Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα Maxtor με MSI

BillBear

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello guys,

το pc μου έκανε συνέχεια restart μολις άλλαξα μητρική MSI K8N Neo4 Platinum...αφού έφτασα τα 2gb RAM (καταλάβατε νόμιζα ότι αυτή έφταιγε)...και μετά απο αδιάκοπα test με το pc να κάνει restart σε τυχαίες χρονικές περιόδους.......τα ξήλωσα όλα και προχώρησα στην κλασική λύση one by one...

Πρόβλημα εντοπίστηκε MAXTOR 200GB ATA133 ...αλλά κάθεστε...

ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΤΟ PC EINAI INSTALLED ΟΙ IDE DRIVERS BY NVIDIA, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΚΔΟΣΗ...AN ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ MS ΟΛΑ ΡΟΛΟΙ ...

Και για να μην κουράζεστε έχω κάνει:

1) Update Bios

2) Setup Registry Fixes from maxtor.com for WinXP SP1

3) Άλλαξα καλωδιοταινίες

4) Τον δοκίμασα Master-Slave-CS (έχω ένα WD120Gb SATA για boot)

5) Αντάλλαξα μνήμες μ΄ ένα φιλαράκι...

6) Έτρεξα τα διαγνωστικά της MAXTOR ο δίσκος είναι τέλειος...

Any ideas ??????

P.S. Herolchi PowerOP 525Watt

Δημοσ.

Για κάτσε για κάτσε.

AMD Athlon 64 & 4 RAM Sticks / 2GB total...:

Τι πυρήνα έχει ο επεξεργαστής σου?

Σε τι συχνότητα & τι timings έχεις ρυθμίσει την μνήμη?

Δημοσ.

Technical Specifications of Socket-939 Processors

Processor Athlon 64

Model No. 3200+

Processor Frequency 2.0GHz

L1 Cache 128KB

L2 Cache 512KB

Memory Type Unbuffered dual-channel DDR400, DDR333, DDR266 or DDR200 memory

Memory Bandwidth Up to 6.4GB/s @ 400MHz

HyperTransport Bandwidth Up to 8.0GB/s @ 2.0GHz - bi-directional

No. of HyperTransport Links 1 non-coherent HyperTransport link

3D and Multimedia Instructions 3DNow! Professional technology, SSE2

Instruction Set AMD64 (64-bit) and x86 ISA (32-bit)

No. of Transistors 68.5 million

Process Technology 130nm, SOI (Silicon-On-Insulator) technology

Voltage 1.50V

Thermal Design Power 89W

2GB HyperX DDR 500MHz(δουλεύει δηστυχώς στα 400Mhz) DIMM 3-4-4-8

Δημοσ.

Δεν μας έδωσες αρκετές info με αυτό...

δεν μπορώ να ξέρω και αν αυτή η τάση που δείχνει ότι είναι η σωστή...

Κατέβασε από εδώ το CPU-z v1,29 και τρέξτο.

Βγάλε screenshot το πρώτο Tab και πόσταρέ το εδώ.

Δημοσ.

Όπως είπα προηγουμένως όταν έχεις 4 Sticks μνήμης RAM ζορίζεται πολύ ο Memory Controller των Athlon, και πρέπει να χαμηλώσεις timings & συχνότητες λειτουργίας της μνήμης.

Για αυτό δώσε μου την πρώτη "σελίδα" του CPU-z σου για να γίνω πιο συγκεκριμένος ( μιας και οι περιορισμοί διαφέρουν ανά πυρήνα )

Δημοσ.

Ωραίος.

Έχεις WinChester core...

Οπότε μπαίνεις στο BIOS, πας στο Core Cell Menu:

Aggressive Timing = Disabled

FSB Spread Spectrum = Disabled

Memory Voltage = 2,8V

Performance Mode = Manual

Inside DDR COnfiguration:

Max Memclock = 166

CAS Latency = 3

RAS to CAS Delay ( tRCD ) = 3

RAS Precharge ( TRP ) = 3

Cycle Time ( TRAS ) = 8

Κάνε save & exit.

