Προς το περιεχόμενο

The Official Nintendo Wii topic {8 Δεκεμβρίου κυκλοφορία σε Ευρώπη/250?}

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βασικά η διαφορά είναι μεγαλήτερη...

Ο RISC θέλει έναν κύκλο ρολογιού για να διαβάσει την εντολή.

Ο CISC θέλει εώς και 4!!!

Γιατί? Η κάθε εντολή ενός RISC επεξεργαστή έχει ένα στάνταρ μέγεθος. Επομένος για τον 32Bit G3 η κάθε εντολή έχει μέγεθος 32Bit. Αυτό δεν αλλάζει ποτέ! Αντίστοιχα ένας CISC μπορεί να έχει εντολές 8, 16 ή 32bit (αν είναι 32bit όπως ο P4). Πρέπει λοιπόν να αναγνωρίσει τι μέγεθος έχει η εντολή και στην συνέχεια να την διαβάσει. Ζήσε Μάη να φας τριφύλλη...

Αντίστοιχα και η συμπεριφορά της cache είναι πιο γρήγορη σε έναν RISC σε σχέση με έναν CISC επεξεργστή.

Δεν είναι βέβαια μόνο αυτά. Κλασσικό παράδειγμα κακού σχεδιασμού για τις επιδόσεις του επεξεργαστή αλλά πολύ καλού για το τμήμα μαρκετιγκ είναι ο P4 και ο "G5" του XBOX 360. Αυτοί οι επεξεργαστές έχουν πολλά MHz αλλά και πολύ μεγάλο pipeline (20 και 22 αντίστοιχα). Σε ιδανικές συνθήκες είναι φοβερά γρήγοροι. Στην πραγματικοτητα όμως όχι. Εκτός αν το πρόγραμμα που τρέχουμε είναι ένα απλό loop. Ξέρετε κανένα παιχνίδι που να είναι ένα απλό loop? Απόδειξη των λεγομένων μου είναι η επιστροφή της Intel στον βασικό σχεδιασμό του PIII (10 pipeline) με τους Core (14 pipeline) επεξεργαστές και οι επιδόσεις των AMD (12 pipeline) που έχουν μικρότερο pipeline από τους P4 (20 pipeline). Για την ακρίβεια ο "G5" του 360 με κάνει να γελάω με την ανοησία των δημοσιογράφων που δεν έχουν ιδέα από τεχνικά χαρακτηριστηκά και γράφουν απίστευτες βλακίες.

Ο P4 που έχω (HT στα 3GHz) έχει μαθηματικό επεξεργαστή στα 6GHz!!! Ουάου!!! Έχω μείνει καταπληκτικός! Είναι πιο αργός στις πράξεις από τον G4 στα 1,5GHz που έχω στο PowerBook. Εεεε? Πως γίνεται αυτό? Απλά στον P4 "ξεχάσαν" να βάλουν διέρεση και πολλαπλασιασμό!!! Δεν κάνει μία απλή κύλιση!!! Αχ το τμήμα μάρκετιγκ τι κάνει... Αυτά είδε ο Bill Gates και μας πάσαρε τον "G5" του 360.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Kάπως έτσι έχουν τα πράγματα.

Εγώ π.χ, είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός και στο εργοστάσιο που δουλεύω (υποτίθεται τώρα δουλεύω) πληρώνομαι για να σχεδιάζω ηλεκτρονικά συστήματα.

Οι microcontrollers που χρησιμοποιώ είναι οι AVR της Atmel (κατά προτίμηση ATMEGA8 και ATMEGA8515) οι οποίοι είναι 8-μπιτοι τεχνολογίας RISC.

Λόγω της RISC τεχνολογίας, έχω απόδοση με ταχύτητες στα 16ΜΗz εφάμιλλη με κάποιο CISC mc ταχύτητας 40ΜΗz ή παραπάνω. Υπόψην, μιλάω για συγκρητικά μεταξύ 8-μπιτων mc. Αν βάλουμε τον 8-μπιτο δίπλα σε 32-μπιτο δεν υπάρχει ζήτημα σύγκρισης.

Η διαφορά είναι τεράστια και πολύ σημαντική.

