Προς το περιεχόμενο

«Αργοπεθαίνουν» οι κασσέττες

MariaTs.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

^BOOMBOOM μπορεί εγώ να μην ήμουνα πια στο Λύκειο, αλλά εργαζόμενο νιάτο :shock: το ίδιο έκανα κι εγώ! Και το ωραίο είναι ότι πολλά τραγούδια που μετέδιδε το MCM δεν τα βρίσκεις και πολύ εύκολα για να τα κατεβάσεις, πόσο μάλλον για να αγοράσεις κάποιο cd-single αυτών! :D

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
1) Δεν είναι θέμα συχνωτήτων μόνο........είναι αρμωνικές ,συναίσθημα.....η ευχάριστη ζωντανή μουντάδα

to "armonikes" den to katalava.

oso kai gia to "synaisthima"... say no more :)

Δημοσ.

ΜariaTs. το καλό με το MCM ήταν πως έβαζε μεν όλα τα τραγούδια που έβαζε το ΜΤV/KissFM την εποχή αυτή (όλα τα pop hits ας πούμε) αλλα έαβζε και πολύ πιο ψαγμένα κομμάτια.

Είχε επίσης τις κορυφαίες εκπομπές Integrale (Που έβαζε ΟΛΑ τα βιντεο κλιπ απο ενα καλλητέχνη, πχ Mylene Farmer, Queen κλπ) το MANGA ZONE με κλιπ και trailer απο ταινίες manga (αυτό το είχε χαράματα, το έβλεπα κατα τις 7 πριν πάω σχολείο) και το βράδυ είχε μια εκπομπή που δε θυμάμαι όνομα με dance, house και electronica clips.

τέλος το offtopic.

Μια και μιλάμε για κασσέτες να αναφέρω κάτι που κακώς δεν ειπώθηκε, την μεγαλύτερη underground διανομή bootleg σε κασσέτα που δεν ήταν άλλη απο τη πρώιμη δουλειά των μετέπειτα ημισκουμπρίων.

Ολοι κάπου έχουνε μια κασσέτα με το βρωμύλο (το urban legend όνομα του συγκροτήματος). Το φοβερό είναι πως επειδή γινόταν αντιγραφή απο κασσέτα σε κασσέτα η ποιότητα ήταν άθλια αλλα όλο και κάπου βρισκότανε ενα πιο κοντά στο πρωτότυπο αντίγραφο με κάπως καλύτερη ποιότητα και κάποιο άγνωστο κομμάτι.

Είχε δημιουργηθεί θρύλος για τα βρωμερά αυτά τραγούδια, κάποιοι έλεγαν πως τους είχαν βάλει φυλακή, κάποιοι πως είχαν σκοτωθεί κλπ, μπαρούφες όλα προφανώς αλλα προσέδιδαν στο hype.

Δημοσ.

^BOOMBOOM τι μου θύμησες τώρα....2α-3η γυμνασίου...'93-'94! :-)

Όντως είχαν ακουστεί τα άπειρα για τον "βρωμύλο", είχε πλάκα το όλο σκηνηκό πάντως! :P

Δημοσ.

Πωπω ο "βρωμύλος"...ο μαύρος πειρατής...:D θυμάμαι την κασσέτα του και έπειτα από λίγο καιρό μια κασσέτα των kafrillion , θησαυρός και τα δύο:P

Τα κομμάτια του "βρωμύλου" πρέπει να τα έχω κάπου σε mp3, δεν νομίζω να έχουν πνευματικά δικαιώματα (έλεος), άμα θέλετε σας τα ανέβαζω κάπου να τα πάρετε.

Δημοσ.

@Stilewag.....Για να καταλάβεις θα σου περιγράψω ένα τρικ των παλιών..

Τα αρχαία πολυκάναλα είχαν λειτουργεία Dolby στο κάθε τρακ, ουσιαστικά ένα φίλτρο που απέκοβε το χις της ταινίας.Αν λειπών ηχογραφούσες με αυτό εν λειτουργεία και έκανες αναπαραγωγή το τρακ χωρίς κέρδιζες ένα υπέροχο εφέ που δεν στο έδινε το εκουαλάιζερ.

