Προς το περιεχόμενο

The Official PS3 topic

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άσχημα νέα για το PS3.....Σύμφωνα με το αρκετά αξιόπιστο http://www.jeux-france.com οι developers τα έχουν βρεί σκούρα με το PS3...

Η μετάφραση του άρθρου είναι απο το babelfish οπότε έχει και κάποια λάθη....

"According to the last number of the economic magazine Japanese Weekly Diamond, the developers of games on PlayStation 3 would be dissatisfied because of many difficulties encountered with the kit with development of the future console of Sony. The first games on PlayStation 3 would have in consequence being delayed. The article published in the magazine also states that the delivery of the last kits of development began only this month, whereas the kits of development for Xbox 360 were delivered during last summer. Moreover, Sony did not announce yet a price for its PlayStation 3, a very important characteristic for the developers which still do not know which type of audience they must really target for their plays. President de Enterbrain, Hirokazu Hamamura, states as well as the games exploiting in a relatively correct way the performance of PlayStation 3 should arrive only towards the end 2007...."

Eεεε ρε γλέντια...

• Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Nai nai ta exoyme xanakoysei ayta, pare kai mia poio akribh metafrash

The latest issue of Japanese economy magazine, Weekly Diamond, reveals that developers are unhappy with the state of PS3 development tools, and software is likely to be late in coming for the hardware. The article states that PS3 dev tools have only just started shipping to developers this month, while 360 tools were shipped last summer. Furthermore, SCE has not yet announced the price of the console, so developers are unable to predict what audience they are targetting games at. President of Enterbrian, Hirokazu Hamamura, says "We are unlikely to see games exhibiting a level only PS3 can achieve until the end of 2007.

Tipota axio logoy kata thn gnomh moy, paraponionoyntai giati h M$ edose devkits to kalokairi kai sygkekrimena ton aygoysto (eno kanei launch ton noembrh) kai den exoyn parei akoma ta telika devkits toy ps3 poy kanei launch to noritero ton marth? kai sto telos mas lene kai oti den einai pithano na doyme paixnidia me grafika poy MONO to ps3 mporei na bgalei prin to 2007, grinia gia thn grinia dhladh, panta etsi htan ta pragmata kai panta etsi tha einai.

Δημοσ.

Το συμπέρασμα που έχω βγάλει εγώ έως τώρα απο όσα έχω διαβάσει είναι

οτι τελικά μάλλον το xbox360 θα είναι πιο ευκολο στον προγραμματισμό

απο το PS3, παρόλο που οι devs δεν έχουν συνηθίσει τους unified shaders...

Ο συγχρονισμός των 8 cores του Cell θα είναι όπως αναμενόταν δύσκολος...

Επίσης συμπεραίνω (απο ΟΛΕΣ τις πηγές) οτι το PS3 θα είναι ισχυρότερο απο

το xbοx360 κάτι αναμενόμενο άλλωστε τόσο απο τα specs όσο και απο την

αργότερη κυκλοφορία του PS3.

To θέμα για εμένα είναι ΠΟΣΟ ισχυρότερο θα είναι το PS3 πάντως, και σε αυτό

το ερώτημα δεν μπορώ να πω οτι βγάζω κάποιο συμπέρασμα απο αυτά που

διαβάζω...Δεν ξέρω μήπως ούτε οι ίδιοι οι devs δεν μπορούν ακόμα να εκτιμίσουν

κάτι τέτοιο...ή μήπως η sony θα αλλάξει ελαφρώς τα specs προς τα πάνω την

τελευταία στιγμή (π.χ. ενεργοποίηση 8spu, περισσότερη RAM, γρηγορότερη GPU)????

Πάντως το τελευταίο δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και συνέβη και στο xbox και στο gamecube και στο PSP

στην πρόσφατη ιστορία...

Δημοσ.

den ta mathate kala ta nea akoute

to ps3 tha exei 1 atomiko kai 8 pyrinikous antidrastires

tha xrisimopioi ton anemo (otan tha to petaw apo to parathiro)

alla kai to nero(apo ta dakrya pou skasate ena swro lefta kai pezete akoma me to ps2)

alla h sony thelontas na to kykloforisei pio dynato

tha to vgalei sta katasthmata se peripou 2 me 3 xronia

pithanos omws merikoi apo esas pou perimenete me laxtara

na exete kanei oikogenia

KAI tote h sony provlepse kai to ps3 tha kratisei oso xriazete gia na paei o gios sas

sto panepistimio h akoma kai sto strato!!!!

