Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για παρανοϊκες και διαφορετικές ταινίες...

vagelisv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
A, kai na min ksexasw to Hitchhiker's Guide to the Galaxy! Trelo, katapliktiko kai me noima! Molis eida tin tainia pira kai ta 5 vivlia sta Agglika kai katevasa tin radiofwniki kai tin tileoptiki seira tou BBC! Tin tainia ennoeitai pws tin agorasa se DVD tin idia mera pou prwtovgike...

Μην κάνετε το κακό στον εαυτό σας να ξεκινήσετε από την ταινία. Πραγματικά πιστεύω ότι έχασε το νόημα η ταινία και υποβίβασε κάτι εξαιρετικό. Θα χάσετε πολλές από τις όμορφες στιγμές του βιβλίου γιατί θα σας έχουν αποκαλυφθεί (και μάλιστα με πολύ κακό τρόπο) από την ταινία. Ξεκινήστε από τα βιβλία!

Σας μιλάει άνθρωπος που έχει διαβάσει όλα τα βιβλία του Adams πάνω από 5 (ίσως και πάνω από 10) φορές το καθένα. Έχω ακούσει τις ραδιοφωνικές εκπομπές, έχω ακούσει τον ίδιο τον συγγραφέα να διαβάζει τα βιβλία, έχω δει την τηλεοπτική σειρά, έχω παίξει το videogame (text adventure) κτλ κτλ

Θέλετε κι άλλα; Η καλύτερη εκδοχή είναι τα βιβλία. Σίγουρα ξεκινήστε από εκεί!

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Έλα... το έχουμε πει 100000 φορές... ΔΕΝ υπάρχει ταινία καλύτερη απο το αντίστοιχο βιβλίο... :)

...μπορώ να πω πως μου άρεσαν εξίσου και οι δύο εκδοχές του ονόματος του ρόδου !

...5 καλά στοιχεία της ταινίας λείπουν απο το βιβλίο, και το αντίστροφο.

:mrgreen:

Δημοσ.
Έλα... το έχουμε πει 100000 φορές... ΔΕΝ υπάρχει ταινία καλύτερη απο το αντίστοιχο βιβλίο... :)

Το πρόβλημα εδώ δεν είναι ότι είναι χειρότερη η ταινία. Αυτό εννοούνταν πράγματι. Αλλά το ότι το σενάριο έχει κάποια αστεία που είναι καλύτερα να μην τα ξέρεις. Εμένα μου έχουν χαραχθεί στη μνήμη στίγμες όπως για παράδειγμα όταν μαθαίνεις ποιά είναι η απάντηση στο υπέρτατο ερώτημα για τη ζωή, το σύμπαν και τα πάντα.

Τέλος πάντων, είναι και λίγο κόλλημα μου αυτό. Δεν μπορώ τα spoilers. Και για μένα αυτό είναι η συγκεκριμένη ταινία. Τα μόνα καλά στοιχεία της, είναι τα spoilers από το βιβλίο.

Δημοσ.
Ναι, οκ, κεντάει ο Kubrick αλλά King δεν είναι ;)

Έλα μωρέ τώρα, σιγά τον Χέμινγουέι...Συμφωνώ με keyser ότι είναι απίστευτα υπερεκτιμημένος.

Δημοσ.
Μην κάνετε το κακό στον εαυτό σας να ξεκινήσετε από την ταινία. Πραγματικά πιστεύω ότι έχασε το νόημα η ταινία και υποβίβασε κάτι εξαιρετικό. Θα χάσετε πολλές από τις όμορφες στιγμές του βιβλίου γιατί θα σας έχουν αποκαλυφθεί (και μάλιστα με πολύ κακό τρόπο) από την ταινία. Ξεκινήστε από τα βιβλία!

Σας μιλάει άνθρωπος που έχει διαβάσει όλα τα βιβλία του Adams πάνω από 5 (ίσως και πάνω από 10) φορές το καθένα. Έχω ακούσει τις ραδιοφωνικές εκπομπές' date=' έχω ακούσει τον ίδιο τον συγγραφέα να διαβάζει τα βιβλία[/quote']

+1

Συμφωνώ απόλυτα.

Δεν περίμενα η ταινεία να μπορεί να φτάσει το βιβλίο, αλλά η μεταφορά ήταν απλά τραγικά απογοητευτική. Τα βιβλία είναι μαγεία. Γελάς, προβληματίζεσαι, ταυτίζεσαι. Η ταινεία ήταν ένα κακέκτυπο.

Δυστυχώς την είδα μαζί με την κοπέλα μου, και θα με πέρασε για ηλίθιο που της μιλούσα με τόσο ενθουσιασμό για τον Douglas Adams.

