Προς το περιεχόμενο

Τα καλύτερα ντεμπούτα ever...

hugelacky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν κανα 2 μέρες ξέθαψα μετά από χρόνια κάτι παλιά cd μου (συγκεκριμένα τα 6 πρώτα στην παρακάτω λίστα) & ακούγοντάς τα μου ήρθε η ιδέα γι αυτό το topic...Δεν θυμάμαι να έχει ξανααναφερθεί το θέμα, έψαξα κιόλας και δεν βρήκα κάτι σχετικό.

Ποια θεωρείτε τα καλύτερα ντεμπούτα ever?

Ποια group/καλλιτέχνες δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν ή να ξεπεράσουν την πρώτη κυκλοφορία τους?

Ποιό group/artist ξεκίνησε με δίσκο goal από τα αποδυτήρια? :-P

My list:

Placebo - Placebo (1996)

Nada Surf - High/Low (1996)

Puressence - Puressence (1996)

Alice In Chains - Facelift (1990)

The Presidents of The USA - The Presidents of The USA (1995)

Portishead - Dummy (1994)

Pearl Jam - Ten (1991)

Rage Against The Machine - R.A.T.M. (1992)

Machine Head - Burn My Eyes (1994)

Queens Of The Stone Age - Queens Of The Stone Age (1998 )

Mogwai - Young Team (1997)

Cult Of Luna - Cult Of Luna (2000)

Mastodon - Remission (2002)

Papa Roach - Infest (2000)

Down - Nola (1995)

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

KORN - KORN

Deftones - Adrenaline

Life of Agony - River Runs Red

Downset - Downset

και αλλα πολλα που ξεχναω!

μονο μια επισημανση!

το "infest" των papa roach ΔΕΝ ειναι το πρωτο τους cd αλλα το "old friends from young years"

Δημοσ.

predator δεν το ήξερα αυτό που λες για το Infest! Tnx mate :wink:

ps. καλά ο πρώτος των KORN, αλλά δεν θεωρείς το Around the Fur λίγο καλύτερο από το Adrenaline? :roll:

Δημοσ.

No problem mate!:wink: (αλλωστε ισχυει παντα το αρχαιο "Γηράσκω αεί διδασκόμενος" :razz: )

οσον αφορα τους deftones, σιγουρα καλυτερο το "around the fur" απο το "adrenaline" αλλα ως ντεμπουτο μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση και το εχω λιωσει.

αντε να ερθουν και αυτοι ελλαδα να ολοκληρωθουμε ως ανθρωποι!:razz:

[offtopic mode on] τελικα εμεις οι 2 ταιριαζουμε πολυ στα γουστα, πρεπει να βρεθουμε πριν την συναυλια των KORN να τα πουμε!!! [/offtopic mode off]

Δημοσ.

[offtopic mode on] sure mate, εννοείται, θα το κανονίσουμε :wink:!!! [/offtopic mode off]

Άλλες προτάσεις για καλύτερους 1ους δίσκους? :D

EDIT: Εννοείται ότι δεν υπάρχει περιορισμός όσον αφορά το μουσικό είδος! Ο καθένας postαρει για ότι μουσική θέλει! :wink:

Δημοσ.

Κοίτα, παραπάνω postαρα περισσότερο με την λογική "Ποια group/καλλιτέχνες δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν ή να ξεπεράσουν την πρώτη κυκλοφορία τους? " και αυτό γιατι πιστεύω ότι το Toxicity ήταν λίιιιιιγο καλύτερο! Αλλά εννοείται οτι σαν ντεμπούτο είναι απίστευτος δίσκος και τον έχω λιώσει! :wink:

Δημοσ.

Από την αρχική λίστα του hugelacky, τρανταχτό παράδειγμα είναι οι RATM. Ο 2ος δίσκος "Evil Empire" ήταν σχετικά καλός, με αρκετά καλές στιγμές, αλλά σε σύγκριση με τον 1ο, απλά δεν...

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και με τους Machine Head, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά... Κακά τα ψέματα στίχο όπως το "let freedom ring with a shootgun blast" ο Flynn δεν ξανάγραψε...

Για να μην τα πολυλογώ, συμφωνώ σε γενικές γραμμές με την λίστα του hugelacky, με εξαίρεση τους Portishead και τους ALice In Chains (Dirt και Sap πυ βγήκαν μετά νομίζω ότι είναι καλύτεροι).

ΝΑ προσθέσω απλώς στην λίστα και τους Helmet (Strap it On). Νομίζω ότι τέτοιο δίσκο δεν ξαναέβγαλαν... κορυφαίο κομμάτι στον δίσκο το Murder, με τις κιθάρες να χαλάνε κόσμο... πολύ "βρώμικο"...

