screwman Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Παιδιά, σας χαιρετώ όλους. Αυτό είναι το πρώτο μου μύνημα στο forum και ελπίζω να ακολουθήσουν με επιτυχία πολλά ακόμα. Έχω ένα προβληματάκι με το LG dvd-rom. Συγκεκριμένα, βάζω το dvd-shrink να rip-αρει και είτε στην αρχή που σκανάρει το dvd είτε στο ξεκίνημα του ripping κολλάει ολόκληρο το σύστημα και δεν παίρνει ούτε reset. Έχω έναν Athlon XP 2500+, 256 DDR400, 80 SATA MAXTOR, ASUS A7V600, RADEON 9250, NEC 3520, SONY 52x32x52 και το LG 16x52. Όλα κάθονται πάνω σε 350 WATT CHIEFTEC. Πρόβλημα θερμοκρασίας δεν τίθεται (καινούργια ψύκτρα και θερμοαγώγιμη). Πιστεύω ότι είναι είτε η τροφοδοσία είτε τα καλώδια (NEC PRI-MASTER, SONY PRI-SLAVE, LG SEC-MASTER). Το κουφό της υπόθεσης είναι ότι μου το κάνει μόνο στο ripping. Παίζει κανονικά και μέχρι πριν το Πάσχα ripp-αρε κανονικά. Δεν έχει εγκατασταθεί κανένα καινούργιο software. Πείτε μου απόψεις και λύσεις...
qspock Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 ΦΙΛΕ ΠΕΤΑΤΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ LG ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dim b τι λες, καλο? Sorry φιλε screwman, εκανα ενα αστειακι, δεν εχει να κανει με σενα, αλλα δε μπορουσα να κρατηθω. Ιδου ο λογος: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=823445#post823445 Σοβαρα τωρα: Καλως ορισες στο forum. Τις προαλλες πηραμε με τον ξαδελφο μου 1 LG recorder απο το πλαισιο. Μετα απο λιγες ωρες μας ψοφησε τελειως (δεν ανοιγε ουτε πορτακι, νεκρο τελειως) χωρις λογο! Το αλλαζουμε, παιρνουμε το ιδιο πιστευοντας οτι δε μπορει να ειμαστε τοσο γκαντεμηδες και να την ξαναπαθουμε. Αυτο δεν καηκε αλλα εκαιγε τα ...DVD! Δεν μπορουσε να γραψει ουτε ενα!! Πισω στο πλαισιο κι αυτο, ο τεχνικος επιβαιβεωσε το προβλημα αφου εκαψε κι αυτος ενα δισκακι. Τελικα πηραμε ενα NEC 3520 και ησυχασαμε. Πριν κανεις κινηση αντικαταστασης (αν ειναι μεσα στην εγγυηση -2 χρονια για τα recorders) δοκιμασε να ριπαρεις με το DVD decrypter και δες τι σφαλμα βγαζει η αν κολλαει κι εκεινο... Επισης εχε υποψη σου οτι καλο ειναι να παιζεις λιγο ενα DVD πριν το ριπαρεις.
screwman Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Ναι αλλά μου το κάνει σε όλα τα dvd που του βάζω και δεν είναι recorder. Το γάμώτο είναι ότι το παρουσίασε ξαφνικά. Και παρόλα αυτά παίζει κανονικά!!! Και κάνει copy κανονικά!!! Γιατί μου λες να το αφήνω να παίζει??? Το NEC που το βάζω κατευθείαν να ripp-αρει δεν έχει κανένα πρόβλημα. Μήπως εξαιτίας του protection? Τέλος πάντων, θα δοκιμάσω το βράδυ και θα ξαναποστάρω τα αποτελέσματα...
μανος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Μήπως δεν υπάρχει αρκετός χώρος στον σκληρό για να αποθηκεύσει το image? Εάν υπάρχει χώρος δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις άλλο πρόγραμμα; Πχ το http://files.elby.ch/download/SetupCloneDVD2.exe σε συνδιασμό πάντα με το http://www.slysoft.com/download/SetupAnyDVD.exe
qspock Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Γιατί μου λες να το αφήνω να παίζει??? Το NEC που το βάζω κατευθείαν να ripp-αρει δεν έχει κανένα πρόβλημα. Μήπως εξαιτίας του protection? Ακριβως λογω protection. Μερικα προγραμματα δεν κανουν descramble μονα τους και πρεπει να παιχτει λιγο (εστω στιγμιαια) το DVD. To DVD decrypter που ειναι το προγραμμα που χρησιμοποιειται για ripping (ακομα δε το δοκιμασες?) παλιοτερα ηταν ετσι, πλεον ομως οι καινουργιες του εκδοσεις κανουν descramble κατευθειαν. Αφου παντως το NEC τα ριπαρει σημαινει οτι κατι αλλο συμβαινει. Ειπες οτι μπορεις να κανεις copy? Δηλαδη η αντιγραφη του ιδιου DVD στο σκληρο γινεται κανονικα με το LG ενω δε μπορεις να το ριπαρεις με το Shrink? Τοτε ειναι προβλημα software... Για ελεγξε το DMA του LG, ειναι σε Ultra DMA mode 2?
leukonas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 emena pantos oi entiposeis mou apo ta lg ine oi xeiroteres.
screwman Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Καλημέρα. Δεν κατάφερα να βάλω κανένα άλλο πρόβλημα για να δοκιμάσω γιατί έχω πάθει μία ζημιά στ'αυτοκίνητο και δεν είχα χρόνο. Ακριβώς!!! Μπορώ να κάνω copy και play, ακόμη και να κάνω image του dvd, αλλά το shrink αρνείται πεισματικά να κάνει rip. Πρόβλημα με τα DMA δεν υπάρχει (έχω την εντύπωση πως όλα είναι UDMA 3 αλλά για σιγουριά θα σας απαντήσω το απόγευμα).
screwman Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Λοιπόν, για όποιον ενδιαφέρεται, το πρόβλημα λύθηκε. Συγκεκριμένα, έβαλα το DVD Decrypter, δούλευε κανονικά αλλά με πολύ μικρό transfer rate. Υποψιάστηκα το DMA και το κοίταξα και το LG ήταν το μόνο που ήταν σε PIO MODE ONLY. Δεν μπορούσα όμως να αλλάξω το state του. Έτσι απεγκατέστησα τον Secondary controller και έκανα επανεκκίνηση και voila! Αυτό είναι γνωστό Bug των Windows με τον IDE CONTROLLER, ο οποίος αν διαβάσει πάνω από κάποιον αριθμό CRC σε μία συσκευή αρχίζει και ρίχνει το state που βρίσκεται το drive (HDD ή CD/DVD). Sorry που καθυστέρησα αλλά η εξεταστική με έχει πεθάνει... Το μόνο πρόβλημα που έχω τώρα είναι ότι το SONY 52Χ32Χ52 δεν μου κάνει lead-out. Γράφει κανονικά το δισκάκι, το οποίο δουλεύει κανονικά σε κάθε cd/dvd-rom, αλλά στο κλείσιμο το nero μου πετάει σφάλμα. P.S.: Ακόμα ένα sorry για την βλακεία που είπα ότι τα cd/dvd είναι σε UDMA-3!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.