karib Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Εσεις ποιο ελληνικο e-banking χρησιμοποιειτε? Απο χρεώσεις τι γίνεται? Απο αξιοπιστία? Απο γραφειοκρατια κατα την εναρξη ή κλείσιμο ενός λογαριασμού e-banking? Απο θεμα ασφαλειας συναλλαγων? Υπαρχει συχνη επικοινωνια με τραπεζα για αλλαγη κωδικων κλπ? Υπαρχει ευχρηστια στο οnline συστημα ή ...μπερδεμενα πραγματα? Εχετε κανει κινησεις μεσω κινητου? (wap) Οι συναλλαγες γινονται ορθα? Εχετε ανακαλυψει κρυφες χρεωσεις? Εν τελει, ειστε ευχαριστημενοι?
@zouve@ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 http://www.emporiki.gr ti enoeis?? aristi mia aitisi kai kana dio ipografes den eho dokimasei kathe 2 mines sou zitaei alla mporeis kai monos sou na to allaxeis euhristo mehri aidias ohi den eho kanei me wap tipota proti fora to akouo tipota apo auta nai eimai
indian Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Κοιταξε,εγώ χρησιμοποιώ alpha εδώ και καιρό και είμαι ευχαριστημένος.Είναι εύχρηστο και απλό και κυρίως οι μόνες χρεώσεις είναι όταν πλήρώνεις κάρτες άλλων τραπεζών.όταν λες επικοινωνία όλα γίνονται μέσω τηλεφώνου και ποτέ με mail etc.Πολύ καλή επιλογή ...
HexStatic Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Εσεις ποιο ελληνικο e-banking χρησιμοποιειτε? Απο χρεώσεις τι γίνεται? Απο αξιοπιστία? Απο γραφειοκρατια κατα την εναρξη ή κλείσιμο ενός λογαριασμού e-banking? Απο θεμα ασφαλειας συναλλαγων? Υπαρχει συχνη επικοινωνια με τραπεζα για αλλαγη κωδικων κλπ? Υπαρχει ευχρηστια στο οnline συστημα ή ...μπερδεμενα πραγματα? Εχετε κανει κινησεις μεσω κινητου? (wap) Οι συναλλαγες γινονται ορθα? Εχετε ανακαλυψει κρυφες χρεωσεις? Εν τελει' date=' ειστε ευχαριστημενοι?[/quote'] Ereuna kaneis? Diladi esi thewreis basiko kritirio to ebanking gia na dialekseis mia trapeza?
vagpap Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Χρησιμοποιώ χωρίς προβλήματα εδώ και 2 χρόνια e-banking της Εθνικής και εδώ και 6 μήνες της Alpha. Μέχρι στιγμής δεν είχα προβλήματα, ενώ καμία δεν έχει χρέωση για τη χρήση της υπηρεσίας. Η Εθνική σου δίνει ένα πίνακα με κλειδιά με τα οποία επιβεβαιώνεις την κάθε transaction. Η Alpha δεν το έχει αυτό, και δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μου για αλλαγή κωδικού. Ασφάλεια έχουν SSL-128bit (αν δεν κάνω λάθος)
Homeboy^^ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Χρησιμοποιώ χωρίς προβλήματα εδώ και 2 χρόνια e-banking της Εθνικής και εδώ και 6 μήνες της Alpha. Μέχρι στιγμής δεν είχα προβλήματα, ενώ καμία δεν έχει χρέωση για τη χρήση της υπηρεσίας. Η Εθνική σου δίνει ένα πίνακα με κλειδιά με τα οποία επιβεβαιώνεις την κάθε transaction. Η Alpha δεν το έχει αυτό, και δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μου για αλλαγή κωδικού. Ασφάλεια έχουν SSL-128bit (αν δεν κάνω λάθος) Η alphabank σου δίνει τον πρόσθετο κωδικο ασφαλείας αντι για ένα πίνακα με κλειδιά με τα οποία επιβεβαιώνεις την κάθε transaction.Είναι αρκετα ευχρηστο
R-evil-S Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Και εγώ Alpha εδώ και κανά χρόνο και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
freeworld Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Χρησιμοποιώ το e-banking της Εθνικής εδώ και 3 χρόνια περίπου και της alpha εδώ και 1,5 χρόνο και ειμαι ευχαριστημένος και από τις δύο υπηρεσίες. Λόγω δουλείας άνοιξα λογαριασμό και στην Πειραιώς και ρώτησα για να ενεργοποιήσω την ηλεκτρονική διαχείριση του λογαρισμού μου, μου ζήτησαν περίπου 5 ευρώ όταν κατέθετα την αίτηση για να μου δώσουν τους κωδικούς και επίσης έμαθα ότι σε ορισμένες πληρωμές π.χ. πληρωμή vodafone χρεώνουν προμήθεια.