Έχω μικρότερα προγράμματα και πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος. Τα συστήματα έχουν καλύτερη διαχείρηση πόρων απ'ότι στη CISC τεχνολογία.

Όταν πρίν από αιώνες έμαθα για τη RISC τεχνολογία, απορούσα γιατί εξακολουθούσαν να παράγουν Pentium τεχνολογίας CISC.

Το κακό είναι ένα:

Από τον ενθουσιασμό μου, αντί να δουλεύω, κάθομαι εδώ πέρα και δέ λέω να φύγω. Ά ρε Revo, μας έκαψες πρίν την ώρα σου.....

Ναί κι εγώ με κάτι Motorola παιδευόμουν στη σχολή.

Μετά που πήρα το πτυχίο γνώρισα τους AVR και βρήκα την υγειά μου.

Πάντως αν το έχεις το μεράκι, ποτέ δεν είναι αργά να ξαναασχοληθείς.

Εντωμεταξύ, ανακάλυψα σε κάτι forums μιά αρκετά αστεία pic. Την έβαλα στο τόπικ του PS3, αλλά ας τη παραθέσω κι εδώ να γελάσουμε λίγο.....

239998031l2fh.jpg

eixa akousei palia oti den trabage polli giauto rwtisa.twra bebaia me ta ipod paei poli kala..alla intel einai auti..k moufa kinisei gia mena..mpliax intel...

kseretai pio game thathela polli na dw pali?to Eternal Darkness..pw ti paixnidara.o Pious Agustus ta edine ola..

egw den mporw na katalabw ena pragma pws pshsthke h apple na to gyrisei se intel, mallon exoume na kanoume ka8ara gia oikonomikous logous kai symbatothtas mou fainete

Συμβατότητα με τι? Με Windows? Καμία σχέση φίλε. Το γεγονός ότι τρέχουν και τα δύο σε χ86 (μπλιαχ) δεν τα κάνει συμβατά. Έχουν εντελώς διαφορετικές βιβλιοθήκες. Το Linux (οποιαδήποτε υλοποίηση του τέλος πάντων) τρέχει επίσης σε x86. Μήπως είναι συμβατό και δεν το ξέρω? Όλα αυτά είναι εντελώς ΑΣΧΕΤΑ με το topic.

Συμβατότητα με τι? Με Windows? Καμία σχέση φίλε.
einai poly pio eykolo omws na tre3eis win32 application mesa apo frameworks se x86 machines. h na bootareis kai win opws eidh to xei kanei m8

Μήπως είναι συμβατό και δεν το ξέρω?
fysika kai mporei na ginei trexontas ena emulated win 32 system apo pisw, xanontas fysika se perfomance(alla oxi oso 8a xreiazotan gia na kanei emulate kai thn domh tou epe3ergasth),sthn ousia h java leitourgei etsi. kai telos pantwn me ena katalhlo compiler mporeis na ftia3eis paneykola cross platform efarmoges, me ton idio kwdika kai mia syllogh apo biblio8hkes (ginete hdh me kapoia projects opws to gaim kai to gimp). Kai to macos nomizw pleon oti einai ena comercial linux dist.

Όλα αυτά είναι εντελώς ΑΣΧΕΤΑ με το topic
kala ok mhn fwnazeis

einai poly pio eykolo omws na tre3eis win32 application mesa apo frameworks se x86 machines. h na bootareis kai win opws eidh to xei kanei m8

Να μπουτάρεις win είναι εφικτό. Να τρέξεις win32 εφαρμογές στο MacOS X όχι χωρίς emulator. Άλλωστε δεν λείπει κάτι στο MacOS X για να νοιώσεις αυτή την ανάγκη.:mrgreen: Το αντίθετο. Πολύ θα ήθελα το PC να είχε Final Cut, Pages, Keynote, DVD Studio Pro, iWeb, Safari, OpenGL γραφικό περιβάλλον, ασφάλεια, ταχύτητα, expose, spotlight και φυσικά ευχρηστία και φιλικότητα αλλά... αν τα είχε όλα αυτά θα το λέγαν Mac.:mrgreen:

fysika kai mporei na ginei trexontas ena emulated win 32 system apo pisw

Αυτό δεν το κάνει συμβατό. Το ακριβώς αντίθετο. Άσε που δεν υπάρχει αυτό που λες σε Intel επεξεργαστές.

