georgeadams Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Όπως είδα στο site της Apple, όσοι αγόρασαν Mac με λειτουργικό MacOS X 10.3 (panther) μετά τις 12/4/2005, μπορούν με πολύ μικρό κόστος να αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση MacOS X 10.4 (tiger). Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 22/7/2005. Στο αμερικάνικο applestore (που όμως πουλάει μόνο στην Αμερική και Καναδά), η τιμή της αναβάθμισης είναι μόλις 9.95 δολάρια. Για εμάς εδώ στο Ελλάντα, η Rainbow την κοστολογεί 26.95 ευρώ (22.65 + ΦΠΑ) :?
georgeadams Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Ααα, και μιας και το 'φερε η κουβέντα: Για να κάνεις παραγγελία on-line από το Ελληνικό applestore της Rainbow πρέπει να έχεις username και password. Φυσικολογικό, θα μου πειτε. Ναι αλλά για να πάρεις το username και το password, πρέπει να επισκευτείς ο ίδιος ένα από τα κέντρα επίδειξης της Rainbow!!! Άλλη μια πρωτοποριακή ελληνική ιδέα για το On-line (?) shopping...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 ... όπου στο AppleStore συμπληρώνεις ένα 'έντυπο' (με διάφορες βλακείες), δίνεις φωτοτυπία της ταυτότητάς σου και σου στέλνουν μετά από 5 μέρες το password στο e-mail σου. ΜΕΤΑ μπορείς να παραγγείλεις. Κοίτα, είναι σαν μερικά e-shops που σου ζητάνε να στείλεις φωτοτυπία ταυτότητας (για δική τους διασφάλιση). Όχι πολύ παράλογο - απλά πρέπει να πας on-site για να κάνεις εγγραφή. Οπότε ένας κάτοικος Αλεξανδρούπολης (για παράδειγμα), τι κάνει; :-P
Snolly Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Γενικότερα η αντιπροσώπευση της *apple στην Ελλάδα είναι επιοικώς απαράδεκτη. Για να πάρω το ασύρματο πληκτρολόγιο γύρισα τον κόσμο όλο. Στην Στουρνάρη είναι έκθεση δεν πουλάνε, στο Νέο Κόσμο είναι αντιπροσωπεία δεν πουλάνε, στον Πειραιά που μένω είναι γραφείο και στις 5 κλείνουνε οπότε τα απογεύματα που δε δουλέυω και μπορώ να τους επισκεφθώ δεν πουλάνε... Το βρήκα στα Εξάρχεια στο fagotto που το έχει ένας παππούς ο οποίος πουλάει κιθάρες και βιολιά αλλά έχει και 10 προϊόντα της apple. 60 ευρώ η αγγλική έκδοση 90 η ελληνική... Και μόλις έβγαλα την πιστωτική... πιστωτικές δε δεχόμαστε... Καλά που ήμουν με ένα φιλαράκι που τον έγδαρα...
as223 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 HUH! Εγω παρειγγειλα το iBook μου χθες, θα το εχω στα χερια μου την Τεταρτη και θα εχει Tiger
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Οντως , ετσι ειναι. Για να εχεις τη δυνατοτητα παραγγελιας απο το online shop της rainbow πρεπει να επισκεφθεις τον εκθεσιακο χωρο της (στουρναρη-σουλτανη) για παραδειγμα και να συμπληρωσεις μια φορμα. Εμενα τον κωδικο μου τον εστειλαν πολυ γρηγορα στο εμαιλ που ειχα δωσει στη χειρογραφη φορμα. Επισης συμφωνω απολυτα με τον snollygoster στο οτι ειναι πολυ δυσκολο καποιος και να βρει και να "προλαβει" συμφωνα με τα δικα τους ωραρια να αγορασει κατι. Σημερα για παραδειγμα οπως καθαριζα το apple keyboard μου με αφρο μαλλον το βραχυκυκλωσα και το εκαψα! ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ λοιπον να παω να αγορασω ενα πληκτρολογιο της microsoft συμβατο με μακ για να κανω τη δουλεια μου και να μη μεινω ενα ολοκληρο σαββατοκυριακο χωρις Η/Υ. Γιατι λοιπον να μην υπαρχει ΕΝΑ καταστημα να μπορει να εξυπηρετησει εμας τους χρηστες μακιντος; Οσο για το αλλο θεμα για το update απο panther σε tiger ΟΥΔΕΝ σχολιο. 3 φορες πανω η τιμη απο το εξωτερικο επειδη βλεπετε εδω ΕΜΕΙΣ εχουμε ΤΡΕΛΛΑ λεφτα!
makisathanos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Όπως διαπιστώνω οι λόγοι που όλοι έχουμε pc και όχι mac επαληθεύονται ακόμα και σήμερα. Κρίμα.
