Προς το περιεχόμενο

Problhma MMControl & Midi h' Gif se VB.

Methos_Warrador

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Geia sas prwta ap'ola.

Exw ena problhma sto "exe" mou kai thelw na to lysw. Basika, h arxikh skepsh mou htan na ENSWMATWSW sto project enan hxo Midi. Den ta katafera giati den hksera pws (efoson prospathisa bebaia). Meta afou den ta katafera ithela na kanw Load to midi apo ena fakelo ston opoio, as poume, oti htan kai to "exe".

Ayto htan aplo, apla bazw to path se mia metablhth kai sth synexeia xrhsimopoiw ena "MMControl" (Microsoft Multimedia Control) kai lew MMControl.Command="Play", telos pantwn k.t.l.

Oson afora th forma ithela, me to pou anoigei na paizei to midi arxeio kai gia ayto oles tis entoles paiksimatos tis ebala sto "Form_Load". Epishs, prepei na pw, oti ebala mia "Image1" me ena "X" gia na kleinei h forma, otan pataei o xrhsths s'ayth. Kata synepeia, gia to stamathma paiksimatos toy Midi, ebala tis entoles sthn "Image1" me to "X". OMws, me to pou pataei o xrhsths to "X", kanonika prepei na stamataei to midi kai na kleinei kai h forma. Gi'ayto ebala tis entoles(sthn Image1):

Private Sub Image1()

MMControl1.Command = "Stop"

MMControl1.Command = "Close",

Unload Me

End Sub

Teleiwnontas, ekei akribws einai to problhma, sthn entolh "Unload Me".

To problhma loipon eggeitai, sto oti nai men stamataei to midi me tis entoles, alla me to pou trexei h entolh "Unload Me" arxizei na ksanapaizei les kai exw topothethsei kwdika paiksimatos tou midi KAI sthn gonehkh forma!!

En tw metaksi parathrw, oti an o xrhsths emfanisei th forma me to midi, thn kleisei kai sth synexeia kleisei kai th gonehkh forma, to "exe" synexizei na emfanizetai sto TaskManager kai epishs na paizei kai to Midi (AsxetWs an sthn gonehkh forma xrhsimopoiw thn entolh "END").

Parola auta, prospathisa na dokimasw kai to "exe" ayto se allo PC sto opoio telika ebgaze sfalma, den emfanizotan katholou h forma kai bebaia den epaize kai to midi (Elege kati gia MCI error...).

Synopsizontas, ayto pou thelw einai na enswmatwsw to midi sth forma, alla an den ginetai, thelw na kleinei to midi me to pou kleinw kai th forma, xwris na ksanapaizei aytomata apo mono toy. Epishs thelw otan pataw na kleisei kai h gonehkh forma na kleinei pragmatika (xwris na emfanizetai sto TaskManager).

-------------------------------------------------------------------------

Twra kati teleytaio, an kserei kaneis pws tha eisagw kanonikh Gif eikona se forma kai na paizei ws Gif animation?

=========================================================

EYXARISTW autous pou tha diabasoun to problhma mou kai tha mou dwsoun lyseis,

alla eyxaristw kai aytous pou tha diavasoun xwris na kseroun ti lew... :grin:

post-27146-129062922344_thumb.jpg

Δημοσ.

Giati den xrisimopieis to component tou media player???pisteyo ine kalo.

episis dokimase na baleis ayton ton kodika se ena module-->Declare Function sndPlaySound Lib "winmm.dll" Alias "sndPlaySoundA" (ByVal lpszSoundName As String, ByVal uFlags As Long) As Long

etsi kaleis ti sinartisi--> sndPlaySound "diadromi arxeiou", 1

episis dokimase na psakseis edo

http://www.planet-source-code.com/vb/

http://www.geocities.com/smigman.geo/mci/home.html'>http://www.geocities.com/smigman.geo/mci/home.html

http://www.vbexplorer.com/VBExplorer/wrox03.asp

http://cuinl.tripod.com/Tips/PlayWav.htm

http://www.mentalis.org/agnet/appdown.shtml

http://www.geocities.com/smigman.geo/mci/home.html

Δημοσ.

Oso gia tin eikona gif sigoura tha ginete me kapio component.psaksto stis selides pou sou edosa,sigoura tha breis lisi.allios mporo na sou proteino na katebaseis ena poli kalo biblio apo to irc.an theleis leptomeries steile mou pm

Δημοσ.

Geia sas kai pali...

Loipon "leukonas" dokimasa to Component tou Media Player alla parousiazei ta idia sfalmata akribws me to MMControl(Ontws einai kalo exei arketa aytomatopoihmena stoixeia elegxou). Epishs dokimasa kai ton kwdika parapanw me to API sto module alla den leitourgei(kanei ena Beep mono) eite balw Full Path Name eite allaksw tis Flags k.t.l.

Oson afora to arxeio zip tha prospathisw na to "apodikopoihsw" kai na kanw kapoies dokimes mhpws kai brw tropo na paizw kai na >STAMATAW< to Midi.

Telika diapistwsa pou einai akribws to problhma. To problhma brisketai MONO sthn entolh "Unload Me". Oses dokimes kai an exw kanei panta me to pou trexei h entolh ayth Ksanarxizei na paizei aytomata to arxeiou hxou(Midi). Gia paradeigma an eisagw ena Command Button kai toy pw na stamataei thn anaparagwgh toy Midi otan to pataw, to Midi arxeio stamataei kanonika. Omws me to pou pataw na kleisei h forma me thn entolh "Unload frmTADE", ksafnika arxizei na ksanapaizei aytomata xwris na stamataei kai bebaia xwris na mporw egw na to stamathsw(paramono apo to TaskManager).

-Ara ekei einai twra to problhma. To pws tha kleinw th forma xwris na ksanaksekinaei to midi.

-Parathrw oti apo PC se PC yparxoun problhmata pou aforoun to MCI. Gia paradeigma oi parapanw kwdikes "leukonas" einai arketa kaloi alla den anagnwrizontai apo to "diko mou" MCI. Opws epishs anefera sto prwto mhnyma oti o tropos pou exw kanei na paizei to arxeio den anagnwrizetai apo kapoious allous H/Y pou to exw dokimasei me apotelesma na prokyptei sfalma kai na kleinei h efarmogh.

----------------------------------------------------------------------------------

-Opoiosdhpote allos filothmithei na me bohthisei s'ayto to problhma kala na nai...

Δημοσ.
Μήπως έχεις κάποιο κώδικα στο Form_Unload;

Sto "Query_Unload" den exw kwdika. Otan pataw mia Image(m'ena "X") bazw tis entoles p.x. :

WindowsMediaPlayer1.Close

Unload Me

-----------

To problhma einai oti efoson lew "Close" nai men kleinei alla molis treksei kai h "Unload me" ksanarxizei apo thn arxh. Auto einai pou den kserw giati symbainei... Synepws den mporw na to stamathsw :-?

Ektos autou omws parathrw oti otan anoiksw th forma kai arxisei na paizei to mid kai meta thn kleisw kai kleisw kai to programma, auto synexizei na emfanizetai sto task manager!! (enw an den thn anoiksw kleinei kanonika).

Δημοσ.

Συνεχίζει να εμφανίζεται στο task manager γιατί η δεύτερη φόρμα (με το midi) είναι φορτωμένη (αλλά δεν φαίνεται). Για κάποιο λόγο, μετά το "Unload Me" η φόρμα ξαναφορτώνεται. Μήπως έχεις κώδικα στο Form_Unload;

Δημοσ.
giati na kaneis unload?To hide den sou kanei? form1.hide.kai bale ston kodika unload na stamataei to midi.

