Προς το περιεχόμενο

Απορίες MacOS, software και... γενικώς

digitalsoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
mhpos xerei kaneis 100%?dioti leo na paro to apogeyma to ondsl kit.8a prepei na agoraso k router?

Εγώ συνδέομαι μέσω Ethernet με modem/router της 3com (σε Forthnet) και είμαι μια χαρά με τον PowerMac G3. Κανένα πρόβλημα απολύτως. Βρίσκει μόνο του ΙΡ, firewall κλπ. Φυσικά δεν χρειάζονται drivers και τέτοια πράγματα (ούτε σε Mac ούτε σε Win).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Erothseon synexeia... poia programmata xreiazomaste ya na kanoume mia tainia dvd rip ston sklhro mas' date=' k meta na antigraftei se ena dvdr ( + h - ) diskaki?

[/quote']

1. MacTheRipper

2. DVD2oneX

3. Toast (η καποιο αλλο burner)

to ondsl kit den dinei router ( bebaios bebaios...) poso xekinane oi times sta routers?episis to allo to 8ema me ta dvd movies to gnorizei kaneis?

Χμ... μια καλή λύση είναι το USRobotics 9105

(Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα "mac mini"), ναι, το USRobotics 9105 είναι ADSL modem, router, firewall, 4-port ethernet switch. Όπως το αγοράζεις είναι για ADSL-over-PSTN αλλά αν χρειαστεί, με απλή αλλαγή του firmware μπορεί να μετατραπεί σε ADSL-over-ISDN.

Δεν τα λέω για να του κάνω διαφήμιση. Δεν είναι το μοναδικό στην αγορά με αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι όμως σε καλή τιμή γι' αυτά που δίνει και αρκετά δοκιμασμένο.

Με το Mac θα δουλεύει. Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να βεβαιωθείς (αν και φαντάζομαι πως έτσι θα είναι από μόνο του) πως η κάρτα δικτύου του Mac σου είναι ρυθμισμένη έτσι ώστε να παίρνει αυτόματα IP μέσω DHCP (το 9105, όπως σχεδόν όλα τα routers έχει DHCP server). Μετά, θα μπεις με ένα web browser στη διεύθυνση του router (http://192.168.1.1) και από εκεί θα κάνεις τις ρυθμίσεις για τον Internet Provider σου. Μπορείς να δεις και τη σχετική σελίδα στο adslgr.com :)

• Super Moderators
Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να βεβαιωθείς (αν και φαντάζομαι πως έτσι θα είναι από μόνο του) πως η κάρτα δικτύου του Mac σου είναι ρυθμισμένη έτσι ώστε να παίρνει αυτόματα IP μέσω DHCP (το 9105, όπως σχεδόν όλα τα routers έχει DHCP server). [...]

Βρωμο-Windows-α, τα μηχανήματα Macintosh δεν έχουν κάρτα δικτύου - το Ethernet είναι ενσωματωμένο στη μητρική εδώ και χρόνια!

Και φυσικά παίρνει αυτόματα ΙΡ μέσω DHCP.... :-P

Βρωμο-Windows-α' date=' τα μηχανήματα Macintosh δεν έχουν [i']κάρτα δικτύου[/i] - το Ethernet είναι ενσωματωμένο στη μητρική εδώ και χρόνια!

Και φυσικά παίρνει αυτόματα ΙΡ μέσω DHCP.... :-P

Και στον Athlon64 μου, ενσωματωμένοι στη μητρική είναι οι Gbit ethernet controllers (και οι 2). Από συνήθεια την είπα "κάρτα δικτύου" tongue1.gif

χεχεχε :D :D

ποια η διαφορα οταν ειναι ενσωματωμενοι στην μητρικη.γιατι τοτε δεν ειναι καρτα δικτυου? αλλα Ethernet !!!!!!!!!!!!!!!!!!! μηπως τα εχεται λιγο μπερδεψει ?

ΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ !!

Από τη μέρα που πήγα στο Πλαίσιο επί της Βουλιαγμένης (δε ξέρω αν έχει demo και στα άλλα καταστήματα) και έπαιξα με το Mac Mini που είχουν χύμα, δεν μπορώ να κλείσω μάτι χωρίς να το σκεφτώ!

