Προς το περιεχόμενο

Provlima me sklhro

pkoutsias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Loipon, exw sto systhma mou 2 sklhrous: 1 80arh kai enan 6arh.

Ston 80arh exw perasmena ta Miscro$oft Windows XP Pro Eng,ston 6 exw kanei ena format se NTFS (Opws kai ston 80arh),xwris omws na perasw leitourgiko.Wraia ws edw.

Ela pou mia wraia mera (shmera) mou erxetai na kanw format!!!Lew as kanw ta eggrafa mou ena back-up ston 6arh.Kanw kai to back-up.

Ela omws pou otan ekana to format ston 80arh kai ksanaperasa ta Windows den mou evlepan ton 6arh ston Ypologisth mou!!!Dhladh ton vlepoun san hardware,alla den tou dinoun kapoio gramma (C,D,E ktlp)!!!

Ti na kanw?Kamia idea?

Eyxaristw!

Sorry an kourasa!

Δημοσ.

Mipws ton 6ari ton eixes kanei mount se kapoio fakelo san ntfs tou allou sklirou? Opote etsi apla den ton vlepeis ektos kai an kaneis pali tin idia diadikasia. Alli lisi isws einai apla mesa apo to computer management sto disk management na kaneis esy assign kapoio letter kai na deis se ti einai formarismenos o 6aris, apo ekei kai meta vlepoume

Δημοσ.
Mipws ton 6ari ton eixes kanei mount se kapoio fakelo san ntfs tou allou sklirou? Opote etsi apla den ton vlepeis ektos kai an kaneis pali tin idia diadikasia. Alli lisi isws einai apla mesa apo to computer management sto disk management na kaneis esy assign kapoio letter kai na deis se ti einai formarismenos o 6aris, apo ekei kai meta vlepoume

Mporeis na mou dwseis liges plhrofories gia to pws na kanw afta pou mou eipes?

Eyxaristw

Δημοσ.

Deksi klik sto my Computer kai epilogi tou manage. Apo ekei pas sto Disk management. einai sti lista pou vrisketai sta aristera. Ekei exei kataxwrimenous olous tous sklirous pou iparxoun sto system kai exoun anagnwristei apo ta windows. Dld akoma kai aformaristos na einai o diskos ekei pas gia na ton formareis. Pigaine ekei kai des ta properties tou hd upo sizitisi. Kane ena post me to ti eides kai sunexizoume.

Elpizw na voi8isa

Δημοσ.

Ap oti vlepw to anagnwrizei san active partition kai malista apo tin prwti photo san MBR. Auto den einai poli kalo, kalo 8a itan na ton guriseis se slave apo to jumperaki tou.

Episis prospa8ise me deksi klik sto Disk management panw ston upo sizitisi hd na tou kaneis assign ena gramma na doume ti 8a sou pei. To kalo einai oti o diskos einai basic opote mporei kai na mi sou zitisei formarisma. Elpizw na boi8isei auto. Perimenoume post me apotelesmata

Δημοσ.

to jumperaki einai hdh sto slave...Akomh,otan pataw deksi klick sto disc manager mou vgazei mono tis epiloges help kai delete partition...

Eyxaristw gia thn mexri twra voitheia!

Δημοσ.

Απ' ότι φαίνεται ο 6ης δεν έχει σωστό partition.

Αν έχεις κρατήσει τα δεδομένα σου και αλλού, τότε κάνε delete partition και μετά ξαναφτιάξ' το και φόρμαρέ το.

Αν θες να σώσεις τα δεδομένα σου, τότε πήγαινε σε κάποιο πρόγραμμα για data recovery.

Ένας λόγος που θα μπορούσε να έχει συμβεί αυτό: αν το partition το είχες κάνει με τα παλιά windows και εκείνα βλέπαν τον 6ρη σαν LARGE ενώ τώρα τα καινούργια Windows τον βλέπουν σαν LBA. Αυτό έχει τα ίδια συμπτώματα με αυτό που περιγράφεις, αλλά φυσικά δεν είναι η μόνη δυνατή εξήγηση (μπορεί να φταίει και κάτι άλλο).

Τα LARGE και LBA είναι διαφορετικοί τρόποι διευθυνσιοδότητης των κυλίνδρων ενός σκληρού από το BIOS. Συνήθως κατά την εκκίνηση του Η/Υ εμφανίζεται ένα ορθογώνιο στο οποίο σου λέει το BIOS σαν τι "είδε" τον σκληρό σου.

Δημοσ.
Αν θες να σώσεις τα δεδομένα σου, τότε πήγαινε σε κάποιο πρόγραμμα για data recovery.

Exeis na mou proteineis kapoio kalo programma?

Sta Bios otan ksekinaei den anaferei kati tetoio(gia LARGE kai LBA)...

Epishs meta apo kati peiragmata(dhmiourgia partion sto anallocated space k.a.),mou vgazei twra oti to partition einai uknonw!!!

Kapoia alli idea?

Eyxaristw

Δημοσ.

i moni alli lusi einai na bootareis me dos kai na trekseis pqmagic an exeis. Apo ekei 8a mporeseis na allakseis to partition kai apo active na to kaneis extended xwris aparaitita na svistoun ta arxeia alla einai mia kinisi pou emperiexei risko (dld na xa8oun ta arxeia). Alliws o alkisg exei dikio

Δημοσ.

Ta katafera!Ton epanefera!Alla to thema einai oti ekana toses dokimes,kai den thymamai(oute kserw), pws ta katafera!!!Kati prepei na egine me to partition pou ekana sto unallocated space, h' me ena programma pou vrhka sto CD tou Partition Magic kai ston skliro, ekei pou mou eixe type unknown, to ekana NTFS(Gia thn akriveia allaksa tous kwdikous pou lene se exei formaristei o sklhros).

Krima pou den thimamai wste kapoios pou tha exei afto to provlima, na vrei grhgora mia lysi!!!

Eyxaristw kai tous dyo, kai osous asxolithikate estw kai na [highlight]diavasete[/highlight] to provlima mou!!!

EDIT : "Diavasate" anti "Fiavasate"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...