ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 γενικά το άνοιγμα ενός e-shop θεωρήθηκε πολύ καλή λύση για εμάς τους ιδιώτες γιατί βρίσκουμε οτιδήποτε σχετικό με την τεχνολογία σε πολύ καλύτερες τιμές από τα καταστήματα λιανικής.;΄ όμως υπάρχουν θέματα που με καίνε πάρα πολύ Πως καταφέρνουν και τα πουλάνε τόσο φτηνά?θα μου πει κανείς ότι έχουν μικρά λειτουργικά και πάγια έξοδα.Σωστό αυτό και θα συμφωνήσω.Απλά για παράδειγμα όταν ένας εκτυπωτής canon ip5000 πουλιέται σε κατάστημα λιανικής 267 ευρώ και σε ένα eshop 183 εκεί υπάρχουν 2 σοβαρά αντίκτυπα 1) Μειώνεται η δουλεία στα καταστήματα λιανικής 2) Μειώνονται οι παραγγελίες στην χονδρική.Συμφέρει πιο πολύ τον λιανικατζή να αγοράσει κάτι από το οποιδήποτε eshop παρά από τον προμηθευτή και να το μεταπουλήσει Και όλα αυτά έχουν σαν τελική κατάληξη η αγορά να παίρνει μια φθίνουσα πορεία. Δεν ξέρω πόσοι θα συμφωνήσουν μαζί μου , απλά το forum ειναι ανοιχτο για κάθε άποψη και πίστεψα ότι αξίζει να ανοίξω ένα τέτοιο θέμα Δεν έχω κατάστημα λιανικής πάντως για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν
Melissa_virus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Εγώ έχω να πω ότι από όσο ξέρω, τα καταστήματα της λιανικής βάζουν μεγάλο καπέλο στις τιμές... Και ειδηκά στην επαρχία τα πράγματα ειναι ακόμα χειρότερα... Δεν φτάνει που πουλάνε όλα τα κάπως παλιά μοντέλα και άμα τους ρωτήσεις για καποιο καινούριο μοντέλο σου λενε: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! τα πουλάνε και τσιμπιμένα. Αυτο... Οπότε E-shop for ever, αλλά και Πλαίσιο. Και άμεση αντικατάσταση προβληματικών προιόντων και καλές τιμές. Αν σου χαλάσει κάτι που έχεις πάρει από επαρχία (π.χ Λαμία) τρέχα γυρευε... Έχω μείνει χωρίς οθόνη για 20 μέρες και ακόμα έχει μέλλον...
kostasbm Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 an eisai apo eparxia apla den prepei na pareis ellatomatiko pragma giati an pareis xairetismata oxi oti en tha antikatastathei alla h talaiporia kai ta thlefona kai tos ystyma pou exoun einai arxaizon epistefeis kati sto e shop px.soy epistrfoun ta xrhmata meso dias fysika einai meiomeno to arxiko poso kata merika eyro(apo 4 eos 10) meta xanakaneis th paraggelia kai ou to kathexis filika
Highlander Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Εγώ έχω να πω ότι από όσο ξέρω' date=' τα καταστήματα της λιανικής βάζουν μεγάλο καπέλο στις τιμές... Και ειδηκά στην επαρχία τα πράγματα ειναι ακόμα χειρότερα... Δεν φτάνει που πουλάνε όλα τα κάπως παλιά μοντέλα και άμα τους ρωτήσεις για καποιο καινούριο μοντέλο σου λενε: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! τα πουλάνε και τσιμπιμένα. Αυτο... Οπότε E-shop for ever, αλλά και Πλαίσιο. Και άμεση αντικατάσταση προβληματικών προιόντων και καλές τιμές. Αν σου χαλάσει κάτι που έχεις πάρει από επαρχία (π.χ Λαμία) τρέχα γυρευε... Έχω μείνει χωρίς οθόνη για 20 μέρες και ακόμα έχει μέλλον...[/quote'] Το ότι έχεις μείνει χωρίς οθόνη, έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να φταις και εσύ; Κανένας πελάτης μου δεν έχει μείνει χωρίς οθόνη περισσότερο από 48 ώρες. Όσο ακριβώς λέει και η εγγύηση. Τώρα, όσο τα καταστήματα πληροφορικής στην επαρχία, ναι υπάρχει κρίση για την οποία δεν μπορώ να σου πω και πολλά. Ο λόγος είναι ότι επικρατεί ένα μπάχαλο από πλευράς προμηθευτών και άλλο ένα επίσης από την πλευρά των πελατών. Οι προμηθευτές έχουν φτάσει σε σημείο να μην ξέρουν τι να κάνουν γιατί οι ίδοι έχουν προκαλέσει αυτό που γίνεται τώρα. π.χ. ο Πουλιάδης έδινε σχεδόν κόστος πράγματα στο e-shop.gr και μόλις το e-shop.gr μεγάλωσε, τον έγραψε ( τι πιο φυσιολογικό ) και κάνει εισαγωγή μονο του. Δόξα το Θεό υπάρχει η παροχή υπηρεσιών, το software, η σταθερή τηλεφωνία, το ADSL και έτσι ζούμε ακόμα και μάλιστα καλά. Δεν θα πεθάνουμε κουφάλα νεκροθάφτη!!!
