Προς το περιεχόμενο

Φτιάξιμο προσωπικού site. Είναι νόμιμο;

trospe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Σκοπεύω να φτιάξω ένα προσωπικό site,που θα παρέχει

Gigabytez από προγράμματα με τα περρισότερα να έχουν και

το crack δίπλα τους.Η φιλοξενία θα έιναι σε ελληνικό provider,ενώ το DNS αναλαμβάνει μια εταιρία στο εξωτερικό. Θέλω να φιλοξενήσω το site στο provider και να γίνονται download με links τα προγράμματα μέσω ftp ή ssh anonymously από έναν server στο σπίτι μου. Προτού μπεί ο χρήστης στο site, θα συμπληρώνει μια φόρμα ότι τα προγράμματα είναι καθαρά για προσωπική χρήση και ουδεμία ευθύνη φέρει ο υπάρχων χώρος για

επιχειρήσεις που θα κατηγορηθούν για χρήση των προγραμμάτων.

Ρε παιδιά..είναι νόμιμο..ή τζάμπα καίει η λάμπα?

Δημοσ.

Ναί αλλά billpeppas

Οταν το πρόγραμμα χρησιμοποιείται για προσωπική χρήση

και είναι σπασμένο...είναι παράνομο?

Ο Bill γιατί δεν γέμισε cd errors ή cd checks τα windows?

Δεν τον απασχολούσαν οι ιδιώτες..αλλά μόνο οι επιχειρήσεις.

Σωστά?

Δημοσ.

Και για προσωπική χρήση, εξακολουθεί να είναι παράνομο.

Το θέμα που πας να ανοίξεις για τα windows είναι μεγάλο, και καλύτερα να μην το ξεκινήσουμε γιατί θα βγούμε way off-topic...

Τέσπα, όπως και να 'χε, ακόμα και αν ήταν νόμιμο και μπορούσες να το κάνεις χωρίς το παραμικρό επακόλουθο, για να σερβίρεις Gigabytes, χρειάζεσαι server ακριβό, πολύ ακριβό και με πολύ μεγάλο ( αν όχι unlimited ) monthly bandwidth, καθώς και μεγάλη γραμμή...

Εν ελληνιστί: Απλώς ξέχνα το ( just forget about it... )

Δημοσ.

Anyway...το project στήνεται απλά τα downloads δεν θα είναι με τη ταχύτητα οπτικής ίνας. 384/128 dsl έχω.

Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

Με καίει πάντως το ζήτημα γιατί θέλω traffic. Aτελείωτο traffic $$!

Δημοσ.

Ποιός ο σκοπός ύπαρξης αυτού του site? Υπάρχουν χιλιάδες ίδια... Θα ήταν πιο εύκολο αν έφτιαχνες ένα forum και να ανέβαζες σε άλλους servers τα αρχεία που θέλεις να μοιράσεις και απλά στο forum να έδινες τα Links... Και κάτι ακόμα, σοβαρά πιστεύεις ότι με 128kbps θα εξυπηρετούσες τόσο κόσμο? Το ξέρεις ότι για να πάρει ένα άτομο απο σένα κάποιο cd θα ήθελε μέρες? Οπότε ξέχνα το, έτσι όπως το περιγράφεις... Θα μπορούσες να βάλεις δορυφορικό Internet με 4Mbps upload για να δείς κάποια βελτίωση... Κάποτε είχα υπολογίσει πόση δουλειά χρείαζεται για να κάνεις τέτοιο site. Είχα βρεί μια σελίδα που σου έδινε άπειρο bandwidth αλλά είχε κόστος κάπου 1200Ευρώ το μήνα και σου δίνανε και 16mbps γραμμή... Αν μπορείς να τα διαθέσεις καλή αρχή...

Δημοσ.

Η ιδέα για ένα forum συνδεδεμένο με άλλους servers kostastnt

είναι άψογη!

Ποιοί και πόσοι servers όμως θα φιλοξενήσουν χιλιάδες megabytes??

H otenet ζητάει 40 γιούρια το 1gb,ξεχωριστά από τα πακέτα σύνδεσης....!!!

Οσο για της εταιρίες billpeppas,δεν με απασχολούν.