Οκ, δεν έβλεπα πρώτη φορά Apple και OS X. Μια κακούργα φίλη μου στη σχολή είχε έναν PowerBook και όσες φορές είχα την χαρά να ασχοληθώ μαζί του έμενα με το στόμα ανοιχτό - και έπερνα καινούργιο υλικό για τα όνειρα μου :mrgreen:

Αλλά, με 500 περίπου ευρώ τώρα δε βλέπω την ώρα (τον επόμενο μισθό) να βουτήξω για τα καλά στον κόσμο των Mac :)

Διάβασα όλες τις σελίδες αλλά έχω κάποιους προβληματισμούς! (κοινώς, ξεκινάει το πρήξιμο :mrgreen: )

1) Τα μινάκια έρχονται μόνο σε 2 εκδόσεις ή υπάρχει και η δυνατότητα built-to-order; Κρατώντας για παράδειγμα τον 1.25 επεξεργαστή και την 256 RAM (η οποία θα αναβαθμιστεί μετά) και βάζοντας εξ'αρχής ταχύτερο/μεγαλύτερο σκληρό.

2) Ανάλογα το κατάστημα, αλλάζει και η εγγύηση; Όλα τα καταστήματα αργούν να τους φέρουν; (στο Πλαίσιο έχει μόνο την 1.25 έκδοση)

3) Τι άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές υπάρχουν για αναβάθμιση του σκληρού;

Πήρε το μάτι μου για χρήση εξωτερικού 7200άρη μέσω Firewire. Έχει νόημα όμως; Αν θεωρήσουμε ότι έχουμε "φρένο" στα 50MB/s (λόγω Firewire - στην καλύτερη) ποιο το νόημα για τόσο γρήγορο (εξωτερικό) σκληρό; Και εντάξει, το συνεχές transfer rate όχι ότι ξεπερνάει και ποτέ τα 50, αλλά τα "ξεσπάσματα" (burst) του δίσκου δε τρώνε "καπέλωμα" από το Firewire; Επίσης οι εσωτερικοί (4200, 5400) σε τι ΑΤΑ τρέχουν;

4) Μπορεί να τρέξει το λειτουργικό απ'ευθείας από τον εξωτερικό δίσκο;

5) Για να γράφουμε και κανένα DVD τι κάνουμε; Υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του drive; Ή βολευόμαστε με εξωτερική λύση; (ή στην τελική, δικτύωση με το PC όπως ανέφερε ένας φίλος)

6) georgeadams ωραίες οι σκέψεις σου, βέβαια αγοράζοντας έναν 7200 2.5'' αυξάνεις το κόστος κατά 170 περίπου ευρώ! Άραγε αυξάνει σημαντικά η θερμότητα που εκλύεται; Άμα, δε, σηκώσεις και τη cpu μάλλον το ανεμιστηράκι μέσα δε θα κάθεται σε ησυχία :(

7) Η άτιμη η Radeon έρχεται μόνο με 32MB μνήμης.. Λόγω της φύσης του GUI που της δίνει και καταλαβαίνει, διάβασα σε κάποια reviews ότι με χρήση ανάλυσης πάνω από 1280x960 ζορίζεται αρκετά. Το δουλεύει κανείς σε ανάλυση 1280x1024 (17άρα ή 19άρα TFT) να μας πει εντυπώσεις; Α! και τί είναι τα Expose effects? :mrgreen:

(συγκεκριμένα: At resolutions above 1280 x 960, the Radeon 9200's 32MB of local frame buffer isn't enough to handle Exposé of even just four windows - swapping to main memory, and thus reducing the smoothness of the Exposé effects. At 1024 x 768, it's great and it's even fine at 1280 x 960, but once you start going above and beyond that, you start running out of video memory real quickly - από: http://www.anandtech.com/mac/showdoc.aspx?i=2328&p=6)

8) Τώρα με το κόλπο της Intel (κωδική ονομασία Pandora - διαστάσεις ίδιες με Mac Mini, Pentium M 1.6 κτλ) και το demo που έβγαλε η Aopen ( http://news.com.com/2102-1041_3-5726491.html?tag=st.util.print ) προβλέπεται άραγε να ρίξει καθόλου την τιμή η Apple;

Τέλος πάντων, όπως και να έχει το έχω πάρει απόφαση: Δε βλέπω την ώρα να συνεχίσω τα ποστ μου από Safari :)

Οκ, σας έπρηξα!

Επισκέπτης

1.) Στο μακ μινι μπορεις να αλλαξεις και στην μικρη εκδοση το σκληρο δισκο , απο 40gb σε 80gb , παντως θα αργησει αρκετα να σου ερθει ετσι οπως το θελεις.

2.) Η εγγυηση ειναι μια , αυτη της rainbow. Θα την βρεις μεσα στη συσκευασια και πρεπει να την στηλεις μεσα σε 10 ημερες απο την αγορα. Βεβαια ισχυει κανονικοτατα και η αποδειξη ως εγγυηση αν για παραδειγμα το αγορασεις απο το Πλαισιο.

4.) Ναι κανονικοτατα , ακομη και το ipod (σε disk use) μπορει να εκκινηση το λειτουργικο του μακ.

7.) Μεγαλο προβλημα η καρτα. Εχω Powermac g4 με ati radeon 9ooo pro 64mb και παιζει ικανοποιητικα στο panther/tiger σε αναλυση 1280x1024@75hz. Δεν θελω να φανταστω πως θα πηγαινει με 32 mb

1. Υπάρχει build-to-order αλλά όντως στην Ελλάδα θα κάνει καιρό να σου έρθει. Εδώ ισχύει το built-wait-to-order.

3κ4. Σε οποιονδήποτε εξωτερικό η εσωτερικό δίσκο μπορεί να εγκατασταθεί OS X. Οι εσωτερικοί τρέχουν ΑΤΑ 100.

5. Αλλάζει και το drive αλλά άντε βρες το συγκεκριμένο μοντέλο που ταιριάζει. Δικτύωση και ISOs ή αλλιώς εξωτερικό DVD-R.

7. Εγώ τρέχω 1280*1024 DVI on 17 TFT. Δεν παρατηρώ πρόβλημα, ιδιαίτερα αφού του έβαλα 512 RAM. Το Expose είναι η τεχνολογία της Apple που διαχειρίζεται τα 2D γραφικά στο OS X.

[ΑΚΥΡΟ ΗΜΟΥΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ]Τα Expose Effects είναι ό,τι βλέπεις στο OS X και γουστάρεις. Liquify στο minimise των παραθύρων και live thumbnail στη μπάρα, vector_based γραφικά όσο και να μεγαλώσεις ένα εικονίδειο φένεται πάντα ΤΕΛΕΙΟ κλπ... [/ΑΚΥΡΟ ΗΜΟΥΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ]

Τώρα αν με 128MB κάρτα πηγαίνει 200 φορές καλύτερα δε μπορώ να το ξέρω δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Είναι όπως όταν πέζεις κανένα παιχνίδι σε μέτριο μηχάνημα με τις ώρες και θεωρείς πως παίζει μια χαρά και μετά το βλέπεις πάνω σε θηρίο μηχάνημα και διαπιστώνεις πως μέχρι τώρα έπαιζες άλλο παιχνίδι...

1) Τα μινάκια έρχονται μόνο σε 2 εκδόσεις ή υπάρχει και η δυνατότητα built-to-order; Κρατώντας για παράδειγμα τον 1.25 επεξεργαστή και την 256 RAM (η οποία θα αναβαθμιστεί μετά) και βάζοντας εξ'αρχής ταχύτερο/μεγαλύτερο σκληρό.

Ναι, θεωρητικά μπορείς, αλλά στην Ελλάδα είναι πονεμένη ιστορία...

5) Για να γράφουμε και κανένα DVD τι κάνουμε; Υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του drive; Ή βολευόμαστε με εξωτερική λύση; (ή στην τελική, δικτύωση με το PC όπως ανέφερε ένας φίλος)

Βλέπε την απάντηση 1. Θεωρητικά μπορείς να το πάρεις απ' ευθείας με DVD-R αλλά δεν ξέρω τι λέει η Rainbow γι' αυτό (χρόνος παράδοσης, κόστος). Φαντάζομαι πως μπορείς να αγοράσεις και να βάλεις μόνος σου ένα Pioneer DVR-K05 (το skroutz.gr το βρήκε μόνο εδώ) αλλά κι αυτό δεν νομίζω να συμφέρει από πλευράς κόστους. Οπότε, ή μέσω δικτύου ή με κάποιο εξωτερικό DVD-R...

6) georgeadams ωραίες οι σκέψεις σου, βέβαια αγοράζοντας έναν 7200 2.5'' αυξάνεις το κόστος κατά 170 περίπου ευρώ! Άραγε αυξάνει σημαντικά η θερμότητα που εκλύεται; Άμα, δε, σηκώσεις και τη cpu μάλλον το ανεμιστηράκι μέσα δε θα κάθεται σε ησυχία :(

Έχω βάλει δίσκο 7200rpm σε ένα laptop και δεν είδα διαφορά στη θερμότητα σε σχέση με τον 4200. Το κόστος είναι όντως μεγάλο όμως. Εγώ μάλλον θα το αποφύγω προς το παρόν μιας και είχα την τύχη να έχει δίσκο 5400rpm το δικό μου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...