Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Πολύ συχνά μου έχει συμβεί, να μου προτείνει ένας φίλος μια ταινία παντελώς άγνωστη, και αυτή να βγει ένα μικρό διαμάντι, για το οποίο δε θα μάθαινα ποτέ αν δε μου το έλεγε. Βέβαια, στους ιντερνετικούς κύκλους τα γούστα είναι λίγο ως πολύ παρόμοια και η κουλτούρα διαφορετική. Παραδείγματα: Το South Park, δεν ξέρω αν θα το ήξεραν οι πιο πολλοί από τους φίλους μου αν δε τους το έδειχνα. Βέβαια εδώ παραείναι δημοφιλές. Το "Δείπνο Ηλιθίων" το νοίκιασα εντελώς στην τύχη. Εντελώς τυχαία επίσης κατέβασα και είδα τις ταίνιες του Kevin Smith. Από παλιές ταινίες, που σήμερα ξεχάστηκαν, είχα ξετρελαθεί με το "Δείπνο μετα φόνου" (Murder by death). Ή οι Monty Pythons. Ίσως τα παραδείγματα δεν βοηθάνε, γιατί (όπως είπα και πριν), στο ίντερνετ υπάρχει μια κοινή κουλτούρα και αυτές οι ταίνιες είναι πολύ πιο διάσημες (μια φορά πήγαμε στο videoclub να νοικιάσουμε monty pythons, και μας έπιασε κουβέντα ο υπάλληλος για το ότι κανείς δεν νοικιάζει αυτές τις ταινίες, και φοβάται ότι θα χαθούν κτλ) Μιλάω κυρίως για κωμωδιές, που νιώθω ότι δεν βγαίνουν σήμερα πια, αλλά όχι απαραίτητα. Έχετε υπόψη σας, είτε παλιές, είτε καινούργιες ταινίες που έχετε δει και ξετρελαθήκατε, αλλά κανένας δεν την ήξερε ή την είχε δει; Κάπου εδώ μπαίνουν και ταινίες από Ιρανικό κινηματογράφο και άλλες τέτοιες κουλτούρες, που συχνά είναι διαμάντια, αλλά...
^BOOMBOOM Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Το le boulet μου άρεσε πολύ και είναι μάλλον άγνωστο, είναι γαλλική κωμωδία.
spoonman69 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 "Η Διακριτικη γοητεια της Μπουρζουαζιας" του Μπουνιουελ. Απιστευτη ταινια!!!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 "Η Διακριτικη γοητεια της Μπουρζουαζιας" του Μπουνιουελ.Απιστευτη ταινια!!! Είπαμε να γράψουμε κανένα άγνωστο διαμαντάκι, όχι κλασσικά αριστουργήματα... 2
the_maniac Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Του θεου το χορτο. Αγγλικη με πολυ γελιο και τρελες φασεις!!! Συμφωνω και για το Δειπνο Ηλιθιων........απιστευτη!!! Οποιος δεν το χει δει να το δει αμεσα
Akujin Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 tainies tou Alejandro Jodorowsky * min rwtate, psakste mono gia: i psagmenous i peiragmenous i apaititikous i ola mazi proteinomenes tainies: el topo, santa sangre, holy mountain (ARTFREE dvds)
spoonman69 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Είπαμε να γράψουμε κανένα άγνωστο[/b'] διαμαντάκι, όχι κλασσικά αριστουργήματα... Αλλο πραμα το ποσο γνωστος ειναι ενας τιτλος και αλλο το ποσοι την εχουν δει... ;-)
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Αλλο πραμα το ποσο γνωστος ειναι ενας τιτλος και αλλο το ποσοι την εχουν δει... ;-) Βασικά έχει δίκιο, γιατί μιλάω για ταινίες που δεν τις ξέρεις ακόμα και αν ψάξεις. Δηλάδη, ακόμα και αν ο πολύς κόσμος δεν έχει δει, ξέρει ότι είναι σημαντικές οι ταινίες του Μπουνιουέλ, του Ταρκόφσκι, του Φελλίνι ή ο Πολίτης Κέιν. Και εγώ μπορεί να μην έχω δει πολλές από αυτές, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν. Αν ανοίξω να διαβάσω ιστορία κινηματογράφου θα τις βρω μέσα. Είχα ένα φίλο που έβλεπε μανιωδώς ιταλικές κωμωδίες, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ ποιές μου πρότεινε... Αλλά φυσικά μου ήταν όλες εντελώς άγνωστες.
