Προς το περιεχόμενο

Msi 6800le

Golum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πρόβλημα , που δεν αφορά ειδικά τις MSI , αλλά όλες τις 6800LE , έχει να κάνει με τις μνήμες.

Σύμφωνα με τα specs της nvidia , οι μνήμες της 6800LE πρέπει να τρέχουν στα 350Mhz (DDR700) , όπως και οι μνήμες των "απλών" 6800.

Σχεδόν όλες οι απλές 6800 φοράνε μνήμες των 2.8ns (όπου 2.8ns = DDR714) , που προφανώς μπορούν να δουλέψουν μια χαρά σαν DDR700.

Στις 6800LE , οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούσαν (χρησιμοποιούν?) φτηνότερες μνήμες , των 3.6ns (=DDR556).

Με άλλα λόγια , υπερχρόνιζαν (πάρα πολύ μάλιστα) τις μνήμες.

Το αποτέλεσμα έδειξε οτι πάρα πολλές από αυτές τις μνήμες απλά δεν άντεχαν ούτε με σφαίρες να δουλέψουν σαν DDR700 -> οι κάρτες ήταν ασταθείς ακόμα και στα default τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα λυνόταν ρίχνοντας την συχνότητα της μνήμης , κάτι που φυσικά μείωνε αρκετά την απόδοση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι οι μόνες 6800LE που φορούσαν 2,8ns τσιπάκια ήταν οι Leadtek και οι gainward

Κάνε ενα search στην insomnia εχει 2-3 threads που εχει αναλυθει αρκετα το θέμα με τις 6800LE

Υ.Γ Εγω ειχα μια MSI 6800LE.Τη κρατησα καμια βδομαδα μέχρι που μου εσπασε τα νευρα με τα κολλήματα που ετρωγε και την εστειλα στη μαμα της και πήρα την απλή 6800!

To αν θα δουλέψει δεν μπορεί να στο εγγυηθεί κανείς.

Αν δουλέψει , τότε να περιμένεις μια απόδοση κοντά στα επίπεδα της 9800pro.

Αλλά δώσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πόσο είναι αυτή η εξευτελιστική τιμή;

Από που;

Μεταχειρισμένη;

tin vrika giro sta 90 euro (sto kouti tis)

telika den tin epeleksa giati an den mou pezei katholou ?

gegonos oti einai provlimatikes

pira telika mia 9600pro , den einai tpt to idietero alla tha mou pezei ta kainourgia pexnidia

kai elpizo na mou kratisei pano apo xrono

90 ευρω για 6800LE????????Καποιο λακο εχει η φαβα....

Κατι μου λεει ότι ή ο πωλητής δεν ειχε ιδεα πόσο κανει καινουργια ή η καρτα είχε κάποιο πρόβλημα....

O politis mou eipe oti mporei na min doulepsi (kai oxi politis katastimatos , politis etairias pou tis promitheuete)

den einai mono mia karta exei arketes

an eixa parapano xrimata tha eperna mia gia na tin dokimaso

alla efoson den mou periseuoun piga se kati asfales

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...