Xabikos4 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Μήπως μπορεί κάποιος να μου ποιες παραμέτρους πρέπει να πειράξω για να δέχεται ένα Textbox μόνο αριθμούς και συγκεκριμένα integers; Επίσης να μην μπορεί ο χρήστης να αλλάξει αυτό που εμφανίζεται στο textbox; Νομίζω οτι πρέπει να γίνεται Έψαξα στο msdn αλλά δεν μπόρεσα να βρω ακριβώς αυτό που θέλω Γενικότερα μπορώ να βρω κάπου όλα αυτά τα παραδείγματα που έχει στο msdn στα ελληνικά; Ευχαριστώ Y.Γ. Μήπως έχει κανείς και καμιά υλοιποίηση απο κανένα b+ δένδρο;;; Ζητάω πολλά;;;;
bandito Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Μήπως μπορεί κάποιος να μου ποιες παραμέτρους πρέπει να πειράξω για να δέχεται ένα Textbox μόνο αριθμούς και συγκεκριμένα integers; Επίσης να μην μπορεί ο χρήστης να αλλάξει αυτό που εμφανίζεται στο textbox; Νομίζω οτι πρέπει να γίνεται Έψαξα στο msdn αλλά δεν μπόρεσα να βρω ακριβώς αυτό που θέλω Γενικότερα μπορώ να βρω κάπου όλα αυτά τα παραδείγματα που έχει στο msdn στα ελληνικά; Ευχαριστώ Y.Γ. Μήπως έχει κανείς και καμιά υλοιποίηση απο κανένα b+ δένδρο;;; Ζητάω πολλά;;;; Πιάνεις το KeyPress event και επιτρέπεις mono integers. > if ((e->Keychar <= 0x30 || e->keychar >= 0x39) && e->Keychar != 0x8) e->Keychar = 0; Για το άλλο, ψάξε στο google πρεπει να υπαρχουν χιλιάδες υλοποιήσεις.
Xabikos4 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Πιάνεις το KeyPress event και επιτρέπεις mono integers. > if ((e->Keychar <= 0x30 || e->keychar >= 0x39) && e->Keychar != 0x8) e->Keychar = 0; Για το άλλο' date=' ψάξε στο google πρεπει να υπαρχουν χιλιάδες υλοποιήσεις.[/quote'] Αρχικά ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση Το έκανα αυτό που είπες αλλά μου βγάζει error και συγκεκριμένα: error C2774: 'System::Windows::Forms::KeyPressEventArgs::KeyChar' : no 'put' method is associated with this property Eίδα και στο msdn ξανά και εκεί που έχεις γράψει e->KeyChar = 0; στην σελίδα έχει e->Handled=true; για κάποιο παράδειγμα Τα 0x30, 0x39, 0x8 τι σημαίνουν; Οτι θα δέχεται μόνο int; Για να σε βοηθήσω στο δικό μου παράδειγμα έχω τον δείκτη timiBox για το textbox που θέλω να δέχεται μόνο ακέραιους Δεν ξέρω αν ζητάω κάτι αυτονόητο αλλά είναι η πρώτη επαφή μου με το .ΝΕΤ
bandito Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Αρχικά ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησηΤο έκανα αυτό που είπες αλλά μου βγάζει error και συγκεκριμένα: error C2774: 'System::Windows::Forms::KeyPressEventArgs::KeyChar' : no 'put' method is associated with this property στην σελίδα έχει e->Handled=true; Εχεις δικιο. Τo keycode ειναι get μονο. Τo e->Handled = true; μάλλον κάνει. Τα 0x30' date=' 0x39, 0x8 τι σημαίνουν; Οτι θα δέχεται μόνο int; [/quote'] Οταν πληκτρολογείς το int δεν εχει νοήμα. Αυτο που γράφεις ειναι string. Μετά θα το κάνεις int. Οποτε θες να μπορεί να γράψει μόνο 0-9, ascii των οποίων ειναι απο 30H εως 39Η (0x30 σημαίνει 30 δεκαεξαδικο. Μπορείς να βάλεις και απο το 48 εως το 58 ). To 0x8 εινα το backspace. Το σωστό θα ήταν να φτιάξεις ενα derived text box απο το standard text box που θα είχε αυτο το functionality. Ειναι ευκολο να κάνεις κάτι τέτοιο απο το .net. Ακόμα καλυτερα να βάζεις και εναν error control provider και με το validation του text box να λές και σε αυτόν τον κακόμοιρο που πάτησε το , και δεν το ειδε να εμφανίζεται πουθενα, τον λογο που του το έφαγες λάχανο. Αν τα παραπάνω σου φαίνονται κινέζικα, ξεκίνα με τα msdn walkthroughs με tutorial απο εδώ και απο εκεί (the code project κτλ)
Xabikos4 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Thanks again Δούλεψε και τώρα πέρνει μόνο αριθμούς Όσο για το να κάνω δικό μου textbox προς το παρων θα το αφήσω γιτί θα προσπαθήσω να κάνω το B+ δένδρο μιας και αυτό το είναι το βασικό που θέλω για την εργασία μου.
bandito Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Thanks again Δούλεψε και τώρα πέρνει μόνο αριθμούς Όσο για το να κάνω δικό μου textbox προς το παρων θα το αφήσω γιτί θα προσπαθήσω να κάνω το B+ δένδρο μιας και αυτό το είναι το βασικό που θέλω για την εργασία μου. Γιατι παιδευεσαι ; Εκτος και αν στο ζητησαν explicitly να το κανεις σε .net, θα σου πρότεινα c, αντε c++. Και πιο πολλα θα καταλάβεις και πιο ευκολο θα σου ειναι.
Xabikos4 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Γιατι παιδευεσαι ;Εκτος και αν στο ζητησαν explicitly να το κανεις σε .net' date=' θα σου πρότεινα c, αντε c++. Και πιο πολλα θα καταλάβεις και πιο ευκολο θα σου ειναι.[/quote'] Όχι ίσα ίσα που για την εργασία δεν ήταν υποχρεωτικό το GUI αλλά κάποια στιγμή νομίζω πως πρέπει να ασχοληθώ και να μάθω και κάτι περισότερο. Έχω κάνει αρκετά πράγματα σε c++ οπότε είπα να κάνω κάτι καλύτερο πιστεύω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.