vsls Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Chi Chi ontos to Вор (The Thief) itan ontos mia ekplixi otan tin eixa protodei prin liga xronia kathos den tin perimena toso kali k olokliromeni k mou eixe kanei entyposi i fotografia tis! Tin alli tou tainia den tin exo dei akoma esena pos sou fanike se sygkrisi me tin proigoumeni? Mias k milame gia fotografia k rosiko kinimatografo as valo k ego mia mikrou mikous (exei paixtei 1-2 fores sti NET) einai Galliki symparagogi (gia na to syndeso k me to diko mou post ) Elégie de la Traversée tou 2001 se skinothesia Alexander Sokurov, krataei mono 48' alla oi eikones pou pairneis k o tropos parousiasis tous tha se kanei na to deis k na to xanadeis k xana k xana! Osoi exete k kales sxeseis me zografiki prepei na ti deite amesa! Prosoxi k sta keimena pou einai elefros vathystoxasta k filosofimena! I dikia mou vathmologia einai 7/10!
TheBoyFromSalina Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Αλλη μια ψηφος στο La haine που προαναφερθηκε (φοβερη σκηνοθεσια του Kassovitz), αλλα και στο La maman et la putain, που τοχα δει ενα βραδυ σε καποιο κρατικο - καταπληκτικο ψυχογραφημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 O Alexander Sokurov τυγχάνει γενικά πολύ μεγάλης εκτίμησης στους κύκλους μου. Εγώ δεν έχω δει ακόμα ταινίες του, αλλά τρέιλερ που είδα από τη Ρώσικη Κιβωτό http://www.imdb.com/title/tt0318034/ με ενθουσίασε. Πρέπει να είναι αριστουργήματα οι ταινίες του και μάλιστα πρωτότυπες.
Nikb Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Κάποιος φίλος είπε το Old Boy. Κορυφαία ταινία. Θα του πρότεινα να δεί και το π
antreas18 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 iparxei kai mia galiki poli kali kai legetai 'i adelfotita tis siopis'
Akujin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Il Deserto dei Tartari hmmm, endiaferon: paizoun oi ithopoioi-fetix tou Bergman kai Bunuel edw!...
Chi Chi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Chi Chi ontos to Вор (The Thief) itan ontos mia ekplixi otan tin eixa protodei prin liga xronia kathos den tin perimena toso kali k olokliromeni k mou eixe kanei entyposi i fotografia tis! Tin alli tou tainia den tin exo dei akoma esena pos sou fanike se sygkrisi me tin proigoumeni? An & den eimai latris aftou tou eidous kinimatografou & tis koultouras genikotera (apla prospa8o na do & na apolafso oses diaforetikes & perissoteres tainies ginetai) & para tin sxetiki "prokataleipsi" mou, mporo na sou po oti isos na einai mia apo tis kalyteres tainies pou eida ton teleftaio kairo. Tin katevasa prin 2-3 mines entelos tyxaia & xoris na gnorizo tipota gia Chukhraj & Bop, & molis tin eida sygkini8ika afantasta. Koryfaia tainia, fantastikes ermineies apo olous, koryfaio drama. H tainia se aggizei oso den mporeis na fantasteis. Tin eida mazi me cinefil antistoixis "paideias", o opoios eixe dei to "Vor" & mou eipe oti to "Vera" einai poly kalyteri. Apla, epeidi etyxe prox8es na vro entelos tyxaia to link gia to "Vor", 8ymi8ika ton Chukhraj & eipa na postaro edo...
Akujin Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 na proteinw tainies tou Ed Wood, opws to plan9 from outer space, glen or glenda, bride of the monster vasika den tis exw dei akoma(an+tis exw se divx) :) ! alla einai o ''xeiroteros'' skinothetis olwn twn epoxwn! that makes them classic... (ama exeis deis to ''ed wood'' tou tim burton, e tote tha thes sigoura na deis an Ed Wood film, opws egw stin prokeimeni)
Godfath3r Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Παιδιά δείτε το Intacto...Πολύ καλή ταινία...Η ποιο ωραία underground ταινία που έχω δεί!!!
