nautilus7 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Λοιπόν έχω ένα πρόβλημα με το σκληρό μου δίσκο (WD 80GB JB) και μου έχουν σπάσει τα νεύρα, αφήστε που φοβάμαι να μην μείνω χωρίς υπολογιστή, αν χαλάσει. Το πρόβλημα έχει ως εξής: Επειδή ασχολούμαι με την αντιγραφή DVD περνάω στο δίσκο μεγάλα αρχεία (.vob), ενώ κατά καιρούς έχει τύχει να κοντεύει να γεμίσει ο δίσκος από τις ταινίες που έχω μέσα. Επομένως, έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν όλη την χωρητηκότητά του. Το πρόβλημα είναι πως όταν γράφεται κάποιο αρχείο σε συγκεκριμένο σημείο του δίσκου (δεν έχω εντοποίσει σε ποιο συγκεκριμένα), αυτός σταματάει να ανταποκρίνεται και μετά από λίγο το κομπιούτερ κάνει επανεκκίνηση. Υποψιάζομαι ότι σε αυτό το σημείο υπάρχει κάποιο σφάλμα στο δίσκο (bad sector), αλλά όταν κάνω έλεγχο του δίσκου για σφάλματα, δε βρίσκει τίποτα! Το πρόβλημα αυτό έχει συμβεί 4 με 5 φορές. Ξέρει κανένας αν μπορώ με κάποιο τρόπο να διαπιστώσω αν υπάρχει σφάλμα στο δίσκο; Αν όντως υπάρχει τι μπορώ να κάνω για να μην γράφει εκεί? Πρέπει να ανησυχώ μήπως χαλάσει;
idet2 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Σε πρώτη φάση θα σου πρότεινα να κατεβάσεις τα tool που διαθέτει η WD στο site της και να κάνεις ένα full search στον δίσκο. Αν και εκείνο δε σου βρει πρόβλημα και εσύ εξακολουθείς να πιστεύεις ότι υπάρχει δοκίμασε με το boot cd του Hiren. Έχει ένα πολύ καλό tool εκεί μέσα (αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομα του) και το οποίο μπορεί να "αναστήσει" και unbootable δίσκο. Πάντως αν έχει χτυπήσει ο δίσκος σου και είναι ακόμη στην εγγύηση ζήτα αλλαγή για να είσαι πιο σίγουρος......
nautilus7 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Έχω κατεβάσει τα προγράμματα της WD και δεν βρήκαν τίποτα. Ο δίσκος είναι καινούργιος και έχει εγγύηση, αλλά τον έχω αγοράσει από το e-shop, οπότε καταλαβαίνεις.... Ξέχασα να πω ότι όταν παρουσιάζεται το πρόβλημα ακούγεται και ένα "κλακ" από το δίσκο, σαν να σταμαματάει και να ξαναξεκινάει.
antonl Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Απλά να σε ενημερώσω ότι σε περίπτωση που τελικώς αποφασίσεις να επιστρέψεις τον σκληρό e-shop εντός εγγύησης δε θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα. Πριν δύο μήνες περίπου ένας σκληρός μου (80GB WD, ίδιος με τον δικό σου αν πρόσεξα καλά) παρουσίασε 20kb bad sectors. Τον επέστρεψα e-shop και σε 20 λεπτά έφευγα από 'κει με έναν καινούργιο ίδιο μοντέλο. Αν δεν κάνω λάθος τσέκαραν το serial number του και τον τέσταραν σε κάποιο pc τους. Ναι κι εγώ φοβόμουν ότι θα έμενα χωρίς σκληρό για κανα μήνα
nautilus7 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Ξαναδοκίμασα να ελέγξω το δίσκο με το πρόγραμμα της WD και ενώ έψαχνε όλα τα sectors, ξαφνικά σταμάτησε. Πάτησα cancel και μου έβγαλε μύνημα ότι βρέθηκε 1 bad sector το οποίο ίσως διορθώνεται. Πάτησα "διόρθωση" και ενώ έδειξε να φτιάχνεται, το pc έκανε επανεκκίνηση! Μετά έκανα πάλι έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να ολοκληρώσει το smart test. Μάλλον πάει για αλλαγή, αλλά μετά την εξεταστική!
idet2 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Apla min to poly kathysteriseis.....ama telika einai elatwmatikos o diskos mera me ti mera kindineveis olo kai perissotero na meineis entelws xwris PC. Pantws an thes na apofigeis allages klp, i WD exei kai ena tool, apo DOS to opoio grafei zero kai testarei oli tin epifaneia tou diskou, to opoio mporei na ston epanaferei stin arxiki katastasi....kserw oti einai asxeto me ta bad sector alla to exw dei na simvainei....Ama variesai to e-shop mporeis na kaneis ayto. Alla kalytera antikatastasi...kai an den sto kanei to e-shop bgale RMA apo tin WD, to kanoun poly prothyma (de kserw omws poso kairo pairnei gia na ston allaksoun stin Ellada, ekswteriko se mia mera eisai OK)
leukonas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 min to kathistereis katholou.pigene ton gia alagi afou ton elenkseis prota.
