aragorn Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Βρήκα και άλλα μηνύματα πιο παλιά στο φόρουμ για "τρεμόπαιγμα" monitor αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό αν κρίνω από τις άλλες περιγραφές. Το monitor είναι το F55 και δούλευε άψογα εδώ και πολλάααα χρόνια. Εδώ και 2-3 εβδομάδες, πολύ συχνά στη διάρκεια της ημέρας, κάνει κάποια τρεμοπαίγματα, όχι όμως σαν κύματα, αλλά σαν να αναβοσβήνει. Μερικές φορές αυτό είναι πιο έντονο, και φαίνεται λες και κάποιος τραβάει το καλώδιο του ρεύματος και πριν "προλάβει" να σβήσει η οθόνη το ξαναβάζει και επανέρχεται. Μπας και πεθαίνει το κακόμοιρο? Τόχω από το '97... Καμιά ιδέα?
Theodore Tsi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 koita ta xronia einai polla+isws kapoia fthora iparxei stin othonoula.....egw tha sou proteinw na tsekareis mipws ebales kapoia siskeui tis teleutaies ebdomades konta+epireazei to monitor.....epipleon tha sou pw na allaxeis to frame rate...(auto itan to pio sinithes problima se philips)....
dumbodumby Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 mallon prepei na einai to trofodotiko tis afou les oti anabosvinei stigmiaia... an exeis kollitiri mporeis kai monos sou na to ftiakseis
DrLo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Έχω μια F35 από το '97 που και που (μπορεί να περάσουν και 2-3 μήνες και πάνω) στιγμιαία σβήνει και ξαναανάβει (σαν μια μικρή εκρηξούλα κάνει και έναν έντονο ήχο) αλλά κατά τα άλλα είναι σκυλί. Δε ξέρω αν είναι το ίδιο αλλά αν είναι κάτι τέτοιο δε είναι και σοβαρό πρόβλημα.
Sebu Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 DrLo h ekriksoula pou les einai to degauss(apomagnitismos)tis othonis.Sunithws h othoni to kanei auto otan tin anoigeis meta apo paratetameno shutdown.Se restart den to kanei auto.Twra giati to kanei apo moni tis den kserw na sou pw.
Dreamstorm Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 mallon prepei na einai to trofodotiko tis afou les oti anabosvinei stigmiaia... an exeis kollitiri mporeis kai monos sou na to ftiakseis Λίγη προσοχή δεν βλάπτει όταν γράφουμε τέτοια πράγματα. Φυσικά και δεν πρόκειται να το πειράξεις εκτός και αν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις.Αν αποκλείσεις κάποια συσκευή που επηρεάζει την λειτουργία της οθόνης ή κάποιο software απόλυτα λογικό είναι να έχει κάποιο πρόβλημα η eizo, τα έχει τα χρονάκια της. Σιγουρέψου ότι είναι hardware πρόβλημα και εφόσον είναι, πήγαινε την κάπου να την κοιτάξουν και δες αν σε συμφέρει η επισκευή.
ThomasD Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Exo akrivos to idio provlima me ton DrLo, se F35 ki ego. Parousiastike prin kanena xrono, to ekane pou kai pou alla exei poli kairo na to kanei, oute thimamai apo pote. Den exei anagki i eizo, an kai tin pirame akrivoutsiki tote pisteuo ta evgale ta lefta tis. Kathese me tis ores mprosta tis kai de leei na enoxlisei ta matia.
