Προς το περιεχόμενο

$$$$$ Προγραμματισμός

trospe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

cout <<"Hello programmers" << endl;

Σπούδασα μια ειδικότητα πολυσύνθετη και ο προγραμματισμός είναι

το μόνο που άφησα κακώς να παγώσει σε γνώσεις.

Εχθές έπινα έναν καφέ με έναν 60χρονο συγγενή μου και μου πετάει το εξής σε κάποια φάση...

-Αυτός ο προγραμματιστής που λές,δεν φτιάχνει ποτέ πρόγραμμα πιο φτηνό από 8 εκκατομύρια δρχ!!! Το τελευταίο που έφτιαξε στον ZARA πήρε 12 εκκατομύρια!!

Ρωτάω έναν pure programmer σήμερα στη δουλειά και μου λέει ότι το software δεν έχει τιμή.To site του Βωβού στο Μαρούσι στοίχισε 168 εκκατομύρια!!

Μου έιπε αν είναι να ασχοληθώ με προγραμματισμό να ξεκινήσω c# .NET

Στην c++ είχα φτάσει μέχρι αρχή αντικειμενοστρεφή και κλάσεις.

Ρε παιδιά υπάρχουν όντως τόσα λεφτά;

Είναι ok η c# .NET?

Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά.

Δημοσ.

Το ότι υπάρχουν λεφτά στο software δεν είναι είδηση.Το θέμα είναι ότι τα λεφτά αυτά, κατά την γνώμη μου, δεν πάνε απαραίτητα στην τσέπη του προγραμματιστή αλλά στις τσέπες του management,του τμήματος πωλήσεων κτλ κτλ.

Τώρα για το ποιά γλώσσα να ακολουθήσεις νομίζω πως η απάντηση : "Η x γλώσσα έχει πολλά λεφτά" δεν έχει νόημα από μόνη της.Έχω την εντύπωση πως πρέπει να έχεις συνδυασμένες γνώσεις προγραμματισμού και κυρίως εμπειρία για να βγάλεις λεφτά.Εγώ προσωπικά θα πήγαινα προς C++/Java τις οποίες θεωρώ "the real thing" γλώσσες και όχι προς C# η οποία, κατά την γνώμη μου, είναι άλλη μια κίνηση marketing της Micro$oft στην προσπάθεια της να κόψει/ράψει μια γλώσσα στα μέτρα της.

Δημοσ.

Έχε υποψην σου οτι αυτος που οπως λες εφτιαξε το προγραμμα για το Ζαρα θα ειχε απο πισω κ κανα 2 ακομη.Μπορει να ηταν κ ολοκληρη εταιρια.Ακόμη το ποσα λεφτα θα βγαλεις σε αυτη την δουλεια εξαρταται κ απο το μικροβιο σου,δηλαδη ποσο σου αρεσει ο προγραμματισμος.Αν το κανεις σαν αγγαρια τοτε μην μπαινεις στον κοπο.Εγω θα σου ελεγα τελος να ξεκινησεις να φρεσκαρεις θεωρια αλγοριθμων κ μετα περνας σε μια αντικειμενοστρεφη γλώσσα.Ούτως ή αλλως αν κατέχεις(καλύτερα Java ή C++) μια τις εχεις ολες(Delphi,C# κτλκτλ).

Τα σέβη μου

Δημοσ.

-Αυτός ο προγραμματιστής που λές,δεν φτιάχνει ποτέ πρόγραμμα πιο φτηνό από 8 εκκατομύρια δρχ!!! Το τελευταίο που έφτιαξε στον ZARA πήρε 12 εκκατομύρια!!

Ρωτάω έναν pure programmer σήμερα στη δουλειά και μου λέει ότι το software δεν έχει τιμή.To site του Βωβού στο Μαρούσι στοίχισε 168 εκκατομύρια!!

Μου έιπε αν είναι να ασχοληθώ με προγραμματισμό να ξεκινήσω c# .NET

Στην c++ είχα φτάσει μέχρι αρχή αντικειμενοστρεφή και κλάσεις.

Ρε παιδιά υπάρχουν όντως τόσα λεφτά;

Είναι ok η c# .NET?

Εγώ λεω να σταματήσεις να πιστευεις αυτά που σου λενε.

Δημοσ.

Δεν ακούω κανέναν,δεν εμπιστεύομαι κανέναν και κάνω πάντα

μια κίνηση μετά από πολύ σκέψη.

Ευχαριστώ για τη συμβουλή σου αλλά δεν μου κάνει.

Θα την ψάξω τη δουλειά προγραμματιστικά όσο δεν παίρνει...χωρίς μαρούλι

δεν κάνεις τίποτα..

Νά'ναι καλά ο GT1807 ;-)! kai o daidalus ;-) !

Slack the Planet!

:rolleyes:

Δημοσ.
Εγω θα σου ελεγα τελος να ξεκινησεις να φρεσκαρεις θεωρια αλγοριθμων κ μετα περνας σε μια αντικειμενοστρεφη γλώσσα.

trospe, 8a sou pw tin gnwmh mou epeidh fenetai oti eisai kai mikros kai 8eleis symvoules sto 8ema. An 8es na asxolei8eis sovara me to programming arxizontas swsta kai proxwrontas, tote to quote mou ston GT1807 ta leei ola. Me8ainontas C/C++ einai efokola na ma8eis kai C# alla kai perl/PHP pou einai gia net efarmoges. An tora 8es na peraseis sto zoumi pio grigora kai pio visual (kai sinepws pio eukola), egorase ena vivliaraki gia Visual Basic .NET, katevase kai thn VisualBasic Express Beta kai arxise na piramatizesai.

Pantws, epeidh xekinisa kai gw prin liga xronia me ayto kai 8elontas na pisteuw oti katexw arketa kales gnwseis, stafika pio poly se net efarmoges (asp/php) kai arketa sto video/dvd authoring (ayto xekinise apo hobby :)).

Kalos einai o en8ousiasmos, poly exoun petyxei arketa xekinontas etsi alla me metro...

Δημοσ.

Τα λεφτα δεν βγαίνουν με coding.

μπορεί να βγαζεις πολυ καλα λεφτα με VB, και να πεινάς με C

Το θεμα ειναι για ποιόν δουλεύεις.

Χοντρα λεφτα ανα κομματι παιρνουν οι ελευθεροι επαγγελματίες, αλλα το μανικι τους ειναι να βρουν πελάτη να παραγγείλει κατι, να πληρώσει τα συμφωνημενα και στην ώρα τους, και να σε διαφημισει σε αλλες εταιρειες.

τα παραπάνω θελουν μαλλον ανεση με το ρισκο (αλλιως δουλευεις μισθωτός), διαπραγματευτικες ικανοτητες, συνέπεια, δημοσιες σχέσεις, ..... και αμα ξερεις και coding καλά ειναι, αλλιως καταγράφεις απαιτησεις και βαλε άλλον να πατάει τα πλήκτρα.

Δε λεω οτι μπορεις να σταθείς σαν ασχετος, αλλα πιο βασικό ειναι να ξέρεις

ΤΙ μπορεί να πραγματοποιηθεί (απ αυτα που ζηταει ο πελάτης),

σε ΠΟΣΟ χρόνο,

και ΤΙ αλλες διαφορετικες λυσεις μπορείς να προτίνεις στον πελάτη, που γι αυτον θα εχουν το ιδιο περιπου αποτέλεσμα, αλλα απο τεχνικής άποψης θα ειναι πολύ ευκολότερες.

παρά να γνωρίζεις τα μεσα και τα εξω των IDE, API, sapi, zapi

Αν μιλάς για Ελλάδα, βαλε και μια γαβάθα τζατζίκι να δέσει το γλυκό.

Εδω οι περισσότεροι πελάτες δεν ξερουν τι θελουν, πόσο κοστίζει αυτο που νομιζουν οτι θελουν, οταν το παραδώσεις δεν μπορουν να το δουλέψουν, ή να καταλάβουν αν ειναι όντως ολοκληρωμένο, δεν μπορουν να καταλάβουν τι διαφορά εχει η "νεα απαιτηση", απο το bug και το "λαθος του χρήστη", και θελουν να πληρώσουν σε 99 ατοκες, αρχίζοντας 10 χρόνια μετα την παράδοση.