Oi de developers tha exoun xehasei thn mhtrikh tous glwsa kai tha mhlane sonakika

NAI PRAGMATI AYTH H KONSOLA THA FEREI TA PANW KATW

Δημοσ.

Nαι έχω διαβάσει τα post που λές όμως τα νούμερα που αναφέρεις είναι

τουλάχιστον αμφισβητούμενα και βασίζονται στα specs και κυρίως σε

στοιχεία που έχει δώσει η sony...Kαι εξηγούμαι:

Τη διπλάσια ισχύ στη cpu νομίζω τη συμπεραίνεις απο το chart με τα GFLOPS

που έβγαλε η sony στην Ε3, το οποίο ακόμα και αν είναι ακριβές δεν λεέι όλη

την αλήθεια αφού σίγουρα θα ξέρεις οτι δεν είναι μονο τα GFLOPS σημαντικά

σε μια cpu ακόμα και αν αυτή έχει σχεδιαστεί με βαρύτητα τις multimedia εφαρμογές

Το 30% στη GPU νομίζω το βγάζεις με βάση το ρολόι του RSX και συγκρίνοντας

τις αντίστοιχες desktop gpu των nvidia και ati...Επίσης αρκετά αμφισβητούμενο

πρώτον λόγω του οτι δεν ξέρουμε την απόδωση που θα έχουν οι unified shaders

της gpu του xbox360 και δευτερον γιατί δεν ξέρουμε αν πράγματι ο RSX έχει

τόσο μεγάλη συγγένια με την fx7800....

Αν δεν βασίζεσαι σε αυτά τα στοιχεία μπορείς να μου εξηγίσεις αν θέλεις

Δημοσ.

alla kai to nero(apo ta dakrya pou skasate ena swro lefta kai pezete akoma me to ps2)

na exete kanei oikogenia

KAI tote h sony provlepse kai to ps3 tha kratisei oso xriazete gia na paei o gios sas

Oi de developers tha exoun xehasei thn mhtrikh tous glwsa kai tha mhlane sonakika

Α Κ Ο Υ Ν Α Δ Ε Ι Σ Κ Α Τ Ι Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Α ......... :) :)

Δημοσ.

na exete kanei oikogenia

πηρες το πρωτο βραβειο για το πιο ανουσιο ποστ σε Internet forum: ενα πλαστικο λουκουμι δαγκωμενο απο αυστραλο.

εννοηται πως η προβλεψη μου (οτι δεν θα απαντουσες με επιχειρηματα και επι τις ουσιας στο ποστ μου) βγηκε αληθης

edit: και θα θελα πολύ να ήξερα πoυ βρήκες αυτά τα νούμερα για το Ηalf-Life 2....

το 10.000.000 ηταν τυχαιο, το 40.000.000 τοσο ειχε πει ο gabe οτι κοστησε η 5ετης εξελιξη του παιχνιδιου. Παντος το HL δεν εβγαλε τα λεφτα του, οχι ακομα τουλαχιστον, θα επρεπε να ειναι στο top10 για να εχει τοσες πολησεις. Αλλα αυτο εινια neither here nor there, δεν αλαζει καπως το επιχειρημα μου

Το συμπέρασμα που έχω βγάλει εγώ έως τώρα απο όσα έχω διαβάσει είναι

οτι τελικά μάλλον το xbox360 θα είναι πιο ευκολο στον προγραμματισμό

απο το PS3, παρόλο που οι devs δεν έχουν συνηθίσει τους unified shaders...

ειλικρινα, αν το πω αλλη μια φορα θα κρεμαστω απο τα αντερα μου μονο και μονο γιατι δεν μπορω να εχω τα χερια μου γυρω απο τους λαιμους σας!

κανω quote λοιπον:

η ευκολια προγραμματισμου ειναι *απλα* ενα marketing point χωρις ουσια και βαση.

πρεπει να καταλαβεις οτι το *κοστος* εξελιξης ειναι ανεξαρτητο απο τον actuall προγραμματισμο καθως επισις και να καταλαβεις οτι *ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ SONY*.

