The_Skyfaller Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Ανοίγω αυτό το topic γιατί δεν βρήκα με το search τίποτα σχετικό στο forum, και ίσως χρειαστεί και σε κάποιον άλλο η πληροφορία αυτή... 1η φορά μετά από μήνες μπήκα στο net χωρίς firewall για 2', και το Giant Antispyware μου έβγαλε ενημερωτικό ότι το αρχείο explorer.exe θέλει να αρχίσει να φορτώνεται με τα Windows κατά την έναρξη(!) μετά το σύστημά μου άρχισε να σέρνεται ... έκανα restart με power button γιατί δεν ανταποκρίνονταν... μετά το log-on μου πετούσε μήνυμα ότι τα windows δεν βρίσκουν το αρχείο "changeme.exe", να το εντοπίσω εγώ με το Search μπλα-μπλα, και αφού πατούσα "Ok", όλα δούλευαν ρολόϊ. Άρα, το μόνο ενοχλητικό ήταν ότι καθυστερούσε κατά την έναρξη γιατί δεν έβρισκε το αρχείο αυτό και μου πετούσε το μήνυμα. Έκανα Search στον σκληρό μου για το αρχείο αλλά τίποτα. Στο net, διάβασα ότι πρόκειται για ένα απλό Trojan Horse, που το πιάνει οποιοδήποτε πρόγραμμα anti-spyware. Έκανα Scan με : Giant Antispyware (δεν βρήκε τίποτα) Spyware Doctor ( " " ) Trojan Remover ( " " ) Ad-Aware --> Βρήκε μία καταχώρηση στην Registry. Ήταν ή εξής: Rootkey: "HKEY_LOCAL_MACHINE" Object: "SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" Value name: "Shell" Δεν την έκανα Delete γιατί δεν ήξερα αν ήταν νέα ή παλιά/αλλαγμένη, αλλά υπέθεσα ότι για να αφορά το Shell στο log-on θα πρέπει να υπήρχε από πριν και κάτι να άλλαξε εκ των υστέρων. Αφέλεια..?!? Πήγα στο Start --> Run --> regedit --> βρήκα την τιμή της καταχώρησης, και είδα ότι είχε σαν "Value data" (με διπλό αριστερό κλικ) το "Explorer.exe changeme.exe" ΑΦΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑ BACK-UP ΤΗΣ REGISTRY, άλλαξα την τιμή σβήνοντας απλά το τμήμα "changeme.exe" και αφήνοντας το "Explorer.exe" Επανεκκίνηση ... και ΟΛΑ OK για μένα! DISCLAIMER: Δεν συνιστώ αλλαγές στην registry στους μη-μυημένους, και ιδίως χωρίς back-up. Απλά λέω τι έκανα εγώ και ηρέμησα από το ενοχλητικό αυτό πρόβλημα.
gvardal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Καλά, και νόμιζα ότι τα είχα δει όλα στην ζωή μου...Αλλά αυτό?!?! Ο Skyfaller να σκαλίζει την Registry?!?!? Και να δίνει και οδηγίες?!?! Ε, όχι πια , ήμαρτον!! Και να φανταστείτε ότι πριν από 2 χρόνια θα έσβηνε ό,τι δεν του άρεσε οπτικά !! Συγγνώμη αλλά δεν αντεχα να μην το σχολιάσω... Γεια σου Σερραίε!!
The_Skyfaller Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Είδες τι κατάφερες με το να μην ανοίγεις το κινητό σου?? Me dealing with registry? Oh GOD! I'm transformed into a ... monster!!! Καλό καλοκαίρι g! Υ.Γ.: Ωραίες εποχές (νοσταλγία...), αλλά "...2 χρόνια"? ... ... i wish!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.