Αν πεσεις σε τετοιο πελάτη, εκτιμώ πολυ περισσότερο την ικανότητα να ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙΣ οτι παρέδωσες, παρά την ικανότητα ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ.

Να μην αναφέρω και τα εξτρα απο προμήθεια εξοπλισμών. Μαζι με μια νεα εφαρμογή, σηνυθως ερχεται και ενας νεος σερβερ, ισως αναβαθμιση και ολων των τερματικων.

Μια Μπακαπιέρα 200 ευρω απο το πλαίσιο, παρήγγειλέ την απο αυτον που εχει αναλάβει το support: 500 θα δώσεις. αφου θα στη "σετάρει" κιόλας :grin: :grin: :-P

Δουλειές με το Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Δήμους? καλά. πες μου πόσους βολευτές ξέρεις να σου πώ ποσο καλώς εισαι στη Java.

Εκει ειναι το χρήμα. Μπορεις να κερδίσεις ανετα ενα διαγωνισμό για intranet app σε .Net, και να παραδώσεις (με το πάσο σου), μια Cobolιά να γλύφουν τα δάχτυλά τους. Αμα ρωτησουν τιποτα πες το εκανα hypercompile για optimization ετσι δεν χρειαζεται πια το net runtime!

Αν ολα αυτα σε τρομάζουν, μπορεις ν ανοιξεις τα ΝΕΑ, και να βρεις δουλεια σαν υπάλληλος. Μηνας μπαινει, μηνας βγαίνει, τα λεφτάκια σου στο λογαριασμό σου (μη ρωτας πόσα. αμέτρητα :grin: ).

Ασε το αφεντικό να ανχώνεται για ολα τα παραπάνω (και να εισπράτει).

Δημοσ.
Τα λεφτα δεν βγαίνουν με coding.

...[snip]...

...[snip]...

...[snip]...

Ασε το αφεντικό να ανχώνεται για ολα τα παραπάνω (και να εισπράτει).

Ετσι, έτσι!

Ηπειρωτική και Εμφασις σας λενε κάτι;

Δημοσ.

Ώπα....4η βρουμ..3η...2η...1η..

Κατεβάστε καμιά ταχύτητα γιατί θα βαρέσουμε μπιέλα σε λίγο.

Πήρατε φόρα και τα χώνετε.

Γνωριμίες για πελάτες υπάρχουν...πολλές και υψηλόβαθμες. Αν δεν υπήρχαν γνωριμίες...για m@|@#e$ ψάχνετε?

Ο προγραμματισμός τις περισσότερες φορές εν συγκρίση με την έννοια computer δεν συμβαδίζουν σε γνώσεις... 9 στους 10 υπολογιστές που έχω επισκευάσει έχουν λάθος jumperakia!!!!

Δεν υπάρχει κανείς που να τα ξέρει όλα..

Και αν το λέει κανείς, να κοιτάξει το avatar μου.

Θέλω να καταλήξω ότι δεν ξύπνησα ένα πρωί και είπα ότι τώρα θα χεστώ στο τάληρο ρε παίχτες....απλά συγκρίνω και μαζεύω πληροφορίες για ένα τομέα που έχω παραμελήσει και ρωτάω εσάς που κατά πάσα πιθανότητα μερικοί ανάμεσά σας θα ξέρουν παραπάνω πράγματα από εμένα στον προγραμματισμό.

dikemou προσλαμβάνεσαι..υπερωρίες δεν παίζουν όμως.. :wink:

πλάκα κάνω..

martyras ..δεν είμαι και τόσο μικρός...την ίδια ηλικία έχουμε..

(σε ψάρωσα έτσι;) lol

If a h4x0r don't know how to program..then is not a h4x0r...

but fortunately there are few good assemblakides with shared e-motions....

Όσοι σακουλεύτηκαν,σακουλεύτηκαν

lol everybody... 8-) 8-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...