ntg_net Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 1. Εχει κανεις κανενα ολοκληρωμενο book - tutorial απο Batch Programming plz send me. 2 .Ξερει κανεις πως γινεται μετά την εντολη shutdown -s -t3600 (δηλαδη να κλεισει σε 1 ωρα) πως γινεται να μην δειχνει το παραθυρο των windows που προειδοποιει για το ποσο χρονο μενει ? 3. Υπαρχει εντολη που να εχει το ρολο του χρονοδιακοπτη για να τρεξει μια εντολη ? Οτιδηποτε αν γινεται να μου στειλετε σε email : [email protected]
Axelfc Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 Δοκιμασε την εντολη echo off (ή και @echo off) στην αρχη του προγραμματος σου. Διαφορετικα μπορεις να βαλεις @ μπροστα απο καθε γραμμη την εκτελεση της οποιας δεν θες να βλεπεις στο cmd.
ntg_net Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 Δε κανει τιποτα... η echo ειναι του Dos ενω η shutdown ειναι το windows... τιποτα Axelfc
random Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 λοιπόν, παρατα τα batch και κατεβασε το AUTOIT αυτο που θες, ειναι 2 γραμμες: Sleep(3600000) Shutdown (1) και φτιαχνει και exe. http://www.autoitscript.com/autoit3/index.php
EPa Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Εντολή χρονοδιακόπτης από shell: at Εντολή χρονοδιακόπτης από το user interface των windows (xp): control panel -> Scheduled Tasks -> Add Scheduled Task
ntg_net Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Πολυ καλο το program random... tnx tnx all .. αν παρολα αυτα εχετε και τα ebook ... καλοδεχουμενα και αυτα
mix@lis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 καλησπερα σας..... μηπως ξερετα καποια εντολη του dos που να μπορω να κλεισω τον υπολοηιστη μετα απο μια συγκεκριμενη ωρα?????
V@nt- Δημοσ. 19 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2005 shutdown -s -t 600 -c "The computer will be shut down, script by V@nt$" To 600 είναι τα secs, το -c είναι για τα σχόλια
ntg_net Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δε γινεται να μην βγαζει αυτο το παραθυρο ? Τελοςπαντων ... κανεις να εχει ολες τις εντολες απο DOS και WINDOWS? Batch programming ebook kaneis ?
alkisg Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Η εντολή at προγραμματίζει εργασίες χωρίς να βγάζει παράθυρα. Η βοήθεια των Windows λέει αναλυτικά πώς συντάσσεται η at και επίσης περιέχει και όλες τις υπόλοιπες εντολές. Δεν χρειάζονται ούτε ebooks ούτε τίποτα. Για παράδειγμα, για όσους έχουν τα Windows XP και βαριούνται να ψάχνουν στο help. Κάντε έναρξη->εκτέλεση: Η βοήθεια για την εντολή at: mk:@MSITStore:C:\WINDOWS\Help\ntcmds.chm::/at.htm Η λίστα με τις εντολές του dos: mk:@MSITStore:C:\WINDOWS\Help\ntcmds.chm::/ntcmds.htm Γλωσσάρι: ms-its:C:\WINDOWS\Help\glossary.chm::/glossary_per.htm Υ.Γ. και για όσους έχουν τα pro (αντί για τα home), η schtasks είναι υπερσύνολο της at.
ntg_net Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Καλως με την at.. θα το ψαξω. αν και οσο το εψαξα ειναι λιγο δυσχρηστη εντολη. Απο κει και περα το θεμα που υπεβαλλα ηταν το Batch programming και κανεις δεν μου εχει πει καποια πληροφορια. Μηπως μπορει κανεις ? Ή να στειλει email me κανα ebook.
Skeftomilos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Νομίζω ότι ο alkisg δίνει υπερ-επαρκείς οδηγίες, δεδομένου ότι το help των Win XP περιέχει πλήρες documentation. Μία χρήσιμη επέκταση του DOS είναι το Windows scripting, ειδικά για όσους γνωρίζουν προγραμματισμό. Π.χ. για το κλείσιμο των windows σε μία ώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το παρακάτω script (JScript): >WScript.Sleep(60 * 60 * 1000) var shell = WScript.CreateObject("WSCript.shell") var res = shell.Popup("Shutting down in 30 seconds.", 30, "Shutting down", 1 + 48) //Ok-Cancel, Exclamation if (res != 2) shell.Run("shutdown -s -t 00") Το αρχείο πρέπει να έχει κατάληξη .js (π.χ. shutdown.js) και τρέχει με διπλό κλικ. Μετά από μία ώρα θα εμφανιστεί για τριάντα δευτερόλεπτα ένα μήνυμα επιβεβαίωσης, και μετά ο υπολογιστής θα κλείσει. Το μήνυμα το έβαλα για να φανεί ότι με scripting γίνονται πολλά περισσότερα απ' όσα γίνονται με σκέτο DOS.
Nikb Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 @Skeftomilos Δεν ξέρω java αλλά με το script που λές αν δεν πατήσει κάποιος το ΟΚ η μεταβλητή σου res θα πάρει την τιμή 2 για να τρέξει το shutdown? Μήπως πρέπει να την αρχικοποιήσεις σε 2 πρίν? Ξαναλέω δεν ξέρω java αλλά μου έκανε εντύπωση που το είδα έτσι.
alkisg Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δεν είναι Java, είναι JScript. Το res παίρνει ότι του επιστρέφει το shell.Popup, δηλαδή το κουμπί που πατήθηκε. Δηλαδή αν ο χρήστης πάτησε Cancel να μην κλείσει ο υπολογιστής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα