inout Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Κατ αρχην να πω οτι το συγκεκριμενο thread ειναι ενα απο τα πιο ενδιαφέροντα που εχουν ανοιξει στο insomnia. Στο ψητό....Θα ηθελα να κανω μια ερώτηση.....Αυτή την στιγμη εχω εναν φορητό hp/compaq nx7010 pM 1,6 kai 512mb. Εχω πανω το fedora c3 και τα XP. xp χρησιμοποιω για multimedia καταστασεις και κανα σερφαρισμα. Προγραμματισμο, λιγο ινερνετ κλπ linux. Παιχνιδια δεν παιζω πλεον(μονο το pro μου λειπει!). Εαν αντικαθιστουσα το μηχανημα μου με ενα μακ-μινι (μου ειπε ο πατερας μου να του βρω φθηνο λαπτοπ....οποτε να του δωσω το δικο μου) με 512 mb θα μειωνονταν οι δυνατοτητες του συστηματος μου?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 [...] xp χρησιμοποιω για multimedia καταστασεις και κανα σερφαρισμα. Προγραμματισμο' date=' λιγο ινερνετ κλπ linux. Παιχνιδια δεν παιζω πλεον. Εαν αντικαθιστουσα το μηχανημα μου με ενα μακ-μινι [...'] με 512 mb θα μειωνονταν οι δυνατοτητες του συστηματος μου? Αν εννοείς ότι θα μειωθούν τα πράγματα που μπορείς να κάνεις, κατά την ταπεινή μου γνώμη, όχι, δεν θα μειωθούν. Το Mac mini δεν είναι για παιχνίδια (εδώ στο PC χρειάζεσαι κάθε 3 μήνες νέα κάρτα γραφικών για να παίξεις τα με συνεχόμενες αυξητικές τάσεις στις απαιτήσεις παιχνίδια). Είναι όμως για multimedia, για σερφάρισμα, για εφαρμογές τύπου Office (Word, Excel κλπ). Απλά, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις κι εσύ και λένε κι όλα τα reviews, χρειάζεσαι σίγουρα 512ΜΒ RAM - όχι τα αστεία 256ΜΒ που έχει το Mac mini. Κι αν θέλεις Linux, 'χώνεις' μία distro στο Mac mini - άλλωστε κυκλοφορούν αρκετές distro για PPC επεξεργαστές, όπως σίγουρα θα ξέρεις. ΥΓ: Με το αυτό σκεπτικό θέλω κι εγώ να μεταπηδήσω στο Mac mini - στο κάτω-κάτω για παιχνίδια, υπάρχουν κι οι κονσόλες (PS2 ή XBOX, με προτίμηση στο πρώτο).
inout Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Δηλαδή η αποδοση του συστήματος μου δεν θα ειναι καθολου μειωμένη σε σχεση με αυτο που εχω τώρα(pM1,6 512mb 7200rpm ati9200)? Ρωτάω πιο συγκεκριμενα διοτι οκ θα μπορώ να κάνω τα ιδια πράγματα αλλα δεν θέλω να τα κανω αργοτερα απο οτι τωρα... Εγω για να ειμαι ειλικρινης περιμενω το μινι να ειναι γρηγοροτερο απο το pc mou...εχοντας υποψην τις διαφορες στις αρχιτεκτονικες......κανω λάθος....το μονο που με εμποδίζει ειναι το οτι δεν ξέρω αν το apc ups που εχω και η εξωτερικη audigy 2nx einai mac compatible....Κατα τα αλλα συμφωνω πως απο τη στιγμή που ασχολουμαι με προγραμματισμο, εφαρμογες γραφειου,mp3s ante kai kana dvd η μεταβαση εχει νοημα. Επισης με προβληματιζει οτι ακουσα οτι ο σκληρος του ειναι πολυ αργος(4200?) Θα μπορουμε να τον αλλάξουμε αραγε?
aneleitos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 yellow dog είναι το καλλίτερο linux για mac. Ασυζητητί για το καλοκαίρι....δε θέλω τσιγκουνιές στη μνήμη και το σκληρό. Είναι καταπληκτικός. Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι γκρινιάρηδεσ που ψάχνουν να βρούν μειονεκτήματα με το ζόρι.Λές και άν πούμε καλή κουβέντα για το mac θα τους καεί το pc. Aλλο το ένα και άλλο το άλλο. Κανείς δεν αρνείται το πλήθος των εφαρμογών για pc αλλά και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την κ..υλα τού να σερφάρεις ή να γράφεις με ένα mac..Μια φορά να δοκιμάσετε θα καταλάβετε για τι μιλάμε...................
pptsmps Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2005 να ρωτήσω κι εγώ κάτι τις. να πω την αμαρτία μου - σπανίως αγοράζω software... προτιμώ το τζαμπε...που να βρεις τόόσα λεφτά ? για τα mac θα μπορώ να συνεχίσω αυτό το συνήθειο ή θα πρέπει να πληρώνω ..?
Jimacος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Παιδια οσο για τα ελληνικά στο μακ υπάρχουν και δωρεαν για ολους τους μακ user ανεξαρτητα τι μακ εχουν το ξαναλέω ΔΩΡΕΑΝ το έκανε ενα παλικάρι . Η δουλειά αυτή λέγεται Gr-X Μπράβο του για την πολύ καλή δουλειά που έκανε Δείτε εδώ http://www.thrilosplace.multiservers.com/grx/Gr-X.htm Εχει και εικόνες εδώ οι οποίες ειαν ιαπο την πρώτη έκδοση και έχουν μερικά λάθη http://www.thrilosplace.multiservers.com/grx/panther.htm Υπόψην υπάρχουν πολλοι που θέλουν να βλάψουν το Gr-X για λόγους δικούς τους Προσoxή λοιπόν
sotirisl Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2005 pedia, ligoureuomai ena Powerbook edo ke kero. Ton ipologisti ton xriazome gia epeksergasia keimenou, mp3s, internet ke matlab (gia tin sxoli mou). Thelo loipon na rotiso: 1. programma efamilo tou office iparxei? ke poso kostizei? Xreiazome na grafo sta ellinika me orthografo. Mporo ta keimena pou exo grapsi se word na ta peraso ston Mac? keimena pou tha grafo ston Mac ta anoigei Word2000? 2.Ta mp3's mou ta exo se enan eksoteriko skliro USB 2.0. Mporo na ta peraso ston Mac? tha sindeetai o skliros apeuthias i theli partitioning? 3. Matlab gia PC exo. ston Mac pos tha valo xoris na ksodepso mia periousia?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 1. To Microsoft Office υπάρχει και για MacOS - από την Microsoft. Λέγεται Microsoft Office for mac 2004 (η τελευταία έκδοση) και υποστηρίζει πλήρως τα κείμενα που έχουν γραφτεί σε Word for Windows. Αν δεν θέλεις Microsoft Office, υπάρχει το freeware και opensource OpenOffice.org (το οποίο κυκλοφορεί και για Windows) και ανοίγει κανονικότατα έγγραφα του Word. 2. Η Rainbow (επίσημη αντιπροσωπεία) λέει ότι οι εφαρμογές που τηρούν το πρότυπο unicode (όπως το Microsoft Office for mac) θα 'βλέπουν' κανονικότατα τα ελληνικά αρχεία του Word. Αν χρησιμοποιήσεις εφαρμογή που δεν τηρεί το πρότυπο unicode, ίσως χρειαστείς το GrUpdate, το οποίο πωλείται μαζί με κάθε νέο υπολογιστή Macintosh που πουλιέται στην Ελλάδα. 2. Τα mp3 τα περνάς κανονικά στον Macintosh, ο οποίος 'βλέπει' άνετα τον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Όχι, δεν χρειάζεται partitioning ή κάποιο ειδικό πρόγραμμα. Το MacOS 'βλέπει' κανονικά το partition που έχει δημιουργηθεί σε Windows. 3. Δεν έχω ιδέα.