με 120.000.000 εγκατηστεμενους πελατες το *μονο* που απασχολει την ΕΑ, την ACTIVISION και την SEGA ειναι να πιασουν 200.000.000, οχι να διωξουν το 70% της πελατειας τους.

τα παιχνιδια εχουν 2 βδομαδες να πουλησουν, ΤΕΡΜΑ, αυτο ειναι, οτι κανουν τις πρωτες δυο βδομαδες, μετα παπαλα. Πραγματικα πιστευεις οτι λογο κοστους εξεληξης θα θυσιασουν την sony οταν ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ μπορουν *ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΟΣΤΟΣ* να βγαλουν το παιχνιδι τους σε ΟΛΕΣ τις πλατφορμες?

σου ξαναλεω οτι τα περι ευκολιας προγραμματισμου εινα ενα ματσο @@ριες και τιποτα αλλο.

το ps1 επιασε λογο ευκολιας προγραμματισμου (μεταξυ αλλων), αλλα οι καιροι εχουν αλαξει (προς το χειροτερο κατ εμε). Θες να σου σκιαγραφισω ενα trend? Ποια ηταν τα παιχνιδια που εσπρωξαν το ps1? Tomb raider, Resident Evil, cras bandicoo, gran turismo, spyro the dragon, tekken, FFVI, wipeout...Τωρα πες μου ποια απο αυτες τις εταιριες (που *ολες* ηταν ανεξαρτητοι devs) παραμενει ανεξαρτητη...?η eidos αγωραστικε απο την EA, η Polyphony απο την sony, η naugty dog απο τη sony, η namco απο την bandai, η conami απο την activision, η squaresoft απο την EA, η Insomnia games δεν υπαρχει πια το ιδιο και η Psygnosis...Δεν υπαρχει πια χωρος για ανεξαρτητους devs γιατι τα λεφτα ειναι ΠΟΛΛΑ και τα εσωδα για εναν dev ανα παιχνιδι ΕΛΑΧΙΣΤΑ.

συνεπως τις ανοησιες περι δυσκολιας προγραμματισμου μπορεις οπως τις ακους να τις ξεχνας γιατι επι τις ουσιας ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ

Δημοσ.
Nαι έχω διαβάσει τα post που λές όμως τα νούμερα που αναφέρεις είναι

τουλάχιστον αμφισβητούμενα και βασίζονται στα specs και κυρίως σε

στοιχεία που έχει δώσει η sony...Kαι εξηγούμαι:

E ayta exoyme me ayta kanoyme paixnidi' date=' me ta noymera dhladh poy exoyn dosei h ATI Nvidia Sony kai M$

Τη διπλάσια ισχύ στη cpu νομίζω τη συμπεραίνεις απο το chart με τα GFLOPS

που έβγαλε η sony στην Ε3, το οποίο ακόμα και αν είναι ακριβές δεν λεέι όλη

την αλήθεια αφού σίγουρα θα ξέρεις οτι δεν είναι μονο τα GFLOPS σημαντικά

σε μια cpu ακόμα και αν αυτή έχει σχεδιαστεί με βαρύτητα τις multimedia εφαρμογές

ela tora kaneis les kai den xereis, ti metraei dhladh to general code performance? ase poy oytos h allos san arxitektonikh o Cell einai anoterh CPU

Το 30% στη GPU νομίζω το βγάζεις με βάση το ρολόι του RSX και συγκρίνοντας

τις αντίστοιχες desktop gpu των nvidia και ati...Επίσης αρκετά αμφισβητούμενο

πρώτον λόγω του οτι δεν ξέρουμε την απόδωση που θα έχουν οι unified shaders

H sygkrish egine kai me bash sxolio anthropoy ths ATI prosfata poy emesos plin safos eipe oti h X1800 kai to Xenos exoyn paraplhsies epidoseis' date=' an den to leei oyte kan h ATI oti ayth h foberh texnologia poy irthe apo to mellon gia na mpei sthn GPU toy 360 den exei parapano isxy apo thn teleytaia karta ths, poios eimai ego na to amfisbhthso :grin:

της gpu του xbox360 και δευτερον γιατί δεν ξέρουμε αν πράγματι ο RSX έχει

τόσο μεγάλη συγγένια με την fx7800....