kai telos pantwn me ena katalhlo compiler mporeis na ftia3eis paneykola cross platform efarmoges

Δεν είναι ικανοποιητικό. Δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο Mac άρα δεν πρόκειται να το τρέξει ούτε ένας mac-user. Το γραφικό περιβάλλον του MacOS X είναι OpenGL. To Gimp για Mac δεν το χρησιμοποιεί και φαίνεται σαν αρχαία εφαρμογή μπροστά στις native!

Kai to macos nomizw pleon oti einai ena comercial linux dist.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!!! :mrgreen: Linux? Μπλιαχ!!!

Υπόσχομαι να μην ξαναμιλήσω για την Apple γιατι έχουμε ξεφύγει εντελώς. Εδώ έρχεται μία επανάσταση στον τρόπο που παίζουμε και εμείς ασχολούμαστε με άλλα?

Λίγο Rev τώρα.

Να μπουτάρεις win είναι εφικτό. Να τρέξεις win32 εφαρμογές στο MacOS X όχι χωρίς emulator. Άλλωστε δεν λείπει κάτι στο MacOS X για να νοιώσεις αυτή την ανάγκη.

safws kai leipei m8 gia win yparxoun apps gia ta panta (kai synh8ws panw apo 1-2) to mcos den dia8etei ayth thn biblio8hkh programmatwn

Αυτό δεν το κάνει συμβατό. Το ακριβώς αντίθετο. Άσε που δεν υπάρχει αυτό που λες σε Intel επεξεργαστές.

fysika kai yparxei m8, yphrxe kai ena linux dist pou to kane apo mama (douleye fysima me emulator) ta lindows. kai 3analew kai mono oti mporeis na to kaneis etsi xwris na xaneis se perfomance apo emulation cpu einai kati, lol kai an deis se ligo kairo kati tetoio se mac mhn para3eneyteis.

Δεν είναι ικανοποιητικό. Δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο Mac άρα δεν πρόκειται να το τρέξει ούτε ένας mac-user. Το γραφικό περιβάλλον του MacOS X είναι OpenGL. To Gimp για Mac δεν το χρησιμοποιεί και φαίνεται σαν αρχαία εφαρμογή μπροστά στις native!

nta3 kolhses ec sto gimp to 8ema einai oti ginete kai gia commercial programmata pleon to port ginete paixnidaki

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!!! Linux? Μπλιαχ!!!

:( ma kata bash ena custom modified linux dist einai meta thn ekdosh x kai fysika einai fobero leitourgiko alla na to kaneis ti mono tou :P opws kai to linux exei foberh domh alla gia kaneis kati aplo (etsi 3ekinaei sthn arxh) ftaneis sta 40 12 compile. Opote Windows (na painepsoume kai to spiti mas )

oso afora twra to 8ema mas kai tis konsoles, sthn prohgoumenh genia ena systhma me fainomenika katwtero epe3ergasth, ton tapeino celleron me 733 xronismo katafere na exei kalytero perfomance apo to emotion engine kai ton gecko, opote nomizw oti sygkrish me tech sheets den mporei pote na einai accurate mias kai milame gia custom solutions me 3exwrista ergaleia anapty3hs klp klp

Παιδιά, δε χρειάζεται νομίζω να συζητάμε άλλο για specs και γραφικά.

Έχουμε μία επανάσταση στο gameplay, τα γραφικά μπαίνουν πλέον σε δεύτερη μοίρα.

Η δικιά μου ταπεινή άποψη είναι ότι το χειρηστήριο θα μας κάνει να τα ξεχάσουμε όλα περί γραφικών, specs κλ κλ κλ.

Επίσης όλες οι ειδήσεις που ακούμε είναι άκρως εντυπωσιακές.

Πού να το φανταζόμασταν ότι το παιχνίδι που σχεδιάζει η Ubisoft Paris, και που το ανακοινώσαμε κάνα 2-μηνο πρίν, θα ήταν ένα άκρως βίαιο FPS, το οποίο μάλιστα προσπαθεί να εκμεταλευτεί το χειρηστήριο με κάθε δυνατό τρόπο.