Όλα αυτά εννοείται έχοντας τον επεξεργαστή σου στα default ( με το HTT 200MHz, HTT Multi x5 ).

Πες μου αν σταμάτησαν πλέον τα restart.

Δημοσ.

Αν εξαιρέσεις το MAX MEMCLOCK = 200 που το έχω (και αυτό μετά που έγινε η μετάβαση σε 2GB Ram γιατι απο default το κατέβαζε 166Mhz) όλα τ' άλλα είναι απ' οτι θυμάμαι όπως ακριβώς μου προτείνεις...

Πληροφοριακά όμως και πρίν που είχα 1GB Ram (2x512) που ήταν στα 200 by default πάλι έκανε restart με τους nvidia ide drivers εγκατεστημένους...

Δημοσ.

Με WinChester core & 4 stick μνήμης πρέπει να το δουλεύεις την μνήμη στα 333MHz λόγω περιορισμών του ενσωματωμένου ελεγκτή μνήμης.

Βάλε τον διαιρέτη 166 στο Max Memclock.

Για τον IDE Driver...

Δοκίμασε τον τελευταίο από το nFORCE 4 Standalone Kit.

Αν πάλι κάνει αδικαιολόγητα restart [ έχε την μνήμη όπως σου είπα στα 333] βγάλε τον IDE Driver της nVIDIA και άσε τον default Microsoft που βάζει.

Δεν χάνεις τίποτα το ιδιαίτερο ( αμελητέα πράγματα ).

Δημοσ.

Θα το κάνω μόνο και μόνο απο περιέργεια, πάντως τώρα που το clock είναι στα 200Mhz και έχω drivers της MS το σύστημα πάει μια χαρά...

Δημοσ.

billpeppa sorry αλλα δεν κατάφερα να το δοκιμάσω ακόμα, ο λόγος

ανοίγω προχθές το βράδυ το pc για να δοκιμάσω τις ρυθμίσεις που μου είπες και λέω δεν μπαίνω λίγω Internet πρώτα...μετά απο 1ώρα surfing κάνω install το Neverwinter Nights ένα παλιό παιχνίδι που μου είχε δώσει ένας φίλος την ίδια μέρα...... και ενώ είμαι στα settings του παιχνιδιού "μπζζζ παφ" φωτιά η κάρτα γραφικών φίλε μου PixelView 6600GT,

πρώτη φορά στην ζωή μου έχω πάρει κάρτα γραφικών απο λιγότερο επώνυμη εταιρεία και μετά απο πολλά χρόνια NVIDIA και δεν την είχα πειράξει καθόλου κιόλας αυτό ειναι το γ....ω το κ....ο μου γ....ω, την πήγα στο μαγαζί που την αγόρασα και η απάντηση απο τον υπεύθυνο του τεχνικού τμήματος "Θα την στείλουμε αντιποσωπεία αλλα κατά 90% θα βγεί εκτός εγγύησης λόγω κακης χρήσης υλικού (έχει μαυρίλα πάνω στην πλακέτα)"...

Έχω τρελαθεί ... έχεις καμία ιδέα... είναι όντως εκτός εγγύησης ;;;

Δημοσ.

file billbear i karta sou prepei na kalifthei apo eggisi, apaitise to an einai mesa stin xroniki periodo tis eggiisis. to oti kaike den ftais esi kai akoma kai na eftaiges den iparxei apodiksi, mallon pane na se armeksoun xrima :) pata podi !!!

Δημοσ.

thanks για την συμβουλή και εγώ έτσι πιστεύω ότι πρέπει να είναι μέσα στην εγγύηση η κάρτα είναι αγορασμένη προ 4 μηνών...Δευτέρα θα φύγει για αντιπροσωπεία οπότε Παρασκευή λογικά θα πρέπει να ξέρω...

Το κακό είναι ότι είναι PCI-X και δεν έχω άλλη οπότε μέχρι τότε......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...