DrFreeman Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Και η M$ το ίδιο περίπου έκανε με το 360 απλά αντί να διαθέσει όλα τα μηχανήματασε μια region (π.χ. ΗΠΑ)' date=' τα μοίρασε και στις τρείς...[/quote'] Και πιστεύω ότι αυτή είναι η πλέον σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση για τους gamers. Aκόμη και με προβλήματα στο launch και με ελλείψεις, μια παγκόσμια κυκλοφορία είναι προτιμότερη από μια σκέτη ιαπωνική. Ενα εξαμηνο + θα ειναι σιγουρα ....ετσι εγινε και με το ps1 ' date=' με το ps2 και με το psp ....γιατι να αλλαξει τωρα ?[/quote'] Γιατί οι καιροί αλλάζουν και δεν είναι πλέον μόνο η Ιαπωνία ο χώρος των gamers όπως ήταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Oι gaming communities είναι πανίσχυρες πλέον και σε ΗΠΑ και σε Ευρώπη και αντιπροσωπεύουν τα 4/5 της παγκόσμιας αγοράς. Εγώ δε δικαιολογώ τη Sony (και τη Νintendo) γι'αυτή τους την τακτική, και πιστεύω ότι αργά η γρήγορα θα καταλάβουν ότι δεν τις ωφελεί αυτή η συμπεριφορά που τηρούν απέναντι στο κοινό τους στη Δύση. Συμφωνω ..... ..Ετσι γινεται .... Εμενα ομως μου αρεσει που εχω το xbox360 εδω κ εναν μηνα και δεν το βλεπω με τα κυαλια...!! Ας βρουν λοιπον οι εταιριες μια λυση για αυτο .... Πράγματι...για το PS3 όμως ετοίμαζε τα κυάλια...
telegamesvg Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Πράγματι...για το PS3 όμως ετοίμαζε τα κυάλια... Συμφωνω σε ολα οσα λες ...... αλλα αυτο το τελευταιο πες'το σε αλλους ....;-)
nestorn Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Εμενα ομως μου αρεσει που εχω το xbox360 εδω κ εναν μηνα και δεν το βλεπω με τα κυαλια...!! :D :D ....Kαι πολύ καλά κάνεις αν το software που έχει σε καλύπτει... Όπως είπα και πρίν κάθε gamer και πόσο μάλλον hardcore θέλει να πάρει στα χέρια του το καινούριο προϊόν όσο νωρίτερα γίνεται...εσύ μάλλον ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία... Γιατί οι καιροί αλλάζουν και δεν είναι πλέον μόνο η Ιαπωνία ο χώρος των gamers όπως ήταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ʼ90... Aπο όσο έχω μελετήσει το θέμα, οι Ιάπωνες είναι λίγο περίεργοι όσον αφορά το πότε παίρνουν στα χέρια τους μια καινούρια τεχνολογία, δηλαδή αν δεν είναι οι πρώτοι που θα πάρουν το PS3 ή 360 ή Revo μπορεί να μην το αγοράσουν καθόλου.... Δεν νομίζω οτι είναι θέμα gaming communities (πού είναι πανίσχυρη ακόμα στην Ιαπωνία, ενδεικτικά θα σου πώ οτι στέκονται ακόμα arcades) αφού πάντα και Ευρώπη και ΗΠΑ είχαν μεγάλα ποσοστά gamers (βλέπε amstrad, commodore,spectrum κτλ). Κατ' εμένα είναι λόγω ιαπωνικού σωβινισμού, περιέργου τρόπου σκέψης και υψηλού βιοτικού επιπέδου (σε επίπεδα υπερκαταναλωτισμού) που υπάρχει στην ιαπωνία...
BlizardBill Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δεν γίνεται να κάνει παγκόσμιο lanch η Sony γιατί οι ζήτηση είναι πολλαπλάσια από το 1κ κονσόλες που έχει βγάλει το xbox360 τον πρώτο μήνα . Και έχει ουσιαστικά 3 region, ενώ η Microsoft 2… η Ιαπωνία δεν παίρνει καθόλου xbox O μέσος όρος πωλήσεων του ps2 ξεπερνάει κατά πολύ αυτό τον αριθμό, και φανταστείτε πόσους μήνες πριν την διάθεση πρέπει να αρχίσει η παραγωγή για να μην υπάρχουν προβλήματα, και σε τι ρυθμούς . Μόνη λύση είναι να το δίνει πανάκριβο στην αρχή , πάνω από 1000 ευρώ, αλλά αυτό θα κάνει μεγαλύτερο κακό τελικά. ΥΓ Είμαι σίγουρος πως αν δεν είχε τόσα προβλήματα και απίστευτα μικρές πωλήσεις το xbox360 , θα είχε αρχίσει να ανησυχεί η sony και θα βιαζόταν… τώρα δεν μου κάνει εντύπωση να περιμένουν αναπαύτηκα .