kirimis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Δυστυχως, εαν οι mac δεν φυγουν απο τα χερια της Rainbow, ο ελληνας χρηστης ασπρη μερα δεν θα δει. Πριν 2+ χρονια ημουν στο τσακ να παρω mac, αλλα στον φοβο της φοβερης εξυπηρετησης της Rainbow σε συνδυασμο με τις φιλικοτατες τιμες εκανα πισω... Καλα ρε παιδια, θυμαμαι πριν 2+ χρονια που ισχυε αυτη η "online shop" διαδικασια... Μα καλα, απο το 2002 και συνεχιζουν ακομα στο ιδιο μοτιβο? Δηλαδη, για Mac αμα θελησω να παρω, καλυτερα να απευθυνθω στο εξωτερικο... ποιο ευκολο ειναι να γραφτο σε ενα site παρα να τρεχω 500χλμ για εγγραφη.
doomx Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 H prosfora sto Applestore amerikis isxuei an agorases to Mac sou meta tis 15 Apriliou 2005, opote einai ligo moufa prosfora. Prosopika den katalavaino giati na xreonoun to update apo 10.3 se 10.4. Mou fainetai entelos paralogo. Kai min po oti den uparxei kai i foveri diafora apo to ena sto allo. Sigoura to 10.4 einai kalutero kai exei orismenes anavathmiseis alla oxi toso pou na dikaiologei to kostos. Pantos akoma kai se US den tha elega oti einai paradeisos gia ta Mac. H pliopsifeia pou exei Mac edo einai sxoleia/idrumata kai fashion freaks (Mac G5 me othoni 25+ gia internet kai wordproc!). To mono Mac pou exei polu kalo value for money kata tin apopsi mou einai to iBook 12' kai isos to PowerBook 12'. (eimai ligo off topic alla me tsantise ligo i 'prosfora'!).
georgeadams Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Κοίτα, τα 10 δολλάρια για όσους αγόρασαν πρόσφατα Mac και δεν "πρόλαβαν" το 10.4 δεν είναι και τόσο δραματικά (αν σκεφτείς και το κόστος του CD, του πακέτου, του manual). Η αντιστοίχιση τους σε σχεδόν 30 ευρώ όμως, όπως και να το κάνουμε χτυπάει λίγο άσχημα...
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 @doomx : Κοιτα λογικο ειναι εν μερη , διοτι το λειτουργικο βγηκε γυρω στις 25-26 απριλιου επισημα οποτε στην αγορα κυκλοφορουσαν μηχανηματα τα οποια ειχαν το panther μεσα , δεν ειναι λοιπον και τοσο τραγικο να δωσεις λιγα ευρω για να αποκτησεις το τιγκερ και να εχεις και τον πανθηρα! Οσο για διαφορες ... αφησε το καλυτερα... και μονο που στην νεα εκδοση υπαρχουν τα spotlight,dashboard,automator ειναι αρκετο! @georgeadams : Εκανες παραγγελια για την αναβαθμιση;
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Κριμα , γιατι ενας φιλος απο τη δουλεια ενδιαφερεται να το κανει και τον αποτρεπω εγω. Φοβαμαι μηπως αυτο που δινει η RC για update ειναι κανενα δικο της cd/dvd και οχι το πρωτοτυπο της apple.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Κριμα , γιατι ενας φιλος απο τη δουλεια ενδιαφερεται να το κανει και τον αποτρεπω εγω. Φοβαμαι μηπως αυτο που δινει η RC για update ειναι κανενα δικο της cd/dvd και οχι το πρωτοτυπο της apple. Πάντως στα Applestore στην Ελλάδα λένε ότι δίνουν το MacOS X 10.4 International - 'δικό της' λειτουργικό πώς να δώσει η Rainbow; Εκτός αν εννοείς το GrUpdate - οπότε δεν γίνεται να το πάρεις παρά μόνο εάν αγοράσεις υπολογιστή μαζί. Αλλά γιατί να το πάρεις;
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Πάντως στα Applestore στην Ελλάδα λένε ότι δίνουν το MacOS X 10.4 International - 'δικό της' λειτουργικό πώς να δώσει η Rainbow; Εκτός αν εννοείς το GrUpdate - οπότε δεν γίνεται να το πάρεις παρά μόνο εάν αγοράσεις υπολογιστή μαζί. Αλλά γιατί να το πάρεις; Το ειπα λιγο καμουφλαρισμενα... Δεν μιλαω για το grupdate , αυτο δεν μ' ενδιαφερει καθολου , μιλαω για το 10.4 το ιnternational. Αν κανεις την παραγγελια απο την RC πως ερχεται... με κουτι ή χωρις; με μανουαλ ή χωρις; αυθεντικο ή αντιγραφο οπως και ολα τα grupdate που εχω λαβει μεχρι τωρα... Δεν ξερω αν εγινα αντιληπτος... PS : @paredwse : Σου εχω στειλει ενα pm ... το ελαβες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.