MasterX Δημοσ. 4 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2005 Δοκιμάζοντας για πρώτη φορά να περάσω video από την DV Sony PC2E (μοντέλο πενταετίας) μέσω του Firewire της Audigy, διαπίστωσα κάτι που είχα δει πριν λίγο καιρό όταν δοκίμασα να κάνω το ανάλογο στο MS Movie Maker: Αν και έγραφα στο σκληρό σε φορμά DV Type 1 χωρίς να χάνω καρέ, η ποιότητα του βίντεο που γραφόταν ήταν κατώτερη από αυτό που έβλεπα ταυτόχρονα στην LCD της κάμερας!!! Συγκεκριμένα, η φωτηνότητα ήταν μειωμένη και τα χρώματα λίγο πιο μουντά, και έχανα σε λεπτομέρεια... Μήπως κανείς έχει κάποια ιδέα του τί φταιει;;; Επίσης και κάτι άλλο.. Όταν πήγα να γράψω DVD μου έγραφε ότι μπορούσα να γράψω μόνο VideoCD. Για το DVD έγραφε ότι έπρεπε να αγοράσω τον MPEG2 κωδικοποιητή.... Ενώ 2 φίλοι μου που δοκίμασαν στα δικά τους PC εγραψαν χωρίς πρόβλημα. Γιατί;;;
Panahs Δημοσ. 4 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2005 Βασικά μην με κράξεις, αλλά τα προβλήματα που περιγράφεις ότι έχεις έχουν να κάνουν με την οθόνη. Είναι πολύ λογικό να σου βγάζει διαφορετικό φωτισμό και χρώματα το LCD monitor της κάμεράς σου από την οθόνη του υπολογιστή σου. Τώρα όσο για την λεπτομέρεια, ποιες είναι οι διαστάσεις της οθόνης της κάμεράς σου? Έχεις αναλογιστεί ότι για μια κάμερα πενταετίας, η ποιότητα που βλέπεις σε ένα monitor 2,5 ιντσών είναι κάπως παραπλανητική σε σχέση με το όπως θα την έβλεπες σε μια μεγάλη οθόνη? Επίσης όταν λες στο τέλος ότι δύο φίλοι σου δοκίμασαν να κάνουν encoding, το δοκίμασαν με video από την κάμερά σου? Η ποιότητα ήταν ίδια και σε αυτούς? Για να αφήσουμε τις υποθέσεις, εάν θέλεις να κάνεις καλή κωδικοποίηση ψάξε ένα πρόγραμμα που λέγεται Cinema Craft Encoder και το Nerovision χρησιμοποίησέ το για τα υπόλοιπα. Μιλάμε για μεγάλη διαφορά.
MasterX Δημοσ. 4 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2005 Βασικά, είτε έχω Full screen είτε το βλέπω στο μικρό παράθυρο του NeroVision Express είναι χειρότερη ποιότητα από το LCD. Το περίεργο είναι ότι περίμενα στην κάμερα 5ετίας να φαίνεται χειρότερα από το παραθυράκι του προγράμματος που είχε λίγο πιο μεγάλο μεγεθος... Και βέβαια μιλάμε ότι το πέρασα σε DV στο PC, δηλαδή υποτίθεται ή ότι δεν έπεσε η ποιότητα ή ότι έπεσε ελάχιστα.. Δεν πρόλαβα να συμπιέσω σε MPEG2, όπου και θα έπαιζε ρόλο αν είχα Cinema Craft Encoder....
MasterX Δημοσ. 4 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2005 Έχεις αναλογιστεί ότι για μια κάμερα πενταετίας, η ποιότητα που βλέπεις σε ένα monitor 2,5 ιντσών είναι κάπως παραπλανητική σε σχέση με το όπως θα την έβλεπες σε μια μεγάλη οθόνη? Επίσης όταν λες στο τέλος ότι δύο φίλοι σου δοκίμασαν να κάνουν encoding, το δοκίμασαν με video από την κάμερά σου? Φίλε Panahs, δε συγκρίνω μόνο με το LCD ης κάμερας, αλλά και με αυτό που βλέπω όταν συνδέω την κάμερα στην τηλεόραση. Η ποιότητα είναι φανταστική και δεν έχει σχέση με αυτό που βλέπω στο PC. Αφού στο PC έχω γράψει το βίντεο σε DV η ποιότητα θα έπρεπε να είναι άριστη....
accipio Δημοσ. 5 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2005 Επίσης και κάτι άλλο.. Όταν πήγα να γράψω DVD μου έγραφε ότι μπορούσα να γράψω μόνο VideoCD. Για το DVD έγραφε ότι έπρεπε να αγοράσω τον MPEG2 κωδικοποιητή.... Ενώ 2 φίλοι μου που δοκίμασαν στα δικά τους PC εγραψαν χωρίς πρόβλημα. Γιατί;;; Πρέπει να αγοράσεις το αντίστοιχο plugin για το NeroVision Express, που ενεργοποιεί τη δυνατότητα δημιουργίας DVD.
MasterX Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2005 Τελικά ισχύει αυτό που είπε ο accipio... Αλλά δεν έχω βρει κάποια λύση ακόμη στο πρόβλημα της ποιότητας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.