TheNetPoet Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2001 παιδια,παρακαλω τη βοηθεια σας στο παρακατω προβλημα.<BR>Εχω ενα nokia 9800 που βρεθηκε στα χερια μου τσαμπα και ενας φιλος μου εδωσε το παλιο του πιατο (80αρι) και ενα nokia universal lnb και αυτο χρησιμοποιημενο.<P>Εστησα το πιατο ακριβως διπλα σε αυτο του γειτονα μου (στην ταρατσα) για να βλεπω hotbird. Τα πιατα ειναι διπλα διπλα για να ειμαι οσο το δυνατο σιγουρος οτι βλεπουν στην ιδια κατευθυνση, με την ιδια κλιση, το ιδιο "στριψιμο" στο LNB κτλ.<BR>Ρυθμισα το δεκτη στο configuration του για single dish/single universal lnb, εβαλα καλωδιο 75Ω 15 μετρα και παρολα αυτα δεν εχω ληψη σηματος.<BR>Στο self test του nokia εμφανιζει στο SIGNAL INPUT : FAULTY<P>Τι μπορει να φταιει; Σημειωση το LNB ειναι απο πιατο που ειχε 2 LNB και diseqc switch, εχει καμια σημασια αυτό; O δεκτης και το καλωδιο ειναι ΟΚ.
unforgiven Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2001 Από τα λίγα που ξέρω, η κεραία δεν στήνεται στο περίπου, "προς τα εκεί που βλέπει του γείτονα". Μάλλον πρέπει να αρχίσεις από εκεί...
TheNetPoet Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2001 Η κεραια δεν ειναι στημενη στο περιπου, ειναι στημενη διπλα σε μια αλλη ωστε να μπορω ακριβως να ρυθμισω την θεση της.... Εχω την εντυπωση οτι το LNB μου ειναι καμενο...αρα αυριο αγοραζω ενα νεο να δω τι θα μου δειξει..
unforgiven Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by TheNetPoet:<BR><STRONG>Η κεραια δεν ειναι στημενη στο περιπου, ειναι στημενη διπλα σε μια αλλη ωστε να μπορω ακριβως να ρυθμισω την θεση της.... Εχω την εντυπωση οτι το LNB μου ειναι καμενο...αρα αυριο αγοραζω ενα νεο να δω τι θα μου δειξει..</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>Εννοείς ότι έχεις ακρίβεια μιας μοίρας; Γιατί, αν δεν κάνω λάθος, για τέτοιες τιμές μιλάμε!<BR>Δεν λες του γείτονά σου να συνδέσεις την δικιά του κεραία στον δέκτη σου για δοκιμή;
TheNetPoet Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2001 εχεις δικιο οτι πρεπει να ειναι ακριβεια χιλιοστων στη ρυθμιση, ειναι ομως τα ιδια πιατα, ιδιες βασεις κτλ και εχω μετρησει οσο ειναι δυνατον και τα δυο πιατα και δε νομιζω να εχω αποκλιση τετοια που να επηρεαζει τοσο πολυ ωστε να μην εχω καθολου σημα.. εμενα με προβληματισε το γεγονος οτι το input signal στα diagnostics λεει FAULTY.<BR>Δεν θελω να πειραξω την κεραια του γειτονα μου, προτιμω να αγορασω ενα LNB και να δω τι θα γινει. Απλα το παλεβω μονος μου, πρωτον για να μαθω και δευτερον γιατι δεν μπορω να διαθεσω 30 χιλιαρικα για να ερθει ηλεκτρονικος να μου την εγκαταστησει καθοσον μαζεβω για 1.10 πιατο και 2 lnb.. τα οποια θα πρεπει να μου τα εγκαταστησει ηλεκτρονικος.<P>Ευχαριστω για τις υποδειξεις
TheNetPoet Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2001 τελικα ολα οκ, εφταιγε το καλωδιο, ενα πολυμετρο μας το αποκαλυψε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.