Προς το περιεχόμενο

Κάντε Back up πριν είναι αργά

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έτσι και χάσω τα δεδομένα μου στον 160αρι Seagate (που είναι φίσκα) με βλέπω να βαράω το κεφάλι μου στους τοίχους του σπιτιού! wall.gif wall.gif wall.gif

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Xtes me phre thlefwno enas ksaderfos mou pou einai foithths sth LAMIA kai mou eipe oti gyrnwntas sto spiti tou thn Kyriakh brhke ton ypologisth tou se athlia katastash. Ton eixe afhsei sbhsto alla syndedemeno sthn priza feygontas gia paraskeyosabbatokyriako. Otan epestrepse, ton anapse kanonika alla den katafere na bei sta windows. Thn deyterh fora den ekane oute kan boot para mono makrosyrta beep. Apo oti katalaba eixe pathei zhmia to trofodotiko tou kai elpizei na mhn phre mazi kai mb, cpu kai kyriws hdds. An yparxoun ki alloi pou epathan zhmia mporeite na zhthsete apozhmiwsh apo th DEH.

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο η ΔΕΗ αποζημιώνει τις ζημιές, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα και είναι επιβεβαιωμένο είναι "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά!".

Αυτό μεταφραζόμενο στην γλώσσα των υπολογιστών μας λεει, "για να έχεις τα δεδομένα σου, προστάτευε τα".

Πώς; Κατ' αρχήν, γενικώς δεν μπορεί να βασίζουμε όλη μας την δουλειά και αρκετοί την ζωή τους στους υπολογιστές και να τ΄αφήνουμε έτσι στην "τύχη". Κυκλοφορούν αρκετά κομμάτια στην αγορά, που προστατεύουν απο τις υπερτάσεις της ΔΕΗ. Προσωπικά έχω ένα 4 χρόνια με ασφάλειες τήξεως, και μ' έχει σώσει 3 φορές. Από εκεί και πέρα, αν δεν υπάρχουν κίνδυνοι απο μηχανικές καταπονήσεις ( βλέπε παιδιά και ατζαμήδες συνεργάτες ή συγκάτοικους :) ), δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για συχνό backup.

Δημοσ.

Nαι σωστά TonyMontana. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, ότι δεν μπορείς να ξαναβρείς κάντο back up σε κανα dvd. Π.χ εργασίες σου, φωτογραφίες και τέτοια.

Κx5 εμένα μου ήρθε να τον πάρω και να τον πετάξω από τον τρίτο όροφο να γινει κομμάτια ο π...της .

Ksantas τι αποζημίωση μπορώ να ζητήσω? Δεν μπορώ να αποδείξω ότι φταίει η ΔΕΗ. Καημένος δίσκος ... :( Λογικά ο φίλος σου πρέπει να έχει πάθει χοντρή ζημιά.

Σωστός mmpompodakis. Αλλά ... Οπότε πρέπει να τα σκάσω τώρα και για ups. Αλλα και πάλι άμα ήταν να καεί και ήταν από την αρχή ψιλομάπα απλα κάηκε.

Δημοσ.

I lisi einai apli! (tin opoia efarmozo ta teleytaia xronia) Kratas men backup arxeia se dvd osa einai pio simantika gia sena kai olo kai kanena palio disko (apo palious ypologistes i an pires kainourgio disko klp) den tha exeis? Kai ana takta xronika diasthmata px kathe 6 mines ton sindeeis sto pc sou kai pernas ta upoloipa. Tora an ta dedomena sou einai toso simantika skas ta fragka kai perneis extra disko gia back up! To mono pou thelei prosoxi einai i kali fylaxi tou kai i syndesi tou (an esoterikos jumpers klp). Allios ypomoni mexri na vgoun ta ivd (nomizo etsi ta lene) pou xorane kati terabyte!!!!!!!

post-26420-129062922441_thumb.jpg

Δημοσ.

paidia me afta pou lete me tromaxate, an pathei kati o skliros mou 320GB tha aftoktoniso, einai ola mousiki, milame gia oloklires diskografies. mou fenete tha paro ups kai tha katso kamia vdomada na kano backup!

Δημοσ.

Ναι καλύτερα πρόσεξε το Donacgp γιατι αν γίνει καμιά στραβή την έχεις κάτσει για τα καλά. 320gb δισκογραφίες.. Εσυ έχεις πάρα πολλά.

Δημοσ.

Sata καίγονται εύκολα... θα πηδήξω από το μπαλκόνι ρε με αυτά που λέτε. Σοβαρευτείτε λιγο:! Καταρχας το προβλημα είναι στο hardware. Πιθανόν να κουνήθηκε από την θέση του ή γενικα προβλημα συνδεσμολογίας ή ακόμα και βραχυκύκλωμα στην μητρική σε περίπτωση που δεν πατάει καλά. Αλλά οπως λετε ίσως να ήταν ελατωματικό κομματι, αν και πολυ σπάνια τυχαινει αυτό σε σκληρούς δίσκους.

Δημοσ.

Με φίλο ενω έχουμε φτιάξει 100gb mp3 απο audiocd και πάμε να δώσουμε μερικά γίγα στο partition που έχουμε τα mp3 χτυπάει το partition magic 7 και καταστρέφονται τα πάντα. Έκλαψα. Μετά απο 2 χρόνια περίπου ξανακαθίσαμε και ριπάραμε

Δημοσ.

Dekebrios: Apo agnosti aitia, oi 2 Seagate SATA 120GB me xroniki apostasi 1/2 oras arxisan "xtipousan" kai telika kremasan. Eida kai epatha na soso ta simantikotera.

Maios: Oi 2 allagmenoi seagate, me 2 WD 120GB SATA, arxisan kai aytoi na xtypane me xroniki apostasi 1 oras. Ston 1 den katafera na kano tipota recover. Apo allo kati pira.

Backup guys....

Δημοσ.

Παιδιά η λύση για Backup πολλων δεδομενων ετσι οπως το βλεπω εγω ειναι η εξης:

αγοράζεις εναν εξωτερικο σκληρό (όσης χωρητικότητας σε βολεύει), τον συνδεεις και κάνεις backup τα δεδομενα σου..... Τον ελεγχεις οτι εγιναν ολα κ ειναι οκ και τον αποσυνδεεις και τον κρυβεις στην ντουλαπα....Καθε μηνα, 2μηνο, κλπ κανεις την ιδια ιστορια.....Ετσι εχεις ολα τα δεδομενα σωσμενα και ασφαλη.......Τώρα αν σου κατσει να χτυπησει ο εξωτερικος σκληρος που θα τον χρησιμοποιεις μια στο τοσο, ε ενταξει πανε γραψε κανα λοττο, τζοκερ, κλπ γιατι εισαι πολυ τυχερος......

Δημοσ.

Αυτό είναι το πρόβλημα...

Ότι σε λίγο δεν θα μαζεύουμε cd/dvd αλλά σκληρούς :)

σκληρός με ταινίες #1, #2

σκληρός με mpr #1, #2...#20

σκληρός με προσωπικά αρχέια #1

Δημοσ.

Πριν τον πετάξεις ή κάνεις φορμάτ ΠΑΝΤΑ να δοκιμάζεις με κάποιο undelete πρόγραμμα σε άλλο controller/pc. πιθανότατα θα σώσεις τα δεδομένα σου αν δεν έχει πρόβλημα ο δίσκος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...