Προς το περιεχόμενο

Συναρμολόγηση από το e-shop ή όχι;

MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να αγοράσω μια σύνθεση PC από το e-shop.gr και σκέφτομαι ααν θα ήταν καλύτερα να μου το συναρμολογήσουν αυτοί ή να μου φέρουν τα κομμάτια και να το κάνω μόνος μου;;

Τι προτείνετε και τι εμπειρίες έχετε πάνω σ' αυτό;

Επίσης στην περίπτωση συναρμολόγησης από αυτούς, τα συνοδευτικά των parts και τα κουτιά τους σου τα στέλνουν;

Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν ξέρεις να συναρμολογείς καλά και σίγουρα το σύστημα, καλό θα ήταν να το προτιμήσεις.

Έστω και για λόγους εμπειρίας.

Άντε, και για ταχτοποίησης... ( να κάνεις cable sleeving, cable hidding/routing, etc ).

Κατά τα άλλα μια χαρά συναρμολόγηση κάνουν τα παιδιά του τεχνικού τμήματος.

Επίσης στην περίπτωση συναρμολόγησης από αυτούς, τα συνοδευτικά των parts και τα κουτιά τους σου τα στέλνουν;

Δεν θυμάμαι σίγουρα, αλλά νομίζω ότι ναι στα δίνουν

Δημοσ.

@billpeppas

Μήπως θα είναι μεγάλος ο όγκος του πακέτου αποστολής; Μένω επαρχία. Φαντάζομαι θα τα πάρω με μεταφορική..;; Μάλλον έτσι θα συμφέρει...

Α επίσης για τον επεξεργαστή, χρησιμοποιούν κάποια πάστα τύπου artic silver, ή απλώς την θερμοαγώγιμη ταινία που έχει από τη μάνα του;; Από φθινόπωρο λέω να δοκιμάσω λίγο overclocking... Είναι απαραίτητη η artic silver ή η ταινία θα κάνει δουλειά (AMD 64 3000+ Venice);;;;;

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο...

Τι δουλειά κάνεις; βλέπω ότι είσαι πολλές ώρες on-line και είσαι και πολύ ψαγμένος περί υπολογιστών...

Δημοσ.

Καλύτερα να τα συναρμολογήσεις εσυ.Ετσι εισαι σίγουρος για το τι αγοράζεις και εισαι ακόμα πιο σίγουρος ότι δεν εχουν χρησιμοποιηθει σε άλλο μηχανημα καποια parts[π.χ cpu]

Δυσκολα να σου στειλουν και τα κουτια μαζι.Κατα 90% θα σου στειλουν μονο το κουτί της μητρικής μαζι με όλα τα cds απο το υπολοιπο hardware.Επίσης θα χρησιμοποιήσουν τη στοκ παστα της ψυκτρας.Οχι δεν ειναι απαραιτητο να βαλεις AS5 για να κανεις o/c, αλλά καλύτερα να βάλεις μια καλή θερμοαγώγιμη παστα αντι της βλακειας που βαζουν amd/intel

Σε συμφερει να τα παρεις με μεταφορική μιας και τα έξοδα δεν νομίζω να ξεπεράσουν τα 10ευρω[Ρωτα όμως να σιγουρευτεις]

Δημοσ.

@phovos

Δεν θα είναι μεγάλος ο όγκος του πακέτου αποστολής;

Τι θερμοαγώγιμη παστα προτείνεις; Η AS5 είναι ακριβή σε σχέση με τις άλλες;

Δημοσ.

επειδη προσφατα πηρα συστημα απο το eshop (και το συναρμολογησαν αυτοι), σου στελνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. οποιο περιφερειακο εχει κουτι στο δινουν (πχ. case,μητρικη,vga,keyboard,cpu,τροφδοδοτικο). νομιζω ειναι υποχρεωμενοι εκτος αν τους παραγγειλεις περιφεριακο bulk.

Δημοσ.

Ναι σωστό μου φαίνεται αυτό..

Βέβαια όπως είπε και ο phovos για να εισαι ακόμα πιο σίγουρος ότι δεν εχουν χρησιμοποιηθει σε άλλο μηχανημα καποια parts πρέπει να τα τσεκάρεις με προσοχή ένα ένα στο συναρμολογημένο σύστημα...

Δημοσ.

Προσφατα ενας φίλος πήρε ενα Τt Shark απο το e-shop και του πήραν 5ευρω Εξοδα αποστολής[Με μεταφορική ηρθε] Αν πεις ότι θα στο κανουν 2 πακετα αντε να παρουν 10ευρω...

Η AS5 κανει 7-8 ευρω αν δε κανω λάθος.Αυτη και η ceramique νομίζω ειναι οι καλυτερες...

Δημοσ.

ειναι λιγακι δυσκολο να τσεκαρεις απολυτα αν ενα part εχει χρησιμοποιηθει σε αλλο μηχανημα.εκτος απο τα αυτονοητα. πχ αν ο σκληρος ειναι φορμαρισμενος, αν δεις υπολειματα σκονης στους ανεμιστηρες... κλπ

Δημοσ.

@VasKag

Τη σκόνη σκεφτόμουν και γώ... αλλά μάλλον δεν φτάνει..

@phovos

Το επαγγελμά σου είναι σχετικό με τους υπολογιστές;

Δημοσ.
ειναι λιγακι δυσκολο να τσεκαρεις απολυτα αν ενα part εχει χρησιμοποιηθει σε αλλο μηχανημα.εκτος απο τα αυτονοητα. πχ αν ο σκληρος ειναι φορμαρισμενος, αν δεις υπολειματα σκονης στους ανεμιστηρες... κλπ

Λεω και ξαναλεω να τα παρει κοματια γιατι ειναι κοινο μυστικό οτι πολλά παιδια που δουλευουν σε μαγαζια Η/Υ δοκιμάζουν επεξεργαστες να δουν μεχρι που φτανουν και μετα τους βαζουν σε Ετοιμες συνθεσεις ή σε καποια μηχανηματα που ο αγοραστής ζήτησε να γινει η συναρμολόγιση απο το μαγαζί.Δηλαδή παιζει να παρεις cpu που εχει φαει 1,6-1,7 volt με ότι αυτο συνεπάγεται...

MasterX Το επαγγελμα μου ειναι σχετικό με πολύ χαρτουρα, λογαριασμους, ηλιθιους πελατες και αριθμους!!!Λογιστική τελειωσα...:)

EDIT Εννοειτα οτι δεν αναφερομαι στους τεχνικούς του e-shop.Αλλα φύλαγε τα ρουχα σου....;)

Δημοσ.

Αλλα φύλαγε τα ρουχα σου....

σωστά...

Το επαγγελμα μου ειναι σχετικό με πολύ χαρτουρα, λογαριασμους, ηλιθιους πελατες και αριθμους!!!Λογιστική τελειωσα...

σε καταλαβαίνω... ευτυχώς που υπαρχουν και τα χόμπυ στη ζωή μας και αποκτάει νόημα (πχ υπολογιστές, αλλά και άλλα πολλά...) ;-)

οπότε μάλλον κομμάτια θα παραγγείλω....

αν και από την άλλη, στο έτοιμο μπορεί να βρουν κάποιο ελλατωματικό part που στην αλλη περίπτωση θα το ανακαλύψω εγώ....

Αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα... :) :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...