dkoum Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Γεια σας Θέλω να δημιουργήσω ένα καινούργιο user account και θέλω να του δώσω μόνο το δικαίωμα να κάνει install εφαρμογές ,δεν θέλω να βλέπει τα άλλα partitions Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε
xkokos77 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 den nomizo oti ginete kati tetio.an nai des sta policy ton windows
random Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Γεια σας Θέλω να δημιουργήσω ένα καινούργιο user account και θέλω να του δώσω μόνο το δικαίωμα να κάνει install εφαρμογές ' date='δεν θέλω να βλέπει τα άλλα partitions Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε[/quote'] γειά σου! ναι, αν μας βοηθήσεις κι εσύ. τι ακριβώς θελεις? τα 2 ειναι ψιλο-αντικρουόμενα 1.να του δώσω ΜΟΝΟ το δικαίωμα να κάνει install εφαρμογές. λιγο δυσκολο. αφου δικαιωμα εγκαταστασεων εχουν οι admin και οι power user (ρόλοι που υπαρχουν ηδη στα win). εξάλλου η εγκατασταση προγραμματων ειναι ενα απο τα πιό επικίνδυνα δικαιώματα των χρηστών. επιτρέποντας εγκατασταση, ο καθενας μπορεί να εγκαταστησει (ηθελημένα ή οχι) ιους, trojan, προγράμματα που αλλάζουν δικαιώματα, που βλέπουν partitions, Κλπ. δηλ. θελεις να δωσεις το πιό επικυνδινο δικαιωμα, αλλα να μη δωσεις αλλα πιό ακίνδυνα ,αρα χαμηλοτερα στην ιεραρχία ασφαλείας. κανονικά επρεπε να φτιάξεις ενα νεο group, και απο μια λιστα δικαιωμάτων, να επιλέξεις μονο το "install software", αλλα δεν βλέπω τετοιο πραγμα στα local security settings. 2.δεν θέλω να βλέπει τα άλλα partitions αυτό είναι άλλο. πας στα security properties των αλλων δισκων/partition, και δινεις δικαιωμα πρόσβασης μονο στο Administrators group. και το χρηστη βαλε τον στο power users group. Στους power users επιτρέπεται η εγκατασταση προγραμματων "αρκει να μην επιρρεάζουν το λειτουργικό" (ότι κι αν εννοεί μ αυτο η μικροσοφτ)
dkoum Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 euxaristo gia tis apantiseis auto basika pou thelo na kano einai ena xristi pou tha douleuei o aderfos mou ,thelei na kanei egkatastasi diafora paixnidia ,apla den thelo na blepei ti exo sta partitions pou exo exo dimiourgisei enan xristi power user opote mallon tha mporo na rithmiso na min mpainei sta alla partitions
Iron_Druid Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Απο την στιγμη που θα έχει ο αδερφος σου physical access στα Windows και Guest να είναι, έχει την δυνατότητα να σε κάνει εσενα Normal User κι αυτος να γίνει administrator, αν φυσικα γνωρίζει αγγλικα, και ξέρεις 2-3 απλα πραγματα από Command.exe και σατανικό μυαλό Ποια partitions ? Να μην μπορεί να βλέπει το C,E, F, G ? Και πες οτι τα καταφέρνεις και οταν παταει να δει το C του λεει οτι απαγορεύται η προσβαση, ανοιγει το Kazaa παει στο Share Folder και έχει μπει απο εκεί (καθως κι αλλα πραγματα). Στα λέω γιατί τα βλεπω καθημερινα στα net cafe που είναι άσχετοι όλοι τους εκει μεσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.