Jimacος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 To mac βλέπει και NTFS σκληρό δίδκο αλλα δεν μπορεί να γράψει δεδομένα στ αυτόν Τα πισι δεν βλέπουν δίσκους του μακ γιατι ειναι HFS+ αλλα μέσω ενός δικτύου ολα ειναι οκ. Οτι βοήθεια θες φίλε μου γράψου εδώ και θα την έχεις http://www.macloaded.gr υπάρχει και το helmug αλλα είναι κλειδωμένο το registration γιατι ετοιμάζουν το νεο σαιτ. Το matlab τι είναι ?
Jimacος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 A οσο για το Matlab(δεν γνωρίζω τι είναι) αν θες να το τρέξεις στο μακ θα βάλεις τα windows στο μακ μεσω του Virtual PC alla για να τρέξουν γρήγορα τα windows 2000 κιολας θέλουν απο 768 μνημη και πάνω τα XP ξέχασε τα
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2005 Το Matlab κυκλοφορεί κανονικά για MacOS - η τελευταία έκδοση του προγράμματος είναι η 7.0.4 (αυτή δηλαδή που κυκλοφορεί και για Windows, Linux, HP-UX και Solaris). ΥΓ: Είναι απλό - το γουγλίζεις με τον Γούγλη και καθάρισες.
diofot Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Λοιπόν διάβασα και τις 8 σελίδες του forum που αφορουν τους Mac και θα σας πώ κι εγώ την άποψή μου. Είμαι καθηγητής πληροφορικής και τεχνικός 13 χρόνια. Μη φανταστείτε κανένα nerd σαν αυτούς που κάνουν μάθημα στο λύκειο και δεν ξέρουν τι είναι το overclocking. To πρώτο μου pc ήταν 386 το 1992. Όπως καταλαβαίνετε έχω δει πολλά από τότε. Όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμαι και απασχολούμαι με pc. Δουλειά, μικρά δίκτυα, μεγάλα δίκτυα, gamer από το πρώτο wolfenstein μέχρι το doom 3, πονοκεφάλιασμα, troubleshooting, ενημέρωση κάθε μέρα, καινούριοι drivers γι αυτό για εκείνο, ξέρετε τώρα, άμα σ' αρέσουν τα "λαμπάκια" κολλάς. Κι αν είναι και η δουλειά σου.... Πριν από 1 μήνα άνοιξα για πρώτη φορά ένα Powerbook G4 17'' . Άλλα κόλπα!!!! Άλλο πράγμα!!!! Μέχρι τώρα ήξερα ότι σε ένα υπολογιστή δουλεύεις με τα προγράμματα και απολαμβάνεις τα παιχνίδια ή - και τη διασκέδαση (μουσική, ταινίες κλπ.) Ε λοιπόν δεν βλέπω την ώρα να ανοίξω το Powerbook για δουλειά... Αυτό νομίζω τα λέει όλα....
Cue Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Δημοσ. 15 Απριλίου 2005 Και εγώ κάπως έτσι ένοιωσα όταν πριν λίγες μέρες αντίκρισα ένα PB 17'. (η πρώτη μου επαφή με mac) Αν και ασχολούμε με υπολογιστές από το '88, είχα την εντύπωση ότι έβλεπα υπολογιστή για πρώτη φορά στην ζωή μου! Το MacOS X, κάνει την διαφορά!
Mr Wireless Δημοσ. 8 Μαΐου 2005 Δημοσ. 8 Μαΐου 2005 Μάλλον θα αγοράσω ενα Mac Mini για κάποιο γνωστο που δεν ξερει πολλα απο υπολογιστες - απο οτι εχω ακουσει, τα γραφικα του ειναι επιπεδου ΑΤΙ 9200. Μπορεί να συνδεθεί απευθείας στη τηλεόραση? Με απλό S-Video καλωδιο? Για ασυρματο πληκτρολογιο/ποντικι, καμμια προταση? Επίσης - ξέρει κανείς αν ο web browser συνεργάζεται με την εφαρμογή για το Χρηματιστηριο "XAA online" του http://www.in.gr? To FAQ τους δεν αναφερει τιποτα για OSX Java plugin...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.