Adavis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Έχω ένα φάκελο με φώτο και φλασάκια. Τί CHMOD πρέπει να βάλω ώστε να μπορώ να τις χρησιμοποιώ σε σελίδες αλλά να μην μπορεί κάποιος να δει τα περιεχόμενα του φακέλου; Ευχαριστώ πολύ!
billpeppas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Στον φάκελο, θα βάλεις R-nD [ readable, no directory acc ] το νούμερο δεν το θυμάμαι
jimmyd Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Με chmod 644 στο φάκελο λογικά θα είναι οκ. Αν πάλι όχι βάλε ένα αρχείο με όνομα index.htm ώστε να μην μπορεί να γίνει listing στο φάκελο.
Adavis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 To 644 δεν δούλεψε και τοποθέτησα ένα λευκό index.htm Είναι ασφαλής αυτή η λύση; Bill οι επιλογές που έχω είναι: Read, Write και Execute
Iron_Druid Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Το FileZilla είναι πιο βολικό (Attributes) απευθείας με δεξί κλικ.
Adavis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Mε CuteFTP το κάνω... Koίτα λίγο τις επιλογές που έχω
billpeppas Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Σε ενδιαφέρουν τα Public ( το Owner & το Group τα αφήνεις όπως είναι ) Διαλέγεις ( tick ): Read Untick: Write Execute Το execute δεν το βγάζεις αν εκεί μέσα έχεις runtime πράγματα ( perl scripts, cgi, etc )
apoikos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Σε ενδιαφέρουν τα Public ( το Owner & το Group τα αφήνεις όπως είναι )Διαλέγεις ( tick ): Read Untick: Write Execute Το execute δεν το βγάζεις αν εκεί μέσα έχεις runtime πράγματα ( perl scripts' date=' cgi, etc )[/quote'] Το execute σε έναν κατάλογο δεν έχει καμία σχέση με το αν αυτά που έχεις μέσα είναι executables ή όχι... Αν βγάλεις το execute από έναν κατάλογο, τότε χάνεται το entry permission, δηλαδή ο server θα σου βγάζει ένα ωραιότατο "permission denied". (Τον κατάλογο δεν μπορείς να τον "τρέξεις", οπότε το x bit χρησιμοποιείται για τον έλεγχο πρόσβασης στον κατάλογο). Κοινώς, στους καταλόγους θες 755 (rwx r-x r-x) και στα αρχεία μέσα σε αυτούς 644 (rw- r-- r--).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.