melody Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Ακούστε ένα καλό και τρελό πρόβλημα που είχα πριν λίγες μέρες. Έχω έναν AMD 2.4 σε motherboard Gigabyte GX7AV. Η θερμοκρασία που έχω (σταθερά) είναι 60 βαθμοί που γίνονται και 67 το καλοκαίρι. Βέβαια έχω περάσει ήδη ένα καλοκαίρι χωρίς πρόβλημα μαζί του (ή να πω 2?). Τέλος πάντων, ένας φίλος και καλός τεχνικός που είπε ότι πολλές φορές η θερμοκρασία στο BIOS δεν είναι σωστή και ότι με αναβάθμιση μπορεί να δεις και πιο χαμηλή (όχι πως θα κρυώσει, αλλά θα δείξει τη σωστή). Κάνω λοιπόν την Κυριακή αναβάθμιση με το on-line windows πρόγραμμα από το CD του Motherboard. Μόνο του κατέβασε την νέα έκδοση (είχα την F9 και κατέβασε την F12). Τι έγινε; Εκτός του ότι η θερμοκρασία έμεινε σταθερή (> 60), τα windows έγιναν σκ#$%. Ενώ είχα και δίσκους και όλα, στο device manager μου έδειχνε τους δίσκους σαν unknown device. Έβαλα τα VIA4in1 ξανά και έγινε χειρότερα! Τι έγινε; Έβλεπε τους δίσκους μου (2 + 2 DVD) σαν SCSI... Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορώ να γράψω DVD. Κατά τα άλλα, το PC δουλεύει καλά. Τι και να έκανα προσπάθειες... Τίποτε. Έκανα repair στα Windows, επιστροφή σε παλιά ημ/νία και άλλα. Τίποτε. Τελικά χθες έλυσα το πρόβλημα (ίσως μπακαλίστικα, αλλά το έλυσα). Έσβησα το αρχεία viadsk (windows/system32/drivers), το μηχάνημα κόλλησε τελείως (ούτε safe mode δεν ξεκινούσε), έκανα πάλι repair στα windows και αυτή τη φορά, επέστρεψαν 100%. Με τους δίσκους μου σαν IDE/atapi. Απλά έχω απορία γιατί έγινε αυτό; Λάθος έκδοση BIOS (για μηχάνημα που είχε SCSI/RAID), λάθος στο VIA4in1 (αποκλείεται γιατί το έβαλα από το CD του Motherboard). Τυχαίο πρόβλημα;
_ViPeR_ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 ligo apo ola, pantos na protimas bios update apo dos. mporeis kalista na dokimaseis kai kapoia proigoumeni ekdosi bios apo tin teleutaia den einai panta ola ta version kala kai sosta aneksartitos kataskeuasti mobo
billpeppas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Καλά, τους drivers της VIA που είναι στο CD οι οποίοι είναι παμπάλαιοι έβαλες πάλι? Κατέβασε και βάλε τους latest ( for performances' sake ) http://www.viaarena.com
melody Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Μα και στο site της VIA, αυτό το VIA4in1 δίνει, ίδια έκδοση με το CD μου (για το motherboard).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.