Pablo_Hasan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Είχα ένα φίλο που έβλεπε μανιωδώς ιταλικές κωμωδίες' date=' αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ ποιές μου πρότεινε... Αλλά φυσικά μου ήταν όλες εντελώς άγνωστες.[/quote'] e, pes tou bre na graftei sto forum sxetika agnwsth kai thn proteinw anepifulakta einai to morvern callar, me thn samantha morton!
Chi Chi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Sigoura yparxoun para polles tainies pou einai pragmatika diamantia, apla emeis den tis gnorizoume, & afto giati yparxoun dekades alles xores me poly kalo & aksiologo kinimatografo ektos tou polydiafimizmenou Hollywood (& tou ellinikou fysika). Eite asiatikos kinimatografos, eite indikos, eite persikos, eite skandinavikos legetai. Prosfata eida 1 fantastiko polemiko drama me poly peripeteia & drasi & hollywoodiana efe ala "Private Ryan"...to Koreatiko "Brotherhood of War"... http://www.imdb.com/title/tt0386064/
TheBoyFromSalina Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Καλο το "Δειπνο ηλιθιων" που εκθειαζεται τελευταια, αλλα κινηματογραφικα δεν εχει και πολλα να πει. Συμφωνω για το γελιο παντως. Τωρα, αγνωστες ταινιες δεν ξερω ποιες μπορει να ειναι, γιατι δεν ξερω και κανενα ατομο πολυ ψαγμενο στα κινηματογραφικα αλλα μου ηρθαν αυτες στο μυαλο. Ελπιζω καποιος να τις εχει δει (ειναι σχεδον ολες παλιες). Duvar La ceremonie Eating Raoul Don't look now Liljia 4-ever The changeling
Akujin Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Manuel tha ta lew egw gia sena?? Andrei Zvyagintsev's eerily atmospheric drama which won the Golden Lion for best film at the 2003 Venice Film Festival: ''The Return'' tha to dw mesa stin vdomada mallon Manuel
Vmanos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Tanquy. einai agnosto, galliko kai poli oraio. story: enas 27 pou menei me tous goneis tou sto parisi, kai oi goneis tou theloun na ton dioxoun .exei poli gelio
Pablo_Hasan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 tsss, auth h tainia htan polu megalh epituxia sthn gallia, exei ginei kai seira... den thn exw dei akoma alla exw diabasei sxetika se ena periodiko.
Panathachamp Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δεν είναι και οι πλέον άγνωστες,αλλά προτείνω 3 ταινίες του Σουηδού Lukas Moodysson: Fucking Amal Lilja 4-ever Ett Hal i mitt hjarta[A Hole In My Heart] Η 1η είναι μια εφηβική-λεσβιακή κομεντί,γενικά ανάλαφρη και ευχάριστη.Η 2η αφορά την εκμετάλλευση/εκπόρνευση ανήλικων κοριτσιών των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ προς τα δυτικά.Η 3η είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση,γενικά δεν την προτείνω εύκολα...Μέσα από τα γυρίσματα ενός ερασιτεχνικού πορνό παρουσιάζεται η κατάπτωση του ανθρώπου.Ακραία και ιδιαίτερα ωμή οπτικά,γυρισμένη σχεδόν εξ'ολοκλήρου σε ένα σπίτι,καλύτερα να έχετε γερό στομάχι εάν επιχειρήσετε να τη δείτε.Και στις 3 ταινίες θεωρώ ατού τη σκηνοθεσία. ---------------------------- Theatre Of Blood Παρά τις όποιες σπλάτερ σκηνές[όχι κάτι το τρομερό],σαν σύνολο τη θεωρώ εξαιρετική ταινία.Οι λόγοι για αυτό είναι κατ'εμέ η πολύ καλή ερμηνεία του Vincent Price και το όλο σαιξπηρικό background,ενώ μ'αρεσε η ιδέα του να καθαρίζει ένας ηθοποιός αυτούς που του έκαναν κακές κριτικές. :twisted:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα