Daredevil Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 για πες μου ομως, οταν εβλεπες τα demo με τα παπακια, τι ακριβως σου αρεσε απο το AI τους? Αυτό κάνουν τα ψάρια που είπα ... Παράθεση:Αρχικό μήνυμα απο p3tran blizzard, αντε να διαβασεις τα μαθηματα σου και μην μπλεκεσαι με ΑΙ και ...παπακια. θα το καψεις. για πες μου ομως, οταν εβλεπες τα demo με τα παπακια, τι ακριβως σου αρεσε απο το AI τους? Ότι αλληλεπιδρούσαν σωστά με το περιβάλλον, ακολουθώντας κανόνες . (emulation των φυσικών κανόνων εδώ ) . Αυτό κάνουν τα ψάρια που είπα ... ahm nai re apo thn arxh gia ta psaria milagame lol a epishs se scripted kinhseis kia oxi se acrtual gameplay den mporeis na deis AI
p3tran Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 καλημερα! For what it's worth' date=' I've heard about the same number (64 sys mem + 32 gfx mem) from a reliable source (not MS of course). He also told me that this would be shrinking with each new version of OS until launch. It would also use one SPE and about 5% of the main core.[/quote'] http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=94635&page=7 επιβεβαιωνει λοιπον και ο blimblim, (λεγεται πως τον στειλανε για damage control) ενω οι fafafada και deanoc δεν εχουνε πει τιποτα σε σχεση με το θεμα. και εδω φυσικα καταλαβαινει κανεις οτι αν δεν ητανε ετσι τα πραγματα, θα ειχανε βγει και θα ειχανε γραψει κατι για να κανουν τις "φημες" σκονη ειναι σαφες πως οι μερες του o/s του ενος και των δυο mb εχουνε περασει οριστικα και αμετακλητα. επισης να προσθεσω οτι αν η sony εχει οντως σκοπο να κανει το ps3 multimedia center και να στεκεται πλαϊ-πλαϊ με την microsoft, οι πιθανοτητες λενε οτι αποκλειεται να μικρυνει το μεγεθος του o/s! βασικα ας ελπισουμε οτι εχουνε λαβει υποψην τους ΟΛΑ αυτα που σχεδιαζουνε να κανει το ps3, γιατι αλλιως εγω θα στοιχηματισω οτι το o/s αν ειναι να αλλαξει, θα μεγαλωσει και δεν θα μικρυνει.. οποτε βλεπουμε οτι τελικα το hardware απο μονο του δεν ειναι αρκετο για να κυριαρχησει... σκεψεις οπως "μα τι θα πρωτοκανει ο cell? πως θα βοηθαει και στα γραφικα?", οταν ξεκιναει με 192mb max διαθεσιμη μνημη για τα ΠΑΝΤΑ, (ενω τo 360 εχει 512mb unified memory architexture, αν αφαιρεσει κανεις περι τα 96-128mb για graphics data, αυτο αφηνει (αφαιρωντας και τα 32mb του O/S) περι τα 350-390mb ελευθερα για καθε ειδους χρηση) διαδεχονται τις σκεψεις "μα ειναι δυνατον να εχει τοση λιγοτερη μνημη απο το xbox 1.5?" υπενθυμιζω οτι το revo απο οτι φαινεται θα εχει 88mb μνημη, οποτε υπολογιστε μονοι σας αν και ποσο ειναι σημαντικη η διαφορα μεταξυ των μηχανηματων.. στην περιπτωση δε που τελικα το rsx ειναι ..κολοβο σε τιποτα pipelines (ενα αλλο rumor αυτο που περιμενουμε να δουμε τελικα τι συμβαινει) και θα χρησιμοποιειται ο cell για geometry processing, τοτε βραστα χαραλαμπε.. ακομα κι αν υποθεσουμε οτι αυτη τη διαφορα μνημης λογω o/s που εχω περιγραψει πιο πανω μπορουνε να την καλυψουνε οι developers λυνοντας μερικες ..σπαζοκεφαλιες, τι γινεται αμα ο cell θα πρεπει να ασχολειται αναγκαστικα και με γεωμετριες? τοτε αντιλαμβανομαστε οτι η διαφορα των δυο μηχανηματων στη μνημη τους ειναι αρκετα μεγαλη. και αυτη η διαφορα ειναι ενα domino effect που θα επηρεασει με τη σειρα του πολλα αλλα πραγματα... για αυτο καλα ειναι να περιμενουμε τη sony να δεησει να μας πει τελικα τι γινεται στα "αποκρυφα" σημεια του ps3, αυτα στα οποια εχει "παραλειψει" τοσο καιρο να μας ενημερωσει.. επισης ακουσα πως οι devs εχουνε πολλες σπαζοκεφαλιες να λυσουνε, και μια που εμαθα τελευταια ειναι η περιπτωση που το o/s θα δεσμευει οποτε χρειαστει και 2ο spe για χρηση του. αυτο σε offline mode αντιμετωπιζεται (παυση του game), αλλα online υπαρχει προβλημα. εκτος κι αν αφησουνε και αλλο ενα spe αχρησιμοποιητο. (4 μενουνε?) αυτα τα πραγματα δεν ειναι για να πειραζει ο ενας τον αλλον. ειναι πραγματα που καλα θα κανει να τα εχει ο καθενας εστω λιγο στο μυαλο του, ειδικα οταν βγαινει και κανχαζει για το ποσο καλυτερο θα ειναι το ps3 απο το xbox 1.5...
BlizardBill Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Ωραίο θα ήταν ΑΝ αληθεύει , γιατί θα είχαμε το απόλυτο μηχάνημα με τόσους πόρους always στο λειτουργικό... (ουσιαστικά 2 μηχανήματα θα είχαμε με δικιά τους οθόνη ταυτόχρονα διαθέσημα). Και θα ήταν μια ένδειξη πως υπάρχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη από το xbox360 για να το τολμήσουν. ahm nai re apo thn arxh gia ta psaria milagame lol a epishs se scripted kinhseis kia oxi se acrtual gameplay den mporeis na deis AI Ακριβώς κάτω από την πρόταση μου που έκανες quote είχα βάλει αυτό... δεν το είδες τώρα ή το έκανες επίτηδες ? "(Αυτά απλά για να καταλάβεις την εξυπνάδα των ψαριών του ps3 ,και να μην την υποτιμάς)" Ξεκόλλα ....... Στα σοβαρά, το μόνο που μένει να κάνουν είναι να βάλουν μυρμήγκια . Μην σου φαίνεται απλό επειδή μπορείς να το κάνεις στην μπανιέρα σου... εδώ πρέπει να προγραμματίσεις το κάθε ένα ξεχωριστά να έχει δικιά του "inteligent" για να αλληλεπιδρά τόσο φυσικά μέσα στο περιβάλλον. Καμία σχέση με αυτοκινητάκια ή τους στρατιώτες στα games που "κινούνται" βάση λίγων προκαθορισμένων παραμέτρων. Edit: Ο Pstran έγινε μια αναφορά για το παρακάτω όπως τον προειδοποίησα.... αν δεν βάζει μυαλό δεν έχω άλλη επιλογή.
