Legionnaire Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δείτε αυτό... http://wired-vig.wired.com/news/culture/0,1284,41177,00.html?tw=wn_story_related και πιο συγκεκριμένα το: "Both the airline industry and the Federal Communications Commission ban the use of cell phones aboard commercial flights. But they do it for different reasons, reasons which are contradictory and scientifically unsubstantiated, critics say." Οι αεροπορικές εταιρίες επικαλούνται λόγους ασφαλείας ενώ η FCC... "The FCC has its own cell-phone ban, but it has nothing to do with airplane safety. The FCC says signals emitted by phones in the air could occupy multiple cell towers on the ground and cause interference with calls on the ground. This interference might even allow analog cell phone users to listen to others' conversations on the ground." Επίσης να σας πω ότι στο παρελθόν, σε αεροπορικά δυστυχήματα, υπήρχαν υποψίες ότι πιθανές παρεμβολές κινητών τηλεφώνων βοήθησαν ή/και προκάλεσαν την πτώση του αεροσκάφους. Τέλος σκεφτείτε το εξής: μπορεί (δεν έχω αποδείξεις σχετικά αλλά ούτε και εσείς!) τα κινητά που χρησιμοποιούμε να μην επηρεάζουν την καλή λειτουργία των οργάνων πλοήγησης όμως το πλήρωμα δεν μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τις μάρκες και τα μοντέλα όλων των συσκευών που έχουν μαζί τους οι επιβάτες. Έτσι, μπορεί ένα κινητό (που κάποιος πείραξε για να κάνει ένα modification), που κατασκευάστηκε από μια μικρή και άγνωστη (και γενικά ό,τι να ναι) εταιρία ή ακόμα και ένα ελαττωματικό (μμμ ενδιάφερον) μοντέλο να προκαλέσει όντως πρόβλημα!! Έτσι προβαίνουν σε γενική απαγόρευση χρήσης τέτοιων συσκευών! Το θέμα είναι γιατί δεν απαγορεύουν κάθε ηλεκτρονική συσκευή; Διότι το CD player δεν έχει ενσωματωμένη κεραία εκπομπής σε κάποια συχνότητα! Με άλλα λόγια, αεροπλάνα δεν πέφτουν κάθε μέρα ούτε αν κάποιος ανοίξει το κινητό του εν ώρα πτήσης θα προκαλέσει πτώση του αεροσκάφους (ή γενικά πρόβλημα) όμως όταν έχεις π.χ. 200 συσκευές με δυνατότητα εκπομπής ραδιοκυμμάτων σε ένα αεροσκάφος που θεωρεί απολύτως απαραίτητη την καλή λειτουργία των δικών του συσκευών επικοινωνίας... ε τότε θες να είσαι 101% ήσυχος! Και στο κάτω-κάτω κανείς δεν θέλει να πάει στον "άλλο κόσμο" από την μλκια ενός συνεπιβάτη του!! Υ.Γ.: Όντως καμία εταιρία κινητής τηλεφωνίας δεν "στοχεύει" τον ουρανό οπότε δεν παίζει να πιάσετε σήμα εκεί "ψηλά".
kostastnt Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Λοιπόν επειδή έχω ταξιδέψει πολλές φορές με αεροπλάνο έχω να πω τα εξής: 'Εχω κουβαλήσει Mp3Player με είδε η αεροσυνοδός με ρώτησε τί είναι και μου λέει επιτρέπεται στην LTU και στην Ολυμπιακή. Για το PDA (Acer n35) της δείχνω ότι έχει λειτουργία μόνο για πτήσεις της δείχνω και το manual και μου λέει όλα καλά στην LTU. Ο κολλητός μου είχε Ericsson Ρ800 και στην αεροσυνοδό της LTU της δείχνει ότι έχει Λειτουργία Πτήσης και του λέει ότι μπορεί να το χρησιμοποιεί. Όμως στην Ολυμπιακή δεν σηκώναν κουβέντα για το κινητό... Συμβουλή: Να κουβαλάτε τα manual αν λένε ότι επιτρέπεται σε αεροπλάνο και δεύτερον ακομά και αν το manual σας λέει ότι επιτρέπεται αν σας πουν να το κλείσετε κάντε το... Δυο ώρες είναι, ο καθένας μπορεί χωρίς αυτά τα gadgets τόσο χρονικό διάστημα...