Exeis dikio mporei na exei ena quad apo pixel shaders parapano, kai na einai akoma poio isxyrh :grin:

Αν δεν βασίζεσαι σε αυτά τα στοιχεία μπορείς να μου εξηγίσεις αν θέλεις

Apo thn stigmh poy den yparxei kai oyte prokeitai pote na yparxei ena koino benchmark kai gia tis 2 konsoles mono me tetoia stoixeia mporeis na kaneis sygkrish, kai bebaia kai apo to apotelesma apo to pos dhladh einai ta paixnidia, alla apo thn stigmh poy gia to PS3 den exoyme akoma ikano kai sygkrisimo deigma oson afora ta paixnidia, me ta noymerakia tha milame mexri na erthei ekeinh h stigmh.

@Digitalsoul

Exeis kai apo mena loykoymaki gia na mhn paraponiesai :grin:

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι απλά , και τα έχουν πει με αποδείξεις πολλές φορές τα παιδιά εδώ.

1)Το Ps3 θα έχει καλύτερο hardware , θα είναι λίγο έως πολύ ακριβότερο και δυσκολότερο στον προγραμματισμό .

( στα θετικά ότι η πολυεπεξεργασία είναι ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι )

2)Οι κονσόλες δεν είναι για 2-3 χρόνια, αλλιώς δεν θα διέφεραν από ένα "πακέτο" PC, και η Sony το έχει καταλάβει .

(το ίδιο και η Microsoft, που θα την βόλευε πολύ να περάσει την νοοτροπία των Pc και στις παιχνιδομηχανες)

Δημοσ.

Κάνε υπομονή βρε φίλε, μην πετάς τα λεφτά σου στο 360... σε λίγους μήνες θα σου έχει μείνει η χειρότερη κονσόλα της νέας γενιάς και όλοι οι φίλοι σου θα σε κοροϊδεύουν ... :)

Δημοσ.
Κάνε υπομονή βρε φίλε, μην πετάς τα λεφτά σου στο 360... σε λίγους μήνες θα σου έχει μείνει η χειρότερη κονσόλα της νέας γενιάς και όλοι οι φίλοι σου θα σε κοροϊδεύουν ... :)

gnomi soy......

Δημοσ.

Αν και δεν εμπιστεύομαι τα polls στο internet, εκπλήστικα με τα αποτελέσματα στο παρακάτω poll:

Which 'next gen' console will you be purchasing?

http://vgstrategies.about.com/gi/pages/poll.htm?linkback=http://vgstrategies.about.com/od/videogamesurveyspolls/a/nextgenconsoles.htm&poll_id=3184139045&poll=1&submit1=Submit%20Vote

Τελευταία φορά που το κοίταξα, είχε 2200-κάτι ψήφους και έδινε προβάδισμα στο Revo με 66% !!!!!!

Δεύτερο το PS3 και τρίτο το XBOX360.

Ότι να ναι κατα τη γνώμη μου ( παρ'όλο που είμαι fan της Nintendo), αλλά ρίξτε του μιά ματιά.

Δημοσ.
Άσχημα νέα για το PS3.....Σύμφωνα με το αρκετά αξιόπιστο http://www.jeux-france.com οι developers τα έχουν βρεί σκούρα με το PS3...

Η μετάφραση του άρθρου είναι απο το babelfish οπότε έχει και κάποια λάθη....

"According to the last number of the economic magazine Japanese Weekly Diamond' date=' the developers of games on PlayStation 3 would be dissatisfied because of many difficulties encountered with the kit with development of the future console of Sony. The first games on PlayStation 3 would have in consequence being delayed. The article published in the magazine also states that the delivery of the last kits of development began only this month, whereas the kits of development for Xbox 360 were delivered during last summer. Moreover, Sony did not announce yet a price for its PlayStation 3, a very important characteristic for the developers which still do not know which type of audience they must really target for their plays. President de Enterbrain, Hirokazu Hamamura, states as well as the games exploiting in a relatively correct way the performance of PlayStation 3 should arrive only towards the end 2007...." [/quote']

Άκου τώρα και την δική μου εξήγηση Nestorn.

H sony είχε κάνει το γνωστό μεγάλο λάθος να δημιουργήσει υπεραυξημένες προσδοκίες στο αγοραστικό κοινό με τα γνωστά πλέον videos του Μαίου.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τους κάνει να περιμένουν για να μπαλώσει την πολύ μεγάλη καθυστέρησή της σε σχέση με τον ανταγωνισμό η οποία οφείλετε σε αποκλειστικά δικούς της τελείως λάθος χειρισμούς .