Ποιός θα το έλεγε, ότι ενώ είχαμε αμφιβολίες για το 3d-party support, θα ακούγαμε είδηση ότι πιθανότατα θα έχουμε 20(!!!!) τίτλους στην launch date, εκ των οποίων μόνο 6-7 θα είναι της μεγάλης Ν!! Αν όντως βγάλουν τόσα παιχνίδια, θα είναι ρεκόρ! Ποτέ στην ιστορία των κονσόλων δεν είχαμε τόσα πολλά παιχνίδια με την πρωτοκυκλοφορία μιάς κονσόλας.

Είχαμε αμφιβολίες ότι η Ν θα παραμείνει εταιρία για μικρά παιδιά. Τώρα βλέπουμε ότι έρχονται συνεχώς ανακοινώσεις για παιχνίδια που αποσκοπούν σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Και ενώ εμείς που δεν το έχουμε δοκιμάσει το χειρηστήριο με τα ίδια μας τα χέρια, έχουμε αμφιβολίες για το πόσο καλό είναι, όλοι οι υπόλοιποι, devs, άτομα από περιοδικά που το δοκίμασαν έχουν πάθει την πλάκα τους!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι σίγουρο ότι υπάρχουν και άλλα μυστικά που δεν μας τα έχουν ανακοινώσει ακόμα!

Δεν λέω να μας πιάσει άκρατος ενθουσιασμός, όπως με έπιασε το πρωί, αλλά νομίζω πως πρέπει να αρχίσουμε να βάζουμε τις αμφιβολίες σιγά σιγά πίσω μας.

Είναι πασηφανές ότι η μεγάλη Ν κινείται στον σωστό δρόμο και με το παραπάνω.

Βασικά, όχι απλώς κινείται στο σωστό δρόμο, αλλά γράφει ιστορία. Θα αλλάξει για πάντα ο τρόπος που παίζουμε video-games.

Simfono me panther_512 se ola osa exei pei se auto to thread alla barieme na to lew kathe fora:-D !Ayta pou anaferete sto teleutaio tou post einai akribws auta pou tha simboun.Mporei me to release tis konsolas na min ginoun kai polla pragmata,alla me ton kairo tha katalabei o kosmos oti prokeite gia epanastasi sto gaming kai genikos sto home-entertament kiriolektika (mporei na simetexei oli i oikogenia-oles oi ilikies,opws eidame kai sto trailer prin apo kairo).

Me to playstation ti egine,akribws to idio(sxedon),molis bgike ekane 320.000+draxmes!!!,ase pou de to iksere kanenas,mono osoi diabazan Pixel,periodika gia games tou eksoterikou kai genikws osoi asxoloutane me games.Siga-siga mpike se kathe spiti.Kati analogo pisteuw tha ginei kai me to Revolution...O xronos tha deiksei

Kala i photo tou ps3-revo einai apisteuti:-D :) :-D

Συμφωνω και εγω με τον panther_512, αλλα...

... μπαινω σε mode απολυτης αντικειμενικοτητας...

Μα ειναι δυνατον να μην εχει HD το Revolution; :-(

Ναι μου αρεσει να δινω 1000+ Euro για την κονσολα και μια HDTV, αλλωστε παντα τοσα εδινα για να παιζω παιχνιδια. 8)

Ναι μου αρεσει να παιζω τα ιδια παιχνιδια με τον ιδιο τροπο, τι να τα κανω εγω τα innovation και revolution κτλ, εγω ειμαι παραδοσιακος τυπος.

Τι να το κανω αυτο το τηλεκοντρολι, εμενα μου αρεσει να σημαδευω επι 12,57 δευτερολεπτα τουλαχιστον τον αντιπαλο με analog goypad.

Και στην τελικη εχω βαρεθει να κυνηγω μανιταρακια ρε Nintendo!!

Μην σας ξεγελουν οι μεχρι τωρα φωτογραφιες του Red Steel, ειμαι σιγουρος οτι τα boss θα ειναι μανιταρακια! :evil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...