Soulman Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Σε ότι αφορά το αν το κινητό έχει σήμα εν ώρα πτήσης, η απάντηση είναι πως ναι. Γνωστός μου είχε ξεχάσει ανοιχτό το κινητό σε πτήση προς Αγγλία και όταν προσγειώθηκε είχε αρκετά μηνύματα που τον καλωσόριζαν σε διάφορες χώρες που περνούσε από πάνω. Παρόλα αυτά και σύμφωνα με την τεχνολογία του GSM είναι αδύνατον να κάνεις κλήσεις φωνής λόγω της ταχύτητας με την οποία ταξιδεύεις. (900+ χλμ/ώρα) Εδώ και με 180 χλμ/ώρα έχεις μικρές διακοπές όταν μιλάς (μην με ρωτήσετε πως το ξέρω )
iNCubO Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 To Airplane mode που έχουν πολλές συσκευές δεν χρησιμεύει πουθενά;
Pitsi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Xoris na thelo na asxolitho me parapligikous..... Πρώτα το εκτός θέματος, τι έχουν οι παραπληγικοί και δεν θέλεις να ασχοληθείς μαζί τους;;; Είναι κρίμα και ντροπή σου να χρησιμοποιείς σαν βρισιά αυτή την λέξη.. Τώρα εντός θέματος, πριν από περίπου 4 χρόνια είχα γνωρίσει προσωπικά τον υποδιευθυντή της Boeing και μου είχε πει ότι εκείνος χρησιμοποιεί το κινητό του κατά την διάρκεια της πτήσης.
tktommytk Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2005 An exeis symbian kinito mporeis na to exeis mesa sto aeroplano anixto xoris tin sim karta mesa me eidiko programa pou legete autopilot nomizo. gia diefkrinise ligo an ginetai.... i olimpiaki apagorevi rita ti hrisi kinitwn tilefonwn....
LupinIII Δημοσ. 19 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2005 Κάπου είχα διαβάσει ένα άρθρο (ψάχνω να το βρω και να το παραθέσω εδώ) ότι τα κινητά δεν παρεμβάλλουν στα όργανα ούτε και υπάρχει κίνδυνος για κάτι τέτοιο, στην ουσία την απαγόρευση την επιβάλλανε οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας γιατί δημιουργείτε σοβαρό πρόβλημα με τις χρεώσεις και τις περιαγωγές. Kati paromoio exw diavasei ki egw.. Ousiastika to duktio GSM xwrizei thn epifaneia se "kupseles" (cellular phone) kai ka8e fora h suskeuei pianei to shma apo thn antistoixh keraia, otan allazoume kupselh to pianei apo allou ktl.. Etsi uparxei kai h plhroforia kai dunatothta na xeroun se ka8e stigmh pou vrisketai gewgrafika h ka8e suskeuh Pernontas grhgora (me taxuthta aeroplanou!!) apo th mia kupselh sthn allh ,kata th diarkeia klhshs )mporei na prokalesei TILT sto control twn etairiwn kinhths ;-) Me provlhmata oxi mono gewgrafikhs anagnwrishs tou shmatos alla kai xrewsewn.. Fusika den to exw dokimasei.. ;-)
2arkoudi Δημοσ. 25 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2005 Pantos kalitera na kliso to kinito mou , kai na exo to kefali mou isixo...!
theoritikos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2005 Και εγώ ταξίδεψα με αεροπλάνο πρόσφατα μαζί με άλλα παιδιά. Κατα την διάρκεια της απογείωσης κάποιοι είχαν ανοιχτά τα κινητά τους. ΔΕΝ έγινε το παραμικρό, ούτε οι αεροσυνοδοί τους κράξαν. Επίσης κατα την διάρκεια της πτήσης, άνοιξα το δικό μου κινητό. Δεν είχε (φυσικά!) σήμα, και ούτε ήρθε κάποια αεροσυνοδός να μου πεί τίποτα. Και ραδιόφωνο μάλιστα άνοιξα απο το mp3 player μου και πάλι τίποτα! (ξέρω φυρι-φυρί το πήγαινα να με πετάξουν έξω ). Α το αεροσκάφος ήταν μικρό ΚΑΙ της Ολυμπιακής, η οποία λέτε απαγορεύει ρητά τα κινητά....
mrFrodo Δημοσ. 26 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2005 χεχ λέτε για αεροπλάνα.. αλλά εδώ προχθές ένα λεωφορείο σταμάτησε κανένα 5λεπτο.. Ο Οδηγός νευριασμένος γυρίζει και λέει "εχει κανείς κινητο ανοικτο? " ολοι λένε ναι.. "ε κλέιστε τα γ**** ...... " ειχε κάτι μικρά αυτοκολιτάκια ότι απαγορεύονται τα κινητά στα λεωφορεία αλλά κανεις δεν δίνει σημασία. Τεσπα μόλις τα κλείσαν όλοι πήρε το λεωφορείο μπροστά. Αυτό εχει συμβεί 2-3 φορές φέτο με το συγκεκριμένο λεωφορείο εδώ στο Ηράκλειο.. με τον συγκεκριμένο οδηγό να φωνάζει κτλπ Δεν ξέρω τι μπορεί να πειράζει στο λεωφορείο αλλά μου φάνηκε πολύ περίεργο Τώρα για το αεροπλάνο νομίζω και εγώ οτι δεν επιτρέπεται .. ίσως κάνει παρεμβολές και σε άλλα όργανα του αεροπλάνου εκτός απο αυτό για το ύψος.. Ασυρμάτους.. ραντάρ (αν έχουν)' date=' gps... και δεν ξέρω και γώ τι άλλο. Για να το λένε κάτι θα ξέρουν πάντως. Δεν μπορεί να τα απαγορεύουν επειδή έτσι τους ήρθε...[/quote'] kala etyxe na taksidepsw ki egw me enan tetoio periergo mparmpa sto ktel Alexandroupolis.Den kserw ti problima dimiourgei i oxi, ebrize gia ta (xaraktriristika) ''gouokman st'aytia'' kai oti kanoun paremboles kai oti to bus einai ilektroniko kai de simazeyetai,oti to lewforeio exei kamAra kai blepei poios trwei pinei ksinetai akougei mousiki klp, mia xara pigaine pantws to lewforeio. Apo eygeneia de, aytos kai enas limenergatis pou eixa sinantisei kapote...
