bobosss Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 παιδια έκληση για βοήθεια!ειχα σε ένα partition winXp και είχα πάρει image απο αυτά με το ghost! Αποφάσισα να περάσω τα slack 10.1 σε αυτο το partition και όλα καλα! Οταν τα εβγαλα πηγα να επαναφέρω το προηγουμενο image των XP εδιξε οτι όλα πήγαν καλα αλλα στο reboot βγαζει ενα μηνυμα "norton boot loader v3.0"και τα λοιπά και αρνητε να bootarei!!! fixmbr me cd XP τιποτα. Reinstall ta win τιποτα! Reinstall τα slack και νεος lilo sto mbr τιποτα!!!! :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x WTF is going on ????????? εχει κανεις καμια ιδεα πως θα καταφέρω να μπουτάρω ξανα απο το σκλυρο μου???(καλα τα knoppel αλλα οχι για πολυ)
Sam235 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Απ' ότι καταλαβαίνω, ο δίσκος δεν έχει κάτι που να χρειάζεσαι. Κάνε format και μετά πέρασε το image των XP. Sam.
alkisg Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 «στο reboot βγαζει ενα μηνυμα "norton boot loader v3.0"»: Εφόσον έκανες fixmbr ΔΕΝ πρέπει να στο βγάζει. Αν στο βγάζει τότε είτε το norton κάνει read only τον MBR είτε έχει μπει στο boot sector και όχι στον MBR. Αν πάλι το μήνυμα αυτό εξαφανίστηκε μετά τις τελευταίες ενέργειές σου, τότε μάλλον έχεις κάποιο πρόβλημα στο partitioning. Δοκίμασε να κάνεις ένα gdisk /mbr /wipe για να σου καθαρίσει πλήρως τα πάντα...
bobosss Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 @Sam235 δεν ξέρω αν το πρόσεξες παραπάνω αλλα λέω πως έκανα format και περασα τα xp απο το cd και προκοπή δεν είδα @alkisgΤο ξέρω οτι δεν θα έπρεπε να το βγάζει!γιατι προσπαθησα και με το fixmbr και με το lilo να γράψω νεο mnr αλλα τίποτα! μπορείς να μου πείς τί ακριβώς κάνει η παραπάνω εντολη που δείνεις? τι ενωείς για να σου καθαρίσει πλήρως τα πάντα... υπάρχουν άλα 2 partition στο σύστημα που δεν θέλω να πάθουν κάτι
alkisg Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Αφού έχεις παραπάνω partitions που δεν θες να χαλάσουν, ξέχνα την εντολή που έδωσα. Μπούταρε από μια dos δισκέτα, δώσε fdisk /status και κάνε paste εδώ για να δούμε τι partitions έχεις, ποιο είναι active κτλ. Πες μας και πού θες να βάλεις τα XP. Υποψιάζομαι ότι ο ghost boot loader είναι σε boot sector και όχι στον MBR, και ότι δεν μπορείς να βάλεις τα XP λόγω διαφορετικών drive letters. Όταν λες reinstall, εννοείς με το ghost ήδη περασμένο ή με κενό φορμαρισμένο partition?
bobosss Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 καταρχην απο αυτη τη στιγμη δεν έχω boot floppy αλλα κάτι θα κάνω γι αυτο! Τωρα έχω σε 1 80ρι 2 primary και ένα logical partitions !λειτουργικο είχα στο ένα απο τα 2 primary Λες να μπορεί να με σώσει η παλια καλη τακτικη που ακολουθούσαν κάποια linuxakia οπου έφτιαχνες ένα partition καμια 50mb το έκανες bootable και έβαζες εκει τον lilo? Αυτο με τα drive leters δεν το καταλαβα.Τα Xp πάντως προσπάθησα να τα εγκαταστήσω κλασικά με το cd τους κάνοντας format στο partition!τον ghost δεν το έχω εγκατεστημένο κάπου απο floppy το τρέχω!! θα βρώ παντως floppy και θα σου πώ τι επιστρεφει η εντολή που μου έδωσες!
trospe Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Μεγάλε μ'έκανες και ανατρίχιασα! Μόλις εχθές έστησα τον web server μου στο σπίτι με Slackware! Σωστός για το Slackware. O μοναδικός τρόπος να δουλέψει απ'ότι κατάλαβα ο υπολογιστής σου είναι να ψάξεις στο google να βρείς το πρόγραμμα για low level format για τον δίσκο σου. Προσοχή όμως.... Ο κάθε δίσκος έχει ξεχωριστό πρόγραμμα για low level format. Βρές το μοντέλο του δίσκου σου και ψάξε για αρχή στο site της κατασκευάστριας εταιρίας.
doomx Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Me low level format, nomizo tha xasei kai ta alla partitions tou. Genika, den tin vlepo na ta glutoneis eukola. An mporeis na peraseis ta arxeia sou se allo disko/PC kai na kaneis format olokliro to disko sou me tin entoli pou eida prin.
trospe Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις εγκατάσταση τα slackware με το boot image σε floppy?? Eγώ όσες φορές έκανα install ta slackware ποτέ δεν δουλέψανε χωρίς floppy όταν υπήρχαν windows στο σκληρό. Floppy και πάλι floppy. Στην τελική κάνε τα εξής.... Βρές μια διανομή του Μαndrake.Κανε install και όλα θα φτιάξουν.Εγγύηση. Μπες στα windows μετά στον lilo του mandrake..πάρε back ups από τα partitions και μετά κάνε install ta windows πάνω απ'όλα και άφησε 5gb χώρο για τα slackware. Μετά κάνε Install ta slackware και ρύθμισέ το να κάνει boot από δισκέτα. Ετσι όταν δεν θα υπάρχει δισκέττα θα φορτώνει μόνο windowz κατευθείαν και όταν θα έχει δισκέττα το floppy θα βλέπεις το σπίτι του tux.. :grin: :grin:
apoikos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις εγκατάσταση τα slackware με το boot imageσε floppy?? Eγώ όσες φορές έκανα install ta slackware ποτέ δεν δουλέψανε χωρίς floppy όταν υπήρχαν windows στο σκληρό. Floppy και πάλι floppy. Στην τελική κάνε τα εξής.... Βρές μια διανομή του Μαndrake.Κανε install και όλα θα φτιάξουν.Εγγύηση. Μπες στα windows μετά στον lilo του mandrake..πάρε back ups από τα partitions και μετά κάνε install ta windows πάνω απ'όλα και άφησε 5gb χώρο για τα slackware. Μετά κάνε Install ta slackware και ρύθμισέ το να κάνει boot από δισκέτα. Ετσι όταν δεν θα υπάρχει δισκέττα θα φορτώνει μόνο windowz κατευθείαν και όταν θα έχει δισκέττα το floppy θα βλέπεις το σπίτι του tux.. :grin: :grin: Αν διαβάσεις το Fine Manual, τότε το slack και όλες οι διανομές linux παίζουν μια χαρά, χωρίς δισκέτες και χωρίς boot με 33425243 διαφορετικά cd πιο πριν... @bobosss: Πάνω απ' όλα ψυχραιμία. Όπως είπε ο alkisg, κάνε paste το output το fdisk /status. Εγώ θα σου ζητούσα να κάνεις paste και το output του fdisk -l /dev/hda από το slack, καθώς και το /etc/lilo.conf για να δούμε τι τρέχει. Το πιθανότερο είναι αυτό που είπε ο alkisg, δηλαδή ότι αυτό το πράγμα έχει καθήσει στον bootrecord του active partition.
trospe Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Αν διαβάσεις το Fine Manual, τότε το slack και όλες οι διανομές linux παίζουν μια χαρά, χωρίς δισκέτες και χωρίς boot με 33425243 διαφορετικά cd πιο πριν... Mod.....έλεγα ότι τα slackware βγάζουν πρόβλημα με ta windows εγκατεστημένα πιο πριν, στο boot loader. Αν σε εγκατάσταση των windows γίνει εγkατάσταση slackware,κατα πάσα πιθανότητα θα υπάρξει πρόβλημα και θα γεμίσει νούμερα η οθόνη όταν θα ξεκινήσει ο υπολογιστής.... Εμένα εδώ και αρκετό καιρό με floppy δουλεύουν όλα ρολόι kαι με windows και μόνα τους τα Slackware. Χωρίς boot loader και χωρίς άλλο λειτουργικό είναι εθισμός! Ξέρω.. Δεν μίλαγα για οποιαδήποτε άλλη έκδοση του linux παρά μόνο για τα slackware.
apoikos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Mod.....έλεγα ότι τα slackware βγάζουν πρόβλημα με ta windows εγκατεστημένα πιο πριν' date=' στο boot loader. Αν σε εγκατάσταση των windows γίνει εγkατάσταση slackware,κατα πάσα πιθανότητα θα υπάρξει πρόβλημα και θα γεμίσει νούμερα η οθόνη όταν θα ξεκινήσει ο υπολογιστής.... [/quote'] Μάστορα, αυτό δε συμβαίνει "κατά πάσα πιθανότητα". Συμβαίνει στο δικό σου setup, γιατί για κάποιο λόγο δεν μπορεί ο lilo να φορτώσει το 2nd stage. Κατά 99,9% το πρόβλημά σου λύνεται παίζοντας με τις επιλογές "linear" και "lba32". Αυτό εννοώ με το "Read The Fine Manual": man lilo. Δεν μίλαγα για οποιαδήποτε άλλη έκδοση του linux παρά μόνο για τα slackware. Νομίζεις ότι το slackware διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη διανομή χρησιμοποιεί το lilo ως bootloader?
trospe Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Peace apoikos.. Για το boot loading ίσως να έχεις δίκιο..αλλά προσωπική μου άποψη είναι ότι το slackware είναι σαν τη heineken. Καμιά σχέση με τα άλλα... είναι απ'όλους ψηφισμένο ως η έκδοση του linux που είναι πιο κοντά σε ***x, απ'όλες τις εκδόσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.