Δηλαδή προσπάθησε να μπαλώσει το πρώτο λάθος της με ένα δεύτερο λάθος.Αυτό του hype. Και γιατί θεωρώ την συγκεκριμένη κίνηση του HYPE σαν δεύτερο λάθος.

Γιατί όσο ο καιρός περνούσε ο κόσμος πίεζε για να δει επιτέλους και σε gameplay ορισμένα από αυτά τα καταπληκτικά βιντεάκια που θα έδειχναν πόσο ανώτερο είναι το ps3 από το 360.

Στην πραγματικότητα όμως όπως κάθε έξυπνος άνθρωπος μπορεί να καταλάβει δεν υπάρχει καμία τέτοια διαφορά. Οι κονσόλες - σε πραγματικούς και όχι σε θεωρητικούς όρους- είναι σχεδόν ισοδύναμες.

Έτσι αρχικά έκανε μία ανακοίνωση ότι και καλά δεν θα παρουσιάσει ακόμα gameplay από τα παιχνίδια της για να μην κόψει τις πωλήσεις του ps2 , κάτι το οποίο αποτελεί μακράν την πιο αστεία δικαιολογία που έχει ακουστεί φέτος. Άντιθέτως άμα η SONY έδειχνε τα gameplay videos με τις ανώτερες δυνατότητες του PS3 όχι απλά δεν θα έκοβε το ps2 αλλά θα έκανε μεγάλη ζημιά στις προπωλήσεις του XBOX360.

Φυσικά δεν μπορείς να δείξεις κάτι που δεν υπάρχει. Έτσι δεν έβγαλε άχνα με αποτέλεσμα η Ms να έχει σχεδόν ξεπουλήσει μέχρι και τις χαρτοταινίες από τις 2.500.000 κονσόλες που θα μπορέσει να βγάλει σε παραγωγή μέχρι το τέλος του χρόνου.Και άν μπορούσε να βγάλει και άλλες θα τις πούλαγε και αυτές γιατί ο κόσμος διψάει για NextGen Gaming.

Το θέμα όμως δεν τελειώνει εδώ. Το αγοραστικό κοινό , και περισσότερο η βάση των χρηστών του ps2 , ακόμα περιμένει τα θρυλικά πλέον gameplay footages που θα δικαιολογούν την αναμονή τους. Αργά η γρήγορα η sony ξέρει ότι θα αναγκαστεί να τα βγάλει αλλά προηγουμένως πρέπει να μειώσει τις αυξημένες προσδοκίες και να τους ετοιμάσει να δούν κάτι που δεν θα είναι καλύτερο από αυτά που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα ο ανταγωνισμός.

Από την άλλη όμως ξέρει ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφή για τις ευρωπαικές πωλήσεις της αφού κανένας δεν θα περιμένει 1 χρόνο για να παίξει παιχνίδια που μπορεί να έχει σε 1,5 μήνα στο σαλόνι του.

Έτσι λοιπόν πρέπει να δείξει στον κόσμο την αλήθεια αφού δεν μπορεί να κάνει αλλιώς αλλά από την άλλη πρέπει να τους αφήσει και με την εντύπωση ότι κάποια στιγμή κάπου στο -όχι άμεσο-μέλλον θα μπορέσει να βγάλει παιχνίδια που το xbox360 δεν θα μπορεί να βγάλει.

Έτσι αρχίζει να διαρέει τις πληροφορίες που διάβασες προκειμένου να σώσει ότι μπορεί από το γόητρο αλλά και κυρίως από τις πωλήσεις της.

Η δικαιολογία και καλά ότι είναι πολύ δύσκολος ο προγραμματισμός φυσικά και δεν ισχύει.

Ναι είναι κάπως δυσκολότερος από αυτόν του 360 αλλά το θέμα τελειώνει εκεί. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επιχείρημα για να πείσει ότι πρέπει να περιμένουμε άλλα δύο χρόνια για να δούμε τα φοβερά πράγματα που μπορεί ΜΟΝΟ το PS3 να κάνει.

Όπως και να έχει το πράγμα , είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα η Sony έτσι όπως τα έχει κάνει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...