Προς το περιεχόμενο

The Official Nintendo Wii topic {8 Δεκεμβρίου κυκλοφορία σε Ευρώπη/250?}

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς την ταχύτητα του επεξεργαστή του Wii? Aκουσα κάτι για 3 GHz και δεν ξέρω αν αληθεύει ή όχι.

Δημοσ.
Εγώ τόσο νομίζω θα το πάει.

212 ακούγεται κάπως μυστήριο.

O πρόεδρος της Βρετανικής Nintendo αρνηθηκε τον ισχυρισμό για τα 212 ευρώ και για τη φημολογούμενη ημερομηνία. Δήλωσε όμως ότι είναι αρκετά κοντά στην τιμή αυτή.

Πιστεύω ότι η τιμή της κονσόλας θα είναι 200 ευρώ, όπως παραδοσιακά πωλούσε τις προηγούμενες κονσόλες της η Nintendo.

Δημοσ.
Γνωρίζει κανείς την ταχύτητα του επεξεργαστή του Wii? Aκουσα κάτι για 3 GHz και δεν ξέρω αν αληθεύει ή όχι.

3GHz??????

Mπά, σε καμία περίπτωση.

Ο επεξεργαστής θα έχει ταχύτητα από 750ΜΗz μέχρι 1,5GHz, με ποιό πιθανό το πρώτο. Δεν ξέρουμε ακόμα σίγουρα, πάντως ταχύτητες από 1,5GHz και πάνω, νομίζω πρέπει να τις αποκλείσουμε.

Δημοσ.
3GHz??????

Mπά, σε καμία περίπτωση.

Ο επεξεργαστής θα έχει ταχύτητα από 750ΜΗz μέχρι 1,5GHz, με ποιό πιθανό το πρώτο. Δεν ξέρουμε ακόμα σίγουρα, πάντως ταχύτητες από 1,5GHz και πάνω, νομίζω πρέπει να τις αποκλείσουμε.

Καπου διάβασα ότι η IBM έχει δωσει τον επεξεργαστή Broadway (κωδικό όνομα για το Wii) σε λάπτοπ με το όνομα PPC 970 που κυμαίνονται στη παραπάνω τιμή ταχύτητας. Βέβαια προσφατες δηλώσεις ανέφεραν για σημαντικότερα πιο γρήγορο σε σχέση με τον επεξεργαστή του Gamecube.

Tώρα θα δείξει στις 15 του μήνα τι ειναι σωστο και τι οχι (ελπίζω να πουν τότε!)

Δημοσ.

Μπά, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Wii μπορεί και να μή κυκλοφορήσουν ποτέ, τουλάχιστον από το στόμα της Nintendo.

Αυτά που είπε η IBM πρόσφατα, είναι ότι η καινούργια αυτή CPU θα τρώει 20% λιγότερο ρεύμα, ενώ παράλληλα θα είναι γρηγορότερη από αυτή του Gamecube.

Τώρα πόσο πιό γρήγορη, δεν ξέρουμε.

Όπως και να έχει, είναι λίγο απίθανο να μας πούν στις 14-15 Σεπτεμβρίου για τεχνικά χαρακτηριστικά.

Δημοσ.

Το παιχνίδι δεν εξαρτάται μόνο από τον επεξεργαστή.

Σε όποιο review και να κοιτάξετε, θα δείτε ότι τα γραφικά πιάνουν κάτω από το 20% της βαθμολογίας.

Για την αξιολόγηση λαμβάνουν υπ'όψιν τα γραφικά, τον ήχο, το gameplay, την αντοχή στον χρόνο, την ευκολία εκμάθησης, και τέλος την υποστήριξη από manual, χάρτες και ότι άλλο υπάρχει στο κουτί του παιχνιδιού.

Οι λέξεις tetris, arcanoid, bouble bouble, cabal, age of empires II σας λένε κάτι;

Τα πρώτα τρέχαν σε επεξεργαστές με ταχύτητα κάτω από 10Mhz, ενώ το τελευταίο ακόμα με στα 500Mhz πάει άνετα.

Ακόμα τα παίζω χωρίς να τα βαριέμαι. Αντίθετα από τα καινούργια παιχνίδια, ελάχιστα μου έχουν κρατήσει το ενδιαφέρον.

Δημοσ.
Το παιχνίδι δεν εξαρτάται μόνο από τον επεξεργαστή.

Σε όποιο review και να κοιτάξετε, θα δείτε ότι τα γραφικά πιάνουν κάτω από το 20% της βαθμολογίας.

Για την αξιολόγηση λαμβάνουν υπ'όψιν τα γραφικά, τον ήχο, το gameplay, την αντοχή στον χρόνο, την ευκολία εκμάθησης, και τέλος την υποστήριξη από manual, χάρτες και ότι άλλο υπάρχει στο κουτί του παιχνιδιού.

