predator Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 στις διαφορες ταινίες που βλέπουμε (swordfish, the recruit, hackers κλπ) τι γλώσσες προγραμματισμού χρησιμοποιούν? είναι αληθινες η ότι να ναι? γιατι ας πουμε γραφει παντα στην οθονη αμα γινεται κατι σημαντικο (πχ επιτυχης προσβαση κλπ)?
chriskar Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 εγω τα μόνα που καταλαβαίνω απο οθόνες που εχω παρατηρήσει είναι μερικές εντολές UNIX (πχ στο 24 εχω δει 2-3).. τώρα τα τρελά παραθυρα που βαζουν κωδικους και σε καθε ταινία ειναι άλλο γραφικό περιβάλον μάλλον είναι υπερβολικά.. όπως επίσης ο πολύ ευκολος τρόπος που σπάνε τους κωδικούς οι γκουρού-χακερς... μου την σπάει λίγο.
billpeppas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Στις περισσότερες ταινίες χρησιμοποιείται η γλώσσα προγραμματισμού.... En-FantaSIAN ( εν φαντασίαν )
Dreamstorm Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 γιατι ας πουμε γραφει παντα στην οθονη αμα γινεται κατι σημαντικο (πχ επιτυχης προσβαση κλπ)? Έλα ρε μαν τι περίμενες να δεις; ταινία είναι , πρέπει να όλοι οι θεατές να καταλαβαίνουν τι παίζει. Δε σου φαίνεται πιο λογικό να βλέπει κάποιος ένα ωραίο μήνυμα παρά γραμμές κώδικα;
kleidokratwr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Επισής χρησιμοποιούν font 72 τουλάχιστον σε ένα λειτουργικό που μάλλον ονομάζεται Τυφλ-OS. Προφανώς και δεν είναι εντολές κανονικές. (Eννοείται πως δεν μιλάμε για γλώσσα προγραμματισμού, αλλα για εντολές διαχείρησης κάποιας κονσόλας.Τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει σε καμία ταινία να γράφουν κώδικα, απλά κάνουν απλές καθημερινές χακιές σε καθημερινούς υπερυπολογιστές, και απλά γράφουν εντολές)
bchris Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Σ' ενα απο τα hackers στο σημειο που παει ο Mitnick σ' ενα rack me binary(DEC) servers, εκει γραφει κανονικη C. Οτι αλλο εχω δει εγω ειναι ....En-FantaSIAN σε Τυφλ-OS
Godfath3r Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Στο antitrust αν θυμάμαι καλα είναι HTML οι κώδικες που δείχνουν...Στις περισσότερες πάντως ταινίες είναι En-FantaSIAN κτλπ
predator Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 lol! απλα αναρωτηθηκα αν οι εντολες που βαζουν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα, εστω κατα προσεγγιση, η ειναι εντελως οτι νανε. εννοειται πως για να λειτουργησει η ταινια και να καταλαβει και η κουτση μαρια τι παιζετε γινονται ολα αλλα προσωπικα θα προιμουσα λιγο ρεαλισμο τουλαχιστον στις ταινιες που ειναι καθαρα αφιερωμενες στους υπολογιστες/hacking κλπ.
epote Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 απλα αναρωτηθηκα αν οι εντολες που βαζουν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα, εστω κατα προσεγγιση, η ειναι εντελως οτι νανε dhladh pragmatika pisteveis oti h entoli "gain access to data" "declined" "crack code" einai esto kai apomakra pragmatiki:p an kai sto matrix reloaded kanei mia sxetika pragmatiki xakia se linux nomizo h trinitry sto telos
mitsoskitsos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 an kai sto matrix reloaded kanei mia sxetika pragmatiki xakia se linux nomizo h trinitry sto telos σωστό http://rae.tnir.org/archives/2003/05/ssh-exploits-in-matrix-reloaded
bigbrother Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Πάντως μερικές φορές γράφουν πραγματικές εντολές, οι οποίες όμως δεν είναι για hacking. Π.χ. σε μια ταινια κάποιος έγραφε who ls pwd cd και μόλις μπήκε στο directory είπε 'I am in". Μόλις εγώ βλέπω σκηνές με hacking πατάω pause και στεπ-στεπ βλέπω τι γράφει (αν μπορώ) γιατί έχει πολύ πλάκα όταν το βλέπεις... Επίσης κάτι άλλο που είχα δει πριν πολλά χρόνια, ήταν κάποιοι που έγραφαν σε FORTRAN ένα πρόγραμμα που όταν το έτρεξαν κατάφεραν και έβγαλαν shell σε ένα σύστημα. To πρόγραμμα δεν φαινόνταν να κάνει hacking στο Listing. ΒΒ
georgeadams Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Το άλλο πάλι "κουλό" είναι πως ΠΑΝΤΑ σε ΟΛΕΣ τις ταινίες, ΟΛΟΙ χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο! Οι λέξεις "ποντίκι" και "γραφικό περιβάλλον" πρέπει να είναι άγνωστες στο holywood...
bigbrother Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Το άλλο πάλι "κουλό" είναι πως ΠΑΝΤΑ σε ΟΛΕΣ τις ταινίες' date=' ΟΛΟΙ χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο! Οι λέξεις "ποντίκι" και "γραφικό περιβάλλον" πρέπει να είναι άγνωστες στο holywood...[/quote'] Σε αυτό έχουν δίκιο.....Μόνο τα script kiddies δουλεύουν με Mouse kai παραθυράκια...Οι πραγματικοί hackers έχουν μόνο consola!!! Τίποτα άλλο ΒΒ
^BOOMBOOM Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Επίσης κάτι άλλο που είχα δει πριν πολλά χρόνια' date=' ήταν κάποιοι που έγραφαν σε FORTRAN ένα πρόγραμμα που όταν το έτρεξαν κατάφεραν και έβγαλαν shell σε ένα σύστημα. To πρόγραμμα δεν φαινόνταν να κάνει hacking στο Listing. ΒΒ[/quote'] Γιατί, τι έχει η Fortran? :-\
HaPagan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Ε σε όλες τις ταινίες χρησιμοποιείται hack-friendly περιβάλλον ! :) Πόσο απλό είναι να χακάρεις κάποιον server, είναι απίστευτο. Αρκεί να γράψεις : hack nasa <enter> !!!! Μιλάμε οι ταινίες είναι χρόνια μπροστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.