Slay Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Kapoioi den exoyme problhma na perimenoyme, gia polloys logoys, eipa hdh merikoys, na prostheso akoma oti gia to PS2 bgainoyn akoma gamata paixnidia, kai tha synexisoyn na bgainoyn akoma kai meta thn kykloforia toy ps3. Kapoioi den theloyn kan na paroyn KAI 360, eite giati den toys enthoysiazei tipote apo osa exoyn dei, eite giati poly apla den exoyn ta xrhmata na pairnoyn oti kainoyrgio bgainei sthn agora. Giati na paro 360 otan xero oti ola ta paixnidia gia ta opoia phra to ps2 tha bgoyn kai sto ps3? h MS den phre kanena exclusive apo thn Sony, kai ta dika ths exclusives den me pshnoyn opos den me epshsan kai sto xbox to proto. Tha ithela na exo tora ps3 kai na paizo? nai sigoyra, alla ayto den shmainei oti tha petaga ta lefta moy sto 360 mono kai mono gia na exo mia next gen konsola tora, mporo na perimeno merikoys mhnes, den tha patho tipota an paizo Onimusha 4, FFXII, Rogue Galaxy,Black kai ena soro alla sto ps2, perimenontas gia to PS3. Δεν μπορω καν να σκεφτω τι καζουρα θα γινοταν εδω , αν κατι τετοιο ειχε πραξει η M$ .... Thymamai toys xbox fans na lene oti sto ps2 prepei na doseis lefta gia ethernet, lefta gia disko ktl, den blepo na lete tora to idio gia to 360 poy exei antistoixa addons, lefta gia wireless, lefta gia next gen drive (kai ayto mono gia movies), opote ta idia isxyoyn kai stis dyo pleyres, mhn pas na bgaleis to allo stratopedo agioys.
Slay Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 To video apo to keynote speach shmera sxetika me to Ps3 http://www.gamespot.com/news/6141877.html to mikro trailer poy edeixan exei kapoies kainoyrgies skhnes apo Warhawk kai GT5.
telegamesvg Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Kapoioi den exoyme problhma na perimenoyme' date=' gia polloys logoys, eipa hdh merikoys, na prostheso akoma oti gia to PS2 bgainoyn akoma gamata paixnidia, kai tha synexisoyn na bgainoyn akoma kai meta thn kykloforia toy ps3.Kapoioi den theloyn kan na paroyn KAI 360, eite giati den toys enthoysiazei tipote apo osa exoyn dei, eite giati poly apla den exoyn ta xrhmata na pairnoyn oti kainoyrgio bgainei sthn agora. Giati na paro 360 otan xero oti ola ta paixnidia gia ta opoia phra to ps2 tha bgoyn kai sto ps3? h MS den phre kanena exclusive apo thn Sony, kai ta dika ths exclusives den me pshnoyn opos den me epshsan kai sto xbox to proto. Tha ithela na exo tora ps3 kai na paizo? nai sigoyra, alla ayto den shmainei oti tha petaga ta lefta moy sto 360 mono kai mono gia na exo mia next gen konsola tora, mporo na perimeno merikoys mhnes, den tha patho tipota an paizo Onimusha 4, FFXII, Rogue Galaxy,Black kai ena soro alla sto ps2, perimenontas gia to PS3. [/quote'] Ποιος σου ειπε να παρεις κατι με το ζορι ?? Εσεις εχετε φαγωθει για την ανωτερωτητα της "αρειας φυλής" των PS3 ...και ποσο βλακες ειμαστε οι υπολοιποι που πηραμε xbox360 κ.λ.π Εγω λεω τοοοοσο καιρο εδω μεσα οτι ο καθενας μας αγοραζει αυτο που του αρεσει και δεν υπαρχει λογος να υποτιμα τον αλλον επειδη αγορασε κατι αλλο .. Thymamai toys xbox fans na lene oti sto ps2 prepei na doseis lefta gia ethernet' date=' lefta gia disko ktl, den blepo na lete tora to idio gia to 360 poy exei antistoixa addons, lefta gia wireless, lefta gia next gen drive (kai ayto mono gia movies), opote ta idia isxyoyn kai stis dyo pleyres, mhn pas na bgaleis to allo stratopedo agioys.