p3tran Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 και συνεχιζουμε... οπως λοιπον ειχε προβλεψει η m$, τελικα το blue ray φαινεται πως θα ειναι μειονεκτημα για την sony σαν παιχνιδομηχανη και οχι πλεονεκτημα. ειναι πλεονεκτημα σαν ανοιγμα αγορας για νεες πωλησεις ταινιων. το κοστος του Blue ray απαγορεψε στη sony να φτιαξει καλυτερα αλλα κομματια του ps3. με το bill of materials να ειναι ηδη αρκετα ψηλοτερα απο την οποια τιμη του ps3, και σε περιπτωση που οντως κατασκευασει 5-6εκ. κονσολες μεχρι το καλοκαιρι 2007, ειναι να χανει πανω απο 1.2δις δολλαρια. δηλαδη περισσοτερο απο δυο φορες τα περσινα της κερδη. για αυτο το λογο αποκλειω προσωπικα να γινουνε αλλαγες στο hardware του ps3. ακομα και μια ελαχιστη προσθηκη μνημης των $5-10 πχ που θα ειχε λιγη σημασια, θα προσεθετε στον κουβα αλλα $30-60 εκατομμυριακια. συν βεβαια ολες τις αλλες αναπροσαρμογες και τα κοστη αυτων. με αυτα τα λεφτα, οποιοσδηποτε λογικος ανθρωπος θα εφτιαχνε ενα-δυο κορυφαιους τιτλους που θα ζμπρωχνανε την κονσολα να πιασει το στοχο της. (και να φερει και λεφτα στο ταμειο) οποτε δεν εχει αλλαγες. (προσωπικη εκτιμηση) και γιατι αυτα? επειδη θελει να (ξανα)πουλαει ταινεις. :-? ας ειμαστε λιγο ρεαλιστικοι.. το format του μελλοντος δεν ειναι τα δισκακια. μεχρι και η Nintendo ξεκαθαρισε οτι ολοι της οι παλιοτεροι τιτλοι θα ειναι διαθεσιμοι για download απο το δικτυο. o peter moore το εχει δηλωσει το μελλον εδω και καιρο με πολυ απλο και παραστατικο τροπο: "Let's be fair. Whether it's five, 10, 15, 20 years from now, the concept of driving to the store to buy a plastic disc with data on it and driving back and popping it in the drive will be ridiculous.... We'll tell our grandchildren that and they'll laugh at us." edited
madsc Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Χμμμ... p3tran άσχετα με τα "ποσοστά επιτυχίας" στα λεγόμενα σου, η συμπεριφορά σου είναι προκλητική προς τα υπόλοιπα μέλη. Δεν πιστεύω ότι έχεις να χωρίσεις κάτι με τα υπόλοιπα μέλη. Μήπως να ηρεμήσεις λίγο; /sc
p3tran Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 ισως αν γνωριζα την ηλικια μερικων να ηξερα καλυτερα που να τους ..τοποθετησω φιλε madsc. οταν ομως ως απαντηση σε λογικες και επιχειρηματα (τα οποια παιρνουν χρονο για να γραφτουν) βλεπω .................................. Ωραίο θα ήταν ΑΝ αληθεύει , γιατί θα είχαμε το απόλυτο μηχάνημα με τόσους πόρους always στο λειτουργικό... (ουσιαστικά 2 μηχανήματα θα είχαμε με δικιά τους οθόνη ταυτόχρονα διαθέσημα). Και θα ήταν μια ένδειξη πως υπάρχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη από το xbox360 για να το τολμήσουν. ...................................................... και btw, το ignore δεν δουλευει. εχω firefox.
Slay Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 καλημερα! http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=94635&page=7 επιβεβαιωνει λοιπον και ο blimblim' date=' (λεγεται πως τον στειλανε για damage control)[/quote'] ton webmaster toy xboxyde? gia damage control? ενω οι fafafada και deanoc δεν εχουνε πει τιποτα σε σχεση με το θεμα.και εδω φυσικα καταλαβαινει κανεις οτι αν δεν ητανε ετσι τα πραγματα, θα ειχανε βγει και θα ειχανε γραψει κατι για να κανουν τις "φημες" σκονη Den einai doyleia ton devs na epibaibeonoyn h na diapseydoyn oti grafetai sto internet, malista ta NDA toys apagoreyoyn opoiodhpote sxolio gia plhroforia poy den exei ginei epishma gnosth, to mono symperasma poy mporeis na bgaleis apo thn sioph toys einai oti den theloyn na milhsoyn, kai tipote parapano. εγω θα στοιχηματισω οτι το o/s αν ειναι να αλλαξει, θα μεγαλωσει και δεν θα μικρυνει.. ayto poy mas ekanes dhladh quote san epibaibeosh, den to lambaneis kan ypopsin soy? He also told me that this would be shrinking with each new version of OS until launch. περι τα 350-390mb ελευθερα για καθε ειδους χρηση akoma blepo oti exeis problhma me tis praxeis, akoma kai na isxyei to poso ths allocated mnhmhs gia to leitoyrgiko, ayto mas kanei 416MB ta ypoloipa einai pali ekasies soy, kai anaxia sxoliasmoy.
apple64 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Αρχικό μήνυμα απο BlizardBillεδώ πρέπει να προγραμματίσεις το κάθε ένα ξεχωριστά να έχει δικιά του "inteligent" για να αλληλεπιδρά τόσο φυσικά μέσα στο περιβάλλον. Όχι βέβαια. Μία και μοναδική κλάση θα είναι. Σιγά το πράγμα... Δομημένος προγραμματισμός φίλε μου.
BlizardBill Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 οταν ομως ως απαντηση σε λογικες και επιχειρηματα (τα οποια παιρνουν χρονο για να γραφτουν) βλεπω ................................... Να μου ζητάς ευγενικά να σου εξηγώ πιο αναλυτικά ότι σου φαίνεται λάθος και βιαστικό , και θα δεις ότι τελικά πιθανόν να έχεις παρεξηγήσει ή θα έχεις άδικο.
terzo.k Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Πρωτη φορα γραφω στο Φορουμ αν και το παρακολουθω περιπου δυο χρονια.Ειμαι κατοχος περιπου 12 κονσολων μιας και ειμαι ανω των τριαντα και παρακολουθω το αθλημα καιρο.Η καλυτερη κατα τη γνωμη μου κονσολα που εχει κυκλοφορησει ποτε σε σχεση με την εποχη που βγηκε ηταν το Dreamcast παρολα αυτα απετυχε παταγωδως.Η δυναμη απο μονη της δεν κανει την κοσολα σιγουρα επιτυχημενη και το ξερετε πολυ καλα αυτο ολοι εδω μεσα.Αν ειχε εναν ασσο στο μανικι της η Sony τοσα χρονια ειναι το Software.Ειναι σιγουρο οτι το Xbox 360 θα υποστιριχτει απο τεραστια ποικιλια παιχνιδιων οτι και να κανει η Sony και οποιος δεν το πιστευει αυτο ζει στον δικο του κοσμο.Η επιτυχια του PS3 ειναι δεδομενη και σε αυτο το μονο που μπορει να επηρεασει αρνητικα τη πορεια της κονσολας ειναι να μη κυκλοφορησει το Νοεμβρη και παει το 2007.Αποψη μου ειναι οτι και οι δυο κονσολες θα παρουν ενα μεριδιο το οποιο μεταξυ τους δεν θα εχει παραπανω απο 5% διαφορα.Εχω εντυπωσιαστει απο καποιους εδω μεσα με τις πραγματικα πολυ καλες τους τεχνικες γνωσεις,αλλα και το αναποδο.Εχω την αισθηση οτι και ο Petran και ο Slay αν και μερικες φορες υπερβαλουν το κατεχουν το αθλημα και αναφερουν αρκετα ενδιαφεροντα θεματα,ειδικα αν αρχιζουν να ποσταρουν και θετικες ειδησεις και για τις κονσολες που δεν γουσταρουν θα βοηθουσαν ακομα περρισσοτερο.Για τον φιλο τον Blizard Bill επειδη βλεπω οτι εχει μπερδεψει τις εννοιες HD,HD-DVD,BLU-ray,1080P, θα ηθελα να του προτεινω να επισκευτει το Avforum.gr στο οποιο ειμαι και μελος αρκετα χρονια σαν εμπορος ηλεκτρικων ειδων που ειμαι για να καταλαβει οτι δεν υπαρχει αναλογικο και ψηφιακο HD και γενικα να ξεκαθαρισει καποιες εννοιες.Αυτο που διαφευγει απο πολλους εδω μεσα ειναι οτι το PS3 ειναι πλεον ζητημα ζωης για την Sony, μιας και η εταιρια δεν ειναι και στα καλυτερα της αυτη την στιγμη αντιθετα για την Microsoft ειναι μια ακομη επενδυση και μπορει να ματωνει για πολλα χρονια ακομα στην αγορα.Τελος λογο της ιδιοτητας μου σαν εμπορος οι πληροφοριες μεσα απο την SonyHellas δεν ειναι και τοσες ευχαριστες για την κυκλοφορια του μηχανηματος στην Ελληνικη αγορα μιας και αυτοι το περιμενουν Φλεβαρη,Μαρτη 2007.Φημες θα μου πειτε,οκ το ονομα μου ειναι Stavros Kamoulakos και με αυτο το ονομα εμφανιζομαι στο Avforum χρονια τωρα οποτε εδω θα μαστε να το δουμε. Κατα τα αλλα Keep searching...σε ολους.
BlizardBill Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Όχι βέβαια. Μία και μοναδική κλάση θα είναι. Σιγά το πράγμα... Δομημένος προγραμματισμός φίλε μου. Δεν αμφιβάλω ότι είναι εύκολο να το φτιάξεις , γιαυτό το έκαναν εξάλλου, demo είναι... αλλά δείχνει την δύναμη του μηχανήματος που ελέγχει το κάθε αντικείμενο μέσα στο περιβάλλον, σε αλληλεπίδραση με τα πάντα. (αυτό δεν είναι τόσο εύκολο , δεν το έχουμε δει μέχρι σήμερα σχεδόν καθόλου στα παιχνίδια . )
p3tran Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 416? lol slay εσυ νομιζεις ακομα οτι η VRAM (VIDEO RAM) θα ειναι χρησιμοποιησημη απο το cell? αλλο πραγμα UMA, αλλο VRAM. vram=μνημη για την καρτα γραφικων. εδω και χρονια. να μειωθει η χρηση της μνημης απο το o/s δραματικα ειναι δυσκολο. αν μιλαμε για καννα-δυο ΜΒ, ok, παω πασο για να σου κανω το χατηρι. σε περιπτωση ομως που καποια απο τα ηδη δηλωμενα features ΔΕΝ περιλαμβανονται στο 100% τους στο υπαρχον o/s (πιθανοτατο) τοτε επιμενω πως ναι, ειναι πολυ πιθανο να μεγαλωσει το μεγεθος του o/s. αλλιως τα δηλωμενα features θα κανουνε ...φτερα. (εχει ξανασυμβει) και αυτο δεν χρειαζεται να μου το πει ο ουτε ο dynoc, ουτε o κουταραγκις μην ξεχνας πως στην αρχη το O/S του 360 ητανε αρκετα μικροτερο απο 32mb, αλλα αλλαξε στην πορεια προς τα επανω, ωστε να μπορει να υποδεχτει και τα διαφορα updates και λοιπα που θα γινουν. και η m$ ειναι σαφως πιο ικανη και εμπειρη σε αυτα τα πραγματα απο την καθε sony. !! και ξαναλεω, αν τυχον το rsx βγει κουτσο αλογο σε τιποτα pipelines (γιατι τα κρυβουνε αραγε?), τοτε δυστυχως οι οποιες ισσοροπιες των δυο συστηματων θα ανατραπουν. ps. φιλε apple, αντι να προσπαθησεις να κανεις τον blizzard να καταλαβει τι ειναι structured programming και τι ειναι classes, καλυτερα προσπαθησε να τον μαθεις τιποτα πιο βασικο. οπως πχ οτι ενα DEMO με πλαστικα κιτρινα παπακια που πεφτουνε σε μια μπανιερα απο το ιδιο σημειο, δεν απαιτει τεχνητη νοημοσυνη.
BlizardBill Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Για τον φιλο τον Blizard Bill επειδη βλεπω οτι εχει μπερδεψει τις εννοιες HD,HD-DVD,BLU-ray,1080P, θα ηθελα να του προτεινω να επισκευτει το Avforum.gr στο οποιο ειμαι και μελος αρκετα χρονια σαν εμπορος ηλεκτρικων ειδων που ειμαι για να καταλαβει οτι δεν υπαρχει αναλογικο και ψηφιακο HD και γενικα να ξεκαθαρισει καποιες εννοιες. Με έχεις μπερδέψει σίγουρα με άλλo .... κοίτα πάλι, και αν είμαι εγώ και έχω γράψει κάτι λάθος ενημέρωσε με κάποιο quote. Επίσης, για να μην γίνει παρεξήγηση, στις κονσόλες υπάρχει πρακτική διάκριση αναλογικού και ψηφιακού σήμα HD, αφού υπάρχει προστασία ώστε το HD στα blueRay και τα Hd-Dvd players να βγαίνει μόνο ψηφιακά. ( εφόσον το διαλέξει το παραγωγός ) Το xbox 360 δεν έχει ψηφιακή έξοδο πχ, το ps3 έχει, και μάλιστα η καθυστέρηση λένε οφείλετε ακριβώς σε αυτή.
terzo.k Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Συνεχιζω να διακρινω οτι εχεις Προβλημα.Τι εννοεις πρακτικη διακριση και τη διαφορα υπαρχει στο HD σημα απο τi εξοδο θα βγει αφου το σημα ειναι ενα Κοινoς το HD ειναι προτυπο εικονας και οχι συνδεσης και για να τελειωνουμε με αυτο που ακουω συνεχεια οτι το Xbox 360 εχει αναλογικη εξοδο,δεν εχει αναλογικη εξοδο αναλογικη καταληξη εχει γιατι πιθανοτατα η Microsoft εκρινε οτι την εποχη που βγηκε η κονσολα οι συσκευες που υπηρχαν στα ραφια ειχαν κυριως componets εισοδο αν θελει αυριο το πρωι βγαζει καλωδιο HDMI και δουλευει ψηφιακοτατα...
Slay Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 416? lolslay εσυ νομιζεις ακομα οτι η VRAM (VIDEO RAM) θα ειναι χρησιμοποιησημη απο το cell? nai exei epibaibeothei apo thn Sony polakis. Pera apo ayto kai esy gia synolikh mnhmh milages' date=' pantos thn epomenh fora poy tha theliseis na grapseis noymera pata prota, start->run->calc kai kane tis praxeis me to kompioyteraki gia na mhn briskesai synexos me lathos noymera. να μειωθει η χρηση της μνημης απο το o/s δραματικα ειναι δυσκολο. αν μιλαμε για καννα-δυο ΜΒ, ok, παω πασο. ma den mas to eleges toso kairo oti grafeis to OS toy ps3 gia na se pairnoyme kai pio sobara ypopsin mas. σε περιπτωση ομως που καποια απο τα ηδη δηλωμενα features ΔΕΝ περιλαμβανονται στο 100% τους στο υπαρχον o/s (πιθανοτατο)τοτε επιμενω πως ναι, ειναι πολυ πιθανο να μεγαλωσει το μεγεθος του o/s. αλλιως τα δηλωμενα features θα κανουνε ...φτερα. to parakao exei osh axia exei kai to parapano. "Ean to OS desmeyei diplasia mnhmh gia debuging skopoys sto devkit, tote sthn telikh version , tha exei kai parapano features kai tha xrhsimopoiei to 1/3 ths mnhmhs" αν τυχον το rsx βγει κουτσο αλογο σε τιποτα pipelines (γιατι τα κρυβουνε αραγε?),τοτε δυστυχως οι οποιες ισσοροπιες των δυο συστηματων θα ανατραπουν. pasxa erxetai na h eykairia poy zhtages, arxise tis proseyxes tis metaneies ta tamata , mpas kai pragmatopoihthei h eyxh soy.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.