Για τις αρμονικές τώρα....Αν εξεραίσεις τον ροζ θόριβο οτιδήποτε άλλο, οργανο φωνή κτλ, έχει μια κεντρική συχνώτητα, τη νοτα και τις αρμονικές αυτής.Με απλά μαθηματικά είναι η ανάλυση κατά Fourier της νοτας .Τα ηλεκτρικά κυκλώματα επίσεις προσθέτουν αρμονικές στο σήμα που τα διαπερνά.Το ίδια λοιπόν και τα μέσα αποθήκευσης.Μηλάμε πάντα για αναλογικά, τα ψηφιακά και τα υβριδικά είναι άλλη ιστορία.Το παραπάνο γεγονός είναι συνήθως παρενέργεια και οι σχεδιαστές την κυνηγούν.Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που οι αρμωνικές προσθέτουν ευεργετικά.Γιαυτό γουστάρουμε τους λαμπάτους ενισχυτές ας πούμε, η λάμπα προσθέτει ανώτερες αρμονικές στον ήχο και τον κάνει πιο ευχάριστο, πιο λαμπερό, πιο στρογγυλό.Η ταινία της κασσέτας κάνει κάτι τέτοιο, γιαυτό και η Steinberg στο πεντάρι το Cubase είχε προσθέσει ένα tape effect στα κανάλια εισόδου.

Τηλεγραφικά τα είπα ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.

Oι κασέτες και οι βιντεοκασέτες έχουν ξεπεραστεί μεν , αλλά ΔΕΝ έχουν αντικατασταθεί πλήρως ακόμα.

Αν έπιανε κάτι σαν το minidisc θα ήταν Οκ, αλλά τώρα απλά δεν υπάρχει μέσο εγγραφής τόσο απλό, φτηνό, εύχρηστο και στανταρ όπως ήταν η αναλογική κασέτα ... έχουμε ένα κενό νομίζω εδώ.

Δημοσ.
Oι κασέτες και οι βιντεοκασέτες έχουν ξεπεραστεί μεν ' date=' αλλά ΔΕΝ έχουν αντικατασταθεί πλήρως ακόμα.

Αν έπιανε κάτι σαν το minidisc θα ήταν Οκ, αλλά τώρα απλά δεν υπάρχει μέσο εγγραφής τόσο απλό, φτηνό, εύχρηστο και στανταρ όπως ήταν η αναλογική κασέτα ... έχουμε ένα κενό νομίζω εδώ.[/quote']

nai. afto ithela na ekfrasw merika posts pio panw :)

Δημοσ.
μη ξεχναμε και τη κασσετα με τις φαρσες των πατρινων

Μ'αυτές τις κασσέτες γινόταν χαμός.Μετά έμαθα οτι βγήκαν και σε mp3...Ανεπανάληπτες εποχές...(<-- Παππούς κιέτσι... :) )

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Dreamstorm αν μπορουσες να ανεβασεις τα τραγουδια του βρωμυλου καπου, θα σου ημουν υποχρεος..

Δημοσ.

πολυ ρομαντισμος επεσε αλλα ετσι ειναι η κασσετα θα μας θυμιζει πολλα πραγματα ειδικα οι mixed tapes με τις μπαλαντες ειναι κατι που ολοι (οσοι εχουν και καποια ηλικια) εχουν κανει, και τα μπινελικια στους παραγωγους επειδη μιλουσαν πανω στα κομματια οι οποιοι υποχρεονοντουσαν να το κανουν για να μην γραφονται τα τραγουδια καλα.

Θυμαμαι επισης οτι καναμε και καλα ραδιοφωνικη εκπομπη με τους φιλους μου στο γυμνασιο και την γραφαμε σε κασσετα, τρελα γελια.

Φανταστειτε δεν ξερω σε ποσα ακριβως χρονια τα ιδια θα λεμε και για τα mp3

Δημοσ.

egw 8umame otan imoun mikri (7-9xronwnw/twra eimai 13) akouga mousiki apo kassetes tis opoies tis eixe grapsei o aderfos mou me tragoudia apo diaforous radiofonikous sta8mous....ekeini tin epoxi i kassetes itan polu diadedomenes...upirxan bebaia kai ta cd alla 1.den bolleban stin timi opws oi kassetes kai 2.den itan arketa diadedomena...dld den ta i3ere olos o kosmos opws twra pou (p.x.)ta 3erei akomi kai o papous mou!!!!me ta xronia omws...ta cd arxisan na exoun kaluteri timi kai me auton ton tropo na ginontai olo kai pio gnwsta..ta cd ixan kai kaluteri poiotita ixou apo tis kassetes kai etsi i ploiopsifia dialle3e ta cd....meta bgikan ta cd opou mporouse kaneis na apo8ikeusei eikones k.a....kai etsi to cd itan kata kapoio tropo pio leitourgiko apo tis kassetes....(gnwmi mou)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...