phovos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Αν δεν εχεις δυνατα συμβόλαια δύσκολα θα κρατήσεις μαγαζι στην επαρχια....Οι πωλήσεις δεν εχουν ψωμί!Τουλαχιστον όχι εδω στα Βορεια...Εννοειται ότι δε παιζει τίποτα πιο σύγχρονο απο celeron & duron[Οκ υπερβαλω λιγο εχει και P4...]
Highlander Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Αν δεν εχεις δυνατα συμβόλαια δύσκολα θα κρατήσεις μαγαζι στην επαρχια....Οι πωλήσεις δεν εχουν ψωμί!Τουλαχιστον όχι εδω στα Βορεια...Εννοειται ότι δε παιζει τίποτα πιο σύγχρονο απο celeron & duron[Οκ υπερβαλω λιγο εχει και P4...] Τώρα να ρωτήσω κάτι ; Είμαι ο μόνος δλδ που δεν κρατάω στοκ ; Τα 2 τελευταία μηχανάκια που στήνω είναι AMD 64bit + SLI; Μήπως τελικά υπερβάλετε ;
phovos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Τώρα να ρωτήσω κάτι ;Είμαι ο μόνος δλδ που δεν κρατάω στοκ ; Τα 2 τελευταία μηχανάκια που στήνω είναι AMD 64bit + SLI; Ουτε εδω κρατανε στοκ μιας και δεν εχουν τίποτα ετοιμοπαραδοτο[Οταν λεω τίποτα εννοω τίποτα το αξιόλογο...] Αν το μεταφερω αυτο σε καποιο απο τα "Καλα" καταστήματα της πόλης θα παρω τη κλασσική απαντηση....Τι ειναι αυτο????[Εδω δεν υπερβαλω καθόλου]Το επαθα πριν απο 2 βδομαδες όταν πήγα να μαθω τιμες για καποια parts!! Εσυ μπορει να εισαι η εξαιρεση του κανονα αλλα εξακολουθω να πιστευω ότι η επαρχια ειναι πολύ πολύ πισω σε τετοια θεματα....Ισως και ηθελημενα!Γιατι να πουλας καλο μηχανημα προς 1200ευρω ενω μπορεις να δωσεις μια σελεροναρα στα ίδια χρήματα?
makisathanos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Highlander, αν επιτρέπεται σε ποια πόλη είσαι; Αν δεν θες να απαντήσεις άμεσα τουλάχιστον πες μου αν είσαι Ξάνθη. Για μας στην επαρχία τα e-shop, infoshop κλπ είναι μια καλή λύση
Highlander Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 makisathanos, δεν είμαι Ξάνθη, είμαι πολύ μακριά. :) phovos, το μόνο κακό είναι ότι σε κάποια πράγματα οι τιμές μας έχουν διαφορές από τους υπόλοιπους. Και αυτό όχι σε όλα. Έχει τύχει να βγάζω προσφορά και να βγαίνω ελάχιστα λιγότερο από γνωστή αλυσίδα. Αυτό πλέον συμβαίνει σπάνια. Εγώ όμως βασίζομαι στην προστιθέμενης αξίας παροχής υπηρεσιών. Αν θα δεις κάποια post μου στο παρελθόν, λέω ότι δεν φεύγει μηχανάκι από εδώ, αν δεν έχει γίνει εγκατάσταση Windows ώστε να δούμε ότι λειτουργεί σωστά, αν δεν έχει γίνει ένα Memory Test, αν δεν έχουν εγκατασταθεί free προγράμματα, (Acrobat Reader, Winamp, Free Antivirus, WinRar, κλπ) και τέλος ότι σχεδόν για κάθε part έχω spare προκειμένου σε περίπτωση βλάβης να κάνω άμμεση προσωρινή αντικατάσταση. Τέλος να σου πω ότι τα λεφτά πλέον δεν είναι στα PC αλλά στην παροχή υπηρεσιών, στο software και στα υπόλοιπα που ανέφερα πιο πάνω. Απλά και με το Hardware κρατάς ένα πελάτη στο μέρος σου χωρίς να πάει αλλού.
phovos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Τέλος να σου πω ότι τα λεφτά πλέον δεν είναι στα PC αλλά στην παροχή υπηρεσιών, στο software και στα υπόλοιπα που ανέφερα πιο πάνω Αρα περίπου το ίδιο πραγμα λεμε Παροχή υπηρεσιων-software-συμβολαια=money money money
Sebu Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Ta diafora e-shops polane fthinotera apo tous lianemporous polu apla giati me vasi to nomo peri etairiwn neas texnologias exoun kapoia xronia(nomizw 18 mines an de me apata h mnimi mou) forologikes elafrunseis. Afto tous epitrepei na poulane peripou 3% panw apo ti xondriki.Etsi oi times tous einai xamiloteres apo to lianempora o opoios thelei megalutero perithwrio kerdous gia na vgalei ta leitourgika eksoda(magazi,upalliloi kok). Klassiko paradeigma to gnwsto mas e-shop.Oso kaluptotan apo to nomo etairiwn neas texnologias kai eixe foroelafrunseis itan se mia trypa sto Marousi kai poulouse arketa fthina.Twra pou pleon o nomos den ton kaluptei anagkastike na metakomisei sto Xalandri,na apoktisei magazi me vitrina kai na anevasei tis times tou gia na mporesei na vgei.Thelise na ekmetaleutei to gegonos oti eixe dimiourgisei idi mia pelateiaki vasi tin opoia pisteue oti tha diatirisei. Twra apo ta kainouria eshops posa tha sunexisoun na uparxoun otan teleiwsei h epoxi twn paxiwn ageladwn den to kserei kaneis. Epipleon twra pou to thimithika polla eshops fernoun ta proionta katefthian apo to ekswteriko parakamptontas ton episimo eisagwgea-antiproswpo gia na riksoun to kostos.Klassiko paradeigma to Pixmania(fernei apo Gallia) kai orismenoi pou fernoun ta acer katefthian apo Taiwan opoun ftiaxnontai h apo Italia,Germania.To meionektima einai oti se merikes periptwseis oi episimoi antiproswpoi stin Ellada den apodexontai to proion(me ti dikaiologia oti den to exoun eisagei autoi) kai kata sunepeia den anagnwrizoun tin egguisi tou ara den kanoun kai service.Opote prepei esy na to steileis me rma sto ekswteriko.
getty Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Πάντως προσωπικά βλέπω ότι τα eshops μπορεί να λειτουργήσουν καταλυτικά στην μείωση των τιμών και μόνο καλό μπορεί να προκύψει από κάτι τέτοιο. Αυτό που βλέπω είναι ότι στην Ελλάδα οι χονδρέμποροι/αντιπρόσωποι κλπ είναι πανάκριβοι είτε γιατί απλά είναι μονοπώλιο και "τόσα" θέλουν να βγάλουν είτε γιατί δεν ξέρουν προγραμματίζουν τη ζήτησή τους και να αγοράζουν απ τις σωστές αγορές. Δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς θα έπρεπε να πληρώνουμε παραπάνω για τα προϊόντα εξαιτίας της αδηφαγίας ή ασχετοσύνης των χονδρεμπόρων και τελικά, πάλι καλά που υπάρχουν και τα eshops ως ισχυρή ομάδα πίεσης για μειώσεις στις τιμές.
Sebu Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Tha sumfwnisw mazi sou oti oi xondremporoi exoun psila tis times.Tis exoun omws oxi gia to hard kommati tou proiontos alla gia to after sales.Gia to gegonos diladi oti sou parexoun episimi egguisi ellinikis antiproswpias kai service edw stin Ellada kai den xreiazetai na mplekseis me ekswteriko.An agoraseis apo eshop opws anefera kai parapanw uparxei periptwsi to proion na einai eisagwgi apo kseni xwra kai o antiproswpos stin Ellada na min to anagnwrizei.Ara na epomisteis esy taxidromika,courrier kai xameno xrono gia na to steileis rma eksw(mou etuxe me fotografiki Canon tis kopelas mou apo Pixamania pou h Canon Ellados arnithike na episkeuasei). Etsi omws oti exeis kerdisei apo tin agora tha ton dapaniseis se xrima kai xrono gia to rma sto ekswteriko.
KGP Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 signomi alla auto den ischiei...kai ta echo anaferei se allo thread den prokite na makrigoriso once again. efoson to proion einai nomima agorasmeno kai toulachiston entos europaikis enoseis den pezei kanena rolo i topiki antiprosopia eite prokite gia "chondrempora" eite gia thigatriki einai IPOCHREOMENI na se kalipsi ochi mono se after sales alla kai se parts.
Sebu Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Loipon KGP Ioulios 2004 h Canon Ellados arnithike na kanei service stin psifiaki fotografiki tis kopelas mou(den anave h othoni) me tin aitiologia oti h suskeui den einai dilwmeni sta mitrwa tous(den exei diladi arithmo parastatikou eisodou stin Ellada) ws ek toutou prepei leei na apeuthinthoume sti Gallia(Pixmania) apo opou mas steilane tin mixani. Epipleon parathetw apo to site tou Pixmania Το σέρβις Η PIXMANIA προσφέρει εγγύηση για το σύνολο των προΐόντων της μεταξύ 1 και 5 χρόνια, ανάλογα με την εγγύηση του κατασκευαστή και την εκλογή επέκτασης της εγγύησης που έχετε υπογράψει*. Η βασική διάρκεια της εγγύησης είναι 2 χρόνια από την στιγμή της παραλαβής της παραγγελίας σας. Τα έξοδα μεταφοράς μετεπιστροφής στο σέρβις, τα αναλαμβάνει ο πελάτης. Πέραν αυτής της διάρκειας, τα ανταλλακτικά, τυχόν αποκατάσταση βλάβης καθώς και τα έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν τον πελάτη. Οι συσκευές πρέπει να είναι σωστά προστατευμένες, στην αρχική τους συσκευασία, και να αποστέλλονται στην παρακάτω διέυθυνση, SAV Pixmania Zone Citrail de Pantin 110 bis avenue du general Leclerc Batiment 12 93500 Pantin FRANCE Η συσκευή πρέπει να συνοδεύεται από την φωτοτυπία της απόδειξης/τιμολόγιου αγοράς και του κουπονιού επιστροφής συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο. Τα έξοδα και τυχόν κίνδυνοι όσον αφορά την επιστροφή της συσκευής επιβαρύνουν τον πελάτη. Η εγγύηση δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση που οι συσκευές παρουσιάζουν ελλατώματα και φθορές που προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες, ατυχήματα, ηλεκτρικά ατυχήματα, συσκευές χαλασμένες από κακή χρήση, κακή εγκατάσταση, όπως επίσης συσκευές που δεν ε πισκευάστηκαν στα εγκεκριμένα κέντρα των κατασκευαστών. Etsi oti xrimata kerdise apo tin agora ta plirwse se courrier sun to gegonos oti kata ti diarkeia tis Olympiadas den eixe tin psifiaki giati itan sto service sti Gallia. To idio eixe sumvei kai paliotera me ton ksaderfo mou me ektupwti Canon agorasmeno apo eshop kai to idio me arketous filous mou pou agorasan acer kai twra mplekoun me service stin Italia giati h Acer den exei episimo service stin Ellada. An nomizeis oti ksereis kati parapanw h exeis kapoio nomo,ruthmisi h otidipote allo sta xeria sou pou katoxurwnei nomika ton katanalwti na pernei egguisi apo tin egxwria antiproswpia gia proion agorasmeno sto ekswteriko tote anefere to kai mila me epixeirimata.Alliws an den exeis apta epixeirimata h paradeigmata min to kourazeis to thema giati dustuxws h empeiria mou apo to steno mou perivallon anaforika me to sugkekrimeno thema einai pikri.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.