Kazushi Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 my two cents worth: Μέσω ΔΕΗ μπορείς να χάσεις γενικά συσκευή που είναι συνδεδεμένη την στιγμή της υπέρτασης άσχετα εάν είναι σε λειτουργία, ένα φίλτρο (Τα UPS έχουν τέτοιο φίλτρο) στην πρίζα μπορεί να σταματήσει το πρόβλημα αυτό. Επίσης υπάρχει και η υπόταση, που θεραπεύετε μόνο με κάποιο UPS για μεγαλύτερης έκτασης πρόβλημα, η έναν σταθεροποιητή τάσης (συνήθως τα UPS έχουν τέτοια smart σταθεροποίηση). Μέχρι σήμερα η ΔΕΗ μου έχει κάψει 2 τροφοδοτικά PC, 1 ΜΒ, 2 πλακέτες ελέγχου από ψυγείο και πιθανόν μια τηλεόραση, αλλά δεν έχω χάσει ποτέ δίσκο (φτού κακά, μακριά από εμάς)… Παθαίνοντας μαθαίνεις και πλέον χρησιμοποιώ ένα συνδυασμό φίλτρου και smart ups για τα computer, φίλτρα στης ηλεκτρονικές συσκευές (stereo, dvd, video, κλπ.) και στο ασύρματο τηλέφωνο και isdn/dsl modems UPS. Backup έχω ένα vanilla setup σε dvd και κατά διαστήματα κάνω ένα disk image σε έναν εξωτερικό usb2 δίσκο. Τα downloads περνάνε σε dvd όταν έχω 4 gb πράγμα για φύλαγμα. Το disk image με έχει σώσει πολλές φορές όταν τα ρημαδιά τα win κρεμάνε και δεν επανέρχονται με τίποτα (κάτι πολύ συχνό). Πρόσφατα σε μια περιοχή στο περιστέρι νομίζω, μια υπέρταση έκαψε το σύνολο των ηλεκτρικών συσκευών μιας πολυκατοικίας, η ΔΕΗ απάντησε στο θέμα αποζημίωσης «εμείς είμαστε υπόχρεη μέχρι την είσοδο του ρεύματος στην πολυκατοικία, οπότε δεν τίθεται θέμα αποζημίωσης…» πάντως νομικά μπορεί ο πολίτης να διεκδικήσει αποζημίωση από την στιγμή που μπορεί να αποδείξει την υπαιτιότητα της βλάβης (κάτι μάλλον λίγο δύσκολο). Οπότε, UPS, Backup και ξερό ψωμί…
Melissa_virus Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 kazushi δεν περιμενα να έλεγε και κάτι καλύτερο η ΔΕΗ... Καλα οι κάτοικοι τις πολυκατοικίας αυτής θα τραβάνε τα μαλιά τους...
Μπελλος Ευαγγελ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Κυριες και κυριοι .....Τα Συληπητιρια μου!!!! Γραψτε και σωστε!!! Ηθικον Διδαγμα!!! Φτου κακα ... Φτου κακα .... Φτου κακα .... Ελπιζω να μην σας κανω ποτε παρεα στο θεμα καψιμο σκληρου!!! Ξερω τι μανικι ειναι να μαζεψεις ολα τα αρχεια και να σβηστουν στο δευτερολεπτο!! Και να μην φταις κιολας...!!!
accipio Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 4 επανεγγράψιμα dvd χρησιμοποιώ για backup: Τα 2 για image των XP (κάνω ανά ένα μήνα εναλλάξ backup) και τα άλλα 2 για τα downloads και τα προσωπικά μου έγγραφα. Και εκτός αυτού, κάνω επίσης backup σε ένα partition του 2ου σκληρού μου και σε έναν usb σκληρό δίσκο. Τρέλα; Παράνοια; Πείτε το κι έτσι, αλλά για μένα είναι κάτι παραπάνω από φυσιολογικό. Έχω πάθει (παλιά, τότε που δούλευα σε DOS, στις μεγάλες εύκαμπτες δισκέτες των 5,25 ιντσών και σε σκληρούς δίσκους 20ΜΒ) κι έχω μάθει με τον πιο οδυνηρό τρόπο (από ιό έχασα ολόκληρο δίσκο με έγγραφα που έφτιαξα με αμέτρητες ώρες πληκτρολόγησης) κι από τότε τηρώ αυτό το μέτρο ευλαβικά...
dreaming123 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Melissa_virus aledjo Kαι εγώ Λαμία μένω και τις τελευταίες ημέρες έχουνε καεί 4 λάμπες στο σπίτι κάτι ασυνήθιστο... Τα λέμε πάω να κάνω backup...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.