Προς το περιεχόμενο

Ελληνικό E-Banking : προτάσεις

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ego xrhsimopoio e-banking apo emporikh kai Alpha.

exoun poli eykola menu an kai to spastiko ine oti stin Emporikh kathe 2 mhnes allazeis

passsword. Einai bebea thema asfaleias alla i malakia ine oti Den dexete ksana idio pass apo proigoumenes fores!!!!!!!!!!!!!!!

allazontas kathe 2 mhnes kontepsa na ksexaso ti exo balei...! stin 3 lathos password kleidonei opos katalabate

H Alpha eixa akousei oti ine i korifaia sto eidos kai to diapistosa kai stin praksh

kathos kano oles tis sinalages apo ekei xoris KAMIA epipelon xreosh.

(kathe 6 mhno se xreonei kapou0,50 lepta leei gia tis sinallages,trixes...)

Thn emporikh kirios tin exo gia VISA kai gia Internet stoixima :-)

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ winbank από την αρχή του 2002, όταν έγινα συνδρομητής για να πληρώνω on-line τις δόσεις του αυτοκινήτου μου (τότε είχε δωρεάν εγγραφή).

Απο τότε έχω δει πολλές εξελίξεις στο site, με ολοένα και περισσότερες δυνατότητες και ευκολότερο interface. Στο πακέτο υπηρεσιών web/phone/mobile, έπαιζε απο τις πρώτες η winbank ενώ και σε θέματα support και ασφάλειας είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Τώρα τελευταία έχει εφαρμόσει και η winbank το extra pin για "δύσκολες" συναλλαγές (ζητάς και σου στέλνει με sms ειδικό pin για κάθε τέτοια συναλλαγή) οπότε νιώθω απόλυτα ασφαλής. Επίσης σου μετράει αντίστροφα τον χρόνο αποσύνδεσης απο την τελευταία κίνηση, κάτι που τους είχα σχολιάσει παλιότερα όταν με είχε αποσυνδέσει χωρίς να το καταλάβω πριν ολοκληρώσω μια πληρωμή...

Το μόνο σχόλιο που τους έχω κάνει εδώ και 2 χρόνια είναι να δώσουν δυνατότητα για alphanumeric password και όχι μόνο numeric που έχουν ακόμα....

Δημοσ.
τι εννοεις επιλεγεις υπολογιστη???

πως μπορει να δει η τραπεζα απο ποιον υπολογιστη μπαινεις?

μεσω IP? και αν εχεις dynamic' date=' οπως ο περισσοτερος κοσμος τι γινετε?[/quote']

Για την eurobank ισχυει αυτο. Ειχα συνδεθει μια φορά πολυ παλιά, αλλα δεν τη χρησιμοποιώ καθως εκλεισα το λογαριασμο.

Την πρωτη φορά που θα συνδεθεις, σου κατεβαζει ενα Certificate, ενα ειδος ψηφιακής υπογραφής που, ας πουμε χοντρικά, εγγυάται στον browser σου οτι πράγματι συνδεθηκες με το πραγματικο σαιτ της τράπεζας (και οχι με απατεωνα fake site που μπορει να "κρυβεται" μεταξυ σας), και στις επομενες επισκεψεις, εγγυάται στο σαιτ οτι εισαι ο ιδιος client/browser/pc που μπηκες και την 1η φορά.

και το θεμα με τις 2 φορές, ειναι οτι σου το κατεβαζουν για τους 2 πρωτους υπολογιστες που θα μπουν με το δικο σου user. αρα το κανεις 1 για το σπιτι, 1 για τη δουλεια, ή 1 με το desktop, 1 me to laptop, και τέλος. μονο αυτοι οι 2 θα μπορουν να μπουν.

προφανώς με format, reinstall windows θα το χασεις το certificate, αλλα μια που δεν ειναι συχνό, θα εχουν προβλέψει μια επικοινωνια με το support για να σε ξανακατεβασεις καινουριο.

--------------------------------------------------

Nα προσθέσω οτι και στην Alpha, λειτουργούν όλα και με Firefox.

Δημοσ.

Εμπειρία από Nova έχεις κανείς σας; Ξέρετε τι χρεώνει ;

Πήγα να μπω και επειδή έβαλα λάθος ΠΙΝ τρεις φορές (το είχα ξεχάσει) μπλόκαρε. Τι να κάνω;

Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ γιατί ειμαι χρήστης του e-banking εδώ και κάτι χρόνια.

Αλλά οταν διάβασα αυτό:

<<Παραβίαση ασφαλείας

Σε κίνδυνο εκτέθηκαν στοιχεία 40 εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ

Eurokinissi

Την επίθεση δέχτηκε η εταιρεία εκκαθάρισης συναλλαγών CardSystems

Ουάσινγκτον

Δεδομένα 40 εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών ενδέχεται να εκτέθηκαν σε κίνδυνο μετά από παραβίαση ασφαλείας που διαπιστώθηκε σε εταιρεία εκκαθάρισης με έδρα την Τουσόν της Αριζόνα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Την αποκάλυψη έκανε την Παρασκευή η MasterCard International, η οποία ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα ανιχνεύθηκε στην εταιρεία CardSystems Solutions Inc. η οποία εκτελεί συναλλαγές για λογαριασμό τραπεζών και εμπόρων στις ΗΠΑ.

H MasterCard παραδέχεται ότι η παραβίαση αφορά 13,9 εκατομμύρια δικές της κάρτες. Αλλες εταιρείες δεν προέβησαν άμεσα σε σχόλια.

Η CardSystems ισχυρίστηκε ότι διαπίστωσε την εισβολή στις 22 Μαΐου και επικοινώνησε με το FBI την επομένη. Εκπρόσωπος της MasterCard δήλωσε ότι οι τελευταίες λεπτομέρειες της παραβίασης έγιναν γνωστές την περασμένη εβδομάδα.

Η κλοπή των δεδομένων έγινε μέσω ενός κακόβουλου αρχείου εντολών (script). Τα στοιχεία που εκτέθηκαν σε κίνδυνο περιλαμβάνουν ονόματα, τράπεζες και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, αλλά όχι διευθύνσεις και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Την υπόθεση διερευνά το FBI, ενώ έχουν ειδοποιηθεί οι τράπεζες που εξέδωσαν τις επίμαχες κάρτες ώστε να προστατεύσουν τους κατόχους τους, ενώ ενισχύθηκε και τα συστήματα ασφαλείας.>>

αναρωτιέμαι στην poor Hellas τι μπορεί να συμβεί.

Δημοσ.

Κι εγω τα ιδια αναρωτιεμαι.

Απο τη μια λεω υπαρχει ασφαλεια, απο την αλλη καθε μερα η πραγματικοτητα με διαψευδει.

Τουλαχιστον με τα ATM ο αλλος πρεπει να σου κλεψει και την καρτα και το pin.

Ενω στο ebanking τα pin αρκουν, αν δεν κανω λαθος.

Δημοσ.

Eνδιαφέρομαι να κάνω αίτηση για το e-banking της Εmporiki Bank.

Εχω λογαριασμό σε αυτήν εδώ 10 χρόνια και δεν θέλω να ανοίξω αλλού.

Τι λέτε αξίζει;

Βασικά την θέλω για πληρωμή λογαριασμών και για να τσεκάρω την κίνηση.

Επίσης θέλω να καταθέτω χρήματα σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών όπως κ να πληρώνω δόσεις δανείων οι οποίες βρίσκονται σε άλλες τράπεζες.

Τι λέτε μπορώ να κάνω αυτά που αναφέρω κ με ενδιαφέρουν;

Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και γραφειοκρατική...;

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ εδώ και 2,5 χρόνια το e-banking της Τράπεζας Πειραιώς. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Ούτε κρυφές χρεώσεις, ούτε προβλήματα ασφαλείας. Κάθε 2 μήνες ζητάει να αλλάξουμε κωδικό. Μια φορά μόνο δημιουργήθηκε πρόβλημα με λανθασμένες χρεώσεις στην χρεωστική μου κάρτα αλλά λύθηκε με 2-3 τηλέφωνα και επίσκεψη σε κατάστημα. Τις καταθέσεις προτιμώ να τις κάνω σε κατάστημα γιατί έτσι μπαίνουν τα λεφτά στον λογαριασμό γρηγορότερα. Βέβαια αν τύχει Σαββατοκύριακο και θέλω οπωσδήποτε να κάνω κατάθεση, θα την κάνω μέσω ATM. Μια μεγάλη αλητεία της Τράπεζας Πειραιώς είναι ότι όταν κάνεις κατάθεση χρημάτων δεν μπαίνουν αμέσως στο διαθέσιμο υπόλοιπο αλλά τα ξημερώματα της ημέρας που έγινε η κατάθεση (ή της αμέσως επόμενης εργάσιμης) ενώ στην Novabank (έχω και εκεί λογαριασμό) μόλις καταθέσεις τα χρήματα (μέσω ταμείου φυσικά) αυτόματα είναι στο διαθέσιμο υπόλοιπο.

Δημοσ.

Το πρόβλημα με την Eurobank είναι ότι δεν σου δείχνει τους τόκους της πιστωτικής κάρτας. Δεν ξέρω αν το κάνουν επίτηδες αλλα στο site δεν τους αναφέρουν. Αλλάζει ο μήνας και βλέπεις κάποια ποσά να χάνονται !!!Είναι οι τόκοι !!! Με ενοχλεί πολύ αυτο.

Επίσης γύρω στις 4-6 τα μεσημέρια το σύστημα είναι εκτός λειτουργίας και δεν έχω καθόλου προσβαση, και το μήνυμα που βγαίνει είναι άσχετο, νομίζω ενημερώνουν τα αρχεία τους...

Το site της Eurobank δεν πληρεί τους διεθνής κανονισμούς του World Wide Web Consortium (W3C) και έτσι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον Opera.

Αυτά...

Χαιρετισμούς

Ναύτης

Δημοσ.
Eνδιαφέρομαι να κάνω αίτηση για το e-banking της Εmporiki Bank.

Εχω λογαριασμό σε αυτήν εδώ 10 χρόνια και δεν θέλω να ανοίξω αλλού.

Τι λέτε αξίζει;

Βασικά την θέλω για πληρωμή λογαριασμών και για να τσεκάρω την κίνηση.

Επίσης θέλω να καταθέτω χρήματα σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών όπως κ να πληρώνω δόσεις δανείων οι οποίες βρίσκονται σε άλλες τράπεζες.

Τι λέτε μπορώ να κάνω αυτά που αναφέρω κ με ενδιαφέρουν;

Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και γραφειοκρατική...;

H emporikh disixos xreonei polla gia katathesis kai loipes praksis oso afora ALLES trapezes. Gia tin idia trapeza (emporikh) ine ok den xreonei.

Gia to skopo pou to thes pigene stin Alpha,apo oso to exo psaxei ine i ftinoterh. H emporikh gia katathesh se allh trapeza apo oso xero

xreonei 6 eyro stadar eno i Alpha molis 0,40 lepta peripou

an kano lathos as me diapseyesei kapoios..

ektos aytou peftei arketes fores to site ths...idiaitera nixta kata tis 11-12

den bgazis akrh,de n mporis na beis kan merikes fores,exi akoma problems.

Apo asfaleia ine ok. Ego plirono mono VISA me emporikh kai exo 2 logariasmous pou metakino xrhmata ,ime ok mexri tora,allazis kathe 2 mhnes kodiko ,ine ligo spastiko :)

Pane Alpha na isixasis...exi prostheto kodiko pin2 gia eidikes sinallages.

(p.x metafora se kseno logariasmo)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...