vagos789 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Μπορω να πληρωνω απο winbank σε αλλες τραπεζες(καταθεση σε τριτο λογαριασμο) χωρις διαχειριστικα εξοδα? Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις;
predator Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 α επισης καπου ειχα διαβασει παλια οτι οι electron visa της εθνικης και εμπορικης δεν περνανε στο Internet! αυτο ισχυει? δε με νοιαζει τοσο πολυ το e-banking αλλα θελω να ψωνησω στο Internet! τελικα ποια απο τις 2 προτεινετε?
Lucifer Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2005 Η εμπορική δεν έχει electron visa, έχει maestro, και ναι δεν περνάει στο web. Για εθνική δν ξέρω.
predator Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 καλα πηγα σε εμπορικη,εθνικη και alpha και μαλλον ειχα παρεξηγησει την ολη φαση. καταρχας η electon visa ειναι κανονικη πιστωτικη καρτα απλα με χαλημο οριο (μεχρι 900 ευρω). επισης εχει ετησια συνδρομη 25 ευρω! ακομα για να σου εκδοθει πρεπει να εχεις φορολογικη δηλωση, κοινως εισοδημα, οποτε για εμας τους φοιτητες ακυρη η ολη φαση. τελος στην alpha για να ανοιξεις εναν απλο λογαριασμο ταμιευτηριου πρεπει να καταθεσεις το λιγοτερο 300 ευρω!!! με το τελευταιο απλα γελασα και απορησα πως και παει τοσος κοσμος στην alpha! αυτα! μαλλον θα συνεχιζω να ψωνιζω απο κανονικα καταστηματα και οχι online!
Angeldust Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 H Alpha με τον λογαριασμό ταμιευτηρίου σου δίνει και την κάρτα αυτόματης ανάληψης απο τα μηχανήματα ΑΤΜ και είναι Electron Visa χρεωστική και όχι πιστωτική. Είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα, με μόνη διαφορά το οτι μπορείς να αγοράζεις με βάση το υπόλοιπο του λογαριασμού σου, δηλαδή αν πας να αγοράσεις κάτι το οποίο στοιχίζει 1000 ευρώ και στον λογαριασμό έχεις υπόλοιπο 600 ευρώ, τρως πόρτα απο το σύστημα. Φυσικά σε περίπτωση που υπάρχει το αντίστοιχο ποσο διαθέσιμο, στο παίρνουν την ίδια στιγμή, χωρίς τόκους και τις λοιπές μ****ες των πιστωτικών. Οι κάρτες αυτές σε κάποια καταστήματα που δοκίμασα, αναγνωρίζονται κανονικά και μπορείς να κάνεις συναλλαγές (συμπεριλαμβανομένων και μερικών e-shop του εξωτερικού που δοκίμασα). Οσο για το άλλο με τα 300 ευρώ, δεν σου απαγορεύει κανείς την επόμενη μέρα (η και την ίδια μετά απο λίγο..) να πας και να τα πάρεις πίσω
mjmj Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 H πιο συνηθισμενη μου τραπεζικη εργασια ειναι οι καταθεσεις σε διαφορες τραπεζες. Σημερα πηρα στα χερια μου ενα πακετακι με φυλλαδια της winbank(κιτρινο κουτακι για οσους το εχουν δει). Μιλαει για καταθεσεις σε λογαριασμους αλλων στην Πειραιως. Δεν αναφερει για καταθεσεις σε αλλες τραπεζες. Επειδη δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν γινεται αυτο, γιατι να μην το γραφουν στο εντυπο? Να υποθεσω οτι στο εντυπο γραφουν τις συναλλαγες χωρις χρεωση? Επισης οποιος ξερει ας πει: 1. δοκιμασε κανεις να καταργησει/κλεισει ηλεκτρονικο λογαριασμο να μας πει ποσο ευκολα εγινε αυτο? (πχ η eurobank για απλο λογαριασμο συνηθως σου βγαζει την ψυχη, στο ebanking δεν ξερω τι κανει) 2. ποσο συχνη ειναι η επαφη-επικοινωνια με φυσικο καταστημα? Ειναι ολα διαχειρισμα Online ή πχ πρεπει καθε 2 μηνες να πηγαινω θελω-δεν θελω σε καταστημα να μου δινουν κωδικους κλπ? Ποσο ηλεκτρονικη ειναι η τραπεζα σας? 3. προμηθεια για καταθεση σε λογαριασμους που τηρουνται σε αλλες τραπεζες υπαρχει?
vagos789 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 3. προμηθεια για καταθεση σε λογαριασμους που τηρουνται σε αλλες τραπεζες υπαρχει? Σου απαντησα αλλα κανεις οτι δεν καταλαβαινεις. Ενιοτε υπαρχει προμηθεια και για μεταφορα απο λογαριασμο που διατηρείς στην τράπεζα σε λογαριασμο της ιδιας τραπεζας. Για αλλη τραπεζα δεν το συζηταμε καν,εκει πεφτει κανονικότατα το χαράτσι.
mjmj Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 Ετσι εξηγειται οτι δεν αναφερουν για καταθεσεις σε αλλες τραπεζες? Προβαλλουν μονο τις δωρεαν υπηρεσιες αν καταλαβα καλα.
mjmj Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Εδω : http://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=867 η Alpha εχει ξεκαθαρες τις χρεωσεις για μεταφορα χρηματων σε λογ/μους αλλων τραπεζων. Εψαξα ολο το winbank.gr και δεν βρηκα καν τιμοκαταλογο των υπηρεσιων!
sakis Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Τιμολόγιο προμηθειών για Eμβάσματα WINBANK 1.1 Εμβάσματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση 1.1.1 έως €100,00 (STP-Regulated) (1) ΧΡΕΩΣΗ:3,50€ 1.1.2 από €100,01 έως €12.500,00 (STP-Regulated) (1+2) ΧΡΕΩΣΗ:3,50€ 1.1.3 άνω των €12.500,00 ΧΡΕΩΣΗ:0,10% ΕΛΑΧΙΣΤΗ:12,5€ ΑΝΩΤΑΤΗ:125,00€ 1.2 Εμβάσματα σε λοιπές χώρες 1.2.1 έως €100,00 (1) ΧΡΕΩΣΗ:7,50€ 1.2.2 άνω των €100,00 (1+2) ΧΡΕΩΣΗ:0,15% ΕΛΑΧΙΣΤΗ:7,5€ ΑΝΩΤΑΤΗ:175,00€ 1.3 Ακύρωση / Τροποποίηση Εξερχόμενου Εμβάσματος (3) ΧΡΕΩΣΗ:15,00€ 1.4 Μετατροπή συναλλάγματος ΧΡΕΩΣΗ:0,10% ΕΛΑΧΙΣΤΗ:3,00€ ΑΝΩΤΑΤΗ:40,00€ 1.5 Πληρωμή Τιμολογίου μέσω CLA ΧΡΕΩΣΗ:2,50€ 1.6 Έξοδα αποστολής μηνύματος (4) 1.6.1 Ευρώπη ΧΡΕΩΣΗ:4,00€ 1.6.2 Λοιπές χώρες 7,50€ 1.7 Έξοδα για Ελλιπείς Οδηγίες Εμβάσματος (5) ΧΡΕΩΣΗ:10,00€ ΣΗΜΕΙΩΣEIΣ: (1) Όλα τα εμβάσματα που παραλαμβάνονται μέσω winbank, αποστέλλονται με ένδειξη εξόδων SHA και χωρίς ένδειξη επείγοντος. Τα εμβάσματα αποστέλλονται σε πίστωση λογαριασμών δικαιούχων με ημερομηνία αξίας 1 εργάσιμης ημέρας για το ΕΥΡΩ (D+1) και 2 εργάσιμων ημερών για τα λοιπά νομίσματα (D+2) Εισπράττονται επιπλέον έξοδα, εφόσον απαιτούνται, για: - Μετατροπή Συναλλάγματος (1.4) - Ελλιπείς οδηγίες εμβάσματος (1.7) (2) Εισπράττονται επιπλέον έξοδα αποστολής μηνύματος (1.6). (3) Η τράπεζα, στα πλαίσια των διατάξεων του Νόμου 2789/2000, σχετικά με το αμετάκλητο μιας εντολής, εκτελεί τις εντολές των πελατών της για τροποποίηση / ακύρωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η προμήθεια εισπράττεται ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Για κάθε επιπλέον μήνυμα της ίδιας υπόθεσης εισπράττονται τα εκάστοτε ισχύοντα έξοδα αποστολής μηνύματος. Επίσης εισπράττονται τυχόν επιπλέον έξοδα που θα απαιτηθούν από άλλες τράπεζες. (4) Κανάλια αποστολής μηνύματος (SWIFT, DIAS, TARGET, HERMES, EBA-STEP1, STEP2) (5) Ελλιπείς θεωρούνται οι οδηγίες του πελάτη όταν