[/quote'] Ναι αλλα περασαν 6 7 χρονια απο τοτε και πλεον ΟΛΟΙ εχουν ethernet και σχεδον ολοι exoyn ADSL...και πλεον το xbox live ειναι μια πραγματικοτα που θα πρεπει να ακολουθησουν και αλλοι (βλεπε Sony και μακαρι)....οσο για τα λεφτα του next-gen drive που αναφερεις θα δουμε αν θα ειναι τοοοοσοοο πολλα.... ;-) Βεβαια για να βγαλουμε τα συμπερασματα μας θα πρεπει η $ony να ανακοινωσει καποια στιγμη την ημερομηνια κυκλοφοριας του Ps3 και βεβαια ακομη καλυτερα να το πιασουμε και στα χερακια μας....και δυστυχως για ολους μας οπως παμε εμεις στην Ευρωπη θα το εχουμε αρχες 2007 ...και στην καλυτερη τελος 2006 ...Δηλαδη ..μοονοο εναν χρονο απο τωρα τουλαχιστον ...!!!! Το οτι θα κυκλοφορησει καποια στιγμη στο μελλον ειναι βεβαιο ..αλλωστε μονο του σπανου τα γενια δεν γινονται ..... $ony εμεις οι Ευπρωπαιοι καταναλωτες σε ευχαριστουμε .. Αλλα ξεχασα ...εχουμε τοοοσαα gameς να παιζουμε στο Ps2 ....αντι να τα παιζουμε στο Ps3 ...
DrFreeman Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Οπως είπα και πριν δεν είμαι σίγουρος για το λόγο που συμβαίνει αυτό (η κυκλοφορία πρώτα στην Ιαπωνία με μεγάλη χρονική διαφορά), ωστόσο βλέπω ότι και οι Ιαπωνικές εταιρίες το επιδοτούν εδώ και χρόνια σα λογική. Μάλιστα δημιουργούν τεχνητά χρονικά κενά - για να μην πούμε χάσματα (όπως αυτό το Ιούνιος '06 Ιαπωνία - Αρχες '07 Ευρώπη) που πραγματικά δε γνωρίζω αν οφείλονται μόνο σε θέματα τεχνικής φύσεως - παραγωγή, logistics, κλπ - ή σε θέματα παράδοσης - σωβινισμού, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω για την περιέργεια των Ιαπώνων. Αν πράγματι οι Ιάπωνες καταναλωτές έχουν αυτή τη λογική σήμερα -το πήρε ο Αμερικανός πρώτα; ΔΕΝ αγοράζω - τότε μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν οι Ιαπώνες κατασκευαστές που τους χαιδεύουν έτσι, αγνοώντας τα 70+ εκατομμύρια αγοραστών του PS2 στη Δύση σα να μην υπήρξαν ποτέ. Βλέπω ότι πολλοί εδώ συμφωνούν με αυτή την τακτική των Ιαπώνων κατασκευαστών - κι όχι μόνο ο Slay. Eγω από την άλλη ενοχλούμαι τρομερά από τακτικές τέτοιου τύπου και δε μπορώ να τις δικαιολογώ ή να τις ανέχομαι αδιαμαρτύρητα. Δε μου αρέσει το slogan - Japan first! - που έχουν κάποιοι και νιώθουν περήφανοι γι' αυτό. Kαι κυρίως δε μου αρέσει να αισθάνομαι καταναλωτής δεύτερης κατηγορίας και να παίρνω κάτι μόλις ο αριστοκράτης - βλ. Ιάπωνας - έχει χορτάσει κι έτσι περισσεύουν και για μας κομμάτια. that's my .02
nestorn Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 ...εχουμε τοοοσαα gameς να παιζουμε στο Ps2 ....αντι να τα παιζουμε στο Ps3 ... Δεν νομίζω οτι το κριτήριο για την αγορά ενός καινούριου hardware πρέπει να είναι αν αυτό είναι το ισχυρότερο της αγοράς....Σίγουρα και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο, όμως αν το software δεν μας ικανοποιεί δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να αγοράζουμε κάτι, μόνο και μόνο επειδή έχει δυνατότητες...Και επειδή αυτό είναι υποκειμενικό, σίγουρα υπάρχουν άτομα που είναι πολύ ευχαριστημένα με το 360 και τα games που προσφέρει... Όμως πρέπει να δεχτείς οτι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι δεν εντυπωσιάζονται απο τα games που έχουν δεί ως τώρα στο 360, αφού γενικότερα τα παιχνίδια στις κονσόλες τις M$ είναι αρκετά διαφορετικά απο αυτά στις κονσόλες της $ony... Για PS2 αναπτύσσονται ακόμα πολύ σημαντικά games τα οποία θα πουλήσουν εκατομμύρια ενώ και στο gamecube αναμένεται το φοβερό και τρομερό Legend of Zelda... Αυτό που προσπαθώ να πω είναι οτι δεν πρέπει αμέσως να θάψουμε την παρούσα γενιά(απο τη στιγμή που ακόμα υποστηρίζεται απο τους devs), μόνο και μόνο επειδή βγήκε ένα πολύ ανώτερο τεχνικά μηχάνημα. Εξάλλου το ενδιαφέρον μας για τα videogames δεν είναι ο λόγος που καθόμαστε και συζητάμε όλοι μας σε αυτά τα forum?? :D
nestorn Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Βλέπω ότι πολλοί εδώ συμφωνούν με αυτή την τακτική των Ιαπώνων κατασκευαστών - κι όχι μόνο ο Slay.Eγω από την άλλη ενοχλούμαι τρομερά από τακτικές τέτοιου τύπου και δε μπορώ να τις δικαιολογώ ή να τις ανέχομαι αδιαμαρτύρητα. Δε μου αρέσει το slogan - Japan first! - που έχουν κάποιοι και νιώθουν περήφανοι γι' αυτό. Kαι κυρίως δε μου αρέσει να αισθάνομαι καταναλωτής δεύτερης κατηγορίας και να παίρνω κάτι μόλις ο αριστοκράτης - βλ. Ιάπωνας - έχει χορτάσει κι έτσι περισσεύουν και για μας κομμάτια... Aν εννοείς και εμένα σε "αυτούς που συμφωνούν" να εξηγηθώ: δεν είπα ποτέ οτι δεν θέλω να παίρνω στα χέρια μου τα νέα μηχανήματα ταυτόχρονα με οποιονδήποτε αλλό στον κόσμο. Εγώ απλά λέω οτι ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ γιατί γίνεται αυτό και εξ'αιτίας αυτού δεν ενοχλούμαι τόσο πολύ. Αυτό εξάλλου ΔΕΝ γίνεται μόνο στην Ιαπωνία. Τα αμερικάνικα αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν πρώτα στην Αμερική? Το ίδιο δεν γίνεται και με τα κινητά τηλέφωνα? Με τα ιταλικά ρούχα? Με το software απο ευρώπαϊκές εταιρίες?Και σε πολλά άλλα... Είναι πολύ πιο ευκολο να κυκλοφορήσει πρώτα ένα προϊόν στην εγχώρια αγορά.... Και θα σου πω και κάτι άλλο. Εσύ θα στεκόσουν στην ουρά μήκους 1 χιλιομέτρου για να πάρεις το PS2 την πρώτη μέρα και στη μέγιστη τιμή, το οποίο στη συνέχεια (μετά απο 2-3 μήνες) θα βελτιωνόταν σε πολλά σημεία... Μάλλον όχι (ούτε και εγώ) αφού αυτά τα κάνουν μόνο άτομα που έχουν πολλά λεφτά για ξόδεμα...
DrFreeman Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Προσοχή: Αυτά που αναφέρεις nestorn, πράγματι ισχύουν - ως ένα σημείο όμως. Το να καθυστερεί το PS3 ένα ολόκληρο εξάμηνο (και βάλε) για μία από τις δύο μεγαλύτερες αγορές του κόσμου που τόσο στήριζουν τα συστήματα - gadget - συσκευές, της περί ου ο λόγος εταιρίας (Sony) είναι ενοχλητικό - τουλάχιστον για κάποιους απο μας. Εδώ δε μιλάμε για την αγορά αυτοκινήτου στην οποία υπάρχουν εκατοντάδες μοντέλα, πολλών δεκάδων εταιριών από κάθε άκρη του κόσμου. Και τα κινήτα πλέον έχουν σχεδόν ταυτόχρονη κυκλοφορία για όλα τα μοντέλα σε όλο τον κόσμο. Μιλάμε για την αγορά των games και δη των κονσόλων - στην οποία οι παίκτες είναι τρεις. Αλλο είναι να κυκλοφορήσει ένα προϊόν πρώτα στην Ιαπωνία και 1-2 μήνες μετά στη Δύση - οπότε και δε νομίζω ότι θα εξανίστατο κανείς - και άλλο να καθυστερήσει μισό χρόνο. Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα και δε νομίζω ότι το επιχείρημα πως υπάρχουν ακόμη δυνατές κυκλοφορίες στο PS2 είναι στέρεο, δεδομένου ότι πολλοί από εμάς δεν έχουν το PS2 - και ούτε έχουν ενδιαφέρον να το αποκτήσουν. Αντιθέτως για το PS3 υπάρχει ενδιαφέρον κι από μη κατόχους συστήματος Sony και πολλοί από εμάς θα ήθελαν να προβούν σε συγκρίσεις τελικών συστημάτων και games προκειμένου να αποφασίσουν μεταξύ 360 και PS3. Αυτό όπως φαίνεται δε θα γίνει μέσα σε αυτό το χρόνο για τους παροικούντες εκτός της νήσου. Εν πάση περιπτώσει νομίζω πως έγιναν κατανοητές οι απόψεις όλων - άλλωστε η συμπεριφορά των Ιαπωνικών εταιριών δε θα αλλάξει μόνο με ευχολόγια.
