Προς το περιεχόμενο

SOS...2η φορά σε τρεις μήνες!

Yannis1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες εμφανίζεται περίπου το ίδιο πρόβλημα στον υπολογιστή μου. Χθες βράδυ τον κλείνω κανονικά πατώντας το κουμπί στο κουτί, κάνει shutdown κανονικά. Την επόμενη το πατάω να ξεκινήσει, αλλά μάταια!! Γυρνάν οι ανεμιστήρες, ξεκινάει για 5" και αμέσως κλείνει!! Κανένα μήνυμα δεν εμφανίζεται στην οθόνη, ουτε στο BIOS μπαίνει ούτε τίποτα. Το ίδιο πράγμα το είχα πάθει το Φεβρούαριο και τότε άλλαξα τροφοδοτικό για να δουλέψει. Το καινούργιο (OCZ 450) είναι μέσα στην εγγύηση και θα πάω να το αλλάξω ελπίζοντας να φταίει όντως αυτό. Όμως δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η δουλειά...Μήπως φταίει κάτι; Μήπως δεν είναι καμένο το PSU, αλλά κάτι άλλο;

Δοκίμασα κάποια άλλη κάρτα γραφικών αλλά κάνει τα ίδια

Έβγαλα τα πάντα εκτός από CPU, μνήμη, VGA αλλά τα ίδια

Έσβησα το CMOS αλλά τίποτα

Καμιά ιδέα;

AMD 64 3500+

MSI K8N Neo2

Raid WD 74

ATI X800 μονταρισμένη σε ΧΤ

Δημοσ.

Αν το έχεις σε πολύμπριζο, δοκίμασε να το αλλάξεις. Αν έχεις UPS, δοκίμασε να το αποσυνδέσεις.

Δημοσ.
Με motherboard δοκίμασες να λουστείς? :D

Όχι αλλα σκέφτομαι να αλλάξω σε Asus που την είχα τόσα χρόνια και την εμπιστευόμουν...

Δημοσ.

Το πιο λογικό ακούγεται να είναι η motherboard, αλλά σε εμένα το Pc έκλεινε περιοδικά, μέχρι που κάποια στιγμή δεν άνοιγε.

(έκανε μια προσπάθεια για 1-2 sec, αλλά αμέσως έκλεινε πάλι.)

Τελικά υποθέτω ότι εδώ ήταν κάποια κακή ένωση στο καλώδιο του power, ή αλλού, γιατί όταν βγήκαν και ξαναμπήκαν όλα τελικά , το πρόβλημα εξαφανίστηκε.

Δημοσ.

Να στείλεις για αλλαγή κάτι χωρίς να έχεις βρεί ότι φταίει αυτό είναι πάρα πολύ κακή ιδέα.

Θα καθυστερήσεις πιο πολύ, και πάλι την δουλειά σου δεν θα την κάνεις.

Κάνει ήχο το μεγαφωνάκι όταν κλείνει ?

Δοκίμασε το εξής:

Βγάλε τα πάντα από το κουτί.

Στήσε μια κούτα ( π.χ. την κούτα της motherboard ) πάνω στο τραπέζι και βάλε πάνω εκεί την motherboard.

Βάλε μόνο την CPU και την ψύκτρα της.

Άνοιξε την motherboard με το Power switch { είτε βραχυκυκλώνοντας τα δύο pins που είναι για το καλώδιο power switch ( PSW ).

Αν ανάψει και κάνει beep ( έχε φυσικά το buzzer συνδεδεμένο ) είσαι σε καλό δρόμο.

Αν δεν κάνει beep τότε είτε η CPU είτε η motherboard σου είναι dead ( απλώς γυρίζουν οι ανεμιστήρες )

Δημοσ.

Τροφοδοτικό δηλαδή λέτε να μην είναι;

Την προηγούμενη φορά με τα ίδια συμπτώματα άλλαξα τροφοδοτικό και δούλεψε.

Επίσης είχα στείλει τη μητρική στο eshop και μου είχαν πει ότι ήταν μία χαρα. Εμένα βέβαια δεν μου δούλεψε μέχρι που άλλαξα τροφοδοτικό. Απλά μου κάνει εντύπωση που εμφανίζει και πάλι το ίδιο σύμπτωμα μόλις 3,5 μήνες μετά. Το κουτί ομολογουμένως είναι μέσα στη σκόνη στο εσωτερικό του, αλλα και παλιότερα με το ίδιο κουτί και Intel δεν είχα προβλήματα τέτοια.