ThundeR_21 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 file aragorn, eixa kai egw ena paromoio problhma me thn othonh mou. Epeidh eixa thn othonh mou poly kairo kollhta ston toixo, to kalwdio trofodosias ths othonhs eixe ftharei (strabwsei kai kopei to bysma) kai prokalouse braxikikloma sthn othonh. Elegkse to kalwdio trofodosias ths othonhs sou mpas kai ftaiei auto. Elpizw na mhn exei kati pio sobaro apo auto h othonh sou
DrLo Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 DrLo h ekriksoula pou les einai to degauss(apomagnitismos)tis othonis.Sunithws h othoni to kanei auto otan tin anoigeis meta apo paratetameno shutdown.Se restart den to kanei auto.Twra giati to kanei apo moni tis den kserw na sou pw. 1. Παρατεταμένο shutdown στον Η/Υ μου έχει να γίνει χρόνια (και όταν λέμε παρατεταμένο εννοούμε ένα βράδυ) 2. Δεν είναι Degauss (τουλάχιστον όχι σαν αυτό που κάνεις από το menu). Είναι κάτι που μοιάζει αλλά διαρκεί πολύ λιγότερο (κλάσματα), κάνει πολύ εντοότερο θόρυβο (πραγματικά σαν να σκάει καψούλι) και η οθόνη ανάβει πάλι ακαριαία ενώ στο Degauss που κάνεις από το menu διαρκεί 1-2 sec για να "ισορροπήσει". 3. Περίεργο που στα πρώτα ~6 χρόνια δεν έκανε ποτέ απομαγνητισμό αλλά ξεκίνησε να το κάνει μετά (που μένει και πολύ περισσότερο ανοικτή λόγω DSL) Μπορεί να τύχει να το κάνει 2 φορές σε 10 min αλλά μπορεί να μη το κάνει και για μήνες (δε θυμάμαι πότε το έκανε τελευταία) Den exei anagki i eizo, an kai tin pirame akrivoutsiki tote pisteuo ta evgale ta lefta tis. Kathese me tis ores mprosta tis kai de leei na enoxlisei ta matia. Τότε, το '97 την είχα πάρει 135.000 δρχ και πρέπει να ήταν η ακριβότερη 15'' που υπήρχε. Πραγματικά το άξιζε. Ποτέ δε κατάλαβα γιατί τότε κάποιοι χρησιμοποιούσαν φίλτρα, πέρναγα ώρες μπροστά της και με έχουν πονέσει δάχτυλα από πληκτρολόγιο, καρπός από mouse και η μέση μου από το καθισμα αλλά ποτέ τα μάτια μου. Μπορεί κι άλλες μάρκες να είναι εξίσου καλλές αλλά εγώ αυτή ξέρω αυτή εμπιστεύομαι (ακριβώς όπως την χλωρίνη).
aragorn Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δεν έχω τοποθετήσει κάποια συσκευή κοντά στην οθόνη, ούτε έχει κάποια σχέση με το refresh rate. Είναι κάτι που "φωνάζει" ότι έχει να κάνει είτε με την τροφοδοσία είτε με το monitor το ίδιο. Έλεγξα το καλώδιο του ρεύματος, είναι μια χαρά. Ελπίζω να μην είναι σημάδι ότι τα κακαρώνει, γιατί δεν περισσεύουν τα φράγκα για νέα EIZO - και όπως λέει και ο DrLo αυτήν ξέρουμε αυτήν εμπιστευόμαστε.
doc1000 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Αυτο το "τσαφ" μου το έκανε συχνά κι εμένα η δική μου Eizo F35 (15αρα) Το ίδιο και σε έναν άλλο φίλο μου. Τώρα την άλλαξα με TFT (πάλι Eizo) και δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Πάντως η διαφορά ευκρίνειας είναι τεράστια ειδικά αν συγκρίνεις την φθαρμένη σου Eizo με μια καινουρια TFT. Κι εγώ πίστευα ότι δε θα χρειαζόταν να αλλάξω ποτε την F35 αλλα τώρα απορώ πώς δουλευα τόσον καιρό μπροστά της!...
_-spooker-_ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 auto to tsaf to ekane kai h dikia mou Eizo f55 prin merika xronia ospou ekane ena teliko tsaf kai den xanadeixe eikona.Telika htan to trofodotiko ths pou xalase apo fysiologikh fthora.Eixa plhrwsei 30000drx tote gia na thn episkeuasoun.Synexizei kai douleuei akoma kai shmera meta apo 8 xronia........
fmnstr Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 akribws to idio problima kai egw se f35 eizo me polla xronia sti plati tis...koryfaia othonitsa...alla meta apo kairo me auto to tsaf kai to tremopaigma apofasise na anabei opote thelisei kai ton teleutaio kairo pote...diladi pigaine na anapsei, ekane tsaf kai skotadi (to led tou power anammeno)....opote arxise na mazeueis lefta gia othoni...egw to apodwsa sta xronakia (ta ebgale ta lefta tis) kai oti tin douleua ta teleutaia xronia me tigka analysi (1024*768, 32bit 85Hz max)...fysika kai den tin episkeuasa..
JimBs Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Και μένα το ίδιο έκανε και μετά απο μερικούς μήνες δεν άνοιγε καθόλου. Βέβαια και εγώ δεν την πρόσεχα, την άφηνα ανοιχτή μέρες χωρίς να μπαίνει σε power save mode...
aragorn Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Όχι εγώ την προσέχω, δεν την αφήνω ανοιχτή τίποτα βράδια κλπ, αλλά την έχω όμως σχεδόν 10 χρόνια, οπότε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.