Προς το περιεχόμενο

Νέος σκληρός... Πιθανότητα για conflicts??

ntsili

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα παλιό σκληρό 80 gb και όπου να΄ναι θα λάβω έναν καινούργιο.

Τον παλιό τον έχω ονομάσει c:

Ερώτηση: . Μπορώ να βγάλω τον παλιό, να βάλω τον καινούργιο ως

c: (και εννοείται να κάνω installation τα windows από την αρχή στον

καινούργιο) και στην συνέχεια να κοτσάρω το παλιό, ΜΟΝΟ για να έχω

πρόσβαση στα αρχεία του (πχ ως d: )???

Μήπως αυτό θα δημιουργήσει conflicts? Εάν ναι, τί μπορώ να κάνω??

Γενικά τί άλλες προτάσεις έχετε?

thanX

Δημοσ.

Δεν νομιζω να εχεις προβληματα με αυτο που θες να κανεις.Αλλα γιατι να μην δηνιουργησεις ενα τομεα στον καινουριο δισκο, να βαλεις εκει ολα τα αρχεια σου κ να φορμαρεις τον παλιο κ να εισαι cool κ με περισσοτερο χώρο??

Τα σέβη μου

Δημοσ.

Kalispera

Kata tin egkatastasi twn Windows, to setup tha psaksei gia proigoumeni egkatastasi leitourgikou kai tha sou vgalei ton disko sou ton palio ws C:\WINDOWS (ton fakelo tis egkatastasis diladi). Ekei tha sou pei an theleis na egkatastiseis ta Windows se afto ton fakelo i allou. Tha epilekseis allou kai tha dialekseis ton kainourgio disko.

Meta tin egkatastasi ta XP tha einai egkatestimena ston kainourgio alla kata pasa pithanotita o diskos tha exei parei kainourgio gramma (p.x. D)

An theleis na einai C, tha prepei eite na kaneis afto pou eipe o GT1807 eite na kaneis remapping meta to peras tis egkatastasis(eite mesa apo to Disk Management eite me allo software, p.x PartitionMagic) alla den tha sto synistousa.

Filika

Δημοσ.

GT1807 επειδή στον παλιό έχω κάνει installation τα κέρατά μου, δεν θέλω

από την αρχή να κάνω format. Κατά κάποιο τρόπο, θα υπάρξει κάποιος

μεταβατικός χρόνος" μέχρι να κάνω installation όλα τα προγράμματα μου

στον καινούργιο σκληρό και, προφανώς, θέλω μέχρι τότε να δουλεύω

κανονικά το μηχάνημά μου

Σκέψου προγράμματα, azureus, emule κτλ ... θα πάρει κάποιο διάστημα μέχρι

ο καινούργιος σκληρός να είναι έτοιμος και να αντικαταστήσει πλήρως τον

παλιό σκληρό.

Για να κάνω image ούτε λόγος, διότι ήδη το (παλιό) λειτουργικό, μου κάνει

νερά και θέλω ένα πιο "clean" περιβάλλον!

(Εννοείται πάντως ότι ένα backup του παλιού θα το κάνω στον καινούργιο!)

GT forever!!! χεχεχε!

Δημοσ.

dali13gr Έστω ότι βάζω λειτουργικό στον καινούργιο σκληρό [ως D:] .Λογικά

(από ότι θυμάμαι) στο boot του μηχανήματος θα έχω την επιλογή σε

πιο από τα 2 λειτουργικά θα ξεκινήσω! Και ανάλογα θα επιλέγω το παλιό(c: ) ή το

καινούργιο (d: )!

Καλή ιδέα το remapping, αλλά συμφωνώ μαζί σου, ότι μπορεί να δημιουργήσει

προβλήματα και να χάσω τα αυγά και τα πασχάλια!! (αφού το d: θα γίνει c:

και το d: -> c: )

Δημοσ.

Theleis diladi na trexeis ta programmata sou apo ton palio disko e? Ligo dyskolo mou fainetai afto, an kai thewritika ginetai(thewritika panta!).

Tha prepei na vreis oles tis eggrafes tis registry pou tha aforoun sto kathe programma ksexwrista kai na tis prostheseis sto "fresko" leitourgiko! An diladi prin kaneis egkatastasi ston kainourgio disko, kaneis export to HKEY_LOCAL_MACHINE ->Software(omoiws kai gia to HKEY_CURRENT_USER) apo tin palia sou registry, kai tin prostheseis me import sto "fresko" leitourgiko, yparxei nomizw pithanotita na "paiksei". Den xaneis tipota na dokimaseis, etsi ki alliws, ston kainourgio disko mono Windows tha exeis perasmena, tipota allo.

Vevaia yparxei kai i lysi na ton kaneis Dual Boot alla mallon den se volevei apo o,ti katalava.

Filika

Δημοσ.

Λοιπόν,αν θες αυτό με τα δύο λειτοργικά το αλλάζεις για να σου βγάζει μόνο το ένα όταν bootαρεις.Είναι το αρχείο boot.ini.Σου λέω πως το αλλάζεις αν αποφασίσεις να το κάνεις.Τι σκληρό θα πάρεις?Εγώ που πήρα έναν maxtor είχα την δυνάτητα να μεταφέρω όλα τα αρχεία μου(συμπεριλαμβανομένων και των windows) από τον παλιό στον καινούργιο και να τρέχουν κανονικά.Φαντάζομαι και άλλοι σκληροί θα δίνουν τέτοια δυνατότητα.Δεν ξέρω αν θα σε βόλευε κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Αν η τωρινή σου εγκατάσταση είναι εντάξη τότε η καλύτερη λύση είναι μία...

Norton Ghost ή κάποιο άλλο παρόμοιο πρόγραμμα φίλε.

Δοκιμασμένο και λειτουργεί 100% εδώ και πολλά χρόνια.

Ουσιαστικά αντιγράφεις τον παλιό σου δίσκο στον νέο και τελείωσες.

Μεταφέρεις τα πάντα στον νέο με την μεγαλύτερη χωρητικότητα και συνεχίζεις από αυτό το σημείο...

Μετά βάζεις και τον παλιό δίσκο και τον έχεις σαν d: .

Δημοσ.

Αν τελικά βάλεις τον καινούριο σκληρό σαν C και μετά προσθέσεις τον παλιό σαν D, πρόσεξε μήπως δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση στα αρχεία του παλιού σκληρού σου. Συγκεκριμένα, τώρα όπως είσαι μπες στα Windows στον παλιό σκληρό, κάνε δεξί κλικ στο My Documents και στην καρτέλα sharing βεβαιώσου ότι ΔΕΝ είναι τικαρισμένη η επιλογή "Make this folder prive". Εγώ δεν το είχα προσέξει αυτό κάποτε που είχα βάλει διπλό λειτουργικό και όταν πήγαινα από το καινούριο λειτουργικό να ανοίξω το My Documents του παλιού σκληρού δε με άφηνε λέγοντάς μου ότι τα περιεχόμενα του φακέλου είναι προστατευμένα. Οπότε μπήκα στο παλιό λειτουργικό και ξε-τίκαρα το "Make this folder prive" και όλα ΟΚ.

Δημοσ.

dali13gr τελικά έκανα αυτό με τα 2 λειτουργικά και ξεμπέρδεψα. Τώρα ανοίγω

τον υπολογιστή και επιλέγω από που θα ξεκινήσω. Είτε ξεκινάω από το

παλιό λειτουργικό (και έχω όλα τα προγράμματά μου), είτε ξεκινάω από το

καινούργιο και μπορώ σιγά-σιγά σε αυτό να εγκαταστήσω ό,τι είχα στο

παλιό λειτουργικό! (θα πάρει μέρες όμως)

Λαλάκης είναι έτσι όπως ακριβώς τα λέει ο dali13gr. Επιπλέον, ο παλιός

σκληρός είναι αφορμάριστος εδώ και ενάμιση χρόνο και δεν ήταν ότι καλύτερο

για να τον περάσω στον καινούργιο. Ήδη μου κάνει περίεργα κολήματα και

μου πετάει μπλε οθόνες, οπότε δεν έχω καμία πρόθεση να συνεχίσω να

χτίζω πάνω του. Τον κρατάω καθαρά για "μεταβατικούς" λόγους. Αυτός είναι

και ο λόγος dpolal2 που δεν χρησιμοποίησα το Ghost!

Μια άλλη ερώτηση. Αν πάρω οποιοδήποτε από τους 2 σκληρούς και τον

κοτσάρω σε άλλο υπολογιστη ΞΕΡΩ ότι ΔΕΝ μπορεί να γίνει boot. Ποιος είναι

ο λόγος, και αν γίνεται κάτι για αυτό! Μήπως με το boot.ini που αναφέρει ο

Λαλάκης?

Δημοσ.

O logos einai to diaforetiko hardware pou tha exei o allos ypologistis. Kai afto ginetai giati to leitourgiko sou tha exei tous drivers apo to proigoumeno hardware kai tha dimiourgithei provlima. An to hardware einai to idio den tha exei provlima. Mporeis vevaia na kaneis kai ena allo kolpo: Na apegkatastiseis olous tous drivers prin metafereis ton disko(kyriws tous drivers tis mobo,SCSI & RAID controllers, kartas grafikwn, optical drives kai o,ti allo exeis se pci) kai meta na kaneis tin metafora. Logika panta, ta Win tha anagnwrisoun to neo yliko kai tha perastoun oi Generic drivers tis Microsoft. Epeita mporeis na peraseis o,ti allous drivers theleis.

Ama den variesai mporeis na to dokimaseis. To mono pou mporeis na patheis se periptwsi pou den doulepsei, einai merikes mple othones kai na "epistrepseis" ton disko sou sto palio pc.

Filika

Δημοσ.
Ama den variesai mporeis na to dokimaseis. To mono pou mporeis na patheis se periptwsi pou den doulepsei, einai merikes mple othones kai na "epistrepseis" ton disko sou sto palio pc.Filika

Mόνο που μετά ΟΥΤΕ στο παλιό pc θα δουλεύει ο δίσκος... :)

Δυστυχώς από τα win2000 και μετά το λειτουργικό κλειδώνει με το αρχικό h/w και δεν λειτουργεί με τίποτα αν αλλάξεις υπολογιστή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...