As poume tote oti bazw mono hide kai sto Koumpi "X" bazw kwdika gia na kleinei to WindowsMediaPlayer (WindowsMediaPlayer.Close). Meta omws pws tha to ksanafortwnw efoson den exei entolh "Play"?? Meta, tha kleinei kai apo to task an balw thn entolh "END" gia to kleisimo ths formas?

(SHMEIWNW gia thnentolh "Play"^: Exw balei thn aytomath rythmish sto WindowsMediaPlayer na ksekinaei apo mono toy alla ayto ginetai mono otan fortwnetai gia prwth fora h forma)-(En tw metaksy to WinMediaPlayer einai Insivible kai thelw na parameinei etsi)

Eida kapoies leitourgies-bibliothikes apo to menu Project->References.. gia to WindowsMediaPlayer kai prospathisa na tis xeiristw alla den karpoforise. Mhpws exete kamia idea? Tha mou htan xrhsimes?

Δημοσ.

Loipon Leukonas, UserXp ,... eimai sthn eyxaristh thesh na sas koinopoihshw oti me thn bohtheia sas kai tis idees pou mou dwsate katafera na epilysw to problhma me ton rimadiasmeno hxo!!! :grin: ALLA MHN BIAZESTE EXW ENA MIKRO AKOMA PROBLHMATAKI.... :mad:

Ayta pou ekana:

1)Prwta apo ola antikatesthsa to MMControl me to Component toy Windows Media Player (kai gia logous symbatothtas me alla PC) kai elaxistopoihsa kai ton kwdika pou xreiazotan...

2)Patwntas to "X" button h forma telika den kanei unload alla krybetai (FormTade.Hide)

3)Trito kai symantikotero ebgala ton kwdika apo to Form_load kai ton topothethsa sto button pou kanei "link" me th forma pou periexei to midi. Pragma pou shmainei oti pleon akoma kai unload na kanw to midi tha mporei na trexei kathe fora pou anoigei h forma.

4)Kleinw to midi patwntas to koumpi "X" me: WindowsMediaPlayer1.Close

5)To ksananoigw apo to button-link, bazwntas kathe fora to URL tou Midi me: WindowsMediaPlayer1.URL = "to url tou midi"

----

Omws exw akoma dyo mikra problhmatakia pou ena apo ta dyo einai sobaro...

1o)Kleinwntas thn basikh forma me "END" akoma synexizei na emfanizetai to programma sto TaskManager.

Ap'oti katalabainw yparxei kati pou den afhnei to programma na kleisei alla den kserw ti einai auto. Einai dynaton na paramenei anoixto to midi? Afou to kleinw...

{EDW EINAI}

2o)To sobarotero problhma einai h symbatothta me alla PC. :? Ksanadokimasa to "exe" mou se ena allo H/Y kai nai men twra den ebgale sfalma kai anoikse kanonika h forma alla den epaize to Midi!

Opws proanefera pleon sth forma topothethsa to component tou WinMediaPlayer pou thewrhtika einai symbato. Giati omws o hxos synexizei kai den paizei se alla PC? Mhpws telika prepei na xrhsimopoihsw kamia blibliothikh? (an nai please kai ton kwdika)

Euxaristw..kai leukonas an thes tha sou apanthsw se epomeno mhnyma gia to programma me perigrafh...

Δημοσ.

Loipon twra exw diorthwsei ta perissotera kai ta basikotera problhmata pou me talaipwrousan sto exe mou kai eyxaristw gia thn bohtheia kai tis idees pou mou dwsate. Pisteyw pws me th dhmiourgia Setup tha epilysw ta problhmata ths symbatothtas, gi'ayto kai eftiaksa ena alla den to exw testarei se allo pc akoma.

Parepiptontws mhpws kserete pws mporw na tropopoihsw to fonto kai genika kapoies leitourgies tou prokathorismenou setup ths visual?

Euxaristw. :grin:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...