Stormwatch Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δοκιμασε να "παιξεις" με το καλωδιο της τροφοδοσιας του σκληρου στο σημειο που μπαινει το βυσμα.Αν με ενα μικρο κουνημα ακουσεις κρακ και ο δισκος σβησει και ξαναναψει τοτε πιθανοτατα εχουν χαλαρωσει ειτε τα πινακια του βυσματος του mobo ειτε εχει "ξεχειλωσει" η υποδοχη του σκληρου (συνηθως γινεται απο συχνο μπασε-βγαλε) Στο λεω επειδη σε ενα μικρο σκληρο που εχω για backup συμβαινει ακριβως αυτο.Το οτι γινεται οταν ο σκληρος γραφει ή διαβαζει γινεται λογω των κραδασμων.
Neurotic_Fest Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Απλά να σε ενημερώσω ότι σε περίπτωση που τελικώς αποφασίσεις να επιστρέψεις τον σκληρό e-shop εντός εγγύησης δε θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα. Πριν δύο μήνες περίπου ένας σκληρός μου (80GB WD, ίδιος με τον δικό σου αν πρόσεξα καλά) παρουσίασε 20kb bad sectors. Τον επέστρεψα e-shop και σε 20 λεπτά έφευγα από 'κει με έναν καινούργιο ίδιο μοντέλο. Αν δεν κάνω λάθος τσέκαραν το serial number του και τον τέσταραν σε κάποιο pc τους. Ναι κι εγώ φοβόμουν ότι θα έμενα χωρίς σκληρό για κανα μήνα File kai go eixa problima me ena WD 160 gb apo eshop alla den mou to allaksan toso eukola oso eipes esi, ekana full scan me to programmataki tis WD kai mou ebgaze bad sectors kai mena pou den mporousan na ftiaxtoun , entometaksi o diskos eixe idi perasei apo dio format mipos lithei to problima alla xoris apotelesma, otan tou ton piga mou eipan min anisixeite tha kanoume enan elegxo kai tha sas paroume tilefono na paralabete ton kainourgio.Otan piran omos tilefono spiti eipan stin mana mou oti o skliros einai mia xara kai na ertho na ton paro mias kai meno konta kai ton eixa paei o idios.Eutixos diladi pou egine etsi kai piga pali kai tous ksexesa kana dekalepto gia na ton allaksoun giati an itan na mou ton steiloun pali ton idio tha epairna.Eixa ekneuristei toso poli mias kai eixa xasei kapoia arxeia kai autoi mou legane den iparxei problima pou apofasisa na min ksanaparo hardware apo eshop ksana , mono analosima pleon i apla pragmatakia , kana kalodio kana polimprizo.Paratirisa episis oti o skliros pou pira itan ligo diaforetikos apekso kai egrafe made in Malaisia eno o allos an thimamai kala itan Made in Thailand, mporei na kano lathos.Exo arxisei kai ipopteuomai para poli pleon auta ta magazia, tha mou peis bebaia kai sto plaisio den koroideuoun ton kosmo ;; alla toulaxiston otan pas kati gia allagi den sou bgazoun tin pisti.Exei proseksei kaneis oti sto kainourgio Nec-3540 to eshop exei 1 xrono egguisi mono.Den thelei kai poli gia na ipopteuthei kaneis ti simainei auto.
idet2 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Δε ξέρω τη γίνεται με το e-shop αλλά σίγουρα η WD μέσω RMA σου κάνει άμεση αντικατάσταση χωρίς πολλές πολλές ερωτήσεις. Από εκεί και πέρα, αν ενδιαφέρεσαι, στείλε τους ένα e-mail για να ρωτήσεις να δεις πόσο καιρό θα πάρει για Ελλάδα...
nautilus7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Θα το σκεφτώ. Μάλλον το βλέπω για RMA στην WD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.