Ευτυχώς που την είδα από την άλλη μαζί της, σε μια άδεια αίθουσα. Δεν βρίσκει εύκολα χώρο ένα ζευγάρι στην Αθήνα, να ερωτοτροπήσει με 14 Ευρώ.

ps Καθώς ο Manuel είναι χαρακτηριστικό δείγμα λάτρη της τριλογίας (των 5 βιβλίων :-D ) και ανέφερε το αγαπημένο του σημείο, ας αναφέρω κι εγώ το δικό μου ως "ομοιοπαθής": είναι το σημείο που διαβάζουν τα τελευταία λόγια του θεού στην ανθρωπότητα.

Δημοσ.

ως πιο ουδετερος, αφου δεν εχω διαβασει τα βιβλια, ομολογω οτι μου αρεσε αρκετα η ταινια.Τη βρηκα αρκετα εξυπνη και διαφορετικη(the english way)

Αλλα υποθετω κι εγω οτι τα βιβλια θα'ναι αρκετα καλυτερα με το σκεπτικο οτι θα περιγραφεται καλυτερα ολο αυτο το παραξενο και ομορφο συμπαν.

Δημοσ.

Ρε μαλάκες... δεν είπα πως ο King είναι και γαμώ τους συγγραφείς. Μου άρεσε πιο πολύ το βιβλίο απο την ταινία όμως. Σταυρώστε με για αυτό.

Για το όνομα του ρόδου δεν ξέρω. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, πάντος (οκ οκ, πάλι King είναι, sorry) το Green Mile νομίζω πως ήταν ισάξιο του βιβλίου.

ps. Και εγώ τον θεωρώ ψιλο-υπερεκτιμημένο τον King :P (αλλά έχει μερικά πολύ καλά βιβλία)

Δημοσ.

Για Το Όνομα του Ρόδου, εντάξει, η ταινία καλούτσικη (προσωπική γνώμη βέβαια είναι ότι σαν ΑΥΤΟΝΟΜΗ ταινία -π.χ. αν τη βλέπεις και δεν ξέρεις καν ότι υπάρχει κάποιο βιβλίο από πίσω- είναι μέτρια προς κακή. Αν όμως έχεις διαβάσει το βιβλίο, ή έστω ξέρεις ότι υπάρχει και τι παίζει πάνω κάτω, λες "ΟΚ, περίμενα να το γαμήσουν τελείως", και την λες καλούτσικη), αλλά δε νομίζω ότι κάποιος λογικός άνθρωπος που ΚΑΙ έχει διαβάσει το βιβλίο, ΚΑΙ έχει δει την ταινιούλα, θα προσπαθήσει να μπει σε διαδικασία σύγκρισής τους. Ας μην είμαστε ιερόσυλοι, δείτε την ταινία σαν summary documentary και μόνο. Ο Έκο δεν είναι Κινγκ (και το αντίστροφο).

Δημοσ.

Δεν συγκρίνουμε Έκο με King και γενικά συγγραφείς. Τις ταινίες με τα βιβλία συγκρίνουμε :roll:

Και που συγκρίνουμε βιβλία με ταινίες είναι λάθος, εδώ που τα λέμε... Σαν να λές τα σοκολατάκια είναι πιο νόστιμα απο τα φασολάκια (:P). Καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Δημοσ.
σαν ΑΥΤΟΝΟΜΗ ταινία -π.χ. αν τη βλέπεις και δεν ξέρεις καν ότι υπάρχει κάποιο βιβλίο από πίσω- είναι μέτρια προς κακή

τα παραλές μου φαίνεται !!!

οχι και μέτρια προς κακή !

να έλεγες μέτριο προς κακό το βιβλίο λόγω του ιδιαίτερου ύφους του Εκο, εντάξει... αλλα η ταινία...είναι πολύ καλή !

:grin:

Δημοσ.

Last time I checked, εσύ ξεκίνησες την ιστορία βιβλίο vs. ταινίας, με το:

Απλά, παραπάνω ο Manuel είπε ότι όσο ευρηματική και αν είναι η ταινία, είναι καλύτερο να προτιμήσεις να διαβάσεις πρώτα το βιβλίο, that's all. Εγώ απλά έφερα ένα παράδειγμα που ένα μέτριο (προς κακό) βιβλίο έγινε αριστουργηματική ταινία, κάτω από την καθοδήγηση ενός πανμέγιστου δημιουργού.

Αλλά δεν γυρνάμε στο θέμα του τόπικ σιγά σιγά;:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...