δεν φέρουν IBAN λογαριασμό δικαιούχου και η πληρωμή προορίζεται σε χώρα που έχει υιοθετήσει τον ΙΒΑΝ. Το έξοδο μπορεί να χρεωθεί στον πελάτη και εκ των υστέρων, αν η τράπεζα του δικαιούχου εντοπίσει λανθασμένα ή ελλειπή στοιχεία κατά την παραλαβή της πληρωμής. ΟΡΙΣΜΟΙ: STP-Regulated= Straight Through Processing θεωρείται μια εντολή που πληροί τις προϋποθέσεις του κανονισμού 2560/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου αλλά και των συμφωνιών CREDEURO και ICP του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πληρωμών (European Payments Council). Το παρόν τιμολόγιο υπόκειται σε περιοδική αναθεώρηση Σημείωση δική μου. Δώστε προσοχή στο 1.7 Έξοδα για Ελλιπείς Οδηγίες Εμβάσματος (5) ΧΡΕΩΣΗ:10,00€ και στο 1.6 Έξοδα αποστολής μηνύματος (4) που αφορά την περίπτωση 1.1.2 δηλαδή εάν εγώ θέλω να στείλω 200€ από WINBANK στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ για παράδειγμα και δεν ξέρω το IBAN θα χρεωθώ 3,50€ πάγια έξοδα + 4,00€ έξοδα αποστολής μηνύματος + 10,00€ έξοδα για ελλιπείς οδηγίες εμβάσματος δηλ. σύνολο 17,5€ οπότε καλύτερα να πάω στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ και να περιμένω στην ουρά. Πάντως εγώ την WINBANK δεν την αλλάζω με τίποτα. Φοβερή ευχρηστία, αξιοπιστία, ασφάλεια, αρκετές καινοτομίες, και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Έχω στείλει πολλά εμβάσματα στο εξωτερικό και δεν είχα ποτέ μου το παραμικρό πρόβλημα.
mjmj Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 sakis να σαι καλα. (αραγε υπαρχει καμια ιστοσελιδα στη winbank να βλεπουμε αλλαγες στα τιμολογια ή πρεπει παντα να ερχεται καποιος σαν το sakis να μας τα λεει?) Οποτε την alpha την κοβω φτηνοτερη-πιο τίμια στις χρεωσεις.
karib Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Ξερει κανεις για το Ebanking της Εθνικης αν εμφανιζει ολους τους λογαριασμους που πιθανως τηρει καποιος στην Εθνικη ή μονο τον λογαριασμο που εχει συνδεθει με το internet banking?
mjmj Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Ρε παιδια τι γινεται με αυτους τους αριθμους IBAN? Τι ακριβως ειναι αυτο? Δηλαδη για να κανω πληρωμες σε λογαριασμο αλλου, πρεπει να του ζητω αντι για τον αριθμο λογ/μου και την τραπεζα, τον αριθμο ΙΒΑΝ του λογ/μου του?
predator Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 καλα ρε παιδια δεν εχουν τον θεο τους μου φαινεται! εχουν τρελαθει οι τραπεζες! πηγα σημερα στην εθνικη και ηθελα να μεταφερω λεφτα απο τον λογαριασμο μου σε εναν γερμανιας και μου ζητησαν 17 ευρω!!! δεν παμε καλα!!!:twisted:
greeneye Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2005 bgazis lefta sto eksoteriko predako? kseplima xrhmatos? ton Eisagelato parakalo!!!!!!!!!!!!!!!! hahahaha nai re si kai liga zhthsan!!!!! etsi paei...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.