Διαφήμιση κυνηγάω μέσω traffic... καμιά ιδέα που να μετράει??

Δημοσ.

Φίλε εκτός του ότι αυτό που λες στην καλύτερη δε θα πιάσει και στη χειρότερη θα σου κλείσει σουίτα στα Διαβατά, είναι και εντελώς λάθος επιχειρηματικά. Η διαφήμιση δεν πληρώνεται ανάλογα με το traffic που γίνεται από το site σου αλλά με την επισκεψιμότητα. Δηλαδή εσύ πληρώνεσαι όταν ένας χρήστης επισκέπτεται το site σου και βλέπει μια συγκεκριμένη διαφήμιση. Τι τον νοιάζει τον διαφημιζόμενο αν αυτός κατεβάσει 1GB προγράμματα. Σκασίλα του. Ίσα ίσα που αυτό είναι φύρα για σένα. Χαμένο bandwith είναι. Με το ίδιο bandwith θα μπορούσες να στείλεις τις σελίδες σου (άρα και την διαφήμιση) σε μερικές χιλιάδες ακόμα επισκέπτες. Ξανασκέψου το.

Δημοσ.

@trospe Υπάρχουν free servers, αρκετοί αλλά με περιορισμούς. Ξέρεις καθόλου από FTP? Πώς να βρίσκεις public? Να ανεβάζεις αρχεία, να φτιάχνεις FTP αλλού και τέτοια πράματα? Αν όχι άστο καλύτερα... Αφού θέλεις να συνεισφέρεις τόσο στην warez κοινότητα, μπορώ να σου δώσω links με πολύ ωραία boards και να δεις πώς λειτουργούν εκεί και να βοηθάς και εσύ... Αν είσαι και καλός και έχεις και όρεξη σιγά-σιγά θα παίρνεις διακρίσεις Vip, Gold Member, Mod... Ξανασκέψου πολύ καλά τι ευθύνη παίρνεις αν ανοίξεις τέτοιο site... Καλύτερα βοήθα σε κάποιο ήδη υπάρχον, η συμβουλή μου.

Δημοσ.

DrLo σωστός....

Δεν το διατύπωσα σωστά το θέμα. Ηθελα να πώ ότι θέλω ένα site με πολλούς επισκέπτες...το traffic δεν ήταν η κατάλληλη λέξη.

Γνωρίζω από e-commerce...

Κάποτε κάποιος στη σχολή που φοιτούσα,έφτιαξε ένα site me ringtones (προ-java εποχή) και έλεγε στο χρήστη που έδινε τα στοιχεία του,ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν για στατιστικούς λόγους.

Ο παίχτης από το τίποτα έβγαλε πολύ μαρουλάκι!

http://www.logolove.gr

Εγώ ήθελα και θέλω να φτιάξω μια σελίδα με μεγάλη επισκεψιμότητα που να τραβάει κόσμο για αυτό σκέφτηκα το software.

Πάντως μάγκες,επιτέλους βρήκα ανθρώπους εδώ μέσα που να μιλάνε την ίδια γλώσσα με μένα.

Είναι κουραστικό να μιλάς με ψωροπερήφανους και άσχετους.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους όσους απαντήσατε και απαντάτε...

Δημοσ.

Φίλε ξανασκέψου το γιατί αυτά που λες δεν πάνε μαζί. Από τη μια λες ότι θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με μια δουλειά με σκοπο να είναι το επάγγελμά σου/ηη επιχείρησή σου και από την άλλη λες ότι θα έχει να κάνει με πειρατικό software. Σε διαβεβαιώ ότι είναι πολύ πιο έυκολο αν θες να πάρεις τέτοιο ρίσκο να γίνεις κανονικός πειρατής και να πουλάς το πειρατικό software/music και όχι να ελπίζεις στην διαφήμιση.