vsls Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Kati paromoio exw diavasei ki egw..Ousiastika to duktio GSM xwrizei thn epifaneia se "kupseles" (cellular phone) kai ka8e fora h suskeuei pianei to shma apo thn antistoixh keraia' date=' otan allazoume kupselh to pianei apo allou ktl.. Etsi uparxei kai h plhroforia kai dunatothta na xeroun se ka8e stigmh pou vrisketai gewgrafika h ka8e suskeuh Pernontas grhgora (me taxuthta aeroplanou!!) apo th mia kupselh sthn allh ,kata th diarkeia klhshs )mporei na prokalesei TILT sto control twn etairiwn kinhths ;-) Me provlhmata oxi mono gewgrafikhs anagnwrishs tou shmatos alla kai xrewsewn.. Fusika den to exw dokimasei.. ;-)[/quote'] AKRIVOS ayto xero k exo diavasei k ego kai arketa xronia prin kapou 5-6! Exei tyxei na syzitiso k me kapoious fysikous pou asxolountai me kinita klp k oi idioi mou to epivevaiosan oti ontos isxyei oti diladi exei epivlithei apo tis etairies kinitis gi ayto to logo. Oso gia to sima en ptisi mia fora to eixa xehasei anoixto k ftanontas vrika kapou 10-15 sms gia kalosorismata apo kathe xora. Apo tin Croatia malista itan 4-5 sms apo ton Organismo Tourismou tis xoras me tilefona gia plirofories gia ti xora k diamoni, mporo na po oti itan i pleon organomeni!
Melissa_virus Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Βασικά χωρίς να το έχω μελετίσει μου φαίνετε λογικό ότι κατά την διάρκεια πτήσεις το κινητό θα πρέπει να έιναι κλειστο. Στο αεροπλάνο είναι όλα ηλεκτρονικά. Κάποια μαλ..ια να παιχτεί τελειωσαν όλοι. Και στο κάτω κάτω ε δεν θα γίνει και τίποτα αν δω καμία κλήση ή κανένα sms κανά 2ωρο πιο μετά.
bauhaus8 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Me to Autopilot pou einai ena programataki gia symbian to kinito pauei na leitourgei san kinito alla san mia ilektroniki siskeui px Cd player.den ekpempei sima oute kanei anazititsi gia sima opote an epitrepete to cd player sto aeroplano ara epitrepete kai to symbian kinito me to programa auto mesa to opoio leitourgei mono an vgaleis tin sim karta
Αρβανιτάκης Ανδρέας Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιήση μόνο σε περίπτωση ανάγκης και φυσικά αφού πάρει άδεια. Επίσης εάν το ανοίξει από μόνος του θα φάει πρόστιμο (όχι απ' όλες τις εταιρίες, έτσι
jckozy86 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 re paidia...einai opos to eipe o 2arkoudi...as to kleisoume kai as eheoume to kefali mas isiho...ena mikro...elahisto lathaki na ginei papala....borei na min xanapetaxeis pote... ego pigainoerhomai ellada amerikai apo tote pou genithika...episis hrisimopoio aeroplano gia entos ellados taxidia(athina-kriti)...otan petao me olimbiaki gia kriti hest*kan...eihan arketoi mp3 anamena kata apogeiosi kai prosgeiosi...kinita den thimamai pote..malista oi aerosinodoi mas elegan na kleisoume ta kinita mas... otan erhomai ameriki oute mp3 oute tipota anameno stin prosgeiosi kai apogeiosi...kata tin deiarkeia tis ptisis boreis mono mp3 kai laptop(ektos an eheis kinita pou sto manual se afinoun na toheis anoihto...) pandos oti kai na poun oi ereunes...eho tha toho to kinito mou kleisto gia kalo kai kako..as eimai ego 201% sigouros pos ola einai entaxei...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.