Πάντως ποτέ δεν επιβεβαίωσα ότι το παλιο τροφοδοτικό δεν δουλεύει.

Το μεγαφωνάκι δεν κάνει τίποτα και μου φα'ινεται λίγο δύσκολο να κάηκε η CPU, αφού δεν κάνω κανένα overclock.

Το πως βαριέμαι τη διαδικασία ξεμονταρίσματος της μητρικής δεν λέγεται!! Αυτά τα κουλά να μην είχαν τα PC...

Δημοσ.

Η CPU δεν χρειάζεται να είναι overclocked για να καεί ή να παρουσιάσει failure.

Άσε που πιο εύκολα καίγεται από power failure του PSU παρά με overclocking ( δύσκολο ).

Δοκίμασες να κάνεις jumpstart το PSU ?

Δημοσ.

Αυτό το κάνεις για να δείς αν το τροφοδοτικό σου δουλεύει.

Το αν δουλεύει και σωστά θα πρέπει να πολυμετρήσεις τις εξόδους.

Αν έχεις και πολύμετρο σου λέω πως να το κάνεις και αυτό.

Για να το κάνεις jumpstart, δηλαδή να ανοίξει χωρίς να είναι συνδεδεμένο πουθενά, παίρνεις ένα καλωδιάκι ή έναν συνδετήρα ( κανονικό...για τα χαρτιά, αρκεί να είναι μεταλλικός...αγώγιμος ) και βραχυκυκλώνεις το πράσινο pin του ATX 20/24 pin με ένα από τα μαύρα ( όλα τα μαύρα είναι γειώσεις ).

[ με τον συνδετήρα βραχυκυκλώνεις άνετα το πράσινο με το ακριβώς δίπλα του μαύρο ]

Έπειτα αφού τα βραχυκυκλώσεις ( μόνιμα, όσο είναι βραχυκυκλωμένα το PSU μένει ανοιχτό ) βάζεις το καλώδιο του ρεύματος στην πρίζα και γυρνάς ( αν υπάρχει ) το διακοπτάκι στο πίσω μέρος του τροφοδοτικού στο On / 1.

Αν ανάψει πας καλά.

Αν δεν ανάψει, βγάλε το καλώδιο του ρεύματος και σύνδεσε π.χ. ένα CD-ROM σε ένα molex του τροφοδοτικού, επειδή μερικά δεν ανοίγουν αν δεν τραβάει κάποια συσκευή ρεύμα, και δοκίμασε πάλι.

Αν πάλι δεν ανάψει τα έφτυσε το τροφοδοτικό σου ( που δεν σημαίνει ότι μόνο αυτό χάλασε :P )

Δημοσ.

billpeppas den ksero an isxiei alla kapou exo diavasei pos an kaneis jumpstart to psu prepei na ginei mono gia dokimi koinos oxi na to afineis na doulevei sto vronto xoris fortio giati xalaei.(den mou kathete poli kala alla to leo gia kalo kai gia kako min to afisi kana dioro gia dokimi o filos mas)an einai pseftia apistefti sorry :)

Δημοσ.

μούφα deathlok.

Βεβαίως γιατί να το αφήσει κανείς ώρα ανοιχτό με jumpstart ?

σε 10 λεπτά έχεις μετρήσει για 3 λεπτά κάθε τάση, και οτιδήποτε άλλο θες.

Δημοσ.

ειχα και εγω το ιδιο προβλημα παλιοτερα (6 μηνες ) και ξαφνικα εφτιαξε μονο του αλλα αυτην την βδομαδα μου το ξαναεκανε εκανα μετα εγω μια μ.... και εκαψα το τροφοδοτικο και πηρα καινουρια και τωρα δουλευει μια χαρα

Δημοσ.

Μήπως η ψύκτρα δεν πατάει καλά πάνω στον επεξεργαστή, και λόγω υπερθέρμανσης κλείνει η μητρική για να μην καεί τίποτα;

Μου είχε συμβεί αυτό κανα δυο φορές παλιότερα που πείραζα το PC

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...