Em_Zed Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Είχα διαβάσει τυχαία για το ένα σπίτι στην άκρη του κόσμου, και προχτές που το είδα μπροστά μου το πήρα, επειδή βαριόμουν να ψάχνω. Πριν λίγο τελείωσε... ...τι ωραία ταινία. Ζεστή, γλυκιά, ανθρώπινη, φιλική. Θα μπορούσα να αναλύσω την υπόθεση, αλλά θα σας πρήξω και δε λέει. Τα βασικά : Δύο παιδικοί φίλοι, δένονται... λίγο παραπάνω όταν ο ένας από αυτούς μένει ορφανός. Μετά από χρόνια συναντιόνται στην Νέα Υόρκη. Ο Jonathan συγκατοικεί με μια κοπέλα, την Clair, η οποία ερωτεύεται τον Bob, ο οποίος ανταποδίδει τα αισθήματά της, αλλά νοιάζεται και για τον φίλο του. Όσο περισσότερο ζουν μαζί, τόσο περισσότερο μπερδεύονται τα πράγματα. Tέλος πάντων, its more than that, απλά για να πάρετε μια ιδέα. Το A home at the end of the world είναι ωραία ταινία γιατί καταπιάνεται με πολλά θέματα, ερωτικά, φιλικά, συναισθηματικά, και κυρίως οικογενειακά. Το κάστ περιλαμβάνει τους Collin Farrell, την αγνώριστη Robin Wright Penn και την Sissy Spacek ενώ το σενάριο είναι του Michael Cunningham (Τhe Hours). Όλοι δίνουν τρομερές ερμηνείες, με αποκορύφωμα τον Farrell, στον ρόλο ενός γλυκού, αξιαγάπητου, αθώου τύπου που δεν μπορείς παρά να λατρέψεις. Η μουσική της θα θυμίσει σε πολλούς παλιές, πολύ καλές στιγμές, ενώ έχει και την ωραιότερη σκηνή για το πως είναι να μαστουρώνεις όταν είσαι....9 χρονών. more@ http://www.imdb.com/title/tt0359423/ || http://wip.warnerbros.com/ahome/
Godfath3r Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Γιαυτή την ταινία δεν ξέρω, έχω ανάμικτες εντυπώσεις.Εκεί που πήγαινε να μου αρέσει με ξενέρωνε...Πάντως δεν είναι και τόσο underground ταινία!!!
Panathachamp Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Dead Man's Shoes Μια πιο ρεαλιστική/αληθινή αγγλική ταινία εκδίκησης,για μένα κατατάσσεται στις καλύτερες του 2004.
Em_Zed Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 Όλως παραδόξως και η σημερινή ταινία είχε σαν θέμα της την οικογένεια. Αυτή την φορά με την πιο οικουμενική και παραδοσιακή έννοια. Το Pieces of April αφορά την April, το μαύρο πρόβατο της δικιάς της οικογενείας, που έχει καλέσει για την ημέρα των ευχαριστιών. Δεν τα πάει καλά σχεδόν με κανέναν από αυτούς, και ειδικότερα με την μητέρα της, η οποία πάσχει από καρκίνο του μαστού. Η ταινία παίζει σε δύο μέρη, τις προετοιμασίες της April και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το ταξίδι της οικογένειας. Η ταινία είναι μικρή, μόλις 1:12 kαι προσπαθεί μέσα σε αυτή την ώρα να περάσει την σημασία της οικογένειας, το ότι ανεξαρτήτως με το τι έχει γίνει, από το πιο μικρό («άναβε σπίρτα και τα πέταγε στην Μπεθ») μέχρι το πιο μεγάλο («με δάγκωνε όποτε πήγαινα να την θηλάσω, έτσι εξηγείται ο καρκίνος») η οικογένεια είναι το μόνο που έχουμε στις καλές και τις κακές στιγμές. Ναι, ξέρω, μελό, αλλά τι να κάνεις που έτσι είναι. Όπως λέει και η ίδια η April, προσπαθώντας να εξηγήσει πως προέκυψε η μέρα των ευχαριστιών, Once there was this one day where everybody seemed to know they needed each other. This one day when they knew for certain that they couldn't do it alone. Την παράσταση κλέβει η εκπληκτική Patricia Clarkson στον ρόλο της άρρωστης μητέρας, για τον οποίο ήταν υποψήφια για όσκαρ Β γυναικείου ρόλου και χρυσή σφαίρα, ενώ κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο από πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ -Σικάγο, Φλόριδας κα. Το μίσος σας θα κερδίσει η Μπεθ, η μικρότερη, σπαστική, πόσο-τέλεια-κόρη-που-είμαι, ενώ τα αυτιά σας θα ευχαριστηθούν την μουσική που επέλεξε η Linda Cohen (η ίδια που επέλεξε την μουσική και στο A home at the end of the world, βλ. παραπάνω !!!). Η σκηνοθεσία είναι του Peter Hedges (Whats eating Gilbert Grape) Καλύτερη στιγμή της ταινίας, ο τρόπος που η μητέρα συνειδητοποιεί την αγάπη για την κόρη της. Α, και η χρήση των φωτογραφιών μέσα και έξω από την ταινία λειτουργεί άψογα, αποκλείοντας τυχόν συναισθηματισμούς. more@ http://www.imdb.com/title/tt0311648/ http://piecesofaprilmovie.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα