xpapias Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Γειά χαρά! Τελευταία ο δίσκος μου έχει γεμίσει αρκετά (γύρω στο 90%) με αποτέλεσμα να μου φορτώνει αργά ορισμένα προγράμματα (Opera γύρω στα 2 λεπτά!). Αφετέρου πιθανά το λειτουργικό μου (windows 2000 Pro) έχει κάποιο πρόβλημα - δεν μπορώ να το εξηγήσω - τις τελευταίες μέρες όταν ανοιγω τον υπολογιστή κάνει boot μέχρι κάποιο σημείο και η progress bar των Windows κολλάει. Αυτό σε κανονική εκκίνηση αλλά και safe mode. Να πω επίσης, οτι με ένα LiveCD Linux ο δίσκος μου φαίνεται να δουλεύει κανονικά - τουλάχιστον μπορούσα να ψάξω κανονικά στους φακέλους. Παραδόξως σήμερα το πρωί, ξεκίνησε κανονικά και φόρτωσε τα Windows πλήρως. Οπότε, μια και πλέον (δεν ξέρω για πόσο ακόμα) ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά, τι θα μου προτείνατε να κάνω; - Kάτι έχει παρει το αυτί μου για το Νorton Ghost. Αυτό είναι για backup? - Με τι μπορώ να κάνω ένα scandisk στο δίσκο για να δω αν υπάρχουν bad sectors κλπ - Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα σε περιβάλλον Windows να τσεκάρει πόσο καλά δουλεύει η μνήμη μου; Mου φαίνεται τελείως παράλογο να έχω 512MB μνήμη και AMD Athlon στα 1,7 και να καθυστερούν τόσο τραγικά τα προγράμματα. - Απο δεδομένα κλπ τι θα με συμβουλεύατε να κάνω backup? Πέρα από mp3, έγγραφα και φωτογρ. που έχω τι άλλο να κρατήσω. Έχω σκεφτεί αφενός τα passwords για Internet (υπάρχει κάποιο προγραμματάκι για Win2000 που να τα αποθηκεύει; ) τα bookmarks, τι άλλο; - Τέλος, δεδομένου οτι ο δίσκος μου είναι 40άρης θα βόλευε ίσως να πάρω κάποιον άλλο πχ 200άρη και να κάνω αυτόν βοηθητικό; Αν ναι πως μπορώ να γνωρίζω τι δίσκο υποστηρίζει η μητρική μου (IDE/SCSI/SATA/κλπ τα έχω μπλέξει!). To πιο απλό και υποστηριζόμενο πρότυπο ποιό είναι; Το ίδιο αν μπορείτε και για μνήμη, τα έχω μπλέξει με τις 333άρες 400άρες κλπ. Μάλλον πέσαν πολλές απορίες μαζεμένες! Αν μπορεί κάποιος ας απαντήσει έστω και αποσπασματικά!
asmorod Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Το ότι κολλάει πιθανό να ευθύνεται ο λίγος ελεύθερος χώρος του δίσκου σου. Για τις μνήμες και τους δίσκους που παίρνει η μητρική σου δες το manual της. Το Norton κάνει πολύ καλό backup ακόμα και όλου του δίσκου σου. Αν και καλό είναι να πάρεις ένα νέο δίσκο, να κάνεις clean εγκατάσταση και μετά να πάρεις ότι αρχεία χρειάζεσαι από τον παλιό. Ένα καλό scandisk έχουν και τα Norton utilities αλλά και τα windows.
xpapias Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Aπ'οτι βλέπω η μητρική μου (Gigabyte 7VTXE+) έχει τα εξής χαρ/κά : Processor Socket A for AMD Athlon?/AMD Athlon?XP/Duron? 200/266MHz FSB processors Supports 500MHz ~ 2000+ CPU and faster FSB adjustable by BIOS up to 161MHz(no guarantee) Supports CPU multiplier 5.0/5.5/.../12.5 CPU voltage overclockable by adding 5%, 10% CPU voltage Chipset VIA KT266A system controller north bridge VIA VT8233A V-Link south bridge AC97 Codec Memory Supports PC1600/DDR200 or PC2100/DDR266 DDR memory Supports up to 3GB DDR memory 3 DIMMs of 184-pin DDR sockets Expansion Slots 1 x AGP 4X slot 5 x PCI slots support 33MHz and PCI 2.2 compliant I/O 2 x UDMA ATA 66/100/133 bus master IDE ports on board 1 x FDD, 2 x COM, 1 x LPT, PS/2 Keyboard, PS/2 Mouse on board 1 x joystick, 1 x line-in, 1 x line-out and 1 x MIC on board 2 x USB ports on board, 2 x USB ports by cable 1 x IrDA connector Power ATX power connector Power-off by Windows ? 95/98/Me/2000/NT/XP shut down and Switch Form Factor ATX form factor, 4 layers PCB (21 x 30.40 cm) H/W Monitoring 2 cooling fan connectors System health status detect and report by BIOS H/W detect & report power-in voltage, CPU voltage and CMOS battery status BIOS Dual BIOS, 2 x 2M bit flash ROM, enhanced ACPI feature for PC98/Win98/Win2000 compliance, Green, PnP, DMI, INT13 (>8.4GB) and Anti-Virus functions IDE#1~#4, SCSI, LS120, ZIP and CD-ROM bootable AC recovery ON/OFF control Auto-detect and report system health status Supports @BIOS? Other Features Suspend-To-RAM (STR) Supports USB KB/MS Wake up from S3 Poly fuse for keyboard over-current protection Supports EasyTune III? and Q-Flash Driver VIA 4-in-1 service pack utility Creative PCI sound driver Hardware monitor utility Oπότε πέρα από IDE δεν νομίζω να υποστηρίζει (ετσι όπως έχει) SATA ή SCSI δίσκο, έτσι? ...Και κάτι άλλο - όταν λέμε ATAPI εννοούμε IDE?
asmorod Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2005 Τo ATAPI αναφέρεται στα cd - dvd δλδ αν το dvd πχ είναι σύνδεση ATAPI ή SCSI στην ουσία ναι είναι IDE. SCSI δισκο πμορείς να βάλεις αν διαθέτεις τα χρήματα απλά πρέπει να αγοράσεις και την ανάλογη κάρτα PCI SCSI για να τον συνδέσεις αυτά.
xpapias Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Ok. Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.