Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για παρανοϊκες και διαφορετικές ταινίες...

vagelisv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχουν πει σχεδόν όλοι το Mulholland Drive, αλλά θα το ξαναπώ. :P Νομίζω πως είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ της παρανοϊκής ταινίας, που στο τέλος γυρνάς στον δίπλα με ύφος WTF.

ΟΛΕΣ οι ταινίες του Terry Gilliam. Οι Monty Pythons (των οποίων είμαι μεγάλη φαν) είναι πιο πολύ εκκεντρικοί από παρανοϊκοί. Ο Gilliam είναι mastermind της παράνοιας εκεί.

Μην ξεχνάμε το Natural Born Killers. Μπορεί να ήμουν μικρή όταν την είδα, αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Sixth Sense εννοείται.

Θα κάνω edit όσο τις θυμάμαι, γιατί έχω πάθει "σπασμό γραφείων" :P

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα οτι σχεδον ολες οι ταινιες του Κιουμπρικ ειναι παρανοικες και διαφορετικες,οπως και ιδιοφυεις...

ΠΧ

A clockwork orange

Barry Lyndon(πιο λιγο αυτη)

Full Metal Jacket

The Shining

Eyes Wide Shut

Dr Strangelove

ps:γμτ,την Οδυσσεια,ακομα να τη δω!

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με τον john1987...

Η ικανότητα αυτού του ανθρώπου να δίνει κάθε φορά κάτι διαφορετικό στο cinema νομίζω είναι μοναδική!

Αλλά ίσως η πιο "παρανοική" του ταινία λόγω θέματος αλλά και σκοπιάς που το βλέπει νομίζω ειναι το clockwork orange!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

basika egw to mono pou exw na anaferw einai mia ellhnikh tainia pou epese sta xeria mou yo "Tsiou....." einai ligo tainia oti nane... egw tha ti theoro paranoikh se thema senariou kai ypotheshs. genika ginete oti nane. twra de 3erw kata poso einai gnwsth auth h tainia emena aplws etyxe na pesei sta xeria mou. an tin exei dei kai kapios allo tha parakalousa na kanei kapio sxolio...

Δημοσ.

Θα μπορούσε κάποιος να μου ορίσει το «παρανοϊκή ταινία», επειδή αρκετές από αυτές που έχετε προτείνει δεν θα τις χαρακτήριζα έτσι; blink.gif

Δημοσ.

Das Experiment... απλά γ@μ@το...

Primer (δείτε το... αξίζει... μένεις εντελώς WTF όμως μέχρι να πάρεις πρέφα)

Wolf Creek

The Descent

Hostel

THX 1138

12 Monkeys

One flew over the cuckoo's nest (Nickolson, κλασσικό)

Αυτά για τώρα... σόρρυ αν μερικά έχουν προαναφερθεί...

Δημοσ.

Paidia, mia einai i paranoikoteri tainia: O Drakoulas twn eksarxeiwn me ton Panousi!!!

EMPROOOOS TIS GIS OI KOLASMEEENOIII...

Apo kei kai pera, exoume tin epi8esi tou gigantiaiou mousaka, karate tufli fugi kai to kako!!!

YG: To Shining EINAI paranoiko! Akouste mono ta drums tin wra pou to paidi kanei podilato sto ksenodoxeio kai to pws stamatoun otan pernaei panw apo to xali!

A, kai na min ksexasw to Hitchhiker's Guide to the Galaxy! Trelo, katapliktiko kai me noima! Molis eida tin tainia pira kai ta 5 vivlia sta Agglika kai katevasa tin radiofwniki kai tin tileoptiki seira tou BBC! Tin tainia ennoeitai pws tin agorasa se DVD tin idia mera pou prwtovgike...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...