Οι λέξεις tetris, arcanoid, bouble bouble, cabal, age of empires II σας λένε κάτι;

Τα πρώτα τρέχαν σε επεξεργαστές με ταχύτητα κάτω από 10Mhz, ενώ το τελευταίο ακόμα με στα 500Mhz πάει άνετα.

Ακόμα τα παίζω χωρίς να τα βαριέμαι. Αντίθετα από τα καινούργια παιχνίδια, ελάχιστα μου έχουν κρατήσει το ενδιαφέρον.

Mα είπε κανείς το αντίθετο????

Απλώς το παιδί έκανε μιά ερώτηση για τη ταχύτητα του επεξεργαστή και του απαντήσαμε.

Το ότι θα βγούν παιχνιδάρες για αυτήν την κονσόλα είναι βέβαιο.

Δημοσ.
ι λέξεις tetris, arcanoid, bouble bouble, cabal, age of empires II σας λένε κάτι;

koita otan les etrexan se 10mhz prepei na koita3eis kai thn epoxh pou eixe bgei klp klp den diafwnw oti mporoun na bgoun e8istika games pou na mhn xriazonte epe3ergastes >500mhz gia na tre3oun. Alla einai pio eykolo se ena mhxanima me megalh epe3ergastikh isxh na bgoun paixnidia me kainouria stoixeia se gameplay kai grafika. PX to mgs an kai ebgaine xronia prin se 8bit kai 16bit systhmata ekane thn diafora otan ekmetaleythke to playstation
Δημοσ.

Mε ολοκλήρωση στα 90nm, σαν τον επεξεργαστή Broadway του Wii (που είναι PowerPC), η IBM έχει τον εξής επεξεργαστή :

PowerPC G5 series, 970FX (2004), manufactured at 90 nm, 1.8 - 2.7 GHz

http://en.wikipedia.org/wiki/PowerPC

Aπό εκεί έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι ίσως δεν είναι αναβαθμισμένος GC επεξεργαστής αλλά κατά πολύ δυνατότερος.

Δημοσ.

Το έψαξα το θέμα και παραθέτω δύο άρθρα:

http://www.reghardware.co.uk/2006/09/08/

ibm_ships_broadway_processors_to_nintendo/

"IBM is to start shipping its "Broadway" PowerPC processor to Nintendo for use in its Wii games console.

Broadway uses a 90 nm SOI CMOS process and is manufactured at IBM's East Fishkill, NY, fabrication facility on 300mm wafers."

και το δεύτερο:

http://en.wikipedia.org/wiki/Power_Mac_G5

"Τhis lab is a completely automated facility located in East Fishkill, New York, and figures heavily in IBM's microelectronics strategy above and beyond the partnership with Apple...to produce these large, 300 mm wafers."

"Subsequent revisions of the "G5" processor have included IBM's PowerPC 970FX (same basic design on a 90nm process)"

Προφανώς κατασκεύασαν το Broadway στα ίδια εργαστήρια που έφτιαξαν και τον PowerPC G5. Bέβαια μπορεί να λέω και μπουρδες. Παίζουν ρόλο το μέγεθος του chip του επεξεργαστή και η μέθοδος ολοκλήρωσης (90nm) για να 'φανταστούμε' πόσα τρανζίστορ θα περιέχει.

Δημοσ.

Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι οι προγραμματιστές του Batalion wars 2 είπαν ότι έχουν βάλει διπλάσιας λεπτομέρειας μοντέλα σε σχέση με τον πρώτο τίτλο και ακόμη δεν έχουν φτάσει τα όριο της κονσόλας. Όλα αυτά χωρίς κανένα optimization! Τα γραφικά αυτού του παιχνιδιού είναι πάρα πολύ καλά. Θα είναι σίγουρα από τα must have.

Άρα όλα καλά από πλευράς ισχύος. (για μένα τουλάχιστον)

Δημοσ.

Άρα όλα καλά από πλευράς ισχύος. (για μένα τουλάχιστον)

XAXAXAXA!!!! Είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλά και για πάρα πάρα πολλούς άλλους!

Κάτσε να βγεί η κονσόλα, να έρθουν και τα παιχνίδια και θα γίνει χαμός!

Edit:

apple64, μήπως σου βρίσκεται εύκαιρο το link με αυτό που είπες για το battallion 2? Θέλω να πάω μιά βόλτα από gamespot να δώ τί θα πούνε εκεί οι καμμένοι και πρέπει να εφοδιαστώ με λίγα links.

Προφανώς κατασκεύασαν το Broadway στα ίδια εργαστήρια που έφτιαξαν και τον PowerPC G5. Bέβαια μπορεί να λέω και μπουρδες. Παίζουν ρόλο το μέγεθος του chip του επεξεργαστή και η μέθοδος ολοκλήρωσης (90nm) για να 'φανταστούμε' πόσα τρανζίστορ θα περιέχει.

Μακάρι να έχεις δίκιο.

Το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει για τη συγκεκριμένη κονσόλα είναι η ισχύς της, αλλά λίγο παραπάνω απ'ότι περιμέναμε δεν βλάπτει :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...