Δημοσ.

Ποια group/καλλιτέχνες δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν ή να ξεπεράσουν την πρώτη κυκλοφορία τους?

Αυτο ειναι που με κολλαει λιγο. Θελει λιγη σκεψη.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω σε μερικά με τον hugelacky, όπως:

Nada Surf - High/Low (1996)

Puressence - Puressence (1996)

Portishead - Dummy (1994)

Pearl Jam - Ten (1991)

Rage Against The Machine - R.A.T.M. (1992)

Mogwai - Young Team (1997)

και να συμπληρώσω (όσο το δυνατόν αλφαβητικά):

A Perfect Circle - Mer de Noms (2000)

Bauhaus - In The Flat Field (1980)

Closer - In The Market (1996)

Dead Can Dance - Dead Can Dance (1984)

Madrugada - Industrial Silence (1999)

Moonspell - Wolfheart (1995)

Sigur Ros - Agaetis byrjun (2000)

System Of A Down - System Of A Down ( 1998 )

Αυτά προς το παρόν, αν θυμηθώ τίποτα...edit... ;-)

Δημοσ.

Σωστός για τους Madrugada (και εν μέρει για S.O.A.D) ο darkkin... :wink:

Να προσθέσω και 2 κλασσικά album που ξέχασα στην πρώτη μου λίστα:

Black Sabbath - Black Sabbath (1970) (αν και αυτό κονταροχτυπιέται στα ίσια με το Paranoid)

Joy Division - Unknown Pleasures (1979) (και αυτό το ίδιο με το Closer) :P

@ TheBoyFromSalina: όντως θέλει σκέψη η 2η ερώτηση! Αν είναι πόσταρε με βάση την 1η και την 3η ερώτηση! Μη κολλάς! :grin:

Δημοσ.

Πάρτε και τα δικά μου (ύστερα απο σκέψη μιας μέρας :razz: ). Απαντάω κυρίως στην ερώτηση για γκόλ απο τα αποδυτήρια...

Helloween - Walls Of Jericho (1995) *ίσως όχι καλύτερο απο τα Keepers, αλλά φοβερή 1η κυκλοφορία

Iron Maiden - Iron Maiden (1980) *και αν εξαιρέσουμε το "The Soundhouse Tapes" που ούτος ή άλλος έχει κομμάτια που βρίσκονται στο Iron Maiden

The Prodigy - Experience (1992) *τα υπόλοιπα ήταν απλώς για να πουλίσουν

Labyrinth - Return To Heaven Denied (1998 ) *όσο και να προσπάθησαν μετα δε με έπεισαν οτι θα ξαναδημιουργήσουν τέτοια albumάρα

Enigma - MCMXC a.D. (1991) *τα σχόλια περιτεύουν

Iced Earth - Iced Earth (1991) *δε νομίζω ποτέ να το φτάσουν αυτό το album. μόνο με το "Burnt Offerings πλησίασαν λίγο

Garbage - G (1995) *το 1ο τους και καλύτερο τους

The Cure - Three Imaginary Boys (1979) *μιλάμε για γκόλ απο το ζέσταμα :grin:

DIO - Holy Diver (1983) *no comment

Moby - Moby (1992) *καθαρή techno σε ένα album must για τους fun. σίγουρα το καλύτερό του

σταματάω εδώ γιατί δε θα τελειώσω ούτε αύριο :mrgreen:

Δημοσ.

After Forever - Prison Of Desire \m/

Within Temptation - Enter - και μετά σου λένε αλμπουμάρα το Silent Force...αυτοί κομμάτια όπως Enter, Gatekeeper κτλ ΔΕΝ ξαναγράφουν (δυστυχώς...)

Bewitched - Diabolical Desecration

Carpathian Forest - Black Shining Leather

Candlemass - Epicus Doomicus Metallicus

Hammerfall - Glory To The Brave

Raventhrone - Malice In Wonderland

Saturnus - Paradise Belongs To You

Slipknot - Slipknot

WASP - WASP

;)

Δημοσ.

Within Temptation - Enter - και μετά σου λένε αλμπουμάρα το Silent Force...αυτοί κομμάτια όπως Enter' date=' Gatekeeper κτλ ΔΕΝ ξαναγράφουν (δυστυχώς...)

Hammerfall - Glory To The Brave

WASP - WASP

[/quote']

Αυτά τα 3 στο τσακ ήμουν να τα βάλω κι εγώ. Σωστός :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...