον σχεδιασμό του συστήματος. Αυτά που κυκλοφορούν είναι τόσο απλοικά που σίγουρα φαινονται "λίγο". Υπάρχουν εκτός από τα ζητήματα που αφορούν την οντότητα "ταινία" που είναι έτσι και αλλιώς πολλά και άλλες οντότητες που αν εμφανιστούν σε μία τέτοια εργασία την κάνουν τόσο πολύπλοκη που φαντάζει αδύνατο να υλοποιηθεί σε μία απλή πτυχιακή εργασία. Θέματα διαχείρησης πελατών, διαχείρησης αποθέματος, λογιστικά θέματα και άλλα. Αν μάλιστα πάμε και στην λογική να υπάρχει και interface για προσβαση πελατών από internet μπαινουμε και σε θέματα ασφάλειας συναλλαγών, ασφάλειας βάσεων κ.λ.π. Το ότι μία τέτοια εφαρμογή δεν μπορεί να έχει εμπορική εκμετάλλευση είναι γεγονός μια και δεν υπάρχει επιχείρηση που να μπορεί να την υποστηρίξει. Για πτυχιακή εργασία όμως είναι κατάλληλη μια και ανοίγονται τόσα πολλά ζητήματα που κανεις δεν έχει εως σήμερα τολμήσει να δει επαγγελματικά.
bandito Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 @Bandito: Δε μίλησα για .ΝΕΤ FW' date=' μίλησα για το Visual Studio ως Visual Studio. Αλλιώς πρέπει να πας σε free γλώσσα (Java μήπως και jBuilder Personal; both free) [/quote'] Αν και λέμε το ιδιο πραγμα, το ide ειναι ide και δεν εχει σχέση με την γλώσσα ουτε με το FW. Ετσι, οσο free ειναι η Java ειναι και η C#. Απλώς το λεω επειδή οι περισσότεροι δεν το ξερουν, οτι δεν χρειαζεται visual studio για να ασχοληθείς με .net.
Snolly Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Όντως λέμε το ίδιο πράγμα... Καλά έκανες και το διευκρίνησες.
bandito Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Υπάρχουν εκτός από τα ζητήματα που αφορούν την οντότητα "ταινία" που είναι έτσι και αλλιώς πολλά και άλλες οντότητες που αν εμφανιστούν σε μία τέτοια εργασία την κάνουν τόσο πολύπλοκη που φαντάζει αδύνατο να υλοποιηθεί σε μία απλή πτυχιακή εργασία. Θέματα διαχείρησης πελατών' date=' διαχείρησης αποθέματος, λογιστικά θέματα και άλλα. Αν μάλιστα πάμε και στην λογική να υπάρχει και interface για προσβαση πελατών από internet μπαινουμε και σε θέματα ασφάλειας συναλλαγών, ασφάλειας βάσεων κ.λ.π. [/quote'] Αυτά συνήθως αφορούν ανθρώπους άλλων ειδικοτήτων και οχι προγραμματιστές. Ο κώδικας *γενικα* είναι το πιο εύκολο πραγμα και ο τελευταίος τροχός της αμάξας. Απο την δική μου μικρή εμπειρία στο Πολυτεχνειο, 90% ο φοιτητής θέλει να ξεμπερδευει με την διπλωματική, παρα να κάνει κάτι που θα του αφήσει πράγματα και εμπειρίες. Αλλα και τέτοια που ειναι τα ελληνικά πανεπιστήμια, καλά να πάθουν ;(
FarCry Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 ektos apo odbc mporeis na kaneis xrisi kai jdbc me java. gia to logiko sxediasmo tou pliroforiakou sistimatos tha ginei xrisi tis UML
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Επειδή έφτασε ο καιρός να κάνω την πτυχιακή μου σκέφτηκα κάτι απλό και σχετικά εύκολο. Να φτιάξω ένα πληροφοριακό σύστημα για Video Club. Το θέμα είναι τι εργαλεία να χρησιμοποιήσω. Στην αρχή σκέφτηκα Delphi(front end-interface) και Oracle (για βάση δεδομένων). Μήπως η Oracle είναι πολύ δύσκολη και να αρκεστώ στον SQL Server?Αξίζει να μάθω Oracle(δεν έχω ως πρώτο στόχο το δημόσιο,όχι πως θα με χάλαγε)? Η Delphi είναι καλή για κατασκευή του front end? Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας. Παραείναι απλό για πτυχιακή, δεν στο συστίνω. Εκτός βέβαια αν το κάνεις web based όπου θα μπορέι κάποιος να παραγγελνει On-line και να υπάρχει φυσικά και administration με όλες τις λειτουργίες του site. Αυτό θα μπορούσες άνετα να το κάνεις με apache, php, mysql και θα σαι καλυμμένος. Εγώ στην πτυχιακή μου έκανα ένα auctions web site πάντως. Τώρα σκοπεύω να το δουλέψω λίγο ακόμα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ελπίζω να το ανεβάσω.
haris_ch02019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Αυτά συνήθως αφορούν ανθρώπους άλλων ειδικοτήτων και οχι προγραμματιστές. Ο κώδικας *γενικα* είναι το πιο εύκολο πραγμα και ο τελευταίος τροχός της αμάξας. Απο την δική μου μικρή εμπειρία στο Πολυτεχνειο' date=' 90% ο φοιτητής θέλει να ξεμπερδευει με την διπλωματική, παρα να κάνει κάτι που θα του αφήσει πράγματα και εμπειρίες. Αλλα και τέτοια που ειναι τα ελληνικά πανεπιστήμια, καλά να πάθουν ;([/quote'] pesta re xrysostome!!!!!an kai nomizw oti tin diplomatiki tin prosferei san thema kapoios kathigitis kai den ksipnise kapoia mera o symforoumitis mas kai eipe "twra tha ftiaksw ena programa gia video club gia diplomatiki".Dystyxws etsi opos einai i katastasi sta ellinika panepistiia i moni eukairia pou exeis na doulepseis pragmatika kai na sou meinei kati einai stin diplomatiki.!!!an ka iauti einai moufa e tote den kanoume tpt... p.s den exw tpt me ton leukona...alloste einai gousta auta to ti tha kanis...kai opws eipane kparapanw iparxoun kai para polla extra na kaneis gia ena tetoio thema...apla epeidi to eipe me tin logiki tou "psekastew skoupiste teleiwste.." auto mou akouei ligo asximo...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.