Dazed_and_confused Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Χρησιμοποιώ eurobank e banking, και μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πληρώνω και την Δεή και τον ΌΤΕ χωρίς να τρέχω στα κεντρίκα, μια χαρά
vagpap Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Η alphabank σου δίνει τον πρόσθετο κωδικο ασφαλείας αντι για ένα πίνακα με κλειδιά με τα οποία επιβεβαιώνεις την κάθε transaction.Είναι αρκετα ευχρηστο Ποίος είναι αυτός ο πρόσθετος κωδικός ασφαλείας? Εννοείς το PIN που σου στέλνουν ταχυδρομικά? Γιατί αν είναι αυτό, κάτι τέτοιο έχει και η Εθνική για να μπεις στο σύστημα, απλά μετά σου ζητά και τους κωδικούς από τον πίνακα επιβεβαίωσης, τόσο για να γίνεις valid εσύ όσο και ο server με τον οποίο επικοινωνείς.
random Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Χρησιμοποιώ Alpha, για να παρεις προσβαση θελει: 0. φυσικα ενα λογαριασμο στην Αλφα 1. αιτηση για password1 γινεται ηλεκτρονικά, απο το site. 2. σe 2-4 μερες λαβαινεις ταχυδρομικα το password (ακομα δεν εχεiς username). 3. πηγαινεις σε οποιοδηποτε υποκαταστημα, και παιρνεις το username υπογραφοντας τους ορους χρήσης. Το pass1 ειναι για login, και απλες ενεργειες (να δεις υπολοιπα, κινησεις, και πληρωμη λογαριασμών ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, FORTHNET, κ.ά), και το pass2 για πιό κρίσιμα (μεταφορές σε 3ους, αλλαγή στοιχείων, αλλαγες password) Επισης εχει κατηγορία λογαριασμών Προ-δηλωμένους: κάνεις αίτηση (ηλεκτρονικα παντα) να προσθεσεις ενα λογ (Alpha φυσικα), στους προδηλωμενους, και με ποια δικαιωματα (απλα να βλεπεις, ή και να παιρνεις). σου το εγκρινουν σε 1-2 μερες. Μεταφορες μεταξυ προ-δηλωμένων γινονται real time. αλλαζουν αμεσως τα υπόλοιπα. Μεταφορά σε μη δηλωμένο (δηλ, οποιοδηποτε άλλον) εκτελειτε σε 1 μερα (νομιζω μετα τις 22.00 τις μερας καταχώρησης). ----------------------------------------- Συγκριτικο greek e-banking εχει το PCWorld Ιουνιου'05. κατεθεσαν απο 50 ευρώ στις τράπεζες, εκαναν 2 μεταφορές 10-20 e. (εσωτερικη, εξωτερική) και ελενξαν τι έμεινε υπόλοιπο (χρεώση προμηθειών). H Κύπρου τους έγδαρε, καθως πηρε 28ε προμηθεια για εξωτερικη μεταφορά. Οι αλλες πηραν απο 0 - 1.00 Βέβαια έχουν υπολογίσει μέσα και την αρχική χρέωση για εγγραφή στο web bank. Νομίζω άδικα, καθως αν ενα συστημα ειναι γρηγορο, ασφαλές ,ευχρηστο, και με σωστο help desk, δεν θα με κράταγαν τα εφάπαξ 5 ευρώ για μια υπηρεσια που θα χρησιμοποιώ χρόνια. Χρέωση εγγραφής εχουν 2 τράπεζες: winbank πειραιώς - χρεωση εγγραφής, 5 e. και αλλη μια (Αττικής νομιζω,οχi σιγουρος) 5 e,για μια συσκευούλα που κανει generate secure keys καθε φορα που θελεις transaction. Η Eurobank δινει και ενα αριθμό ΕΠΑΚ που σου επιτρέπει να μπεις (μονο στο σαιτ της) με μοντεμ ακομα κι αν δεν εχεις συνδρομη ιντερνετ σε ISP.
karib Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Το ειδα το συγκριτικο του PCWorld Ιουνιου'05 Αλλα πιο αξιοπιστες θεωρω τις γνωμες σας απο αυτες των περιοδικων που ενδεχεται να δεχονται 'επιρροές'...
gassim Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 εγω χρησιμοποιώ e-banking alpha, εμπορικής, citibank, πειραιώς, eurobank αυτό που ξεχώρισα είναι οι πάρα πολλές επιλογές που σου δίνει η eurobank (μέχρι να κάνεις δωρεά σε κάποιο οργανισμό) και την πολύ χρήσιμη επιλογή που δίνει η πειραιώς να βλέπεις λεπτομέρειες για κάθε συναλλαγή σου. Ετσι αν για παράδειγμα καταθέτουν χρήματα στο λογαριασμό σου πολλοί και διάφοροι, έχεις την δυνατότητα να ελέγχεις ποιός έβαλε τι.
eliask Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Kai ego xrisimopoio to e-banking tis Eurobank .An kai pisteyo pos i Eurobank den einai apo tis kaliiteres trapezes se diafora themata to e-banking einai para poli kalo ! polles epiloges eidika gia pliromes opos ote vodafone asfaleies etc etc xoris na xreonoun promithies.Einai apo tous logous pou den feygo apo ayti ti trapeza ! den exo xanapaei mesa se katastima trapezas edo kai 2 xronia peripou ! Episis arketa kalo einai kai to e-banking tis trapezas peiraios! Eykolo sti xrisi kai me arketes epiloges .
karib Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Προβληματα ασφαλειας δεν αντιμετωπισε ποτε κανεις, σωστα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.