Αν θές να ασχοληθείς σοβαρά προσπάθησε να φτιάξεις κάτι νόμιμο εκμεταλλευόμενος ένα κενό που πιθανον να υπάρχει σήμερα στην αγορά. Το λες και μόνος σου ότι ο φίλος σου την κατάλληλη στιγμή έστησε μια επιχείρηση που υπήρχε ζητηση για τα προϊόντα της (ringtones). Τέτοιες ευκαιρίες δεν πιθανόν να μην δίνονται κάθε μέρα αλλά πάντα θα υπάρχουν. Αντίστοιχη είναι και η δικιά μου εμπειρία όταν έμαθα που, πότε, πως, και από ποιόν ξεκίνησε το eshop (δε χρειάζεται να σου πω που έχει φτάσει σήμερα).

Αν στόχος σου είναι τα έσοδα από διαφήμιση τότε μάλλον είσαι σε λάθος δρόμο. Δες το insomnia για παράδειγμα. Ένα site με μεγάλη επισκεψιμότητα (αν και από έναν σχετικά κλειστό κύκλο ανθρώπων) το οποίο βασίζεται σε μια πολύ απλή ιδέα που την εποχή που ξεκίνησε ήταν πρωτοποριακή.

Δημοσ.

kostastnt

Yeah man i know about File Transfer Protocol.

Στο σπίτι μου αυτή τη στιγμή ξεκουράζεται ένας Apache server στημένος σε Slackware 10.1 ενεργοποιημένος με dynamic ip address. Κάθε φορά που μπαίνει στο διαδύκτιο γίνεται αυτόματα αντοιστίχιση ip στον απομακρυσμένο domain name server στο εξωτερικό και γράφοντας κάποιος το όνομα του site μου τον καλωσορίζω στο σπίτι μου. Οσο για το ftp...έχω κάνει configuration τον vsftp server αλλά τον έχω αφήσει χωρίς υλικό μέχρι νεωτέρας..

Σε καμιά περίπτωση δεν στο παίζω ότι κάποιος είμαι ή ότι έιμαι ξερόλας. Aγαπάω τους υπολογιστές (και την Αγγελική).

Δεν θα έγραφα ποτέ τέτοια πράγματα χωρίς τεκμήρια.

Κάποια άλλη συμβουλή kostastnt..??

Κανένα καλό link?

• Super Moderators
Δημοσ.
DrLo σωστός....

Δεν το διατύπωσα σωστά το θέμα. Ηθελα να πώ ότι θέλω ένα site με πολλούς επισκέπτες...το traffic δεν ήταν η κατάλληλη λέξη.

Γνωρίζω από e-commerce...

Κάποτε κάποιος στη σχολή που φοιτούσα' date='έφτιαξε ένα site me ringtones (προ-java εποχή) και έλεγε στο χρήστη που έδινε τα στοιχεία του,ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν για στατιστικούς λόγους.

Ο παίχτης από το τίποτα έβγαλε πολύ μαρουλάκι!

http://www.logolove.gr

Εγώ ήθελα και θέλω να φτιάξω μια σελίδα με μεγάλη επισκεψιμότητα που να τραβάει κόσμο για αυτό σκέφτηκα το software.

Πάντως μάγκες,επιτέλους βρήκα ανθρώπους εδώ μέσα που να μιλάνε την ίδια γλώσσα με μένα.

Είναι κουραστικό να μιλάς με ψωροπερήφανους και άσχετους.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους όσους απαντήσατε και απαντάτε...[/quote']

Kai poly arghse o Ellhnas na skeuthei thn ...Arpahti hrisimopoiwntas to net... :)

Mhn xehname omws 2 vasikous paragontes:

1. Diakinwntas paranoma software (kai eidika ...mazika) se kleinoun mesa (kai kala kanoun kata thn proswpikh mou apopsi)

2. Diakinwntas proswpika dedomena hristwn en agnoia tous (h paraplanwntas tous), pali se kleinoun mesa (an kai egw tha protimousa th dhmosia ektelesh).

Ftiaxe ena nomimo site kai an eisai meraklhs kai kateheis kai apo e-commerce (opws les) tha travhxeis hristes kai diafimistes opws oneireuesai!

...Kala Kerdh! :)

Δημοσ.

Οκ man billdanos, i hope you're right..

Θα στίψω το μυαλό μου να φτιάξω κάτι νόμιμο,αξιόλογο και τρανό.

Τhenk u

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...