telegamesvg Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Το οτι υπαρχουν ακομη αξιολογα παιχνιδια για το Ps2 ισχυει και για τους Ιαπωνες ...οχι μονο για εμας .... Και στο κατω κατω εμεις οι Ευρωπαιοι καταναλωτες πρεπει να κοιταμε το δικο μας συμφερον ....
Slay Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Και στο κατω κατω εμεις οι Ευρωπαιοι καταναλωτες πρεπει να κοιταμε το δικο μας συμφερον .... Den diafono me ayto poy les, alla prepei na katalaboyme kai ta praktika problhmata poy exei ena world wide launch, kai nai einai thema paragoghs, kai einai thema kai software gia thn kathe agora, o Kaz Hirai se prosfath synenteyxh toy eipe oti den exoyn aporipsei to sxedio gia taytoxronh kykloforia se parapano apo 1 region , alla ayto tha exarththei apo to ti software tha einai etoimo tote, pantos ta problhmata paragoghs tha yparxoyn kai sto PS3 asxetos ti leei o Hirai, eidame ti egine me to 360, poy eixe praktika na ikanopoihsei 2 agores (h iaponikh einai shmantika mikrh gia aytoys opote den exei shmasia) fantasoy ti tha ginotan me ena world wide launch ths Sony poy exei na kalypsei PLHROS 3 regions kai exei kai 4-plasia bash xrhston.
DrFreeman Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Slay, οσον αφορά τη βάση χρηστών κι οπως έχω προαναφέρει σε ανύποπτο χρόνο, δεν πιστεύω ότι ο συσχετισμός πωλήσεων και βάσης χρηστών μεταξύ του 360 και του PS3 θα έχει την οποιαδήποτε σχέση με αυτό που είδαμε στην τελευταία γενιά συστημάτων. Δηλαδή με απλά λόγια θεωρώ πλήρως ανέφικτο για τη Sony το 4 προς 1 που είδαμε μεταξύ XBOX και PS2 (υπέρ του τελευταίου). Τα πράγματα είναι πολύ πιο ευχάριστα για τη MS αυτή τη φορά και προσωπική μου εκτίμηση - ο χρόνος θα με επιβεβαιώσει ή θα με διαψεύσει - είναι πως στο τέλος της ζωής αυτής της γενιάς ο συσχετισμός θα είναι από 1 προς 1 έως και 1 προς 1.5 (υπέρ του PS3) σε παγκόσμιο επίπεδο. Βέβαια είναι μακριά ακόμα εκείνη η εποχή, αλλά και οι προβλεψεις μες στο προγραμμα είναι...
Slay Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Slay, οσον αφορά τη βάση χρηστών κι οπως έχω προαναφέρει σε ανύποπτο χρόνο, δεν πιστεύω ότι ο συσχετισμός πωλήσεων και βάσης χρηστών μεταξύ του 360 και του PS3 θα έχει την οποιαδήποτε σχέση με αυτό που είδαμε στην τελευταία γενιά συστημάτων. Δηλαδή με απλά λόγια θεωρώ πλήρως ανέφικτο για τη Sony το 4 προς 1 που είδαμε μεταξύ XBOX και PS2 (υπέρ του τελευταίου). Giati? ti se kanei na pisteyeis kati tetoio? ekane 4:1 me to ps2 poy eixe xeirotero hardware, epeidh eixe kalytera paixnidia, ti se kanei na pisteyeis oti tora poy exei kai kalytero hardware kai ta paixnidia den tha ginei to idio , h akoma megalyterh diafora?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.