onefluffycloud Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 Έχοντας always-on σύνδεση εμφανιστηκε η αναγκη να υπαρχει ενας Η/Υ σε λειτουργια 24 ωρες τη μερα, 7 μερες την εβδομαδα. Το θεμα που θελω να θιξω ειναι αν κατα τη γνωμη σας αφηνοντας ενα φορητο 24/7 σε λειτουργια μπορει αυτο να εχει αρνητικη επιδραση στη καλη λειτουργια του στο μελλον... Εχω την εντυπωση πως η συνεχη λειτουργια μπορει να εχει ως αποτελεσμα την υπερθερμανση του, κατι που μακροπροθεσμα μπορει να δημιουργησει προβληματα.. Ανησυχω γιατι αν και εχω centrino και μπορω να τον ρυθμισω να δουλευει στα 677Mhz ωστε να διατηρειται χαμηλη η θερμοκρασια οταν δεν ειμαι πανω απο τον Η/Υ - εχω την εντυπωση πως αν παρω την αποφαση να εχω ολη την ημερα τον Η/Υ ανοιχτο αυτο θα μειωσει τον χρονο ζωης του... Και ξερετε τι γινεται με τους φορητους, οταν χαλασει ο φορητος παει ολος για πεταμα (ή για service) δεν μπορεις να αλλαξεις (ευκολα) αυτο που χαλασε μονο... Θελω τη γνωμη σας πανω σε αυτο το θεμα..
dpolal Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 Για κατεβαστήρι που θα είναι 24/7 on προτείνω την λύση ενός oποιουδήποτε PII ή ΡΙΙΙ... Η επεξεργαστική ισχύς τους είναι υπεραρκετή (με μπόλικη μνήμη πάντα) και τα ανταλλακτικά τα βρίσκεις εύκολα, παντού και είναι και πάμθηνα. Επίσης, λόγο κατασκευής δεν ανεβάζουν θερμοκρασία και μπορούν να δουλεύουν συνέχεια ακόμα και χωρίς ανεμιστήρες και χωρίς να παράγουν και θόρυβο (βασικό αν θες να κοιμάσαι ήσυχα τα βράδια). Πλήρες κουτί με τέτοια σύνθεση μπορείς να βρεις το πολύ μέχρι 100 ευρώ (για ΡΙΙΙ πάντα)... Για ακόμα καλύτερα και ποιό οικονομικά μπορείς να το έχεις να λειτουργεί keyboardless/mouseless και χωρίς οθόνη. Με ένα οποιοδήποτε remote desktop πρόγραμμα μπορείς να το χειρίζεσαι μέσω δικτύου. Αυτά θα σου πρότεινα.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 egw proswpika exw enan piii sta 500mhz me 160mb ram (desktop oxi lap) ... edw kai 5 mhnes den exei kanei oute ena restart (einai domain controller) .... to mhxanima einai skili kanonika !!! oute othones oute keyboards oute tpt ... apla ena remote desktop programa opos to NetOp (arketa kalo) kai tha eisai arxigos ... apo thorybo epishs..pio poly kanoune oi myges otan petane :P mono ena fan exei mesa + tou psu .... kai opws eipe kai o filos apo panw ... antalaktika me to tsouvali ... kai tsampa !!! try pantws
kirimis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 O φορητος ως προς τα ηλεκτρονικα του μερη δεν θα ειχε κανενα προβλημα... ποσο δεν μαλλον υπερθερμανσης (αρκει να ειναι σοβαρη υλοποιηση). Το μονο προβλημα θα ελεγα πως ειναι ο κυνδινος να στουμπωσει/χαλασει το ανεμιστηρακι, και τιποτα αλλο... Παντως ειναι καλυτερη και ποιο πρακτικη λυση να φτιαξεις ενα ντενεκε με τα βασικα και να τον τρεχεις 25/7 (μια δοση υπερβολης...)
onefluffycloud Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2005 οκ, ευχαριστω για τις απαντησεις. τελικα θα χρησιμοποιησω τον παλιο μου celeron333,160mb RAM για κατεβαστηρι. Το θεμα ειναι οτι αν και εχω βγαλει την ψυκτρα του επεξεργαστη, κανει θορυβο η ψυκτρα του τροφοδοτικου.. μπορω-λεει να την βγαλω?
onefluffycloud Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 εχω βγαλει το ανεμιστηρακι που ηταν πανω στον επεξεργαστη...
DrLo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Και λειρουργεί χωρίς πρόβλημα ? Τι θερμοκρασίες ανεβάζει ?
dpolal Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Και λειρουργεί χωρίς πρόβλημα ? Τι θερμοκρασίες ανεβάζει ? Για celeron333 δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ανεμιστήρα... :grin: Αρκεί να υπάρχει μια μικρή ανακύκλωση του αέρα μέσα στο κουτί και μια μεγάλη ψύκτρα. ------------------------------------------------- Για το τροφοδοτικό τώρα φίλε ΔΕΝ πρέπει να βγάλεις τον ανεμιστήρα έτσι απλά. Καλύτερα να τον αλλάξεις με κάποιον άλλο αθόρυβο, υπάρχουν μπόλικοι τέτοια στο εμπόριο και είναι και πάμθηνοι.
kirimis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 εγω παντως θα σου φερω σουβλακια να ψησουμε στην CPU πανω... Fluffycloud αυτα τα πραγματα ΔΕΝ γινονται... Δεν ξερω κατα ποσο λειτουργει η ποσο γρηγορα θα καει το μηχανημα, αλλα αμα του πεταξεις κανα προγραμμα που χρησιμοποιει πολυ CPU, πολυ πιθανα να τηγανισεις και τον Celeron και την Mobo. Για να στο πω αλλιως... αυτο που εκανες ειναι σαν εβγαλες τα λαδια απο ενα αμαξι και το δουλευεις κανονικα. Παντως αμα βγαλεις και τον ανεμιστηρα της τροφοδοσιας εχε προχειρο διπλα σου κανα πυροσβεστηρα
TonyMontana Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 paidia coolarete ....enas tetoio celeron an den einai se full load kai apla katevazei apto net mporei na exei mia passive psuktra xwris na kaei tipota. arkei na einai ligo megaloutsiki kai na kukloforei ligos aeras sto kouti (ena 80mm fan mprosta kai auto tou PSU arkoun) se auti tin periptwsi. den eipame na valei athlon thunderbird 1400 i kana prescotaki na trexei prime95 xwris fan
deathlok Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 exete doulepsi toso palio cpu me sxetika kainouria progs???sinexeia full load einai kai den prolavainei.opote tha itan fronimo esto afto to mikro 60mm anemistiraki pou exoun pano na to afinoume na doulevei to amoiro
TonyMontana Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 esto afto to mikro 60mm anemistiraki estw auto.. akoma kai 40mm..
onefluffycloud Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 οκ, καταλαβα... θα μου πειτε ποσο φθηνο ειναι ενα αθορυβο τροφοδοτικο...? ο celeron τρεχει debian linux και παει σφαιρα..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.